Nasze prace - Hardanger Haliny
Nikus4 - Pon 13 Lut, 2012 11:12
No proszę następna Hania teraz to już was na pewno pomylę. Haniu witam cię bardzo serdecznie. Jeśli chcesz do nas dołączyć musisz założyć swój temat i tam wszystko będziemy pisać.
Teraz piszemy w temacie Halinki ona musi mieć też porządek w swoim temacie.
Jak założysz swój temat zaraz wszystko ci napiszę (ocd czego masz zacząć jak i co). Napisz też coś o sobie
Hania1 - Pon 13 Lut, 2012 14:40
Nikus4 bardzo Ci dziekuję za odpaowiedż i ważne uwagi,
Halinko ogromnie Cie przepraszam że tu namieszałam oto dla Ciebie kwiatki na przeprosiny
Halina46 - Pon 13 Lut, 2012 18:08
Haniu, dziękuję za kwiatki, a przepraszać nie masz za co.
Danusiu, ja swoje płótno kupiłam w hobbystudio, zapłaciłam coś koło 80zł za mb.
Pani mi doradziła,zebym wzięła 8 nitek na cm to będzie mi wygodniej liczyć. To co wzięłam zużyję , a dokupie sobie 10 nitek na cm. To jest biały kolor nie ecri. A przy okazji zapytam, co wyszywasz kolorem śnieżnobiałym?
Nikus4 - Wto 14 Lut, 2012 08:05
Halinko z tkaninami to tak jest. Trudno kupić coś fajnego. Nie wybieram specjalnie wzorów do śnieżno białych haftów. Mam materiał szukam wzoru, jak mi coś w padnie w oko to wyszywam i już. Teraz zaczęłam na ecrui ale coś chyba wzór nie dobrałam do tej tkaniny (osnowa nie jest równa ) bo coś mi się nie widzi, To taka tkanina jak na tej poniżej serwetce:
Zrobiłam zbliżenie to lepiej widać. Może jak już będzie cała wyszyta to przekonam się do niej.
Halina46 - Wto 14 Lut, 2012 09:31
Na ecri tak na zdjęciu to to nie wyglada, ale wzór serwetki jest fajny, ślicznie wygląda. A co to za ścieg tym złotym wyszyty?
Danusiu zapytam tez Ciebie gdzie sie coś robi, żeby dodać plusa dla kogoś na forum?
Nikus4 - Wto 14 Lut, 2012 19:53
Nanieś strzałkę na zieloną łapkę i naciśnij lewy klawisz myszki! Przed chwilką tak zrobiłam.
A na tym zdjęciu rzeczywiście nie jest ecri tkanina tylko biała. Chciałam ci tylko pokazać ,że materiał nie jest gładki.
Ale na takiej tkaninie zaczęłam wyszywać tylko ecri.
Wzór tej serwetki mogę ci kiedyś przesłać, nie ma sprawy tylko muszę go poszukać. Ten złoty haft to chyba był wg schemaatu nie żaden ścieg. Może się mylę już nie pamiętam. Dziś boli mnie głowa to jutro poszukam i ci napiszę
Nikus4 - Pią 17 Lut, 2012 18:53
Wstawiam wg życzenia Halinki pracę:
Nikus4 - Pią 17 Lut, 2012 18:56
No proszę , proszę następna piękna praca. Bloczki równiutkie, krzyżyczki też jestem bardzo zadolona!
Halina46 - Pią 17 Lut, 2012 19:03
Danusiu dziękuje za wstawienie zdjęcia.
Dzisiaj cały dzień szyłam jednego bratka, ale jutro bedzie szybciej bo w końcu naniosłam na kartkę.Zaczęłąm robic przęsełka , fajnie sie robi a troche sie bałam. Ale na dzis chyba dosyć.
Acha, na bieznik z bratkiem tez sie pisze ale po całkowitym zrobieniu tej.
Coraz bardziej zaczyna mi sie podobać.
Danusiu pracować z Toba to sama przyjemność.
Nikus4 - Sob 18 Lut, 2012 11:02
Miło mi Halinko pomagam jak mogę.
Myślałam ,że nie muszę wam pokazywać jak haftować krzyżykami Ja sobie rozrysowałam kontur bratka i szybko mi poszło. Ale wieczór, słabe oczy i zmęczenie całym dniem nie pozwoliły mi skończyć jednego haftu. Po południu pokażę jak mi wychodzi
Nikus4 - Wto 21 Lut, 2012 13:57
Halinki serwetka:
Nikus4 - Wto 21 Lut, 2012 13:59
Widzisz Halinko jak pięknie wygląda?! Widzę, że też drugą małą zaczęłaś haftować.
Musimy poczekać z bieżnikiem na koleżanki.
Halina46 - Wto 21 Lut, 2012 14:04
Dziękuje Danusiu. muszę sie nauczyć wstawiac te zdjęcia. Twoja jest prześliczna, ale podoba mi sie i moja.
Tak zaczęłąm drugą bo akurat mam taki kawałek tkaniny. Bedzie taka sama tylko żółty bratek. Oczywiście , ze zaczekamy na koleżanki.
Haniaga - Wto 21 Lut, 2012 14:08
Halinko, ślicznie wyszła Ci ta serwetka.
Ja zaczynam drugiego bratka.
Hania
Nikus4 - Wto 21 Lut, 2012 15:53
Teraz dopiero dopatrzyłam się, że poszłaś na łatwiznę i całego haftu nie wyszyłaś Szkoda ale twój wybór!
Halina46 - Wto 21 Lut, 2012 16:21
Danusiu chodzi Ci o bratki? tak nie wyszyłam pączka i tych Łodyżek.
Nikus4 - Wto 21 Lut, 2012 17:22
No właśnie a to cała ozdoba wzoru. No ale każdy szyje co chce Mnie by najmniej tego brakuje
Halina46 - Wto 21 Lut, 2012 17:32
Jeszcze pomyśle , ale narazie wyszywam drugą.
wernatka - Wto 21 Lut, 2012 18:05
Śliczna serwetka Halinko moim zdaniem bez zawijasków też dobrze wygląda.
Halina46 - Śro 22 Lut, 2012 15:54
Dziękuję za pochwały mojej serwetki.
Haniu Twoja tez będzie sliczna.
Ale cisza w hardangerze.
Nikus4 - Czw 23 Lut, 2012 14:37
Cisza, cisza! wszystkie haftują
Halina46 - Sob 25 Lut, 2012 19:24
Zostały mi jeszcze dwa bratki.Może jutro skończę.
Ginia - Sob 25 Lut, 2012 21:36
Halinko, trzymam kciuki. Wiosna niedługo a bratki już u Ciebie na stole Super Ci wyszło!!!
Halina46 - Śro 29 Lut, 2012 15:07
A to sa moje serweteczki.
wernatka - Śro 29 Lut, 2012 17:21
Cudne są
|
|
|