To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Myszkowanie w kłębkach

jadzia59o - Śro 30 Gru, 2009 18:08

cool cool cool
brawo brawo brawo

7Kasiulek7 - Śro 30 Gru, 2009 19:03

Piękne prace Wink
Violetta21 - Śro 30 Gru, 2009 21:41

super serwetki i trzymam kciuki za resztę robótek cool
Jarka - Czw 31 Gru, 2009 09:31

radocha radocha radocha radocha radocha
misia0808 - Czw 31 Gru, 2009 14:46

piękne serwetki cool brawo brawo
Mysza - Czw 31 Gru, 2009 16:02

Pięknie dziękuję za komplementy cmoknięcie uklon

Staram się na nie zasługiwać Wink

Mój Sylwester wygląda tak:
prasuję sztrikuję zmęczony szampan wesoło mi fajerwerki oglądane z domu na wsi ziewa i lulu.

reni - Pią 01 Sty, 2010 12:59

brawo brawo brawo
Grażyna - Pią 01 Sty, 2010 13:56

Mysza - ja podobnie jak ty spedzałam Sylwestra, ale bez szampana, bo nie miałam z kim wypić. syn w górach, corka na baletach z chłopakiem, maz na nocke do pracy uleciał. Mnie pozostał jedynie do towarzystwa pies.
lucyna112 - Pią 01 Sty, 2010 14:18

Ja też domowo,ale z mężem i kotem,synowie ze swoimi kobietami,a ja terapię kotu robiłam gały , bo nie wiedział biedak co się dzieje wesoło mi a teraz odsypia sylwestra
Mysza - Sob 02 Sty, 2010 16:18

Nie ma co. Miłe Sylwki. Smile

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Zdrowia, kreatywności, pomysłów i sił do spełniania marzeń.

Całuski cmoknięcie
M.

Mysza - Nie 03 Sty, 2010 17:12

Noworoczne postanowienia małej Myszy:

Podziwiać, podziwiać...
Winszować...
Pozbierać szczękę...
I zamówić jeszcze jedną protezę na zapas...
Gały też...
I nie oglądać tyle galerii, bo to źle wpływa na samoocenę...
Może wreszcie dokończyć, co się zaczęło...
Obronić pracę...
Zaprzyjaźnić się z drutami...
I frywolitką...
Zorganizować sobie wreszcie życie...
I zmontować nową galerię...
Przytyć co najmniej 10kg... (ludzie myślą, że mam anoreksję, chociaż jedzenie mnie nie odrzuca a wprost przeciwnie)
Mieć dobrze tańczącego partnera na bal licencjata...
Zakochać się na zabój...

...no, i to chyba tyle.

A jeszcze nie lenić się tyle.

A jakie są Wasze?

Pozdrawiam
M.

Mysza - Pią 29 Sty, 2010 00:20

Alleluja!!! Alleluja!!! Nareszcie skończyło się polowanie na studenta (czyt. sesja). Wprawdzie właściwa sesja, taka z kalendarza, dopiero się zaczyna, ale ja już wszystko pozdawałam na 5 (jedno 4,5 ;p) i już mam wolne. Całe trzy tygodnie, aż do 15 lutego. Napisałam i oddałam pierwszy rozdział licencjatki (oceniono pozytywnie) i zrealizowałam zlecenia na tłumaczenia. Szydełkowe jeszcze się ciągną, ale teraz się za nie wezmę. Wreszcie odsypiam ostatni miesiąc i odpoczywam. Wprawdzie mam zamiar kontynuować przez ferie licencjatkę i nadal mam pracę z tłumaczeniami (szef tym razem nie pogania), ale wszystko w moim tempie i na moich zasadach, bez terminów wiszących nad głową.

Od początku mojego wypoczynku (tzn. od wtorkowego wieczoru) zdążyłam popełnić komplecik na imieninowy prezent dla mojej cioci (tej, która dostała chustę na Gwiazdkę).

I kilka detali

Czapka i mitenki - szydełko. Pierwszy raz w życiu robiłam reliefem i pierwszy raz w życiu mitenki. I tego rodzaju czapkę. Szalik - druty. Wykończenia - szydełko. Włóczka - Merino (ok.450g) i Golden na ozdoby.

