Przesunięty przez: ciapara Pią 11 Lis, 2011 10:28 |
Ołówkowa |
| Autor |
Wiadomość |
Fairy
Milczek

Kraj:

Autor tematu Wiek: 37 Dołączyła: 23 Lip 2008 Posty: 15
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 31 Sty, 2010 12:29 Ołówkowa
|
|
|
Niedługo mam zamiar nauczyć się szyć, ale wymarzoną sukienkę empire zostawiam sobie jak już się nauczę choć trochę...
Wymyśliłam sobie spódnicę ołówkową i to chyba od niej zacznę...
Tylko brak wykroju i jak co robić.
A chciałabym żeby była przed kolana, obcisła mocno [z czarnego lekko rozciągliwego materiału] i miała z tyłu rozcięcie na środku.
Nigdzie nie mogę znaleźć wykroju,a dodatkowo nie wiem jak go powiększyć z A4 do swoich wymiarów jeżeli takowy znajdę.
I jak może nazywać się taki materiał i gdzie go dostać w stolicy.
|
_________________ www.fairyttale.blogspot.com |
|
|
|
 |
GorgOna.Ula
Milczek

|
|
|
|
 |
idedolasu
Milczek Marta

Kraj:

Wiek: 47 Dołączyła: 12 Lip 2010 Posty: 22 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Śro 14 Lip, 2010 23:38
|
|
|
ja kiedys sama rysowalam wykroj na prosta spodniece, ale to bylo wiele lat temu w szkole..Ale potem korzystalam z wykrojow z burdy...mam ich troche..tylko, ze teraz mieszkam w Uk ,a one sa w Polsce.DO ich przygotowania kupowalam papier polprzezroczysty np pergaminowy w papierniczym sklejalam go w razie potrzeby tasma i odbijalam na nim forme..Potem wiele razy korzystalam z jednej formy, czasem cos przerabialam..A jelsi chodzi o dopasowanie spodnicy, to bez problemu mozna juz to zrobic podczas przymiarki, bardziej dopasowac..
|
|
|
|
 |
MAczeK_79
Milczek

|
Wysłany: Pią 16 Lip, 2010 08:19
|
|
|
Ja się przyznam, że ekspertem na pewno nie jestem, ale właśnie uszyłam spódniczkę - moją pierwszą samodzielną - i korzystałam z wykrojów Burdy - Szycie krok po kroku...
I naprawdę polecam - wszystko wyjaśnione, jak, co, z czym, z czego... Nawet na mojej przedpotopowej maszynie udało mi się tego dokonać
Wybrałam bardzo łatwy wykrój - spódnicę z trapezu, u góry w gumkę... Tak na dobry początek, żeby się nie zrazić... I już mam plany na tunikę
Też korzystałam z takiego półprzezroczystego papieru do zrobienia wykroju... Do kupienia w każdym papierniczym 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|