To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Kasiulkowe prace szydełkowe

7Kasiulek7 - Pią 27 Sie, 2010 22:24

joaska77, strasznie się cieszę, że Ci się podoba. Swoją drogą jakoś tak po cichu marzyłam o chuście Very Happy a mama uznała, że brązowy komplet będzie je pasował do sukienki, ale nie ma tak dobrze Wink moje i koniec, ewentualnie mogę pożyczyć Wink

bean, dziękuję bardzo Wink cmok
bean napisał/a:
a ludzie zerkają, bo dla wielu osób robienie na szydełku jest uznawane za zajęcie archaiczne Wink

Też tak uważałam na początku, dlatego starałam się znaleźć takie zastosowanie szydełka, które nie będzie archaiczne. Very Happy

Martta, cfaniara Wink

joaska77 - Pią 27 Sie, 2010 22:29

7Kasiulek7 napisał/a:
joaska77, strasznie się cieszę, że Ci się podoba. Swoją drogą jakoś tak po cichu marzyłam o chuście Very Happy a mama uznała, że brązowy komplet będzie je pasował do sukienki, ale nie ma tak dobrze Wink moje i koniec, ewentualnie mogę pożyczyć Wink

No to się cieszę, że prezent się podoba:).

buziaczek - Pią 27 Sie, 2010 23:48

prześliczne prezenty brawo
barbara 1 - Sob 28 Sie, 2010 09:18

buziaczek napisał/a:
prześliczne prezenty

oj tak brawo brawo brawo

7Kasiulek7 - Sob 28 Sie, 2010 13:06

joaska77, podoba, podoba Wink

buziaczek, barbara 1, dziękuję serdecznie Wink cmok cmok

elka j. - Sob 28 Sie, 2010 13:27

Obłędne są Twoje prace. Ślicznie wyglądasz na nowym awatarze. Oj będzie się działo, jak razem z Myszą zamieszkacie wesoło mi cool cool cool
Grażyna - Sob 28 Sie, 2010 13:38

Kasiu, jak ty slicznie dziergasz. cool Jestem zachwycona
7Kasiulek7 - Sob 28 Sie, 2010 15:40

elka j., Grażyna, aż mi się humorek poprawił dzięki Waszym pochwałom. Wink Dziękuję bardzo Wink cmok cmok

Jakoś tak mam, że ciągle wydaje mi się, że moje prace nie są doskonałe i dużo gorsze od Waszych.

mimusia-1 - Sob 28 Sie, 2010 23:21

brawo brawo brawo śliczne prace tworzysz brawo
Martta - Sob 28 Sie, 2010 23:44

7Kasiulek7 napisał/a:
Jakoś tak mam, że ciągle wydaje mi się, że moje prace nie są doskonałe i dużo gorsze od Waszych.

Ja ma dokładnie to samo! Mimo,że w domu moje prace się nawet podobają... I dlatego jeszcze nic tu nie pokazałam i raczej szybko to nie nastąpi Razz Na razie ciesze oczy Waszymi pracami. Smile

7Kasiulek7 - Czw 02 Wrz, 2010 11:24

O.o uciekł mi mój post jakimś cudem...

mimusia-1, dziękuję bardzo. cmok
I dziękuję wszystkim za klikanie w kciuki cmok

Martta, tak się zastanawiam jak by Cię tutaj jednak zmusić do pokazania tych prac... Powiem tak: namęczyłam się co nie co przy tej Twojej biedronce i mogłabyś mi to wynagrodzić przez założenie własnej galerii i pokazanie w niej biedronki Wink

Żeby nie było, że siedzę w domu i nic nie robię, to coś tam pokażę. Very Happy
Uznałam, że takie pochmurne dni są najlepsze na robienie kolorowych rzeczy i tak oto powstały kolczyki.
Robiłam już podobne, ale oddałam je w ramach podziękowań, a za bardzo mi się podobały, żeby nie zrobić ich znowu Wink Nie chciałam robić identycznych, więc zmieniałam kolor ostatniego okrążenia.
Dla przypomnienia te oddane:

I te nowe:

Moja wyobraźnie płata mi figle. Wymyślę sobie jakieś połączenie kolorów w kolczykach. Po zrobieniu wychodzi nie tak jakbym chciała i kombinuję dalej...
Miały być z fioletem, wrzosowym i białym. Wyszło coś takiego:

Nie podobały mi się i dorobiłam jeszcze kawałek z zielonego, i nadal efekt mnie nie zachwyca.

