Sprawy administracyjne - Reaktywacja forum!
olka6628 - Śro 25 Mar, 2020 13:36
Obecnie nic nie robię,ale na forum zaglądam każdego dnia.
joana - Czw 26 Mar, 2020 22:34
Witam wszystkich. Zaglądam czasem, teraz z powodu epidemii jest więcej czasu, nie wychodzi się z domu. Na pewno będę zaglądała często. Prawie nic nie robię, bo wysiadł mi kręgosłup. Cieszę gdy widzę stare znajome twarze. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. I najważniejsze: Forum to jest Forum i żaden FB nu nie dorówna. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Spokojnej nocy. Ania-Maranta, extra pozdrowienia dla Ciebie z życzeniami jak najlepszego zdrowia. Dzięki za prowadzenie Forum
siebusania - Śro 01 Kwi, 2020 22:41
myślę że jest nadzieja. Statystyki nie są zle. Ostatnio ponad 500 postów było w 2017 roku. Ja np dopiero się rozkręcam i ostatnio mam mało czasu na forum tak tylko skrobne
Frezja45 - Pią 15 Maj, 2020 09:37
Aniu
witam wszystkich serdecznie i mocno całuję
vichta - Pią 15 Maj, 2020 16:33
| maranta napisał/a: | | Musiałby paść fejsbuk i instagram |
Może już niedługo sadząc po tym, jak zamykają usta ludziom myślącym inaczej.
Do tego jeszcze YT.
A tak w ogóle, to miło Was wszystkich znowu widzieć.
Ja też szczególnej nadziei na reaktywację nie mam, ale czemu by nie spróbować?
Przyznam, że przestałam tu zaglądać z dwóch powodów.
Postów coraz mniej, za to wszechpanoszące się reklamy, na które brak było reakcji.
Na FB jestem, ale przyznam, że to nie jest to samo, co nasze Forum.
Nie ma tam atmosfery, z wyjątkiem jednej grupy, ale to akurat grupa czytelnicza.
W jednej z grup robótkowych byłam krótko adminką.
Sporo się tam udzielałam, więc właścicielka mnie o to poprosiła, bo bałagan się robił coraz większy.
Grupa niby zasady ma, ale jakby ich nie ma. Niby czegoś nie wolno, ale wolno.
I nagle burza od strony samej właścicielki, i to z ognistymi piorunami, bo jednak zasady ponoć są.
Aż mi się włosy na głowie zjeżyły. Podziękowałam za współpracę, a teraz zaglądam tam sporadycznie.
Generalnie na FB ludzie czują się bardziej anonimowi i na więcej (złego) sobie pozwalają.
To nie zdarza się w takich kameralnych grupach, jak nasza.
Anyway... Fajnie Was widzieć. W wolnej chwili postaram się powrzucać trochę moich udziergów z "międzyczasu"
niezapominajka - Pią 15 Maj, 2020 22:22
Super że forum wraca. Zaglądałam coraz rzadziej a tu dzisiaj taka niespodzianka.
joana - Czw 21 Maj, 2020 13:38
vichta, Masz 100 % rację. Tak się dzieje. Na Forum jest bardziej domowo no i jakoś przyzwyczajenie robi swoje. W miarę możliwości zdrowotnych zaglądam tak często jak mogę. Zawsze coś ciekawego znajdę. To dużo. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
przemo - Wto 29 Wrz, 2020 11:24
test proszę usunąć
[ Dodano: Wto 29 Wrz, 2020 11:25 ]
test szybkiej odpowiedzi, prosze usunac
maranta - Wto 29 Wrz, 2020 11:37
| przemo napisał/a: | test proszę usunąć
[ Dodano: Wto 29 Wrz, 2020 11:25 ]
test szybkiej odpowiedzi, prosze usunac |
Usunę, ale jeszcze się nacieszę
Dawno nic mnie tak nie ucieszyło jak ten widok
kabyr - Wto 29 Wrz, 2020 14:58
Nie chcę martwić ale ja nie mogę pisać na gadulcu.
Nie publikuje mnie się.
Przeżyję ważne że będzie można posty pisać.
nula - Wto 29 Wrz, 2020 15:42
ja tak kontrolnie, chciałam sprawdzić czy działa .....
jak widać posty można pisać, ale bez poglądu (po kliknięciu na podgląd pojawia się puste okienko wiadomości ...)
ale najważniejsze, że ogóle można pisać i wysyłać
katasza - Wto 29 Wrz, 2020 15:43
Działa
[ Dodano: Wto 29 Wrz, 2020 15:44 ]
przemo, dziękujemy!!!!!! super robota!
