Galerie prac użytkowników forum - Kasiulkowe prace szydełkowe
7Kasiulek7 - Pią 27 Sie, 2010 22:24
joaska77, strasznie się cieszę, że Ci się podoba. Swoją drogą jakoś tak po cichu marzyłam o chuście a mama uznała, że brązowy komplet będzie je pasował do sukienki, ale nie ma tak dobrze moje i koniec, ewentualnie mogę pożyczyć
bean, dziękuję bardzo
| bean napisał/a: | a ludzie zerkają, bo dla wielu osób robienie na szydełku jest uznawane za zajęcie archaiczne  |
Też tak uważałam na początku, dlatego starałam się znaleźć takie zastosowanie szydełka, które nie będzie archaiczne.
Martta, cfaniara
joaska77 - Pią 27 Sie, 2010 22:29
| 7Kasiulek7 napisał/a: | joaska77, strasznie się cieszę, że Ci się podoba. Swoją drogą jakoś tak po cichu marzyłam o chuście a mama uznała, że brązowy komplet będzie je pasował do sukienki, ale nie ma tak dobrze moje i koniec, ewentualnie mogę pożyczyć
|
No to się cieszę, że prezent się podoba:).
buziaczek - Pią 27 Sie, 2010 23:48
prześliczne prezenty
barbara 1 - Sob 28 Sie, 2010 09:18
| buziaczek napisał/a: | | prześliczne prezenty |
oj tak
7Kasiulek7 - Sob 28 Sie, 2010 13:06
joaska77, podoba, podoba
buziaczek, barbara 1, dziękuję serdecznie
elka j. - Sob 28 Sie, 2010 13:27
Obłędne są Twoje prace. Ślicznie wyglądasz na nowym awatarze. Oj będzie się działo, jak razem z Myszą zamieszkacie
Grażyna - Sob 28 Sie, 2010 13:38
Kasiu, jak ty slicznie dziergasz. Jestem zachwycona
7Kasiulek7 - Sob 28 Sie, 2010 15:40
elka j., Grażyna, aż mi się humorek poprawił dzięki Waszym pochwałom. Dziękuję bardzo
Jakoś tak mam, że ciągle wydaje mi się, że moje prace nie są doskonałe i dużo gorsze od Waszych.
mimusia-1 - Sob 28 Sie, 2010 23:21
śliczne prace tworzysz
Martta - Sob 28 Sie, 2010 23:44
| 7Kasiulek7 napisał/a: | | Jakoś tak mam, że ciągle wydaje mi się, że moje prace nie są doskonałe i dużo gorsze od Waszych. |
Ja ma dokładnie to samo! Mimo,że w domu moje prace się nawet podobają... I dlatego jeszcze nic tu nie pokazałam i raczej szybko to nie nastąpi Na razie ciesze oczy Waszymi pracami.
7Kasiulek7 - Czw 02 Wrz, 2010 11:24
O.o uciekł mi mój post jakimś cudem...
mimusia-1, dziękuję bardzo.
I dziękuję wszystkim za klikanie w kciuki
Martta, tak się zastanawiam jak by Cię tutaj jednak zmusić do pokazania tych prac... Powiem tak: namęczyłam się co nie co przy tej Twojej biedronce i mogłabyś mi to wynagrodzić przez założenie własnej galerii i pokazanie w niej biedronki
Żeby nie było, że siedzę w domu i nic nie robię, to coś tam pokażę.
Uznałam, że takie pochmurne dni są najlepsze na robienie kolorowych rzeczy i tak oto powstały kolczyki.
Robiłam już podobne, ale oddałam je w ramach podziękowań, a za bardzo mi się podobały, żeby nie zrobić ich znowu Nie chciałam robić identycznych, więc zmieniałam kolor ostatniego okrążenia.
Dla przypomnienia te oddane:
I te nowe:
Moja wyobraźnie płata mi figle. Wymyślę sobie jakieś połączenie kolorów w kolczykach. Po zrobieniu wychodzi nie tak jakbym chciała i kombinuję dalej...
