To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Kasiulkowe prace szydełkowe

7Kasiulek7 - Śro 04 Sie, 2010 22:48

Tego się nie robi dookoła - to wiesz Wink
Tam się odejmuje oczka na początku i na końcu rzędu. I tak: na początku, to po prostu omijasz to pierwsze oczko i lecisz dalej, a na końcu to trzeba dwa oczka razem zrobić, czyli tak: wbijasz szydełko w pierwsze oczko, wyciągasz nitkę
wbijasz szydełko w drugie oczko, wyciągasz
przeciągasz nitkę przez wszystkie 3 pętelki, które masz na szydełku.

Mordkę i twarz zostawiłam, przetłumaczyłam sobie z ang, na mój Very Happy jedną rękę Wink

Martta - Śro 04 Sie, 2010 22:57

Wiem jupi

O widzisz,no to dobrze mi coś tam świtało Wink

Ja tam mam dopiero uszy Razz

7Kasiulek7 - Czw 05 Sie, 2010 12:32

Ja na razie tylko rysuję swoje własne znaczki Very Happy Czuję, że potrzebuję wizyty w pasmanterii po te kolory włóczek.
Kłapouch tylko na papierze się robi, ale mam słonika.
Ponad rok temu zaczęłam od słonika i wczoraj postanowiłam go znowu zrobić. Oj, strasznie dużo się zmieniło od tego czasu w moim szydełkowaniu i nadal się zmienia.

Porównanie ze słonikiem sprzed roku. Wink

Oczywiście kot nie mógł sobie odmówić zdjęcia Very Happy

Jakość zdjęć niestety mnie nie zadowala, ale już niedługo powraca do domu aparat.

Martta - Czw 05 Sie, 2010 21:42

Mam podobną kaciczkę Mr. Green ale milusi Wink

A słoniki super cool spora różnica we wzroście,tworzysz stadko? Razz

7Kasiulek7 - Czw 05 Sie, 2010 21:52

Martta, najbardziej jest miły jak mnie budzi czasami o 5, bo chce na dwór wyjść Very Happy
Stadko? Co roku jeden, dla tradycji... Zobaczymy jak dużo ich wyjdzie Wink
Dzięki za pochwałę. cmok

lamika88 - Pią 06 Sie, 2010 13:10

Słodki słonik cool cool cool
Grażyna - Pią 06 Sie, 2010 14:12

cool cool cool śliczne zabaweczki cool
7Kasiulek7 - Pią 06 Sie, 2010 18:11

lamika88, Grażyna, dziękuję serdecznie Wink
cmok cmok cmok

Bernadka - Nie 08 Sie, 2010 08:04

cool Super są te twoje maskotki i GRATULACJE dla studentki Smile
milamirka - Nie 08 Sie, 2010 10:40

Kasiulek sliczne prace brawo brawo
7Kasiulek7 - Nie 08 Sie, 2010 11:11

Bernadka, milamirka, dziękuję bardzo Wink

Aktualnie powstają prace wymiankowe i Kłapouchy, ale z nim to czuję, że niełatwo będzie...

anna.pluta1 - Pon 09 Sie, 2010 22:42

podziwiam i wzdycham pękności robicie a mi szkoda dawno nic nie robiłam cool brawo brawo
7Kasiulek7 - Pon 09 Sie, 2010 23:06

anna.pluta1, dziękuje serdecznie i łap koniecznie za szydełko i też się chwal Wink

Ma ktoś ochotę pomóc mi w tłumaczeniu opisu Kłapouchego? Tutaj szczegóły.
Mam już zrobione nogi i ogon, jedną łapkę, druga czeka na wykończenie oraz części uszu, które rozumiałam. Dałam radę też zrobić niewielką część tułowia.

Anisa - Wto 10 Sie, 2010 14:08

Urocze są te maleństwa brawo
7Kasiulek7 - Wto 10 Sie, 2010 16:41

Anisa, dziękuję serdecznie Wink cmok cmok
Martta - Wto 10 Sie, 2010 20:00

7Kasiulek7 napisał/a:

Mam już zrobione nogi i ogon, jedną łapkę, druga czeka na wykończenie oraz części uszu, które rozumiałam. Dałam radę też zrobić niewielką część tułowia.

