Pogaduszki szydełkowe - Noworoczne postanowienia i zmiany
gosias - Pon 10 Maj, 2010 19:14
zabencia, gratuluję
ciapara - Pon 10 Maj, 2010 21:14
no niestety
wazylam sie na wadze u znajomych i okazuje sie ze moja waga faktycznie zaniza o 3 kg
tak wiec nie wiem... chyba uaktualnie pasek... eh...
ale nie odpuszce sobie
Paillette - Pon 10 Maj, 2010 21:14
zabencia, podziwiam i tak trzymaj
rennatta - Pon 10 Maj, 2010 22:17
Zgłasza się następna z dużym bagażem kilogramów, zaczęłam dziś i udało mi się wytrwać choć brakuje mi chlebka, głodna nie byłam.
Śledzę ten temat od początku i przyznam się że z dużym pesymizmem podchodziłam do tej diety, no ale wasze sukcesy GRAŻYNKO I GOSIU są takie mobilizujące że muszę spróbować. Jak wiele z was mam tych prób kilka za sobą no ale to nieszczęsne jojo.
A swoją drogą aż trzy dziś zaczynamy jaki zbieg okoliczności wikifiki, mimusia-1 i ja.
W pracy moje dzisiejsze śniadanie wzbudziło duże zainteresowanie, ale na razie się nie przyznaje do dietowania zobaczymy jak będzie.
Pozdrawiam i liczę na wsparcie
Jarka - Wto 11 Maj, 2010 06:15
U nas wsparcie macie jak w banku
gosias - Wto 11 Maj, 2010 06:52
Dziewczyny razem damy radę
ciapara - Wto 11 Maj, 2010 07:58
ja tez sie ciesze ze sa nowe
ujawnijcie swoje bagaze !!!
bedziemy widziec jak spada Wam waga a to bardzo mobilizuje
pozdrawiam serdecznie Nowe-forumowi-dunakowi-czki
Mao - Wto 11 Maj, 2010 08:22
O ja też witam nowe walczące ciała
zabencia to mnie pocieszyłaś jednak z niedoczynnością tarczycy ( miałam ją na poziomie 6 przez 3 lata) i przyrastającym balastem da się wygrać tak że trwam i nie poddaje się.
MUSI SIĘ UDAĆ !!!
A ja nie wiem jak się strażnika wkleja w podpis ,melduje mi ,że mam za dużo znaków tak że póki co nie mogę ujawnić swojego balastu
gosias - Wto 11 Maj, 2010 09:01
Staram się podtrzymywać na duchu inne Dukanki, a teraz mnie coś dopadło.... Od dłuższego czasu waga ani drgnie....
Mao - Wto 11 Maj, 2010 10:13
Ja to bym tyle chciała ważyć co ty Gosia
Nie drga ,ale drgnie no już tyle poleciało ,że nie ma wyjścia jeszcze ta ociupinka poleci
qrka - Wto 11 Maj, 2010 10:26
Mao na pewno sie ruszy weż to na przetrzymanie
gosias, tobie też drgnie, nie daj się złym nastrojom
Trzymam za was kciuki, uda się
wszystko jest tylko kwestia czasu, DAJMY SOBIE CZAS
Ja się cieszę, bo po komuni mi nic nie przybyło a to już sukces
Mam już 75 z hakiem na liczniku
ciapara - Wto 11 Maj, 2010 11:22
qrka ja nie moge doczekac sie kiedy bede wazyc tyle co ty
w kwestii paska wkleja sie podany link w ustawieniach w profilu i tyle
sam potem sie zmienia jak wchodzisz na stronke z pinem i zmieniasz uaktualniajac
ponizej podaje link do straznika do pinu
http://straznik.dieta.pl/...c49c622661e.png
ja wazylam sie na dwoch innych wagach poza moja no i moja niestety zaniza wage o 3 kg
tak wiec wiem juz o tym wiec nie startowalam z odchudzaniem z wagi 93 tylko 96
a teraz waze 6 kg mniej czyli na mojej 87 na mamy wadze 90
poniewaz chce realnie schudnac zdecydowalam sie podac wartosc jaka jest naprawde czyli ta wyzsza, po prostu mam 3 kg wiecej do schudniecia
bo zamierzam dojsc do 63 kg
no chyba ze bedzie dobrze mi szlo to podwyzsze poprzeczke
wiem ze ta dieta to do konca zycia
na razie jestem miesiac
dobrze sie czuje
ładnie skóra wyglada
nic mnie nie boli
nie jestem glodna
a suchosc w ustach sama przypomina o potrzebie picia
Mao
ja tez biore leki chamujace spadek wagi wiec jesli ja chudne to Ty tez dasz rade
nie przeszkodzi ci tarczyca !!!
