|
Jak i gdzie założyć bloga? |
| Autor |
Wiadomość |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

Autor tematu Pomogła: 22 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 647
Medale: Brak
|
Wysłany: Nie 22 Maj, 2011 20:55 Jak i gdzie założyć bloga?
|
|
|
Niestety nie wiem dzie umiescic to pytanie.
Chcialabym zalozyc wlasny blog, pokazac troche moich prac, umiescic jakies wzory.
Czy sa jakies darmowe blogi, gdzie je zalozyc?
Jesli sie cos placi to ile. Czy sa jakies ograniczenia wstawiania zalacznikow?
Myslalam o wstaieniu kilku filmikow.
|
| Ostatnio zmieniony przez Grażyna Śro 06 Lip, 2011 20:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
balbinka1965
Użytkownik aktywny Ania

Kraj:

Pomogła: 14 razy Wiek: 60 Dołączyła: 14 Lut 2010 Posty: 349 Skąd: Gdansk
|
|
|
|
 |
mala100gosia
Użytkownik b. aktywny Szperacz

Kraj:

Pomogła: 78 razy Wiek: 36 Dołączyła: 30 Sie 2007 Posty: 2682 Skąd: Tarnów
Medale: 1 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
lamika88
Gaduła ;)

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 24 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 5903 Skąd: Zielona Góra
Medale: 2 (Więcej...)
|
|
|
|
 |
makramka
Użytkownik aktywny makramka

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 15 razy Wiek: 59 Dołączyła: 03 Lis 2010 Posty: 683 Skąd: małopolskie
|
|
|
|
 |
mala100gosia

Kraj:

|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 14:00
|
|
|
| makramka napisał/a: | | Ty jeszcze masz w stanach pewnie oryginalną wersję z jeszcze większym zakresem możliwości. | to prawda i obsługę techniczną w języku angielskim na USA, a u nas jedynie forum bloggera na którym mozna sie ewentualnie "żalić" jak nie wiemy jak coś zrobić, etc.
|
_________________ http://pinterest.com/mala100gosia/ - moje prace
http://maranciaki.pl/foru...p=457568#457568 - dostęp do albumów na picasie
Szydełkowa historia - http://mala100gosia.blogs...ydekowania.html |
| Ostatnio zmieniony przez mala100gosia Pon 23 Maj, 2011 14:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
we_st
Użytkownik b. aktywny Weronika

Kraj:

Rangi dodatkowe:

Pomogła: 40 razy Wiek: 58 Dołączyła: 06 Mar 2007 Posty: 1690
|
Wysłany: Pon 23 Maj, 2011 19:04
|
|
|
koteccek00, próbuj bloggera. Założyłam niedawno bloga. Mój blog nie jest jeszcze doskonały, ale pracuję nad nim cały czas. Nie było trudno.
|
_________________ Zapraszam na bloga http://westlandowo.blogspot.de/ |
|
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 00:25
|
|
|
Dziekuje bardzo za podpowiedzi. Narazie stworzylam takie cos
http://crochetandknitart.blogspot.com/
i mecze sie dalej
Moze pokazecie mi wasze blogi. Nie chce nic zgapic, tylko popatrzec 
|
| Ostatnio zmieniony przez koteccek00 Wto 24 Maj, 2011 21:29, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
makramka

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
kharola
Użytkownik średnioaktywny

Kraj:

|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 16:16
|
|
|
Odnośnie tych blogów. Ja również postanowiłam stworzyć tak owego, ale nie w tym sęk. Pomyślałam sobie, że będę pisać w wordzie, zapisywać tam i po prostu kopiować już gotowe posty na bloga (taki brudnopis), w razie jakby się coś stało zawsze to będzie archiwum. Po wysmarownaiu tak owego postanowiłam skopiować, ale to chyba jest niemożliwe, bo za chiny ludowe juz nie mogłam tego wkleić do bloga. Także już przy drugim poście się wściekłam i zanim złość mi nie minie nie zajzrę tam z powrotem.
Taka nauczka. 
|
_________________ Umieć żyć to: żyć lekko bez lekkomyślności,
być wesołym bez swawoli, mieć odwagę bez brawury, zaufanie i radosną rezygnację.
Bo ja marzyć chcę...

