|
Calicji Przetwórnia Odpadów - Kołowiec |
| Autor |
Wiadomość |
saba52
Gaduła ;) Ania

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Wiek: 68 Dołączyła: 11 Maj 2010 Posty: 4066 Skąd: O....róg
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 31 razy Wiek: 67 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 30 Cze, 2014 20:43
|
|
|
| saba52 napisał/a: | Pogoda zawsze jest Wink
Rób to zdjęcie |
Wiem, wiem ale plany są takie, że będzie wzór na Ravelry dostępny no i ..... już chyba, po tygodniu prób i błędów jakoś mniej więcej rozgryzłam o co chodzi.
Na razie dostępny jest wzorek na Lavender Field i tylko po angielsku.
W ciągu kilku dni dołączę polską wersje i wezmę się za lniany szal .
I teraz informacja dla Was Kochane Dziewczyny - tak dużo się tu nauczyłam od Was i tyle pomocy dostałam, że oczywiście dla Was wzory są za darmo - jeśli tylko ktoś będzie tymi moimi dziergotami zainteresowany. Kod do pobrania będzie ważny zawsze 2 miesiące i ustawiony jest tak, że można z niego tylko raz skorzystać, wiec jeśli wolicie polską wersje to poczekajcie proszę kilka dni - dam znać jak dodam (chociaż jeszcze nie wiem jak . Ale sie dowiem ).
Kod do pobrania wzoru jest tu: | Ukryta Wiadomość: | Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message --- | - pokaże się, gdy coś napiszecie w wątku.
Mam też prośbę do angielskojęzycznych koleżanek - ja angielski znam raczej z ... własnej inicjatywy ... bo się w szkołach innych języków uczyłam, wiec jak znajdziecie w opisie jakiś błąd - będę wdzięczna za uwagi.
I trzymajcie bardzo proszę za mnie kciuki, żeby to wszystko mi wyszło i sklepik ze wzorami zadziałał, bo czasy za mną ciężkie a i przyszłość niepewna .
|
_________________ moja galeria |
| Ostatnio zmieniony przez calicja Pon 30 Cze, 2014 20:48, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
bryanka0
Użytkownik aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 19 razy Wiek: 73 Dołączyła: 14 Cze 2010 Posty: 803 Skąd: Warszawa
Medale: Brak
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Autor tematu Pomogła: 31 razy Wiek: 67 Dołączyła: 12 Gru 2010 Posty: 1516 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon 30 Cze, 2014 21:31
|
|
|
bryanka0, dobrze, że w cudzysłów wzięłaś tą "światową" - tak ja światowa jak jak ... nie wiem co ale dzięki za punkcik 
|
|
|
|
 |
ania_b

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 117 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Mar 2009 Posty: 1381 Skąd: Gdańsk
Medale: 4 (Więcej...)
|
Wysłany: Pon 30 Cze, 2014 22:56
|
|
|
Serdeczne gratulacje. Niech Ci się wiedzie w sklepiku. 
|
|
|
|
 |
Frida
Użytkownik aktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 17 Sty 2012 Posty: 966
|
Wysłany: Wto 01 Lip, 2014 07:34
|
|
|
Calicjo, gratuluję i życzę powodzenia. 
|
|
|
|
 |
marysia54
Gaduła ;) marysia54

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 21 razy Wiek: 72 Dołączyła: 29 Lis 2008 Posty: 6645 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
barbara 1
Gaduła ;)

Kraj:

Pomogła: 52 razy Wiek: 60 Dołączyła: 17 Cze 2005 Posty: 6379 Skąd: Częstochowa
Medale: 3 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
Snedronningen
Użytkownik średnioaktywny

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 12 Wrz 2013 Posty: 233
|
Wysłany: Wto 01 Lip, 2014 23:00
|
|
|
Szal przepiękny. Tylko mam pytanie, włóczką robiłaś tak jak leci z motka czy przycinałaś i dopasowywałaś kolory?
Jeżeli potrzebujesz pomocy od angielskojęzycznej to mów, za darmowy wzór do tak pięknego szala przetłumaczę Ci co tylko będę potrafiła.
|
|
|
|
 |
lucyna112

Kraj:

Pomogła: 6 razy Wiek: 62 Dołączyła: 18 Gru 2006 Posty: 208 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro 02 Lip, 2014 17:05
|
|
|
Gratulacje i powodzenia 
|
_________________ Lucy |
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 02 Lip, 2014 19:02
|
|
|
ania_b, Frida, marysia54, barbara 1, Snedronningen, lucyna112,
| Snedronningen napisał/a: | | włóczką robiłaś tak jak leci z motka czy przycinałaś i dopasowywałaś kolory? | tak sie całkiem przypadkiem złożyło, że kolory kończyły się wraz z kwadratem - robiłam jak leci.
| Snedronningen napisał/a: | | przetłumaczę Ci co tylko będę potrafiła | widziałam, ze pubrałas wzór wiec przeczytaj prosze - może wyłąpiesz jakieś błędy istotne - językowe. Bede wdzięczna.
|
|
|
|
 |
Snedronningen

