|
SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIE - "MYSZKÓW- może ktoś pomoże!!!& |
| Autor |
Wiadomość |
uska3
Użytkownik średnioaktywny Ula

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 12 razy Wiek: 61 Dołączyła: 24 Lip 2006 Posty: 233 Skąd: Myszków
Medale: 1 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007 13:39 SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIE - "MYSZKÓW- może ktoś pomoże!!!&
|
|
|
Jestem z Myszkowa ( woj.śląskie )
Po powrocie z urlopu zobaczyłam kotkę, która ukrywała cos pod tarasem . Kotka- na moje oko- ok. roku , chyba wyrzucona w chwili gdy okazało się , że będzie miała malutkie przycupnęła w naszym domu po tarasem, urodziła trzy sliczne kociaki . Jest bardzo przyjacielsko nastawiona do ludzi, pozwoliła mi nawet na pojedyncze zabieranie kociaków do domku abym mogła przy dobrym świetle je pooglądać, są dwa kocurki i kociczka. Kocica dostaje regularnie jedzonko ale więcej nie mogę dla niej nic zrobić , niestety mój kot nie toleruje jej , w chwili gdy ją zauważy rzuca się nawet na mnie ( zawsze był łagodny) a jako , że od niedawna choruje na PNN nie mogę mu przysparzać stresów.
Moja siostra , która ma już dwa kotki-starą kociczkę i malutkiego kocura, którego przywiozła siostrzenica też nie może przyjąc następnego. Obawiam się o życie kotów , bo „szwagier” nie jest dobrym człowiekiem i może zrobić krzywdę maluchom i kociczce. Nie mam pojęcia jak je uchronić .
W tej chwili kotki mają ok. 4 tygodni , dla jednego znalazłam już domek-przynajmniej mam taką nadzieję i powoli będę mogła go przyzwyczajać do ludzi. Pozostałym również szukam domku, na razie bezskutecznie. Najbardziej szkoda mi tej dużej kocicy. Czarnulka- tak ja nazwałam przymila się przy każdym kontakcie , łasi,. mruczy… Naprawdę cudowny z niej kociak, tak bardzo mi jej szkoda ale nie mam żadnego pomysłu jak jej zapewnić dom( wszyscy znajomi już zapytani i nic).
Może komuś tutaj drgnie serce na widok maluchów i będzie chciał się nimi zaopiekować!!!!
A może ktoś chce już udomowioną kotkę , która naprawdę jest śliczna i ma takie piękne zielone oczy ??
chłopczyk:)
dziewuszka:D

|
_________________ Pozdrawiam serdecznie  |
| Ostatnio zmieniony przez uska3 Śro 29 Sie, 2007 06:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dom_Klary
Użytkownik b. aktywny Prowence

Kraj:

Pomogła: 42 razy Dołączyła: 17 Maj 2007 Posty: 1790 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007 15:42
|
|
|
no i znowu się wzruszyłam.Chyba nie będę wchodziła w ten dział .Gratuluję dobrego serduszka, podziwiam za opiekę nad kotkami.Może znajdzie sie jakaś dobra dusza i Twoi podopieczni znajdą swój domek.Ja w każdym razie trzymam kciuki
Pozdrawiam 
|
_________________ http://domklary.com/
https://www.facebook.com/DomKlary |
|
|
|
 |
Rockgirl_Madzik
Użytkownik średnioaktywny Zwierzomoderatorka;)

Kraj:

Wiek: 41 Dołączyła: 04 Cze 2005 Posty: 109 Skąd: Szczecin/Ostrowiec
Medale: Brak
|
|
|
|
 |
uska3

