|
pomocne zakupy |
| Autor |
Wiadomość |
kahoko
Milczek

Kraj:

Autor tematu Dołączyła: 08 Kwi 2010 Posty: 22
Medale: Brak
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2012 13:16 pomocne zakupy
|
|
|
słuchajcie, jest taka sprawa. W Polsce nadal w wielu miejscach źle traktuje się zwierzęta. Na szczęście coraz więcej jest ludzi o dobrym sercu. Sami niedawno adoptowaliśmy sunię z fundacji (ot, ktoś wyrzucił w lesie... ). Nasze dwie kotki to też odratowane znajdki.
W fundacjach takie zwierzaki są odratowywane, znajduje się im nowy, kochający dom. Nic tylko bić brawo Jednak odratowanie zwierzaka wiąże się z ogromnymi kosztami weterynaryjnymi (większość i tak za robociznę nie bierze, ale leki są naprawdę drogie). Wymyślono więc, żeby robić bazarki - ogłaszamy, co mamy, i licytujemy na pokrycie długu konkretnego zwierzaka. (mnóstwo takich psich bazarków jest na forum dogomania, psy w potrzebie, akcje, bazarki -> nie wiem, czy admin mi tego nie usunie...). Tylko osoby z fundacji już nie mają co ogłaszać... Stąd postanowiłam zrobić ukłon do Was, artystek każda z nas ma mnóstwo prac w domu, które leżą w szafie - wystawcie je! W ten sposób możemy pomóc zwierzakom, oraz zrobić "wiosenne porządki" A i prace rozchodzą się po całej Polsce, może nawet i stali klienci się pojawią
ja osobiście jestem związana z fundacją SOS husky, ale (niestety...) fundacji jest od groma, na każdy rodzaj psów, czasem i na każdą rasę, tyle bezmyślni, okrutni ludzie wyrzucają koty też mają swoich ratujących, ale w kocich adopcjach nie siedzę aż tak bardzo.
Co Wy na to?
p.s. temat podpięłam pod psy, bo głównie w ich adopcjach staram się pomóc.
|
_________________ tsuki no kawatte oshioki yo! |
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
kahoko
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2012 18:02
|
|
|
dziękuję za pochwałę
wiem, że nie jędza, ale czasem usuwają (na innych forach tak miałam), bo pojawia się "reklama" innego forum...
Da radę to jakoś może wysunąć? Bo to taki dział, że nie każdy tu zajrzy, a można pomóc ogromnie.
|
|
|
|
 |
maranta

Kraj:

Pomogła: 68 razy Wiek: 58 Dołączyła: 01 Cze 2005 Posty: 6004 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2012 18:10
|
|
|
| kahoko napisał/a: | | ale czasem usuwają (na innych forach tak miałam), bo pojawia się "reklama" innego forum... |
Jeśli forum wartościowe, to reklamować ile wlezie (robótkowe oczywiście również)
| kahoko napisał/a: | | Da radę to jakoś może wysunąć? Bo to taki dział, że nie każdy tu zajrzy, a można pomóc ogromnie. |
Pomyślę gdzie to dać, teraz można na gadulcu ten temat podlinkować.
|
_________________ Pozdrawiam, Anna
http://maranciaki.pl
Galeria prac:
http://maranciaki.pl/galeria.htm
Blog: http://maranta.blox.pl |
|
|
|
 |
kahoko
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2012 18:19
|
|
|
o, dobry pomysł
wśród znajomych psiarzy to wszyscy wiedzą o robótkach moich, niejedną znajomą tu podsyłałam, gdy chciała jakąś przygodę rozpocząć więc też reklamuję 
|
|
|
|
 |
gosias
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 49 razy Wiek: 65 Dołączyła: 20 Sie 2006 Posty: 11495 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2012 20:55
|
|
|
Hmmm... nie wiem, czy w tym miejscu powinnam pisać te słowa.... Z całym szacunikem, nie tylko pieski.... A koty? jak się je traktuje????
Właśnie moja Zuzka (kotka) pochodzi z tego miejsca: http://www.kotkowo.pl/ bo znajomi angażują się w to miejsce
|
_________________ Pozdrawiam Gosia (gosias)  |
|
|
|
 |
kahoko
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2012 21:28
|
|
|
goasias, oczywiście! tylko ja bardziej w adopcjach psów siedzę, dlatego na temat kotów się nie wypowiadam. Mówię o metodzie pomocy, a kto komu chce pomagać, kotom, psom, rudym, białym czy w łatki - to jego sprawa. Każdy, kto chce pomóc, znajduje sobie fundację, która mu pasuje, i robi tam bazarek dla wybranka. Moje kotki też są znajdy, obie z gatunku "weźmy tę, bo jak my jej nie weźmiemy, to nikt jej nie weźmie". I wyrosły na cudne, zdrowe koteczki
Oczywiście do adopcji też wszystkie z Was zachęcam - to jest niemierzalna radość no i rozważam składowanie podszerstka z naszej suni (mix husky), żeby potem przędzę z tego zrobić 
|
|
|
|
 |
SylwiaM.
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 62 Dołączyła: 16 Wrz 2011 Posty: 268 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2012 21:37
|
|
|
Miałam kotkę na DT (dom tymczasowy) psa mam z fundacji. dogomanię znam, sama kiedyś przesyłałam coś na bazarki, bardzo chętnie pomogę Mam np:
hula - hop nie używane - leży, może komuś się przyda
Tylko, trzeba porozmawiać z Marantą, jak to ma wyglądać
Na szydełku robię bardzo powoli i psy, by się nie doczekały 
|
| Ostatnio zmieniony przez SylwiaM. Śro 01 Sie, 2012 21:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gosias
Super gaduła :))

