Galerie prac użytkowników forum - Prace LadyKingfisherg
LadyKingfisherg - Pon 06 Lis, 2006 22:44
dziekuje za wszystkie pochwaly
a do bereciku dolacza golfik-komin teraz tylko brakuje rekawiczek ale i chyba torebke dorobie tez

maranta - Wto 07 Lis, 2006 07:59
Lady, komplecik śliczności, czekam na rękawiczki
LadyKingfisherg - Wto 07 Lis, 2006 23:11
rekawiczki juz gotowe tak cos by mi sie chcialo maluskie pomponiki do nich dodac ale kurcze jak sie je naucze robic to moze.... aha,znalazlam inna czapke wiec do kompletu dorobie tez i ja,ale juz nie dzis bo nici zabraklo

LadyKingfisherg - Czw 09 Lis, 2006 03:59
maz wyjechal na koncerty w nocy wiec nie spalam za dlugo ale i moge sie pochwalic teraz spodniczka w kolorze czekoladki ,robiona z FLORII LIGHT,szydelko nr 3,wyszlo niecale 30 dkg bo dluga - 72 cm dorabiam jeszcze szal do niej,a raczj chyba szaliczek

maranta - Czw 09 Lis, 2006 15:08
Lady, spódniczka urocza i kolor piękny
LadyKingfisherg - Pią 10 Lis, 2006 00:54
a to w stylu peruvianskim z pomponami-szkoda ze przy pomocy takiego czegos malego do robienia pomponow a nie mojej wlasnej inwencji,no ale jak rozum tepy to trzeba sie technika posluzyc

LadyKingfisherg - Pon 13 Lis, 2006 18:17
zakupilam sobie na pchlim targu bialy plaszcz wiec czapa tez musi byc biala

bralam nitke podwojnie bo nie mialam grubszej bialej wloczki,szydelko nr 3 i 4,wyszlo jakies niecale 150gr
LadyKingfisherg - Pon 13 Lis, 2006 19:54
| madzia napisał/a: | Jejku cudna jest !!!!!!! Szalenie mi się podoba!!!!!!! I jaka twarzowa!!!!!!!
Napisz coś proszę o niej, Lady. |
madziu otoz zobaczylam schemat w extra wydaniu Diany na szydelku(w linkach jest do sciagniecia) ale ze ja czasem tepa jestem jak mam opis zamiast schematu wiec kombinowalam po swojemu,robiona jest w ksztalcie prostokata,pierwsze 4 rzedy to oczka scisle,potem mam na zmiane 2 rzedy slupkow i rzad peczkow (3x 1 narzut+wyciagnac petelke wkluwajac sie 2 rzedy nizej),najpierw 4 potem pozostale 2 narzuty(petelki)przerobic razem;przed kazdeym peczkiem mam 3 slupki. A od 15 rzedu zmniejszalam oczka przerabiajac dwa razem-w rzedach tam ze slupkami,a potem to zszylam boki i wyszlo
a tak w ogole to sie zakochalam w tych peczkach-chyba sobie taki sweter tym wzorkiem zrobie
LadyKingfisherg - Wto 14 Lis, 2006 00:48
a to szaliczek na szybkiego wiec taki zakrecony do czapeczki

LadyKingfisherg - Czw 16 Lis, 2006 00:05
do kompleciku dolacza zimowa torba
fruzia, madzia, magdalena, Krakowianka, mordka, Violetta21, asia12, Lacrima, magnolia, Anusiaczek, dziekuje Wam slicznie za pochwaly,buzka ogromna dlaWas wszystkich
LadyKingfisherg - Czw 16 Lis, 2006 17:54
dziewczyny jak tak chwalicie pieknie to szydelko pracowalo dzis na szybkich obrotach i tak powstal komplecik szkatulki z serwetka,jeszcze nie usztywnione bo swiezutkie
LadyKingfisherg - Pią 17 Lis, 2006 21:13
a to moja torebunia Cd

LadyKingfisherg - Nie 19 Lis, 2006 00:35
alienor, Anusiaczek, słoneczko, sylwia12, Violetta21, Krakowianka, barbara 1, magnolia, magdalena, dla Was
a tak mi sie spodobal ten pomysl z plyta cd ze z pewnoscia zrobie ich jeszcze kilka w roznych kolorach ale dzis wymyslilam tak wiszaca ozdobke tez wykorzystujac plyte cd
LadyKingfisherg - Czw 30 Lis, 2006 21:28
ah te moje tempo sie tak zwolnilo ze az mi wstyd a to wszystko ze zadko teraz w domu bywam i wszystko niepodokanczane lezy,udalo mi sie tylko ta skromna pelerynke zrobic ale juz wkrotce sie wezme na calego
LadyKingfisherg - Pią 01 Gru, 2006 23:59
skonczylam kaszkiecik bo jutro wyjezdzam no i jak tak bez nakrycia glowy,jeszcze gorzej bym sie rozchorowala
dziewczyny kochane jestescie,dziekuje za zyczenia zdrowka
maranta - Sob 02 Gru, 2006 10:34
Lady
LadyKingfisherg - Wto 05 Gru, 2006 10:11
a to moj berecik do fioletowo-lilowej kurteczki na zime
LadyKingfisherg - Śro 06 Gru, 2006 14:13
dziekuje Wam dziewczyny za tak mile slowa
cos mnie wzielo na robienie nakryc glowy,moze dlatego ze taj jak torebki musze miec kazde inne nakrycie glowy do roznych ubran (alez ze mnie wybreda),no i tak zrobilam sobie berecik w stylu lat 20-tych,cykne pozniej jeszcze fotke w sukieneczce w tym stylu co by byl komplecik
maranta - Śro 06 Gru, 2006 14:52
Lady, urocze, cudne te bereciki
LadyKingfisherg - Śro 06 Gru, 2006 22:37
fruzia berecik oparty o schemat z rosyjskiej strony,chyba w rozowym kolorku byl oryginal,nie pamietam bo tylko schemat zapisalam
a tu komplet na zime,taka naprawde mrozna choc nie zapowiada sie u mnie ani krzty sniegu na dzien dzisiejszy ... szybciutko dzis zrobiony bo z bardzo grubej wloczki ze sklepu z uzywana odzieza i szydelko nr 9 wiec migiem poszlo
LadyKingfisherg - Pią 08 Gru, 2006 00:31
ah dziewczyny jestescie po prsotu kochane
a tak dla odmiany,calkiem cos innego ale pozytecznego taki prosciutki serwetnik,co by serwetki nie uciekaly
LadyKingfisherg - Pią 08 Gru, 2006 14:09
jak zwykle tysiac buziaczkow dla Was dziewczyny w podziece
i tak nie moglam sie zdecydowac co zrobic-sweter czy poncho,wiec polaczylam i wyszdl poncho-sweter w moich ulubionych kolorkach,roza jest opcjonalnie,mozna wymieniac na rozne kolory
maranta - Sob 09 Gru, 2006 09:00
Pomysł świetny, kolorki fajne, podoba mi się
LadyKingfisherg - Sob 09 Gru, 2006 19:09
jak zwykle Wasze pochwaly dodaly mi turbodoladowania w szydelku i powstal kolejny prezent swiateczny w paryskim stylu
LadyKingfisherg - Nie 10 Gru, 2006 21:50
dzisiaj dostalam lenia jak nigdy,mialam dokonczyk kolejny berecik ale zrobilam tylko kolejny serwetnik z pozostalej wloczki bo poprzednim berecie

|
|
|