Podstawy - Frywolitki igłą - instrukcja
maranta - Wto 09 Sie, 2005 18:52
Rozumiem, ale takie drobiazgi też przyjemnie pooglądać Jak znajdziesz czas, to cyknij i to.
Uściski dla synka
mordka - Wto 09 Sie, 2005 18:53
Poza tym na razie siedze w makramie szydełkowej po tym jak nauczylam sie sznureczka (dzieki Tobie marantko) to na nic innego nie mam czasu, a tam przynajmniej na razie nie musze patrzec na wzor, a we frywolitkach trzeba sie pilnowac, jedna pomylka i klops.
Jestem pochlonieta pomimo braku czasu ta makrama, zastanawiam sie nad wzorek na lawe, a wtrakcie wymyslania wzoru robie sznureczek )
Poza tym ten sznureczek makramowy to świetny pomysł na ramiączka do bluzki, bo sie nie rozciagaja i ladnie trzymaja i ukladaja-nieskrecaja.
maranta - Wto 09 Sie, 2005 18:58
Aaaa, rozumiem, to myśl, już nie przeszkadzam.
Mam nadzieję, że jak skończysz to się pochwalisz
Czekam niecierpliwie, też dumam nad jakimś ciekawym wzorkiem makramy.
Fakt, co do sznureczka, też mam różne pomysły zastosowań. Dziś rano powiedziałam mojej Kizi- rozrabiaj tak dalej to zawiśniesz na makramowym sznureczku, mocny jest
Jakoś wcale się nie przejęła
mordka - Wto 09 Sie, 2005 19:34
No dobra pochwale się chociaz nie bardzo jest czym
Anna B. - Wto 09 Sie, 2005 19:36
"Jakoś wcale się nie przejęła hmm"
wiedziała, że bujasz.
maranta - Wto 09 Sie, 2005 19:37
Jest czym, szczególnie ta różyczka jest świetna, bardzo mi się podoba
maranta - Wto 09 Sie, 2005 19:42
Widzisz, Aniu, mam kotkę jasnowidzkę
Anna B. - Wto 09 Sie, 2005 19:43
O! Frywolitki przyleciały!
Moniko, na razie damy Ci spokój z frywolitkami, pod warunkiem, że będziesz pokazywała tę szydełkową makramę. )
mordka - Wto 09 Sie, 2005 19:46
No chyba na razie tylko ten sznureczek bo mam duza lawe.
Anna B. - Wto 09 Sie, 2005 19:51
Eee, to ja po zrobieniu kawala sznureczka przyszywałam go do podkładki, bo nie mogłam wytrzymać, a Ty chcesz tak systematycznie? :fajnie:
mordka - Wto 09 Sie, 2005 19:56
Na razie nie mam wzorku rozrysowanego i dlatego ale jak tylko cos wyrysuje to pewnie zaraz bede przyszywac i na pewno sie pochwale
maranta - Wto 09 Sie, 2005 20:03
Aniu, a jak przeżyłaś moje pierwsze niby- frywolitkowe kółeczko??
Jak myślisz będą ze mnie jeszcze ludzie, czy raczej sobie odpuścić
Anna B. - Wto 09 Sie, 2005 20:09
A nie napisałam?
Aha! miałam zapytać, czy to kółeczko było zrobione "jakby" na czółenku czy na jakiejść igle? Bo jeśli już "jakby" na czółenku, to wielkie brawa!
Bardzo szybko załapałaś!
maranta - Wto 09 Sie, 2005 20:12
Eeee, wywijałam tym kłębuszkiem dookoła i tyle, nic więcej w łapkach nie miałam
Anna B. - Wto 09 Sie, 2005 20:15
Napisalam węzeł płaski, ale myślałam o węźle tkackim. Więc nie chodzilo mi o tej, który znalazła marantak. Tym trudniej jest zawiązać supełek tuż przy robótce.
[ Dodano: Wto 09 Sie, 2005 20:16 ]
Czyli robiłaś tak, jakbyś miała czółenko. To to bardzo się cieszę! Teraz to juz polecisz.