|
|
|
|
 |
makramka

Kraj:

Rangi dodatkowe:

|
|
|
|
 |
kharola

Kraj:

|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 21:11
|
|
|
No teraz to wiem, ale póki co złoś mi nie minęła 
|
być wesołym bez swawoli, mieć odwagę bez brawury, zaufanie i radosną rezygnację.
Bo ja marzyć chcę...

|
|
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 21:25
|
|
|
O ile sie nie myle to w blogu powinno byc cos na brudno. Mozesz pisac, wstawiac zdjecia, ale nie koniecznie wrzucac w internet. JAk bedziesz gotowa to dopiero wysylasz. Ja sie meczylam dobre kilka godzin wczoraj, zeby cos wreszcie wstawic. Stracilam cala jedna strone i musialam wszystko robic od nowa, ale taki to juz proces uczenia.
Potrzeboje ten blog dla moich uczniow. Jak czegos zapomna to zawsze moga wejsc i sobie odswiezyc pamiec.
Dziekuje wszystkim za pomoc. 
|
| Ostatnio zmieniony przez koteccek00 Wto 24 Maj, 2011 21:27, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
makneta
Użytkownik b. aktywny

|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 22:41
|
|
|
Tak, masz rację, nie od razu trzeba klikac przycisk publikuj, można najpierw zapisz.
a jeśli ktoś chce to może używac programu Windows Live Writer i w nim pisac. Program można ściągnąc za darmo z sieci.
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Wto 24 Maj, 2011 23:09
|
|
|
Mam pierwszy problem. Dodalam juz jedna strone. Granny Square baby sweater, a teraz nie wiem jak dodac nastepne strony.
|
|
|
|
 |
kharola

Kraj:

|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 05:49
|
|
|
Widzicie Dziewczyny Polak mądry po szkodzie Teraz jak będę miała chwilę czasu przysiądę ponownie do bloga.
|
Bo ja marzyć chcę...

|
|
|
|
 |
theli

Kraj:

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 06 Kwi 2011 Posty: 129
|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 08:02
|
|
|
| kharola napisał/a: | Odnośnie tych blogów. Ja również postanowiłam stworzyć tak owego, ale nie w tym sęk. Pomyślałam sobie, że będę pisać w wordzie, zapisywać tam i po prostu kopiować już gotowe posty na bloga (taki brudnopis), w razie jakby się coś stało zawsze to będzie archiwum. Po wysmarownaiu tak owego postanowiłam skopiować, ale to chyba jest niemożliwe, bo za chiny ludowe juz nie mogłam tego wkleić do bloga. Także już przy drugim poście się wściekłam i zanim złość mi nie minie nie zajzrę tam z powrotem.
Taka nauczka.  |
Bo ogólnie kopiowanie z Worda na WWW to problem Nie wszystkie edytory sobie z tym radzą. Zobacz, czy masz taką opcję ,,wklej z Worda'' (albo bardzo podobnie).
Jeśli nie, to możesz z Worda wkleić najpierw np. do notatnika, skopiować jeszcze raz i dopiero do bloga. Niestety, traci się wtedy niektóre elementy formatowania, np. pogrubienie.
|
_________________ http://nitkowo-theli.blogspot.com/
http://icalareszta.blogspot.com |
|
|
|
 |
makneta
Użytkownik b. aktywny

|
Wysłany: Śro 25 Maj, 2011 12:58
|
|
|
| koteccek00 napisał/a: | | Mam pierwszy problem. Dodalam juz jedna strone. Granny Square baby sweater, a teraz nie wiem jak dodac nastepne strony. |
Bo zamiast dodawc strony pisz posty.
Jak masz pulpit nawigacyjny to tam wciskasz podświetlony na niebiesko przycisk NOwy post (w wersji polskiej)
A jeśli chcesz jednak stronę nową to wciskasz Zamieszczanie postów - edytuj strony - I tam pojawia się przycisk niebieski Nowa STrona.
Jednak pisanie postów jest wygodniejsze, posty pojawiają się na stronie głównej jeden pod drugim i można je komentowac.
Tej opcji tworzenia stron to ja używam tylko gdy chcę wyszczególnic jakieś elementy, które by zaginęły w całym blogu.
|
| Ostatnio zmieniony przez makneta Śro 25 Maj, 2011 12:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 04:46
|
|
|
W ten sposob odpowiedzialas mi w sumie na dwa moje pytania. Dzieki bardzo. Teraz wiem co i jak.
|
| Ostatnio zmieniony przez koteccek00 Czw 26 Maj, 2011 04:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mala100gosia