Miały być z fioletem, wrzosowym i białym. Wyszło coś takiego:
Nie podobały mi się i dorobiłam jeszcze kawałek z zielonego, i nadal efekt mnie nie zachwyca.
Chyba się za bardzo rozpisałam... Jakiś blog by się przydał czy coś...
Martta - Czw 02 Wrz, 2010 11:42
Już nie udawaj,takie biedronki to Ty przez sen hurtowo mogłabyś pewnie robić
Więc podstępami mnie tu proszę nie brać
Kiedyś,być może w niedalekiej przyszłości je pokażę
A może jakbyś zamiast tego zielonego wokół,dała pasek białego gdzieś w środku?
Nie wiem,moja wyobraźnia jeszcze śpi
Ale prace i tak są ładne
A blog to bardzo dobry pomysł!
dehajola - Czw 02 Wrz, 2010 11:50
oczywiście wielkie i powiem tak dla ciekawości -w ubiegłym tygodniu byłam w Wdzydzach i widziałam takie (ostatnie) kolczyki po 30 zł a wykonane z grubej nitki,w jednym kolorze, wiec dużo mniej pracy i jakość fatalna (w mojej ocenie)
7Kasiulek7 - Czw 02 Wrz, 2010 13:01
Martta, przez sen się nie bardzo da, bo mi się oczka mylą. Wczoraj robótkowałam w okolicach 22:00 i musiałam pruć, bo mi wychodziło jakoś tak niezgodnie ze schematem.
| Martta napisał/a: | | Kiedyś,być może w niedalekiej przyszłości je pokażę |
To brzmi lepiej niż: "raczej szybko to nie nastąpi."
I dziękuję za pochwały.
dehajola, a ja swoje za 10zł chcę "oddawać". Chyba nigdy się nie nauczę cenić swojej pracy...
Dziękuję
Violetta21 - Czw 02 Wrz, 2010 20:16
o i kolejne świetne kolczyki
anna.pluta1 - Czw 02 Wrz, 2010 20:22
joaska77 - Czw 02 Wrz, 2010 20:53
Jak zwykle wielkie brawa .
Pozdrawiam:).
barbara 1 - Czw 02 Wrz, 2010 22:14
I te kolczyki też są boskie
elunia_olsztyn - Czw 02 Wrz, 2010 22:38
I czego miałabyś się wstydzić dziergając w podróży , oby pasażerowie z zachwytu nie przejechali swoich stacji
7Kasiulek7 - Pią 03 Wrz, 2010 09:58
Violetta21, anna.pluta1, joaska77, barbara 1, elunia_olsztyn, serdecznie dziękuję za wszelkie pochwały
| elunia_olsztyn napisał/a: | | I czego miałabyś się wstydzić dziergając w podróży , oby pasażerowie z zachwytu nie przejechali swoich stacji |
Właściwie to już mi przeszło to wstydzenie się. A co do zachwytów, to nie cierpię jak mi się ktoś patrzy na ręce podczas robótkowania, bo wtedy zwyczajnie zaczyna mi nie wychodzić
Grażyna - Pią 03 Wrz, 2010 11:31
lamika88 - Pią 03 Wrz, 2010 11:55
| Cytat: | | nie cierpię jak mi się ktoś patrzy na ręce podczas robótkowania, bo wtedy zwyczajnie zaczyna mi nie wychodzić |
Też tak mam Ale najczęściej mam tak przy gotowaniu... Jak tata mi się na ręce patrzy to zawsze palca ukroję...
Jarka - Pią 03 Wrz, 2010 19:10
7Kasiulek7 - Pią 03 Wrz, 2010 19:28
Grażyna, Jarka, dziękuję
Martta - Pią 03 Wrz, 2010 22:56
| lamika88 napisał/a: | Też tak mam Ale najczęściej mam tak przy gotowaniu...  |
Ja też! Ja też! Jak mam ugotować obiad to rodzina nie ma prawa do kuchni wejść,chyba że chcą jeść potem wszystko przypalone,przesolone itd.
7Kasiulek7 wymyśliłaś coś z tymi kolczykami?
|
|
|