zabencia - Wto 11 Maj, 2010 11:39
gosias w końcu drgnie waga i polecą te ostatnie kg
Mao uda się napewno Spróbuj na jakiś czas odstawić prawie całkowicie nabiał, a w dniach z warzywami warzyw używać tylko w niewielkich ilościach - tak aby białko nadal było najważniejszym składnikiem. Mnie taki sposób pomógł, gdy waga na chwilę stanęła i nie chciała ruszyć w dół. Na początek spróbuj też odstawić colę light, albo ogranicz jej ilość.
gosias - Wto 11 Maj, 2010 11:59
zabencia, mam taką nadzieję zresztą i tak nie poddam się; jak nic nie zmieni się do końca maja, to przejdę na III fazę diety aby chociaż utrzymać to co do tej chwili udało się osiągnąć.
zabencia - Wto 11 Maj, 2010 12:01
gosias a jaki cykl stosujesz? tzn. ile dni P/P+W?
gosias - Wto 11 Maj, 2010 12:07
stosuję metodę 5/5
zabencia - Wto 11 Maj, 2010 12:14
gosias może w takim razie spróbuj na te ostatnie kg przejść na cykl 1/1 ? Podobno w efekcie końcowym daje takie same wyniki jak cykl 5/5, a dla organizmu zawsze będzie to jakaś zmiana, która może zaowocować tym, że waga ruszy.
gosias - Wto 11 Maj, 2010 12:19
Będę musiała pomyśleć. Dotychczas w moim przypadku metoda 5/5 sprawdzała się. Teraz coś zastrajkowało
ciaachoo - Wto 11 Maj, 2010 12:49
qrka to ważymy tyle samo,ja też 75:(
długa droga jeszcze przede mną.
Grażyna - Wto 11 Maj, 2010 15:18
Mnie stała waga 4 tygodnie nim przeszłam na III fazę. Czytałam na forum dieta.pl o dziewczynie, ktora na III fazie chudła wbrew swojej woli i schudła do wagi ponizej 47kg, co stanowi wychudzenie, a nie chciała dalej chudnąć i była przerażona. Prawdę mówiąc nie wierzyłam, że mnie to spotka, no bo jakim cudem dodając węglowodany sie chudnie. Ale jednak widze po sobie, że jest to całkiem realne. Zachodzi tu pytanie, czy w takim razie utrwalaja się zgubione kilogramy na II fazie, czy tez nie, skoro one jeszcze spadają. Mam nadzieje, że tak. Jeśli Gosiu masz długi zastój wagi, to nie męcz się i przejdź na III fazę. Pan Dukan na swoim forum pisał podobno, że po utrwaleniu wagi mozna znów kontynuować faze II, gdy chcemy zgubic jeszcze kilogramy, albo na III fazie robić 2 dni proteinowe w razie czego. Szkopuł w tym, że jak się człowiek przyzwyczai do stałego jedzenia wg P+W, to zapomina o proteinowym dniu. Mam nadzieje, że w tym tygodniu nie zapomnę.
Super, że coraz więcej "pączusiów" przystapuje do dietki. Korzyści z tego sa róźnorodne, a w kwestii naszego hobby, to:
a) zmniejszenie wielkosci dzierganego ubranka
b)mniej schodzi włóczki na wyrób
c) szybciej powstaje ubranko, bo mamy mniej oczek do dziergania
d) każdy fason nam odpowiada, bo jestesmy szczupli
e) nie martwimy się o kolor, bo nic nas nie pogrubia
f) kazdą nitką możemy dziergać, nawet taką, ktora pasuje na bardzo grube druty
g) możemy dziergac róznymi wzorami i nie unikamy warkoczy na drutach, bo przecież nam nie zaszkodzą
h) ............... zawsze jesteśmy zadowoleni
Paillette - Wto 11 Maj, 2010 15:30
Grażyn(k)a, świetnie to wypunktowałaś
powiedz mi jeszcze: czy przeoczyłam czy kalafiora i brokułów nie ma w fazie II ???
zabencia - Wto 11 Maj, 2010 15:38
Grażyna super punkty
Paillette ja wprawdzie nie Grażynka, ale przeczytałam Twoje pytanie, więc napiszę Zarówno kalafior jak i brokuły są dozwolone na II fazie
Grażyna - Wto 11 Maj, 2010 15:41
zabencia ma rację. To moje ulubione warzywa, bo sa pozywne i niskokaloryczne, oczywiscie bez niczego.
honda46 - Wto 11 Maj, 2010 15:42
Ciapara i Grażyna szczerze dziękuję za podpowiedzi (chciałabym podziękować punktami, ale nie wiem jak to się robi), a teraz zaczynam studiować cały ten temat w poszukiwaniu gotowych jadłospisów; Grażynko za przepisy.
Elunia - Wto 11 Maj, 2010 16:26
No wreszcie waga ruszyła-1 kg w dół w sumie już 9 kg mniej w dwa miesiace i 3 dni
Witam serdecznie nowe dukanki
|
|
|