Chyba się za bardzo rozpisałam... Jakiś blog by się przydał czy coś...

Martta - Czw 02 Wrz, 2010 11:42

Już nie udawaj,takie biedronki to Ty przez sen hurtowo mogłabyś pewnie robić Very Happy

Więc podstępami mnie tu proszę nie brać Very Happy
Kiedyś,być może w niedalekiej przyszłości je pokażę Wink

A może jakbyś zamiast tego zielonego wokół,dała pasek białego gdzieś w środku?
Nie wiem,moja wyobraźnia jeszcze śpi Wink

Ale prace i tak są ładne Smile

A blog to bardzo dobry pomysł! Mr. Green

dehajola - Czw 02 Wrz, 2010 11:50

oczywiście wielkie brawo brawo i powiem tak dla ciekawości -w ubiegłym tygodniu byłam w Wdzydzach i widziałam takie (ostatnie) kolczyki po 30 zł a wykonane z grubej nitki,w jednym kolorze, wiec dużo mniej pracy i jakość fatalna (w mojej ocenie)
7Kasiulek7 - Czw 02 Wrz, 2010 13:01

Martta, przez sen się nie bardzo da, bo mi się oczka mylą. Very Happy Wczoraj robótkowałam w okolicach 22:00 i musiałam pruć, bo mi wychodziło jakoś tak niezgodnie ze schematem.

Martta napisał/a:
Kiedyś,być może w niedalekiej przyszłości je pokażę

To brzmi lepiej niż: "raczej szybko to nie nastąpi." Very Happy

I dziękuję za pochwały. cmok

dehajola, a ja swoje za 10zł chcę "oddawać". Chyba nigdy się nie nauczę cenić swojej pracy...
Dziękuję cmok

Violetta21 - Czw 02 Wrz, 2010 20:16

o i kolejne świetne kolczyki brawo bye
anna.pluta1 - Czw 02 Wrz, 2010 20:22

brawo brawo
joaska77 - Czw 02 Wrz, 2010 20:53

Jak zwykle wielkie brawa brawo brawo brawo .
Pozdrawiam:).

barbara 1 - Czw 02 Wrz, 2010 22:14

I te kolczyki też są boskie brawo brawo brawo
elunia_olsztyn - Czw 02 Wrz, 2010 22:38

I czego miałabyś się wstydzić dziergając w podróży , oby pasażerowie z zachwytu nie przejechali swoich stacji bye brawo brawo brawo
7Kasiulek7 - Pią 03 Wrz, 2010 09:58

Violetta21, anna.pluta1, joaska77, barbara 1, elunia_olsztyn, serdecznie dziękuję za wszelkie pochwały Wink
cmok cmok cmok

elunia_olsztyn napisał/a:
I czego miałabyś się wstydzić dziergając w podróży , oby pasażerowie z zachwytu nie przejechali swoich stacji

Właściwie to już mi przeszło to wstydzenie się. A co do zachwytów, to nie cierpię jak mi się ktoś patrzy na ręce podczas robótkowania, bo wtedy zwyczajnie zaczyna mi nie wychodzić Very Happy

Grażyna - Pią 03 Wrz, 2010 11:31

cool cool cool cool cool
lamika88 - Pią 03 Wrz, 2010 11:55

Cytat:
nie cierpię jak mi się ktoś patrzy na ręce podczas robótkowania, bo wtedy zwyczajnie zaczyna mi nie wychodzić

Też tak mam wesoło mi Ale najczęściej mam tak przy gotowaniu... wesoło mi Jak tata mi się na ręce patrzy to zawsze palca ukroję... wesoło mi

Jarka - Pią 03 Wrz, 2010 19:10

radocha radocha radocha radocha radocha
7Kasiulek7 - Pią 03 Wrz, 2010 19:28

Grażyna, Jarka, dziękuję cmok cmok cmok
Martta - Pią 03 Wrz, 2010 22:56

lamika88 napisał/a:
Też tak mam wesoło mi Ale najczęściej mam tak przy gotowaniu... wesoło mi

Ja też! Ja też! Jak mam ugotować obiad to rodzina nie ma prawa do kuchni wejść,chyba że chcą jeść potem wszystko przypalone,przesolone itd. Very Happy

7Kasiulek7 wymyśliłaś coś z tymi kolczykami? Wink