Kraj:

|
|
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Czw 26 Maj, 2011 23:06
|
|
|
Jeszcze takie cos przyszlo mi do glowy. Wzory umieszcze do gory. (Te nie wymagaja komentowania). Posty zas beda umieszczone po lewej stronie blogu, pytanie moje jest wlasnie odnosnie postow, co zrobic, aby wyswietlal sie tylko temat kazdego postu w rzadku. Mnie sie otwiera na stronie glownej kazdy post i trzeba zjechac w dol zeby przeczytac co dalej.
http://crochetandknitart.blogspot.com/
|
|
|
|
 |
theli

Kraj:

|
Wysłany: Pią 27 Maj, 2011 07:54
|
|
|
Mam jedną uwagę co do wyglądu: zmień proporcje, by to, co jest najważniejsze - treść, zarówno postów jak i ,,sztywnych'' stron - zajmowała główne miejsce. Jeśli poszerzysz ten obszar, to będziesz miała też więcej miejsca na zdjęcia czy inne obrazki. Przywitanie, tę część o sobie zmniejsz albo zapisz jako stronę - będziesz mogła wtedy ją dowolnie wydłużyć. Jeśli ktoś to przeczyta, to i tak pewnie tylko raz.
|
_________________ http://nitkowo-theli.blogspot.com/
http://icalareszta.blogspot.com |
|
|
|
 |
koteccek00
Użytkownik aktywny

Kraj:

|
Wysłany: Nie 29 Maj, 2011 08:27
|
|
|
Dziekuje za uwage, ale nie rozumiem, czy to jest odpowiedz na moje pytanie, czy odrebna uwaga. Jesli odpowiedz na moje pytanie, to wlasnie tego nie wiem. Jak to zrobic, zeby wyswietlaly sie tylko tematy postow. (Nie kazdy jest zainteresowany tym co jest w danym poscie). Jesli natomiest jest to odrebna uwaga to jest to definitywnie dobra uwaga i napewno postaram sie to cos zmienic, zaraz jak se tylko dowiem jak. Wiele lat temu zrobilam strone internetowa, ale to byly inne czasy i wszystko robilo sie recznie. Nawet rozmiary zdjecia trzeba bylo dokladnie wymierzac zanim umiescilo sie w programie. Wysylanie w internet i pracowanie nad strona to byly dwie rozne rzeczy. Ja to chyba juz stara baba jestem!!! Boze i ja studiowalam informatyke, powinnam sie wlasna piescia zabic! Czyz nie? Nie moge uwierzyc jak to wszystko sie posunelo. Wiedziac ile rzeczy komputer musi "przeprocesowac" zanim zrobi cos bezposrednio w internecie,.... no coz czapke z glowy sciagam przed wszystkimi tymi, ktrzy przyczynili sie ulatwienia zycia przecietnej dziergaczki, ktora marzy o wlasnym blogu.
|
| Ostatnio zmieniony przez koteccek00 Nie 29 Maj, 2011 21:12, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
 |
mala100gosia

Kraj:

|
|
|
|
 |
theli

Kraj:

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|

Ponieważ na forum pojawia się coraz więcej
materiałów, zdjęć, itp.,
proszę każdego, kto będzie miał jakiekolwiek zastrzeżenia odnośnie
naruszenia praw autorskich o kontakt ze
mną.
Postaram się jak najszybciej materiały tego typu usunąć lub jeśli to
będzie możliwe uzyskać zgodę na ich publikację.
Jednocześnie informuję, że administrator forum nie
odpowiada za treść wypowiedzi innych użytkowników,
a tym samym nie może być pociągany do odpowiedzialności za owe wypowiedzi.
maranta
 |
| | Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 33 |
|
|