To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - sukienka na wesele - kordonek

Paillette - Śro 29 Lip, 2009 19:53

MagdaSL, przyznam Ci się, że ja robię kilka równocześnie. ?Jestem zodiakalnym bliźniakiem i szybko się nudzę niektórymi rzeczami Wink Więc jestem w stanie jednego dnia porobić po trochę kilka robótek Smile Niektórzy muszą skończyć jedna i dopiero zabierają się za następną... u mnie jest odwrotnie Smile

Co do Perle5 jest mięciutka i z ładnym połyskiem, kupuję ją w pasmanterii 100g/415m ale teraz zaczęli robić po 50g i setki to tylko z jakiś starych zapasów. Smile

Haniutka - Śro 29 Lip, 2009 20:39

MagdaSL ja też bardzo lubię Perle5 i polecam Very Happy
A kupuję tutaj:

http://www.zamotane.pl/index.php?cat_id=128

http://www.zamotane.pl/index.php?cat_id=126

Paillette - Pią 31 Lip, 2009 11:31

Haniutka, a ja się zarejestrowałam, dostałam potwierdzenie i podczas zakupów wyskakuje mi, że błąd loginu lub hasła Sad
Paillette - Pią 31 Lip, 2009 11:37

Ada, natknęłaś się może na fotkę jak bluzeczka wygląda z boku? Interesuje mnie łączenie... dwóch "serwetek".

Zrobiłam podwójnymi słupkami i jest cudnie, dzięki za radę, zmodyfikowałam w dwóch miejscach, m.in. łańcuszek początkowy na 12o a nie 10, bo kompletnie się nie mieściło. Smile

No więc wyszło to tak:

coś mi się to ramiączko nie podoba... robiłam ściśle wg wzoru i wydaje mi się, że za dużo tych słupków po bokach jest. Chyba czeka mnie małe prucie i zrobienie po swojemu....

Asia S. - Pią 31 Lip, 2009 13:36

Paillette, to wszystko notuj dla następców kwiatek dla ciebie
Paillette - Pią 31 Lip, 2009 13:39

Asia S., na ten jeden kawałek poszło prawie 100g Perle5... trochę żarłoczna ta robótka...
Zastanawiam się czy nie zmienić miejsca wątku... np. dziergamy-on-line ? Jak myślisz? Tu mnie z tymi problemami nikt nie widzi... Sad Wink

cmoknięcie

Haniutka - Pią 31 Lip, 2009 14:04

Paillette napisał/a:
Haniutka, a ja się zarejestrowałam, dostałam potwierdzenie i podczas zakupów wyskakuje mi, że błąd loginu lub hasła Sad

Paillette
zupełnie nie rozumiem dlaczego nie wiem
Właśnie przed chwilką się zalogowałam i nie mam żadnych problemów. Może po prostu zadzwoń? Pani Ulka to bardzo miła i życzliwa osoba. Na pewno coś poradzi.

A z tymi przenosinami do > dziergamy on-line < to chyba dobry pomysł Wink
Szkoda żeby tyle dobrej roboty było ukryte bye bye

Nessie - Pią 31 Lip, 2009 14:12

Paillette napisał/a:

To zobacz tu:
http://amelia.globalhost....=perle&x=9&y=12
jest odrobinę taniej a kolory sprowadzają na życzenie w ciągu 1-2 dni.

Paillette - Pią 31 Lip, 2009 14:32

Nessie, dziękuję Smile
Ada - Pią 31 Lip, 2009 20:00

Paillette napisał/a:
Ada, natknęłaś się może na fotkę jak bluzeczka wygląda z boku? Interesuje mnie łączenie... dwóch "serwetek".

Zrobiłam podwójnymi słupkami i jest cudnie, dzięki za radę, zmodyfikowałam w dwóch miejscach, m.in. łańcuszek początkowy na 12o a nie 10, bo kompletnie się nie mieściło. Smile
coś mi się to ramiączko nie podoba... robiłam ściśle wg wzoru i wydaje mi się, że za dużo tych słupków po bokach jest. Chyba czeka mnie małe prucie i zrobienie po swojemu....

Niestety nigdzie nie spotkałam, to po pierwsze, a po drugie , pobieżnie przeczytałam wątek na Osince i tam dziewczyny piszą, że z tym schematem jest coś "nie tak".
Niektóre przerabiały 5 razy ." Неточная схема меня просто убила, после пяти перевязов топика на юбку сил уже не хватило". I inna Мне тоже не все в этой схеме понравилось, узор на плечи сама выдумывала, так как тот вообще не могла вязать.I jeszcze "Я кстати тоже схему переделывала. В самой начальной схеме круга, не хватало 3-х рядов, поэтому ужасно фалдило. Как только сделала необходимые поправки все легло идеально". Wszystkie piszą,że schemat przerabiały.
Może tylko tyle Ci pomogę;jedna z nich pisze, że na bokach zrobiła kliniki; to zapewne dla poszerzenia na biodrach.

Paillette - Pią 31 Lip, 2009 20:07

Ada, podzielam zdanie osinkowych foremek. Dzięki Aduniu, wprawdzie tyle lat się człowiek uczył rosyjskiego ale jakoś nie "panimaju" o czym one tam piszą. nie wiem

Uruchomiłam temat na on-line.... gdybyś chciała zobaczyć jak mi idzie Wink

Dzięki za wszystkie podpowiedzi, jak coś to jeszcze będę Cię "męczyć" cmoknięcie

Asia S. - Pią 31 Lip, 2009 21:07

Paillette, i bardzo dobrze brawo
Paillette - Sob 01 Sie, 2009 11:30

Haniutka, już wszystko jasne Smile jako login wpisywałam cały adres @ a powinnam tylko "Paillette"

Zamówienie złożone hopla

MagdaSL - Sob 01 Sie, 2009 14:56

Paillette i Haniutka dziękuję za cenne informacje.
Pailette super Ci wychodzi robótka, cały czas śledzę wszystkie Twoje dzieła i jestem pełna podziwu. Trzymam kciuki, powodzenia. cool

Paillette - Sob 01 Sie, 2009 16:39

MagdaSL, uklon
Haniutka - Sob 01 Sie, 2009 19:05

Paillette cool hopla
alka - Pią 08 Paź, 2010 22:06

"Pogadałam"(znaczy moim łamanym duńskim) dzisiaj sobie z Panią w sklepie z włóczkami i zapytałam się o "coś na sukienki", może z wiskozą, a Pani mi powiedziała, że nie mają ale za to bardzo "stabilna" - w dosłownym tłumaczeniu - jest egipska bawełna, bardzo miękka, z połyskiem. Czy któraś z Was spotkała się z egipskimi kordonkami?
Pozdrawiam! cmoknięcie i zapraszam na mój blog!

mala100gosia - Sob 09 Paź, 2010 08:52

alka, słyszałam o tej bawełnie i były to opinie pozytywne Smile sama jak pamietam mam jedna rzecz z niej i jest ok.
alka - Sob 09 Paź, 2010 09:29

Dziekuję za szybką odpowiedz, teraz tylko muszę się zabrać za myslenie jaką sukienkę zrobić Smile nie wspomnę już o zrobieniu jej... może na lato wydziergam Smile
pozdrawiam