Haniaga - Wto 29 Wrz, 2020 15:49
Dołączam się do podziękowań.
zamia - Wto 29 Wrz, 2020 16:03
Teraz nawet'' kciuki'' są. Czyli kto ocenił.
maranta - Wto 29 Wrz, 2020 18:00
| zamia napisał/a: | | Teraz nawet'' kciuki'' są. Czyli kto ocenił. |
A to już moja robota. Tak próbowałam to wysyłanie postów sama naprawić, że - przez przypadek - naprawiłam wczoraj dwie rzeczy, które padły po przeniesieniu forum z dedyka na ogólny serwer.
Jedna rzecz to kciuki, druga, to archiwum gadulca, które cały czas nie działało.
Nie działają nadal ostatnie tematy, te, które pokazywały się na głównej stronie forum pod gadulcem, to też padło po przenosinach.
Wiecie jak strasznie mi smutno po tej wizycie na forum Przema...
Tamto miejsce tętniło życiem jeszcze kilka lat temu, było pełne zapaleńców, którzy skrypty forum tworzyli i rozwijali.
Teraz prawie pustka. Ta forma forów już jest przestarzała.
Jakże mi brakuje tej dawnej atmosfery, tego zapału chłopaków (głównie) tworzących skrypty, modyfikacje, pomagających.
Miałam ogromne szczęście, że teraz ktoś się nad tym naszym problemem pochylił. Po raz kolejny nie zawiodłam się na tych ludziach.
siebusania - Śro 30 Wrz, 2020 09:48
działa jak super aż tańcze z radości idę ogładać nowości, o ile Maranciaczki coś dodały.
maranta - Śro 30 Wrz, 2020 10:09
Haaaa... właśnie udało mi się naprawić ostatnie tematy na forum, te, które pokazują się pod gadulcem
Tylko żadnemu specjaliście nie przyznam się jak to zrobiłam, bo padnie na zawał
Pozostaje tylko niżej dziura po Googlowej wyszukiwarce. Potem poszukam czy teraz coś podobnego oferują, bo tamta już dawno przestała działać. Jak coś znajdę to podmienię, a jak nie to pozostałości po starej wywalę i będzie porządek
kabyr - Śro 30 Wrz, 2020 10:16
maranta, jesteś wielka.
siebusania - Śro 30 Wrz, 2020 10:48
maranta, Bardzo Ci Aniu dziękuje, szczerze to już traciłam nadzieje że się uda. I wróciły kciuki, ja nawet zapomniałam ze na początku coś takiego było. Może to znak,że będziemy trwać wiecznie.
japoneczka01 - Wto 03 Lis, 2020 07:17
Do Ani 1. Co oznacza przekreślona ikona kłódki przy pasku adresu forum? To jest coś niezaufanego?
2. Nie działa okienko z szybką odpowiedzią na prywatnej korespondencji - czy tak ma być?
3. Nie działa podgląd po napisaniu posta tylko funkcja "wyślij".
maranta - Wto 03 Lis, 2020 07:58
1. Kłódka - informuje czy na serwerze jest protokół ssl, czy przesyłane dane są szyfrowane (takie połączenia są ważne w bankach, sklepach, gdy podaje się wrażliwe dane w formularzach)
2. To padło już wcześniej, przy aktualizacji forum do nowszej wersji. Dużo adminów for (forów 🤔) informowało wtedy o tym problemie, ale nie otrzymaliśmy pomocy i żadnej podpiwiedzi jak to rozwiązać
3. To padło przy tej ostatniej awarii, wysyłanie udało się naprawić, z podglądem nadal są problemy. Prosiłam o pomoc, bo sama tego nie umiem naprawić, ale spec zajrzał, obiecał, że pomyśli i myśli do tej pory
skohen - Wto 03 Lis, 2020 21:42
Maranta, najważniejsze, że forum szczęśliwie zaczęło działać. Te niedogodności, o których pisze japoneczka01 da się przeżyć.
nula - Śro 04 Lis, 2020 07:12
| skohen napisał/a: | | najważniejsze, że forum szczęśliwie zaczęło działać. |
fakt, ważne, że można w ogóle pisać i wysyłać posty
(chociaż z przyzwyczajenia zawsze klikam na podgląd przed wysłaniem jednak starych nawyków nie tak łatwo się pozbyć ) -
skohen - Śro 04 Lis, 2020 12:07
Fakt, też korzystałam z podglądu. Trzeba się jednak cieszyć z tego, co jest, bo mogło być gorzej.
kabyr - Czw 05 Lis, 2020 13:15
Aniu nie mogę wysłać pw więc piszę
hasłowo że poczekam
Mamy ok 3 miesięcy najpierw zdrowie.
|
|
|