Chwalimy się - Renulkowe plątaniny
Renulek - Śro 28 Gru, 2005 14:50
jak mi druga Rybka schemat przygotuje
Anna B. - Śro 28 Gru, 2005 17:04
A wiesz, ( że od "a" się zdania nie zaczyna? ), że niedawno patrzyłam na taką jedną rybkową torbę z myślą, że trzeba by ją rozpracować? Zatem może niebawem... jutro....
Renulek - Śro 28 Gru, 2005 17:51
tylko nie "jutro" tylko nie "jutro"
Anna B. - Śro 28 Gru, 2005 17:54
Pojutrze? :shock:
Renulek - Śro 28 Gru, 2005 18:00
no to lepiej brzmi
Anna B. - Śro 28 Gru, 2005 18:02
Renulek - Pią 30 Gru, 2005 09:35
w moim kąciku pojawił się nowy albumik "wiosna 2006" który będzie sukcesywnie zapełniany
http://renulek.multiply.com/photos/album/10
Anna B. - Pią 30 Gru, 2005 10:05
Wiesz, że jeszcze wiosny 2006 nie było? Co tam te naszyjniki robią?
Renulek - Pią 30 Gru, 2005 10:25
leżą i tupią nogami ze zniecierpliwienia
Anna B. - Pią 30 Gru, 2005 10:52
To ja sobie założę album "Gwiazdka 2006". W końcu mi tez już ma co tupać.
Renulek - Pią 06 Sty, 2006 15:08
ja już całym sercem jestem w wiośnie kolejne wiosenne propozycje ode mnie
Anna B. - Pią 06 Sty, 2006 17:02
brrrrrrrrrr! brrrrrrrrrr!
To dobrze, że chociaż Ty w wiośnie, bo mnie dziś trzęsie!
No i jak zwykle śliczności naplatałaś!
Bursztyny miodzio! :fajnie:
Krzysia - Pią 06 Sty, 2006 18:05
Ja tam klęczę przed bursztynami, coś takiego marzyło mi się, tylko do tej chwili nie wiedziałam jak to ma wyglądać Bardzo, ale to bardzo podoba mi się też zestawienie turkusów z brązem, a najbardziej cuore negro ( jednak bursztynki trochę bardziej).
Wielki nie tylko przed mistrzostwem w posługiwaniu się czółenkami, ale przede wszystkim za pomysły
Renulek - Pią 06 Sty, 2006 18:26
Krzysia zawstydzasz mnie
Izolda - Nie 08 Sty, 2006 14:40
Renulek piękne, miodzio i nie wiem co jeszcze, jesteś moim nowym guru frywolitkowym, czy ja mogę się najpiekniej jak umiem o schematy do naszyjnika bzy i turkusy? Z resztą mogą być opisy jeśli tak Ci będzie wygodniej, mi wszystko jedno i napisz mi proszę z jakich to niteczek bo mnie to bardzo intryguje Aaaa, i nie chciałabym wyjść na pazerną ale ktoś mi kiedyś obiecał schematy frywolitkowych jaj Wielkanoc się zbliża małymi kroczkami więc byłoby jak znalazł...
lucille - Nie 08 Sty, 2006 20:37
| Izolda napisał/a: | Renulek piękne, miodzio i nie wiem co jeszcze, jesteś moim nowym guru frywolitkowym, czy ja mogę się najpiekniej jak umiem o schematy do naszyjnika bzy i turkusy? |
Ufffffff :fajnie: dobrze, ze to napisałaś - już się bałam, ze tylko ja taka upierdlwia w kwestii schematów
Renulku- jeszcze kilka dzieł, a doczekasz się fanklubu
Renulek - Pon 09 Sty, 2006 09:03
u mnie już się listki wiosenne pokazały
bzy i turkusy i jaja sie postaram
Izolda - Pon 09 Sty, 2006 10:26
Renulek, Ty się opanuj bo Cię zasypiemy nastepnymi prośbami jak będziesz takie śliczności wrzucać , matko ale masz motorek, kiedy Ty to wszystko robisz? Jak śpisz też machasz czółenkami? Ponawiam pytanie, z jakich niteczek robisz biżuterię bo cieniowanej brązowej to jeszcze nie widziałam.