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 02 Lip, 2014 19:15
|
|
|
| calicja napisał/a: | | widziałam, ze pubrałas wzór wiec przeczytaj prosze - może wyłąpiesz jakieś błędy istotne - językowe. Bede wdzięczna. | wczoraj od razu przeczytałam na szybko i na to szybko istotnych błędów nie wyłapałam, ale zaraz się wezmę za dogłębną lekturę.
|
| Ostatnio zmieniony przez Snedronningen Śro 02 Lip, 2014 19:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lucyna112

Kraj:

Pomogła: 6 razy Wiek: 62 Dołączyła: 18 Gru 2006 Posty: 208 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sob 05 Lip, 2014 16:54
|
|
|
niech mi ktoś wytłumaczy jak pobrać ale tak łopatologicznie bo nie jestem anglojęzyczna 
|
_________________ Lucy |
|
|
|
 |
ania_b

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Rangi:

Pomogła: 117 razy Wiek: 59 Dołączyła: 15 Mar 2009 Posty: 1381 Skąd: Gdańsk
Medale: 4 (Więcej...)
|
Wysłany: Sob 05 Lip, 2014 17:47
|
|
|
lucyna112, jeśli nie znasz angielskiego, to lepiej poczekaj trochę, bo kilka postów wyżej calicja zapowiadała polską wersję.
|
| Ostatnio zmieniony przez ania_b Sob 05 Lip, 2014 17:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ciapara
ciapara

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 63 razy Wiek: 53 Dołączyła: 05 Lip 2009 Posty: 7646
|
Wysłany: Sob 05 Lip, 2014 21:58
|
|
|
calicja, a może podzieliłabyś się wrażeniami z obsługi rav....y pod kątem sprzedaży wzorów. Chodzi mi o info np jakie konto trzeba mieć, czy w USD czy w innej walucie, czy w złotych polskich... takie detale o których nic nie wiem, a które mnie ciekawią bardzo
I inne Twoje odczucia w kwestii umieszczania płatnego wzoru. 
|
_________________ Moje Picassa
Moje Robótkowanie |
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 07 Lip, 2014 20:56
|
|
|
ciapara, Jak pisałam to mój angielski jest tak nie za bardzo - ale korzystam intensywnie z tłumacza i pomocy w Ravelry i jakoś daje radę - na początku trzeba dołączyć/utworzyć po prostu projekt, który sie pojawia z okienku featured finished objects. (przynajmniej ja tak zrobiłam - być może nie jest to konieczne).
Żeby go sprzedawać trzeba się "wciągnąć" na listę Projektantów - czyli zostać Designerem - jakoś to wyszukałam w pomocy jak to zrobić, ale tak na zimno teraz nie powtórzę.
Kolejny krok to już wstawienie opisu wzoru, który chcesz sprzedawać i dołączenie zdjęć oraz PDF ze wzorem. Do tego momentu jakoś dawałam radę, chociaż nie wszystkie pytania w opisie zastosowałam/wypełniłam, bo nie wszystkie były dla mnie zrozumiałe. Najwięcej czasu zajęło mi dojście do tego co zrobić, żeby wzór pokazał się jako "do sprzedania" bo wprawdzie pokazywał sie w okienku featured designs ale nie był aktywny - w końcu jakoś doszłam, że trzeba go jeszcze w jednym miejscu "dodać do sklepu". Tak to mniej więcej w skrócie wygląda - ale jeśli bym miała drugi raz robić wszystko od początku to pewnie znów bym się musiała długo zastanawiać i szukać, bo robiłam to trochę "na czuja". Teraz z następnymi wzorami mam o tyle łatwiej, że po ... uczynieniu siebie Designerem otwiera się taka zakładka z menu do wstawianie wzorów, więc jest jakby łatwiej.
W trakcie zakładania sklepu w kolejnych krokach pojawia się konieczność powiązania z rachunkiem - nie pamiętam już czy jest tam jeszcze jakiś inny wybór ale ja podłączyłam się do PAY PALA, którego mam od dawna. Walutę sprzedaży ustawiasz sobie jaką chcesz - tak jak na ETSY, a na PAY PALA wpływa chyba taka waluta, w jakiej ktoś zapłacił - nie jestem pewna bo dotychczas miałam wpływy tylko w USD i moje przelewy w PLN.
Siadam dziś w końcu do tego tłumaczenia - mam wrażenie, że opisy po angielsku jakoś łatwiej się robi niż po polsku ze względu na brak w polskim takich bardzo specyficznych określeń i skrótów np. do opisu oczek różnych - co myślicie?
I już wiem, że będę miała problem z wyszukaniem jak dołączyć drugą wersję wzoru po polsku bo nie bardzo na pierwszy rzut oka widzę gdzie. No ale chyba dam radę - kwestia czasu.
Snedronningen, raz jeszcze dziękuję za uwagi .
Jeśli będziecie pobierać wzorek to będę wdzięczna za komentarze (mam nadzieje przychylne) - szczególnie zależy mi na początek na takich, że wzór po angielsku jest jasny i czytelny aby zachęcić "wątpiących" - Snedronningen mogę Ciebie prosić o taki komentarz . No i oczywiście liczę na zdjęcia skończonych chust .
Siadam do tłumaczenia 
|
| Ostatnio zmieniony przez calicja Pon 07 Lip, 2014 23:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Snedronningen