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 12 razy Wiek: 61 Dołączyła: 24 Lip 2006 Posty: 233 Skąd: Myszków
|
Wysłany: Śro 29 Sie, 2007 06:14
|
|
|
Madzik - wątek jest założony od 3 dni na "miau" ale...................
jest szczęsliwe zakończenie
Pani na wsi niedaleko mojej miejscowości chciała mieć kotkę –ale nie malutką tylko ok. roczną . Czarnulka ( kocia mamusia) jak ulał pasuje dla Niej . Jak moja Mama pojechała zobaczyć co i jak to od razu znaleźli się chętni na maluszki –oczywiście za jakieś 3 tygodnie – do tego czasu Czarnulka będzie z nimi u swojej nowej Pani. Cieszę się niezmiernie, że udało się tej cudnej kociczce znaleźć domek- naprawdę zasługuje na niego. Myślę, że będzie szczęśliwa , duże połacie pól, brak szybko jeżdżących samochodów i myszek wokoło sporo…na pewno to lepsze niż życie w blokowej piwnicy co byłoby nieuchronne również dla jej maluszków. A tak wszystkie zamieszkają sobie na wsi
i do tego ja będę na bieżąco( moja Mama często tam bywa), ja zawsze też pomogę gdyby zaszła taka potrzeba .
Tak bardzo się cięszę 
|
|
|
|
 |
dom_Klary
Użytkownik b. aktywny Prowence

Kraj:

Pomogła: 42 razy Dołączyła: 17 Maj 2007 Posty: 1790 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 29 Sie, 2007 18:12
|
|
|
Ja też się cieszę.Każda uratowana istotka, to ogromny plus dla tego, co to uczynił.Dobroć jest ludzką cechą, tylko dlaczego nie każdy potrafi z niej korzystać.Miło, że są takie osoby jak Ty.Wiadomość ,że udało się ,to jak ładowanie akumulatorów
Pozdrawiam 
|
_________________ http://domklary.com/
https://www.facebook.com/DomKlary |
|
|
|
 |
maja1
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 13 Paź 2006 Posty: 218
|
Wysłany: Nie 09 Wrz, 2007 20:40
|
|
|
Uska3 witam wreszcie kogoś z moich okolic ja jestem z żarek
ale wracając do kotów to chyba teraz jakiś czas pozbywania się kotów przez bezmyślnych ludzi.
Kilka dni temu szwagier zdjął z drzewa obok naszego domu wystraszonego kociaka.Początkowo myśleliśmy że to któregoś z sąsiadów ,ale nie. I co było robić wzięłam malucha do domu nakarmiłam i jest problem ,z powodów zdrowotnych nie mogę mieć kota w domu ,a on chce do domu piwnica mu absolutnie nie pasuje.Jestem w rozterce bo wszyscy bardzo polubiliśmy małego rozrabiakę
|
|
|
|
 |
uska3

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 07:38
|
|
|
Maju-krajanko witaj
Teraz kotki- te dzikie wychodzą ze swoich kryjówek i dlatego ich tak wiele , może ktos z sąsiadów, znajomych będzie chciał kociaka. Mój domek jest juz zakocony ( moje rude chorowitki -Rudolfino, siostry staruszka kociczka i dochodzący od 2 lat kocur blokowy-ale tylko na wyżerkę .
Kot to naprawdę cudowne stworzenie .
Pozdrawiam 
|
|
|
|
 |
maja1

Kraj:

|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 08:06
|
|
|
Witam witam Wiem już chyba dlaczego ktoś porzucił kociaka który trafił do mnie on przy zabawie gryzie i to dość mocno.Może podpowiesz jak go tego oduczyć .A i ten nie jest dziki miał obroże przeciwpchelną na szyi.W naszym mieście w dni targowe często widać pozostawione zwierzaki ,ale najczęściej są to psy .
|
|
|
|
 |
uska3

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 15:49
|
|
|
To ,że kociak gryzie to naturalne . Ma pierwsze ząbki i dlatego. Potem jak mu wypadną będzie lepiej, każdy kot tak ma Ile ja miałam powbijanych zębalków w rękach i pazurków. Nie zrażaj sie tym i kup mu piłeczkę albo myszkę w zoologicznym . Zabawa z kociakiem to CUDOWNA sprawa
dni targowe * teraz wiem z ktorych Żarek 
|
| Ostatnio zmieniony przez uska3 Wto 11 Wrz, 2007 16:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
maja1

Kraj:

|
Wysłany: Wto 11 Wrz, 2007 17:08
|
|
|
To świetnie że będzie lepiej bo tak rozrabia i tyle daje radości ,że chyba jednak zostanie u nas .Muszę tylko przeprowadzić dodatkowe konsultacje z lekarzami moim i kocim.A swoja drogą to naprawdę nie podejrzewałam ze kociaki są takie kochane zawsze mieliśmy psa
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 16 |
|
|