Wow mdleje

A ja nie mam kasy,żeby kupić odpowiednią włóczkę ;/
I na razie robię sobie bolerko...z elementów Mr. Green Oszalałam chyba Razz

7Kasiulek7 - Wto 10 Sie, 2010 20:26

Nie wiem dlaczego, ale w mojej głowie Kłapouch jest fioletowy rotfl i taką też włóczkę kupiłam Very Happy
Od mojego ostatniego wpisu na temat poczynań kłapouchowych przybyło wykończenie łapki i aktualnie męczę się z łączeniem nóg z tułowiem i już nawet jakieś zdjęcie zrobiłam, żeby Ci było łatwiej go wyprodukować. Wink
Martta, Ty i elementy? Siok. Wink Ale z jednej strony to może być nawet łatwiejsze takie robienie z elementów, bo łatwiej jest korygować wymiary. Powodzenia życzę Wink

Martta - Śro 11 Sie, 2010 23:26

Fioletowy? Very Happy Oryginalnie Smile

Mój będzie szary,jak na osiołka przystało Wink Tylko najpierw muszę skołować kasę na włóczkę,a że 27. mam roczek u chrześnicy to będzie ciężko ;/ Ale kiedyś i tak go zrobię! Razz

ciapara - Czw 12 Sie, 2010 08:15

słodziak cool
7Kasiulek7 - Czw 12 Sie, 2010 10:20

Martta, z myślą o Tobie fotografuję jakieś tam trudniejsze momenty. Wink Przez Kłapoucha zaczynam się oswajać z opisami anglojęzycznymi. Zobaczymy, czy w końcu rozszyfruję te uszy Very Happy

ciapara, dziękuję cmok

Martta - Czw 12 Sie, 2010 18:06

7Kasiulek7 napisał/a:
Martta, z myślą o Tobie fotografuję jakieś tam trudniejsze momenty. Wink Przez Kłapoucha zaczynam się oswajać z opisami anglojęzycznymi. Zobaczymy, czy w końcu rozszyfruję te uszy Very Happy

O kurczę,dzięki! cmok Mr. Green

Pewnie jakby to były chińskie znaczki,to już byś całe stado miała Razz

7Kasiulek7 - Czw 12 Sie, 2010 18:22

Bardzo możliwe z tym stadem Very Happy Aczkolwiek nawet po rozszyfrowaniu opisu twierdzę, że do niektórych części byłoby ciężko narysować schemat.
Miałam dzisiaj jakieś załamanie w czytaniu tego opisu. Potem się okazało, że ominęłam dwa okrążenia Very Happy Teraz mam przerwę na kolczyki Wink

7Kasiulek7 - Sob 14 Sie, 2010 09:24

Przedwczorajszy wieczór i wczorajszy dzień spędziłam na robieniu kolczyków. Początkowo miała być jedna para do mojej nowej żółtej bluzki. Potrzebowałam jakichś dodatków, żeby trochę złagodzić tę żółć, za którą za bardzo nie przepadam, a bluzkę kupiłam tylko ze względu na fason Very Happy
Najpierw powstały te:

Jakoś mnie nie do końca zachwyciły. Wink
Potem zrobiłam te "kłapouchowym sposobem", czyli dookoła z obrotem po każdym okrążeniu, dzięki czemu nie musialam robić czterech części na jedną parę.

Dla porównania lewa strona, która niewiele różni się od prawej mimo zmiany kolorów. Wink

I kolejne z serii "Uwaga, bo się poplącze":

Na koniec pierwsze moje z dziurką w środku:

Te aktualnie najbardziej przypadły mi do gustu.

Jarka - Sob 14 Sie, 2010 09:59

radocha radocha radocha radocha radocha
Madzia - Sob 14 Sie, 2010 10:08

choć wszystkie śliczne mi też najbardziej podobają się te ostatnie brawo brawo brawo