Renulek - Pon 09 Sty, 2006 11:37
Izoldo to jakas polska nitka w takich motkach mniej więcej jak czeska Snehurka i takiej same faktury - jakbym nie wiedziała, że to polska to powiedziałabym w ciemno, że to snehurka jak będę w mojej pasmanterii to dopytam dokładnie co to za nici
Głównie robię z aidy - uwielbiam ją chociaż jest sztywna i jak trochę porobię sobie to mam pocięte paluchy
gładka ciemno brązowa to chyba floretta - to prawie aida tylko ciut gorszej jakości chociaż cena prawie identyczna
czarna to włoskie nici, ale jakie
za to te włoskie to po prostu uwielbiam - prawie jak aidę- chociaż ich faktura jest zupełnie inna niż aida. Są mięciutkie i mogę robić bez końca żadnych pociętych paluchów tylko robótkę trzeba później lekko spryskać krochmalem w sprayu żeby ją ciut usztywnić. No i mają całą gamę kolorystyczną
nooo to się nawymądrzałam
Krzysia - Pon 09 Sty, 2006 12:11
Byłam, widziałam i nic teraz nie napiszę....bo nie wiem co
Renulek - Pią 20 Sty, 2006 07:12
no to zaczynamy od bzów
wzór bzów jest żywcem zerżnięty z linku który podałam tutaj
http://maranta.livenet.pl...php?p=6328#6328
z małą zmianką na łuczkach co trzy supełki są cztery pikotki, jeśli cieńsza nitka to pięć pikotek.
ten schemat jest też wykorzystany przeze mnie w jednym z zeszłorocznych jajek
:mampomysl: :mampomysl: :mampomysl: :mampomysl:
być może ktoś zwrócił uwagę na kawałki koronki na mojej stronie
http://renulek.multiply.c...to%2F3%2F37.JPG
robiłam je na zamówienie salonu ślubnego i własnie ukazały się zdjęcia sukienki do której zostala moja koronka wykorzystana.
tutaj jest cała sukienka
a tutaj tył sukienki
trochę inaczej sobie wyobrażałam tą sukienkę bo projekt wyglądał nieco inaczej, ale cóż różne są wizje artystów :fajnie:
generalnie mi się nie podoba :och: bo koronki nie widać. Sukienka jest ładna, ale i bez koronki też byłaby ładna.
W projekcie było tak, że dekold miał być większy i koronka miała wystawać poza materiał, tak samo na ramiączkach - powinny być cieńsze żeby koronka lekko wystawała poza materiał. No i dół sukienki miał być lekko udrapowany tylko z boku jednej strony i przytrzymany koronką
ale cóż
Dorfi - Pią 20 Sty, 2006 09:42
Renulku Cóż mogę powiedzieć. Zatkało mnie. Jak dla mnie bomba. I że ktoś wpadł na taki pomysł. Kiedyś romawiałam w zakładzie fryzjerskim o frywolitkowych ozdobach do włosów na karnawał, ale nie wyrazili zainteresowania.
Fajnie, że ludzie przekonują się do frywolitek w zastosowaniu bardziej praktycznym niż serwetka, która tylko sobie leży. A może wychodzi to za drogo? Przecież można kupić kawałek ozdobnej taśmy w hurtowni i wychodzi taniej.
No cóż. Tak to już jest, że na ogół nie docenia się artystów (albo docenia się ich dopiero po śmierci - czego nikomu nie życzę).
A koronka jest śliczna. Z jakich nici robiłaś? Z Aidy 20 czy cieńszej?
Renulek - Pią 20 Sty, 2006 09:59
aida 20 w kolorze ecru - wplecione są również perełki ciut ciemniejsze niż nici - niestety na zdjęciu sukienki tego nie widać
Dorfi - Pią 20 Sty, 2006 10:18
Będę baaardzo dociekliwa. Kolor nr 926, czy 2?
Renulek - Pią 20 Sty, 2006 10:32
sprawdzę po południu i napisze
[ Dodano: Pią 20 Sty, 2006 10:33 ]
ale chyba dwójka
|
|
|