To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - karteczki i pudełka danfi

danfi - Pon 16 Kwi, 2012 23:09

beacia-24, marciulaTOja, wernatka - ślicznie dziękuję za miłe komentarze love
Dzisiaj udało mi się zrobić karteczkę a la książeczka na ślub brata koleżanki

onka15 - Wto 17 Kwi, 2012 10:00

Śliczna kartka jak wszystkie twoje dziela brawo brawo brawo brawo
Tesa60 - Wto 17 Kwi, 2012 21:13

Elegancka
beacia-24 - Wto 17 Kwi, 2012 22:51

Danusiu cudna karteczka. Fantastyczna kompozycja i połączenie wszystkich elementów jest jak najbardziej wyjątkowe. Muszę się jednak przyczepić no bo mnie to w oczy kole. Ta pastelowa zieleń tych listków jakoś do mnie nie przemawia. Za bardzo kłóci się z tym błyskotliwym tłem. Karteczka naprawdę boska, ale ta zieleń brrrrr.
danfi - Wto 17 Kwi, 2012 23:16

onka15, Tesa60, beacia-24 - cieszę się, że karteczka podoba się Wam wesoło mi
A co do zieleni listków, to na usprawiedliwienie mogę dodać, że kolory są przekłamane i w rzeczywistości ta zieleń nie jest taka "błyskotliwa" i naprawdę nie koli w oczy. Zamawiająca nie mogła wyjśc z podziwu, a jest osobą wymagającą
Dziś kolejna kartka, tym razem namiotowa.

onka15 - Wto 17 Kwi, 2012 23:35

Cudowna karteczka Danusiu brawo brawo
Szachrajka - Śro 18 Kwi, 2012 08:52

Swietne ostatnie Twoje kartki,to wybrzuszenie w ostatniej nadaje ciekawą głębię dla tematu.EXTRA!!!!! cool
Elunia - Śro 18 Kwi, 2012 15:12

piekna ,zapomniałam że maj się zbliza -komunie za pasem
wernatka - Śro 18 Kwi, 2012 18:52

Piękne karteczki cool brawo brawo
marciulaTOja - Śro 18 Kwi, 2012 19:57

danfi, brawo brawo super praca Smile
danfi - Śro 18 Kwi, 2012 20:55

onka15, Szachrajka, Elunia, wernatka, marciulaTOja - dziękuje Wam dobre kobietki za tyle miłych słów love Motywują mnie one do dalszej pracy
beacia-24 - Czw 19 Kwi, 2012 19:32

Danusiu kochana ja się wcale nie dziwię, że zamawiająca była zachwycona bo kartka cudna, a skoro listki nie były takie jakie bym nie chciała by były to jesteś usprawiedliwiona.

Namiotowa karteczka przecudna i powiem Ci, że bardzo podoba mi się w niej wszystko. Jest cudna delikatna i nieprzesadzona. Bardzo elegancka i gustowna.

danfi - Czw 19 Kwi, 2012 21:41

beacia-24 - dziękuję za miłe słowa love
Dzisiaj 3 najnowsze prace: "koperta" do namiotowej kartki komunijnej i 2 kartki na bierzmowanie (dla kuzynek od wspólnej babci). Śmieszna historia z tymi kartkami: kartki zamówiła koleżanka w imieniu swojej teściowej. Okazało się, że starsza pani nie pomyślała o kartkach na bierzmowanie (jedno odbyło się dzisiaj, a jedno było wczoraj). Jednak jak zobaczyła kartkę, którą zrobiłam dla koleżanki, najpierw oburzyła się, a później zażądała od synowej, by zamówiła 2 . Stwierdziła, ze dziewczynki są na tyle duże, że wybaczą babci, to "spóźnienie", ale pamiątkę będą miały. Koleżanka dodała, ze teściowe jest osoba bardzo wymagająca, sceptycznie podchodząca do kartek, ale te ode mnie, zawsze ogląda na wszystkie strony i nie może nadziwić się, że nie są wykonywanie fabrycznie. Teraz rozumiecie, że nie mogłam odmówić i po prostu "musiałam" zrobić te karteczki. Mam tylko nadzieję, że starsza pani będzie zadowolona

kasia123 - Czw 19 Kwi, 2012 21:54

Bardzo śliczne prace. brawo brawo brawo
onka15 - Pią 20 Kwi, 2012 07:28

Śliczne kompozycje brawo brawo
marciulaTOja - Pią 20 Kwi, 2012 22:07

danfi, a ja znowu nie nadążam brawo brawo Piękne karteczki, elegancka kolorystyka cool cool
Szachrajka - Sob 21 Kwi, 2012 19:15

Faktycznie masz teraz "kopa",ale to dobrze!,to bardzo dobrze! cool PIĘKNE!
Elunia - Pon 23 Kwi, 2012 12:00

oglądam,ogladam i czasem zazdroszczę.....
danfi - Wto 24 Kwi, 2012 00:00

kasia123, onka15, marciulaTOja, Szachrajka, Elunia - cieszę się, że moje karteczki wciąż podobają się Wam wesoło mi
Dzisiaj przedstawiam Wam kolejne dwie kartki: ślubną i komunijną:

onka15 - Wto 24 Kwi, 2012 06:51

Danusiu karteczki sa urocze brawo brawo brawo brawo brawo brawo widze nowy pomysł chyba zgapię jak pozwolisz
danfi - Wto 24 Kwi, 2012 07:35

Cieszę się Elu, że moje nowe prace przypadły Ci do gustu wesoło mi . Karteczka z otwieranym okienkiem to nie mój pomysł. Zainspirowałam się pracą Joanny. Oryginał tutaj: http://jb1973.blogspot.co...ii-swietej.html
danfi - Wto 24 Kwi, 2012 23:35

Dzisiaj skończyłam kolejną kartkę komunijną. Oto ona:

marciulaTOja - Śro 25 Kwi, 2012 20:15

danfi, oj szalejesz moja droga brawo ale ja uwielbiam takie szaleństwo cool
kasia123 - Śro 25 Kwi, 2012 22:34

Śliczne prace, mam nadzieję ,ze na tej ślubnej te zielone listki są w rzeczywistości ciemniejsze bo dosyć rażą ,( jak dla mnie) jeśli mogę skomentować. Komunijne piękne, moje klimaty. brawo brawo brawo
danfi - Śro 25 Kwi, 2012 23:11

marciulaTOja, kasia123 - cieszę się, że karteczki przypadły Wam do gustu wesoło mi
Kasiu - zdjęcia robię przy sztucznym świetle, więc kolory są nieco przekłamane. W rzeczywistości ten zielony kolor jest naprawdę miły dla oka i dobrze komponuje się z pozostałymi elementami.
Poproszono mnie o zrobienie kartki urodzinowej dla 14 -letniej miłośniczki koni. Ponieważ dawno nie robiłam sztalugowej i 3D, wiec postanowiłam "zaszaleć" Oto efekty mego "szaleństwa":

I karteczka-podziękowanie dla koleżanki ze studiów (oczywiście sztalugowa):