To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - DECUPKI ALUTKI

żabka - Wto 06 Mar, 2012 09:01

Świetne jajo, fajnie dobrany motyw brawo brawo brawo

alutka171 napisał/a:
3D to kury na grzędzie i drzewo. Niestety nie potrafię zrobić zdjęcia żeby to było widoczne
niestety nad tym się trzeba trochę namęczyć żeby było coś widać, ja też mam z tym kłopot wesoło mi
nula - Czw 08 Mar, 2012 08:35

alutka171 napisał/a:
Krak jest położony tylko po bokach

tak właśnie myślałam - efekt świetny !!! cool

alutka171 - Nie 11 Mar, 2012 18:16

kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie Dla wszystkich podglądających Wink

Tym razem mam do pokazania obrazek

Zastosowałam bejcę, złoto w drobnych płatkach, krak dwuskładnikowy

nula - Pon 12 Mar, 2012 07:51

alutka171, świetna ikona - wspaniale się prezentuje ! brawo brawo
Mam złotą folię - leży u mnie już baaaaardzo długo i jakoś do niczego mi nie pasuje ....
Ona faktycznie najbardziej nadaje się moim zdaniem do ikon - u Ciebie efekt jest jest super ! cool

Tesa60 - Pon 12 Mar, 2012 10:21

Piękna praca, ja jeszcze nie dorosłam do tego
gustavo_2008 - Wto 13 Mar, 2012 17:57

Cudna brawo brawo brawo uklon uklon uklon
alutka171 - Sob 25 Sie, 2012 00:49

Daaaawno nic w tym temacie nie pokazywałam.
Odezwała się do mnie moja dawna koleżanka z podstawówki z zapytaniem czy nie wiem gdzie można kupić ozdobne butelki na weselne nalewki, które chciała podarować młodym. Co miałam robić? Powiedziałam ze mogę spróbować. Mozolnie mi to szło ale w końcu zmalowałam takie oto flaszki Wink
Butelki już dotarły do zamawiającej i podobno bardzo się podobają Smile

więcej zdjęć tutaj
https://picasaweb.google.com/105517431567682309755/BUTELKIDLAEWY#

nula - Sob 25 Sie, 2012 07:07

alutka171, butelki są świetne !!! brawo więc nic dziwnego,że się podobają cool
Runa - Sob 25 Sie, 2012 09:48

Butelki sa rewelacyjne uklon uklon uklon a ja swoje nalewki trzymam w takich szklanych bez duszy wściekły
Violetta21 - Sob 25 Sie, 2012 16:12

pięknie wyglądają te butelki oj pięknie cool cool
Dżastii - Nie 26 Sie, 2012 18:10

alutka171, nic dziwnego że bardzo się podobają Smile są cudne Smile brawo brawo brawo
Tesa60 - Nie 26 Sie, 2012 20:48

ale śliczności
Grażyna - Nie 26 Sie, 2012 21:59

Fajny pomysł i wykonanie cool
Kelmuska - Pon 27 Sie, 2012 13:36

alutka171 napisał/a:
podobno bardzo się podobają

nie ma co się dziwić, bo są prześliczne cool cool cool

jadzia59o - Wto 28 Sie, 2012 18:19

butelki prześliczne cool cool cool cool
alutka171 - Śro 29 Sie, 2012 21:09

Dziękuję wszystkim za miłe słowa cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
żabka - Śro 29 Sie, 2012 23:07

Świetne prace brawo brawo brawo butelki i ikona dopracowane cool (ikone bym tylko patyną przybrudziła żeby postarzyć złoto wesoło mi )
alutka171 - Wto 04 Gru, 2012 00:40

Dawno nic w tym wątku nie pokazywałam, a coś tam zrobiłam Smile
Przy okazji robienia butelek powstała jeszcze jedna rzecz czyli taka sobie tacunia Wink

Potem była chwilka przerwy, a później dla mnie masakra. Córka przywiozła mi dwie ciemnobrązowe skrzyneczki, które jej koleżanka zażyczyła przerobić na białe w różowe róże Wink. W międzyczasie jej koncepcja się nieco zmieniła i ostatecznie powstały takie jak na zdjęciach.Miałam jednak problem z uzyskaniem odpowiedniego koloru wnętrza.
Wierch na szczęście był polakierowany i nic się nie działo. Środek za to był bejcowany i tu pojawił się problem. Zaczęłam malować jedną z nich i zapomniałam o polakierowaniu. Bejca zaczęła przenikać przez farbę i tu ciekawostka, nie mazała się i nie brudziła pędzla tylko po pomalowaniu farba zaczęła zmieniać kolor. Dół skrzyneczki pomalowałam w środku chyba trzy razy i na tym poprzestałam. Kolor wyglądał jako tako. Kiedy wzięłam się za wieko myślałam ze wyjdę z siebie. Nie pamiętam ile warstw farby tam położyłam. W końcu osiągnęłam pożądaną biel. Kiedy jednak przykleiłam motywy wydarte z papieru ryżowego i polakierowałam po pewnym czasie okazało się że powstały brązowe smugi, zupełnie niezamierzone cienie maziaje wściekły puknąć się
Kiedy robiłam drugą skrzyneczkę już nie zapomniałam o jej polakierowaniu ale niestety historia się powtórzyła i tego to już zupełnie nie rozumiem. Tym razem zrezygnowałam z przyklejenia motywu i lakierowania wnętrza stąd szablon żeby nie było zbyt pusto bo skrzyneczki były spore

Dla tej pani robiłam też mini komódkę i piórnik

Z komódką też były problemy ponieważ mimo dużych luzów po pomalowaniu trzeba było szlifować szufladki żeby luźno się wysuwały. Przy okazji powstał jeszcze jeden piórnik dla super koleżanki Smile

sarLena - Wto 04 Gru, 2012 01:19

Śliczne prace. cool
rety kiedy mnie takie kraki wyjdą jak na piórniku z różami. Embarassed

Tosia - Wto 04 Gru, 2012 12:46

hopla Bzowe piękne i rożane skrakane, i folkowe, słowem urocze prace tworzysz
jadzia59o - Wto 04 Gru, 2012 21:15

alutka wszysko piękne brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

cudowne cool cool cool cool cool cool cool

janeczka33 - Wto 04 Gru, 2012 22:00

Wszystko prześliczne a mój piórnik najcudowniejszy. Nigdy nie przestanę za niego dziękować. Pozdrawiam:)
Violetta21 - Wto 04 Gru, 2012 23:39

cudeńka cool cool cool
alutka171 - Pon 10 Gru, 2012 02:04

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki i przemiłe słowa cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

A teraz jeszcze cieplutka mini toaletka dla wielbicielki czarno czerwonych kolorów

Runa - Pon 10 Gru, 2012 09:14

Piękna cool