Dzisiaj w półtorej godziny popełniłam jeszcze taka oto czapeczkę dla malej Marcelinki. Włóczka Pavarotti, z której jej starsza siostra miała dostać komplet na Gwiazdkę, ale nie było więcej motków, więc z moich 100g powstało to:

Teraz zabieram się za zamówienia. Postaram się też komentować Wasze prace.
Trzymajcie się cieplutko.

Pozdrawiam
M.

Jarka - Pią 29 Sty, 2010 09:40

Mysza napisał/a:
Alleluja!!! Alleluja!!! Nareszcie skończyło się polowanie na studenta (czyt. sesja).
, ale Ci zazdroszczę, a ja jeden mam w niedzielę i następne dwa w sesji 14 lutego i też zamiast się uczyć to zajmuję się robótkami hihihi

Wszystkie Twoje prace bardzo ładne - wielkie brawa brawo brawo brawo brawo brawo

irenka10 - Pią 29 Sty, 2010 11:47

Super prace brawo brawo
Mysza - Pią 29 Sty, 2010 14:18

Jarka, irenka 10 dziękuję za komplementy.

Jarka - powodzenia na egzaminach. cool

Beata T - Pią 29 Sty, 2010 17:00

gratuluje zaliczeń , śliczne czapeczki udało Ci się zrobić cool cool cool ....a co do postanowienia 10 kg - daruj sobie chudym jest dobrze być chociaż teraz zimno bo sadełko nie grzeje :ups (wiem coś o tym ....a ile ważysz i jaki masz wzrost )
Elżbieta P. - Pią 29 Sty, 2010 21:00

gratuluję szybkich zaliczeń cool
bardzo fajny komplecik i świetna czapeczka powstała i to w błyskawicznym tempie wesoło mi brawo brawo brawo

Violetta21 - Pią 29 Sty, 2010 22:11

fajny komplecik cool brawo
Mysza - Sob 30 Sty, 2010 15:59

Dziękuję pięknie za wszystkie komplementy. uklon

Beata T nie wiem czy tak dobrze jest być chudym. Jak byłam na Sycylii to musiałam kupować ubrania w sekcji dziecięcej. Nawet w Polsce trudno mi jest kupić coś na siebie. Nie wszystko znajdzie sie w rozmiarze 34 i najgorzej jest ze spodniami. Jak w pasie dobre to w pupie za szerokie i odwrotnie. Kiedyś ważyłam o te 10kg więcej i przynajmniej wyglądałam jak człowiek. Ja przy wzroście 161cm (na oko, mierzone jeszcze w liceum, może być o 2-3 cm więcej) ważę 43kg (jak sie ostatnio ważyłam 3 tygodnie temu i raczej nie przytyłam od tego czasu). Trochę mało. Brakuje mi tu i ówdzie krągłości, a wystające obojczyki i żebra prawie na wierzchu to niezbyt apetyczny widok. Dlatego nie za bardzo lubię patrzeć w lustro. No, i wiecznie mi zimno. Smile

Beata T - Sob 30 Sty, 2010 16:44

Oj to fakt same kosteczki u Ciebie troszeczkę ruchu i coś na ruszcik wrzuć bo pewnie zapominasz podjadać sobie i trzymam kciuki niech przybędzie ci ciut ciut tu i ówdzie bye
buziaczek - Nie 31 Sty, 2010 13:36

świetne zimowe nowości brawo
Mysza - Wto 02 Lut, 2010 11:48

Dzięki buziaczek. cmoknięcie

Beata T dzięki za zainteresowanie i miłe pogaduchy mailowe. cmoknięcie kwiatek dla ciebie cmoknięcie

SoWa - Sob 06 Lut, 2010 18:46

dopiero teraz przeczytałam postanowienia noworoczne, życzę ich spełnienia. cmoknięcie

a zimowe czapeczki , szalik i rękawiczki śliczne! radocha radocha radocha

katrinka - Sob 06 Lut, 2010 20:38

brawo brawo brawo brawo
Mysza - Sob 06 Lut, 2010 21:15

Dzięki SoWa i katrinka. cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

W mojej galerii pojawiły sie aktualności. Zapraszam.