To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Renulkowe plątaniny

maranta - Pią 20 Sty, 2006 11:05

Renulek szczęka mdleje
Patrząc na te cudowności nabrałam ochoty nie tylko na frywolicenie ale wręcz na zamążpójście zebalek ale byłby numer wesoło mi

Bećka - Pią 20 Sty, 2006 11:20

Aniu jakby co to czujemy się zaproszone na to weselisko zebalek
Krzysia - Pią 20 Sty, 2006 17:55

Nie dopytywałam się, ale te śliczne koronki uklon uklon uklon mnie intrygowały, może tylko na zdjęciu są mało widoczne? a te mniejsze elementy nie zostały wykorzystane?
Czekam cierpliwie na info o włoskich i polskich niteczkach, czekam już dość długo...

Renulek - Czw 02 Lut, 2006 19:10

trochę to trwało, ale już jestem:
tak więc wszystkie moje czarne naszyjniki zrobiłam z włoskich nici o dziwnej nazwie "Uno A Ritorto" - z taką kolorową przepaską i kolorowym kółeczkiem w środku z symbolem "8" - pewnie to numer nici - ale dziwna to numeracja bo grubość raczej przypomina 20 aidy.
są bardzo fajne - miękkie, nadają się nawet na bieliznę. Biżuterię muszę troszkę podkrochmalić, ale nie wszystko i nie zawsze tylko wtedy kiedy jest to konieczne. Te nici są w motkach niezby dużych ale za to mają tak różnorodność kolorów, że zawsze można coś wybrać.

polskich nici jeszcze nie sprawdziłam Embarassed przepraszam

lucille - Czw 02 Lut, 2006 20:19

Renulek napisał/a:
trochę to trwało, ale już jestem:
tak więc wszystkie moje czarne naszyjniki zrobiłam z włoskich nici o dziwnej nazwie "Uno A Ritorto" - z taką kolorową przepaską i kolorowym kółeczkiem w środku z symbolem "8" - pewnie to numer nici - ale dziwna to numeracja bo grubość raczej przypomina 20 aidy.
są bardzo fajne - miękkie, nadają się nawet na bieliznę. Biżuterię muszę troszkę podkrochmalić, ale nie wszystko i nie zawsze tylko wtedy kiedy jest to konieczne. Te nici są w motkach niezby dużych ale za to mają tak różnorodność kolorów, że zawsze można coś wybrać.

polskich nici jeszcze nie sprawdziłam Embarassed przepraszam

A gdzie nabyłaś te tajemnicze Wink nici? co

Renulek - Pią 03 Lut, 2006 09:43

np. w pasmanterii na ul. Kościuszki, są też na Pl. Inwalidów

i wcale nie są tajemnicze Very Happy

lucille - Pią 03 Lut, 2006 16:55

Renulek napisał/a:
np. w pasmanterii na ul. Kościuszki, są też na Pl. Inwalidów

i wcale nie są tajemnicze Very Happy

Aaa - i tu ujawnia się moje krótkowidztwo bo pewnei przez najbliższą dfziesięciolatkę nie zwróciłabym uwagi na te nici mimo "podejrzanie" częstych wizyt na Kościuszki kwiatek dla ciebie

A tajemnicze bo ich nie widziałam wesoło mi

Renulek - Pią 03 Lut, 2006 19:17

drokowskaz Very Happy

wchodzisz do pasmanterii na Kościuszki i po lewej stronie masz prawie na środku pomieszczenia taki niski regalik z włóczką i nie tylko, i na samej górze chyba jedna z pierwszych to właśnie ta Wink

lucille - Pią 03 Lut, 2006 20:30

Renulek napisał/a:

wchodzisz do pasmanterii na Kościuszki i po lewej stronie masz prawie na środku pomieszczenia taki niski regalik z włóczką i nie tylko, i na samej górze chyba jedna z pierwszych to właśnie ta Wink

To teraz bede się kompromitować oczoplas ja ten regał właśnie ostatnio przeglądałam hahahihi

Renulek - Sob 04 Lut, 2006 16:19

oklaski moja krew oklaski
ja tak kiedyś szukałam sklepu elektrycznego bo chciałam kupić bezpieczniki oczoplas i okazało się, że obok wejścia do mojej pracy jest sklep z lampami które podziwiam codziennie i jakoś nie skojarzyłam, że sklep z lampami to elektryczny hmmm rotfl

Krzysia - Nie 05 Lut, 2006 12:09

Dziękuję, przeczytałam, zanotowałam , ale chyba u nas nie ma tych niteczek Sad
Renulku kwiatek dla ciebie czy one są te cieniowane brązowe ? bo Kaja Ariadny na pewno nie.

lucille - Nie 05 Lut, 2006 13:20

A ja właśnie się dowiedziałam, że Basak wypuścił cieniowaną nić (w tych małych kłębkach) - jak usłyszycie o upierdliwej klientce, która bezczelnie się dopytuje o takie cuś to będę ja zebalek - to mi się tak luźno skojarzyło z cieniowanymi brązowymi puknąć się

Krzysiu - w razie wielkiej konieczności posiadania tych włoskich z chęcią służę pomocą oczoplas

Izka - Pon 20 Sie, 2007 19:59
Temat postu: Serweta
Renulku oczopląsu można dostać od Twoich cudowności! przeglądając Twój akbum natknęłam sie na okrągłąserwetę 100x100,czy masz do niej schemat, od jakiegoś czsau bezskutecznie poszukuję schematu na tak dużąserwetę.
Renulek - Wto 21 Sie, 2007 11:19

Izka do obrusika tego 100 na 100 cm nie mam schematu bo robiłam po prostu to co mi do głowy przyszło bez żadnych schematów Wink
Bet - Wto 21 Sie, 2007 13:26

brawo brawo brawo brawo
sukienka przeprzeprześliczna

Krulik - Nie 26 Sie, 2007 23:43

Sukienka super (chyba identyczna jak moja ślubna;P) ale coś mi się zdaje że ten salon ślubny zmienił fotki, bo nie widzę frywolitków:( bu nie wiem
Renulek - Wto 28 Sie, 2007 09:51

Kruliku wstawiłam już fotki do fotosika i na forum widać już właściwą sukienkę.

przez rok faktycznie salon pozamieniał miejscami zdjęcia - teraz już nie pozamienia Mr. Green

Krulik - Czw 30 Sie, 2007 23:30

Dziękuję za poprawienie obrazków:) frywolitka śliczniutka:) szkoda tylko że suknia ma tyle falbanków i przytłumia fry:( i że też jak ja brałam ślub to takiej nie miałam frywolitkowej sukni:(