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 07 Lip, 2014 22:00
|
|
|
calicja, powiedz, gdzie ma napisać taki komentarza a napiszę. Opis jest bowiem tak zrobiony, że wszystko da się z niego zrozumieć, nawet bez dużej znajomości języka angielskiego.
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Pon 07 Lip, 2014 22:56
|
|
|
Snedronningen, jak wchodzisz na wzór to po prawej na górze w menu masz zakładkę comments. Dzięki
Teraz jak go tłumaczę na polski znalazłam kilka drobnych merytorycznych błędów - ale jeśli ktoś umie robić entrelac to nie powinny być problemem - jednak będę musiała zrobić erratę do angielskiej wersji. Na razie kończę - już nie myślę o tej porze - jednak angielski 'drutowy" jest łatwiejszy od polskiego drutowego ..... jak to możliwe ???
|
|
|
|
 |
Asia_117
Użytkownik aktywny Asia

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 79 razy Wiek: 47 Dołączyła: 01 Lut 2012 Posty: 950 Skąd: okolice Piaseczna
|
Wysłany: Wto 08 Lip, 2014 09:01
|
|
|
| calicja napisał/a: | | Jeśli będziecie pobierać wzorek to będę wdzięczna za komentarze (mam nadzieje przychylne) - szczególnie zależy mi na początek na takich, że wzór po angielsku jest jasny i czytelny aby zachęcić "wątpiących" - Snedronningen mogę Ciebie prosić o taki komentarz . No i oczywiście liczę na zdjęcia skończonych chust |
Myślę, że dodanie wzorów i projektanta do "ulubionych" też może się przydać 
|
_________________ http://asiawielgat.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Snedronningen

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Śro 09 Lip, 2014 09:23
|
|
|
| calicja napisał/a: |
Snedronningen, jak wchodzisz na wzór to po prawej na górze w menu masz zakładkę comments. Dzięki | teoretycznie w tym tygodniu będę kończyć szal, który mam na drutach. Z początkiem przyszłego (lub na koniec tego jak mi się uda wcześniej) zabieram się za lawendowy szal (już ogarnęłam teorię entrelaca) i jak tylko zrobię kawałek wstawię komentarz.
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 03 Sie, 2014 21:30
|
|
|
| Snedronningen napisał/a: | | teoretycznie w tym tygodniu będę kończyć szal, który mam na drutach. |
Daria - wrzuć proszę zdjęcie - pięknie Ci wyszło.
Bardzo Was przepraszam, ale nie wyrobiłam się z tłumaczeniem - teraz już wracam do "internetowego" żywota - została mi dosłownie sama końcówka ale natrafiłam na błąd (chyba) i nie chciałam puszczać z tym błędem bez sprawdzenia - za 2-3 dni wrzucę nareszcie to tłumaczenie. Dziękuję za Wasze pytania i zainteresowanie na prv.
|
|
|
|
 |
aga2000a
Milczek

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Wto 05 Sie, 2014 13:51
|
|
|
Piękne rzeczy robisz 
|
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 10 Sie, 2014 23:33 Polska wersja Lawendowego Pola.
|
|
|
Nareszcie się udało!!!
Polska wersja chusty LAWENDOWE POLE załączona na Ravelry - mam nadzieję, że dobrze to zrobiłam i będzie ją można pobierać - jeśli będzie jakiś problem proszę o info. Jak to zrobić - czytajcie wyżej. Będzie też mała poprawka do angielskiej wersji - te z Was, które ją pobrały dostaną (jak sadzę) poprawioną wersje na maila.
Miłego dziergania i bardzo proszę o załączanie zdjęć gotowych chust na R-y - tak, jak to zrobiła Snedronningen
I następny, lniany projekt czeka w kolejce:
A w międzyczasie wydziergałam taką Lalę na pierwsze urodziny słodkiej sąsiadeczki - LALA spotkała się z pełnym uznaniem nowej włascicielki

|
| Ostatnio zmieniony przez calicja Pon 11 Sie, 2014 00:09, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
calicja
Użytkownik b. aktywny

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 11:00
|
|
|
Ponieważ trochę z opóźnieniem załączyłam polską wersje no i wakacje chyba nie sprzyjały ciepłym chustom - przedłużam do 15 września możliwość pobrania za darmo wzoru na Lavender
|
|
|
|
 |
danet

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 18 razy Dołączyła: 05 Wrz 2005 Posty: 124
|
Wysłany: Nie 31 Sie, 2014 11:27
|
|
|
Calicjo dzięki za polski opis
Lala słodka:)
|
_________________ Pozdrawiam
Grażyna |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 32 |
|
|