A nie mówiłam! :wesolek:
aga73 - Nie 14 Sie, 2005 00:07
Anna B - pokaż jakieś proste schematy. Bo ja zrobiłam szkółkę i chciałabym coś dalej. Ale nie za trudne
Pierwsze próby:
Anna B. - Nie 14 Sie, 2005 00:33
Dobrze,tylk może jutro.
Na razie wkleję tylko tego linka
(tu był link,ale zły, więc go wycięłam)
Tam jest trochę wzorów Stawarza. Ale to akurat chyba nie najprostsze. Za to warto je zachomikować. )
Jutro poszukam czegos akurat na początek.
[ Dodano: Nie 14 Sie, 2005 00:35 ]
Aaaaaaaaa! Rozumiem, że to pierwsza frywolitka!
Na igiełce, tak? Bardzo równiutka. :fajnie:
Dobrze, że sprawdzilam tego linka. Zapomniałam, że stronka zmieniła adres. Ale już nie wkleję tutaj poprawnego adresu, tylko założę nowy wątek z linkami, bo za jakiś czas pogubimy się w tych postach.
[ Dodano: Pon 15 Sie, 2005 15:28 ]
NIe wiedziałam, skąd mam na dystu te obrazki, aż znalazłam .
Nauka frywolitek igłowych.
http://www.hhtatting.com/learn.html
zmijka2001 - Pon 02 Sty, 2006 00:21
nie uwierzycie; z czolenek przerzucialm sie na igle i ten sam wzor zajmuje mi polowe mniej czasu, o wiele mniej krecenia i efekt jest porywajacy - frywolitki igla sa tak piekne i rownomierne , nie ma szans na nierownosci i niedociagniecia (chyba ze ktos jest bardzo ale to bardzo niestaranny); efekt piorunujacy - sprobujcie sami WARTO!!!! (to dla tych co jeszcze nie probowali); a co do igiel, jest ich 4 grubosci ale mozna je zrobic samemu z drutow do skarpet czyli takich co nie maja konca ani poczatku - kwestia tylko wywiercic dziurke na jednym koncu ale radze fachowo - ja kupilam zestaw igiel i jestem pochlonieta - luczywka poszly do szafy:
lucille - Pon 02 Sty, 2006 15:31
De gustibus- ja próbowałam na igle - i efekty mi się nie podobają , zresztą nie jestem pewna czy da się każdy schemat przerobić na igle
Anna B. - Pon 02 Sty, 2006 15:44
| Cytat: | | en sam wzor zajmuje mi polowe mniej czasu, o wiele mniej krecenia i efekt jest porywajacy - frywolitki igla sa tak piekne i rownomierne , nie ma szans na nierownosci i niedociagniecia (chyba ze ktos jest bardzo ale to bardzo niestaranny); .... |
Poćwicz czółenko , a za jakiś czas to samo napiszesz o czółenku. Zapewniam Cię!
majka - Czw 05 Paź, 2006 10:39 Temat postu: frywolitki igła witam wszystki panie i dziewczyny i ja dorzuce stronke do nauki frywolitek igla bo ta stronka najbardziej do mnie przemówila http://show.7ya.ru/privat...toID=94200&ob=0
elinka - Pią 20 Paź, 2006 15:44
Hej, Mam pytnie
Jak to ja zwykle
Czy kazdy schemat na frywolitki robione igla da sie tez zrobic na czolenku??
ikmis - Pią 20 Paź, 2006 17:40
ten sam wzór, co igłą, zrobisz też na czółenkach, ale odwrotnie nie wszysko się da
luna19 - Pią 11 Kwi, 2008 14:57
heh.... poczytałam... pomyslalam i musze zdobyc czółenko, pora na cos nowego frywolitek jeszcze nie robiłam, a straśnie mi sie podobają.....
umironczuk - Pon 20 Lip, 2009 11:06
Drogie koleżanki czy któraś z was robi kurs frywolitkowy bo ja bym chciała się zapisać moje okolice to wrocław także jeżeli możecie mi pomóc to piszcie
pozdrawiam
|
|
|