Wolny temat - Pomoc w rozszyfrowaniu schematu
Phoebe - Wto 28 Lip, 2009 10:34
we_st, wlasnie tego sie obawialam przy nadrukowanym wzorze...
dziewczyny mnie straszyly ze czasem takie rzeczy wlasnie wychodza... ciezko cos doradzic.
chyba lepiej trzymac sie nadruku.... ale moze lepiej niech sie bardziej doswiadczone dziewczyny wypowiedza. Zycze powodzenia!
Susan - Wto 28 Lip, 2009 22:26
No tak.. dlatego nie robię już na drukowanej kanwie. Zrobiłam raptem jeden i przy drugim zarzuciłam tym hobby na dobre trzy lata. Wzor się rozłaził, nierówno zadrukowany, a przy tym piekielnie... nudny...Żadnego myślenia, żadnej niespodzianki co z tego wyjdzie, wszystko podane jak na talerzu, wkurzająco nierówno! Wtedy jeszcze ja mały żuczek nie miałam bladego pojęcia o gazetkach dzierganych i potędze internetu (którą rozkoszowano się wtedy w początkach za granicą
Ale jak to odkryłam!!!!!!
Niech moc będzie z tymi co podejmują rękawicę To jest Dzierganie przez duże "D" Cała prrzyjemnośc dziergania jest na jednolitej kanwie ze schematu.
Moja rada: Skończyć jak najszybciej ten obrazek (wyjdzie piękny, bo nie ma innej opcji) i spróbować zrobić coś na czystej kanwie. Wtedy sobie porównasz i wyrobisz własną opinię. Ja już zadrukowanej w swoim życiu nie dotknę
P.S. A z rad praktycznych jak ci się wzór "rozejdzie" - dziergaj na intuicję kobiecą, nic innego doradzić nie umiem. Ja tak robiłam
we_st - Wto 28 Lip, 2009 22:53
| Aniela41 napisał/a: | we_st, ... pokaz jak wychodzi  | Fotkę zrobię, ale niestety pokazać nie mogę, jeszcze nie teraz to niespodzianka...
monika_b - Śro 29 Lip, 2009 19:37
Phoebe, strzałki powiadasz... jak wiesz ja się nie znam, ale sobie wydedukowałam, że w tym miejscu wzór należy połączyć, bo powtarzały się znaki i rzeczywiście jak dobrze się przyjrzałam to tak było, więc wycięłam tak żeby było dobrze i mi się nie plątało w głowie. Ale do końca nie wiem czy dobrze myślałam, w tym obrazku akurat było ok, ale wydaje mi się, że gdzieś widziałam jakiś obrazek z takimi strzałkami i jakoś nie zgadzało mi się to jako miejsce styku. Może niech się wypowiedzą dziewczyny, które lepiej się znają.
nula - Śro 29 Lip, 2009 22:40
monika_b, według mnie dobrze mówisz (tzn. piszesz )
Strzałki oznaczają miejsce połączenia schematów, jeżeli schemat jest na więcej niż 1 stronie.
Ja robię dokładnie tak jak Ty - ucinam to co się powtarza, żeby schematy schodziły się "na styk"
Phoebe - Czw 30 Lip, 2009 18:00
monika_b, nula, dziekuje! nie bylam pewna..pominac latwo...ale co byloby gdyby sie okazalo ze brakuje paru rzedow xxx... wole nie myslec!
|
|
|