Galerie prac użytkowników forum - Kasiulkowe prace szydełkowe
7Kasiulek7 - Śro 04 Sie, 2010 22:48
Tego się nie robi dookoła - to wiesz
Tam się odejmuje oczka na początku i na końcu rzędu. I tak: na początku, to po prostu omijasz to pierwsze oczko i lecisz dalej, a na końcu to trzeba dwa oczka razem zrobić, czyli tak: wbijasz szydełko w pierwsze oczko, wyciągasz nitkę
wbijasz szydełko w drugie oczko, wyciągasz
przeciągasz nitkę przez wszystkie 3 pętelki, które masz na szydełku.
Mordkę i twarz zostawiłam, przetłumaczyłam sobie z ang, na mój jedną rękę
Martta - Śro 04 Sie, 2010 22:57
Wiem
O widzisz,no to dobrze mi coś tam świtało
Ja tam mam dopiero uszy
7Kasiulek7 - Czw 05 Sie, 2010 12:32
Ja na razie tylko rysuję swoje własne znaczki Czuję, że potrzebuję wizyty w pasmanterii po te kolory włóczek.
Kłapouch tylko na papierze się robi, ale mam słonika.
Ponad rok temu zaczęłam od słonika i wczoraj postanowiłam go znowu zrobić. Oj, strasznie dużo się zmieniło od tego czasu w moim szydełkowaniu i nadal się zmienia.
Porównanie ze słonikiem sprzed roku.
Oczywiście kot nie mógł sobie odmówić zdjęcia
Jakość zdjęć niestety mnie nie zadowala, ale już niedługo powraca do domu aparat.
Martta - Czw 05 Sie, 2010 21:42
Mam podobną kaciczkę ale milusi
A słoniki super spora różnica we wzroście,tworzysz stadko?
7Kasiulek7 - Czw 05 Sie, 2010 21:52
Martta, najbardziej jest miły jak mnie budzi czasami o 5, bo chce na dwór wyjść
Stadko? Co roku jeden, dla tradycji... Zobaczymy jak dużo ich wyjdzie
Dzięki za pochwałę.
lamika88 - Pią 06 Sie, 2010 13:10
Słodki słonik
Grażyna - Pią 06 Sie, 2010 14:12
śliczne zabaweczki
7Kasiulek7 - Pią 06 Sie, 2010 18:11
lamika88, Grażyna, dziękuję serdecznie
Bernadka - Nie 08 Sie, 2010 08:04
Super są te twoje maskotki i GRATULACJE dla studentki
milamirka - Nie 08 Sie, 2010 10:40
Kasiulek sliczne prace
7Kasiulek7 - Nie 08 Sie, 2010 11:11
Bernadka, milamirka, dziękuję bardzo
Aktualnie powstają prace wymiankowe i Kłapouchy, ale z nim to czuję, że niełatwo będzie...
anna.pluta1 - Pon 09 Sie, 2010 22:42
podziwiam i wzdycham pękności robicie a mi szkoda dawno nic nie robiłam
7Kasiulek7 - Pon 09 Sie, 2010 23:06
anna.pluta1, dziękuje serdecznie i łap koniecznie za szydełko i też się chwal
Ma ktoś ochotę pomóc mi w tłumaczeniu opisu Kłapouchego? Tutaj szczegóły.
Mam już zrobione nogi i ogon, jedną łapkę, druga czeka na wykończenie oraz części uszu, które rozumiałam. Dałam radę też zrobić niewielką część tułowia.
Anisa - Wto 10 Sie, 2010 14:08
Urocze są te maleństwa
7Kasiulek7 - Wto 10 Sie, 2010 16:41
Anisa, dziękuję serdecznie
Martta - Wto 10 Sie, 2010 20:00
| 7Kasiulek7 napisał/a: |
Mam już zrobione nogi i ogon, jedną łapkę, druga czeka na wykończenie oraz części uszu, które rozumiałam. Dałam radę też zrobić niewielką część tułowia. |
Wow
A ja nie mam kasy,żeby kupić odpowiednią włóczkę ;/
I na razie robię sobie bolerko...z elementów Oszalałam chyba
7Kasiulek7 - Wto 10 Sie, 2010 20:26
Nie wiem dlaczego, ale w mojej głowie Kłapouch jest fioletowy i taką też włóczkę kupiłam
Od mojego ostatniego wpisu na temat poczynań kłapouchowych przybyło wykończenie łapki i aktualnie męczę się z łączeniem nóg z tułowiem i już nawet jakieś zdjęcie zrobiłam, żeby Ci było łatwiej go wyprodukować.
Martta, Ty i elementy? Siok. Ale z jednej strony to może być nawet łatwiejsze takie robienie z elementów, bo łatwiej jest korygować wymiary. Powodzenia życzę
Martta - Śro 11 Sie, 2010 23:26
Fioletowy? Oryginalnie
Mój będzie szary,jak na osiołka przystało Tylko najpierw muszę skołować kasę na włóczkę,a że 27. mam roczek u chrześnicy to będzie ciężko ;/ Ale kiedyś i tak go zrobię!
ciapara - Czw 12 Sie, 2010 08:15
słodziak
7Kasiulek7 - Czw 12 Sie, 2010 10:20
Martta, z myślą o Tobie fotografuję jakieś tam trudniejsze momenty. Przez Kłapoucha zaczynam się oswajać z opisami anglojęzycznymi. Zobaczymy, czy w końcu rozszyfruję te uszy
ciapara, dziękuję
Martta - Czw 12 Sie, 2010 18:06
| 7Kasiulek7 napisał/a: | Martta, z myślą o Tobie fotografuję jakieś tam trudniejsze momenty. Przez Kłapoucha zaczynam się oswajać z opisami anglojęzycznymi. Zobaczymy, czy w końcu rozszyfruję te uszy  |
O kurczę,dzięki!
Pewnie jakby to były chińskie znaczki,to już byś całe stado miała
7Kasiulek7 - Czw 12 Sie, 2010 18:22
Bardzo możliwe z tym stadem Aczkolwiek nawet po rozszyfrowaniu opisu twierdzę, że do niektórych części byłoby ciężko narysować schemat.
Miałam dzisiaj jakieś załamanie w czytaniu tego opisu. Potem się okazało, że ominęłam dwa okrążenia Teraz mam przerwę na kolczyki
7Kasiulek7 - Sob 14 Sie, 2010 09:24
Przedwczorajszy wieczór i wczorajszy dzień spędziłam na robieniu kolczyków. Początkowo miała być jedna para do mojej nowej żółtej bluzki. Potrzebowałam jakichś dodatków, żeby trochę złagodzić tę żółć, za którą za bardzo nie przepadam, a bluzkę kupiłam tylko ze względu na fason
Najpierw powstały te:
Jakoś mnie nie do końca zachwyciły.
Potem zrobiłam te "kłapouchowym sposobem", czyli dookoła z obrotem po każdym okrążeniu, dzięki czemu nie musialam robić czterech części na jedną parę.
Dla porównania lewa strona, która niewiele różni się od prawej mimo zmiany kolorów.
I kolejne z serii "Uwaga, bo się poplącze":
Na koniec pierwsze moje z dziurką w środku:
Te aktualnie najbardziej przypadły mi do gustu.
Jarka - Sob 14 Sie, 2010 09:59
Madzia - Sob 14 Sie, 2010 10:08
choć wszystkie śliczne mi też najbardziej podobają się te ostatnie
|
|
|