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 49 razy Wiek: 65 Dołączyła: 20 Sie 2006 Posty: 11495 Skąd: Białystok
|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2012 22:12
|
|
|
kahoko, nie chciałam oczywiście nikogo urazić, tylko jakoś tak w większości mówi się o piesakach (nawiasem mówicąc - moja koleżanka miesiąc temu zaadoptowała ze schroniska Balbinę (szczeniaczka suczkę))
SylwiaM., ja DT nie mogłabym prowadzić, bo.... Zuzka jest bardzo zaborcza i zazdrosna, a poza tym...nie wiem, czy po tym "tymczasowym czasie" byłabym w stanie oddać zwierzaka...
Ale ogólnie rzecz ujmując, jestem za wszelaką pomocą dla istot, ktore same nie potrafią obronić się...
|
_________________ Pozdrawiam Gosia (gosias)  |
|
|
|
 |
kahoko
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Śro 01 Sie, 2012 23:18
|
|
|
ja się nie urażam tylko podpisuję się pod częścią "i koty, i psy".
Super, że są i tu osoby, które chcą pomagać
SylwiaM, nie muszą się doczekiwać - zrobisz, to pokażesz
ja dziś kolejną pseudohodowlę namierzyłam, już posłałam do fundacji maile w tej sprawie. Ogłoszenie faceta: sprzedam tanio smycz z bokserem na końcu....
ja bym naszych za nic nie oddała, nawet wtedy, gdy w nocy włamują się do pudełek i koszy z wełną i kordonkami, a rano mam w całym mieszkaniu gruby dywan ich roboty... 
|
|
|
|
 |
SylwiaM.
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

Pomogła: 3 razy Wiek: 62 Dołączyła: 16 Wrz 2011 Posty: 268 Skąd: Łomianki
|
Wysłany: Czw 02 Sie, 2012 08:07
|
|
|
| gosias napisał/a: |
SylwiaM., ja DT nie mogłabym prowadzić, bo.... Zuzka jest bardzo zaborcza i zazdrosna, a poza tym...nie wiem, czy po tym "tymczasowym czasie" byłabym w stanie oddać zwierzaka...
|
Gosiu, kotka, którą miałam bardzo "prychała" na mojego Tofika - ten się obraził i siedział w ogrodzie, a jej nie wypuszczaliśmy. Była, tak cudowna (nigdy, takiego kota nie miałam) przytulała się, rozkładała brzuszkiem do góry) gdyby się ze sobą zgadzali, to by została.
Znalazłam jej dobry domek, a tak nikt by nie zabrał kotki, która mieszkała pod samochodem, a okazała się nie dzika, tylko domowa - ktoś zapewne wyjeżdżał na wakacje i ją wyrzucił
kahoko ludzie teraz nieźle kombinują, po wprowadzeniu nowej ustawy.
|
| Ostatnio zmieniony przez SylwiaM. Czw 02 Sie, 2012 08:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kahoko
Milczek

Kraj:

|
Wysłany: Śro 05 Wrz, 2012 19:06
|
|
|
słuchajcie, poszukujemy pilnie rzeczy na bazarek!
oto Shila: https://www.facebook.com/...vent_mall_reply
Psiak odratowany, w fundacji Dom Tymczasowy robi wszystko, co może, żeby psiak nabierał sił i zdrowia. Idzie nieźle, ale koszty są straszne. Dziewczyny nie nadążają z bazarkami.
Jak my możemy pomóc? Jeśli macie rzeczy (nie tylko ręcznej roboty), które zagracają Wam szafy, zgłoście się! Wystawimy bazarek (formalności z fundacją załatwię). Zwykle robi się to poprzez forum dogomania.
Oczywiście wszystkich zachęcam do kupowania - raz, że pomoc zwierzakom, to jeszcze każdy znajdzie coś dla siebie Jak któraś się zakocha w Shili, to śmiało, pisać - nadal poszukiwany jest dom stały.
Dawajcie znać, na ile możecie pomóc. Ja też przetrząsam szafy, razem nam się uda 
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 18 |
|
|