Zlot - Wielki zlot rocznicowy Maranciaków - dyskusja
maranta - Czw 05 Lut, 2015 19:55
Jarko jakim pociągiem ze Szczecina do Gdyni to teraz Ci nie powiem, trzeba sprawdzić połączenia.
Z dworca PKP jedzie trolejbus 26 w kierunku Orłowa i najbliższy przystanek jest na Nawigatorów.
Zobacz tutaj ul. Szyprów 26 i wybierz linię 26, to się zorientujesz
http://www2.zkmgdynia.pl/mapaG/index.php
Jest na forum trochę osób ze Szczecina i ze Stargardu, spróbujcie się skrzyknąć.
W wyszukiwarkę http://maranciaki.pl/forum/seeker.php wpisz Stargard* i z rozwijanej listy wybierz - skąd. W ten sposób znajdziesz wszystkich ze Stargardu Szczecińskiego. Tak samo możesz wpisać Szczecin. Potem tylko spróbuj kogoś namówić na wspóny wypad
elka j. - Czw 05 Lut, 2015 21:27
| Jarka napisał/a: | | Dziewczyny, a jedzie ktoś z okolic Szczecina, bo ja bym chętnie ale we dwie raźniej. |
Jarko, to zapisuj się koniecznie Jestem szczecinianką, a obecnie od wielu lat policzanką. Jedzie ze mną koleżanka ze Szczecina, też dziewiarka, choć nie Maranciaczka. Będziemy jechać pociągiem, więc możemy się umówić Już nie mogę się doczekać!
krystyn47 - Pią 06 Lut, 2015 08:56
Jak to miło słyszeć, że kolejny zjazd się szykuje.
Aleeee ... termin trochę feralny dla mnie, bo to jeszcze rok szkolny. Jeżeli uda mi się przyjechać z drugiego końca Polski to zaklepię sobie gdzieś w okolicy nocleg, więc na listę się nie wpisuję. Rozumiem, że wszelkie opłaty bankietowe wtedy liczycie jak miejscowym?
Mam pytanko ... co planujecie na zjeździe ? Tylko pogaduchy robótkowe czy jeszcze coś więcej ?
beacia-24 - Pią 06 Lut, 2015 09:36
| krystyn47 napisał/a: | Mam pytanko ... co planujecie na zjeździe ? Tylko pogaduchy robótkowe czy jeszcze coś więcej ?
|
krystyn47 mamy pewne plany, ale trzeba je dogadać dokładniej. Jak ustalimy jakie atrakcje szykuemy dla zlotowiczów udostępniony zostanie plan. Oczywiście będą też niespodzianki zatem nie szykujcie się na to, że wszystko Wam pokażemy.
Jeżeli macie jakieś sugestie i propozycje można śmiało pisać z przyjemnością grono opiekunów zlotu weźmie przeanalizuje i przedyskutuje inne pomysły.
nula - Pią 06 Lut, 2015 10:09
| krystyn47 napisał/a: | co planujecie na zjeździe ? Tylko pogaduchy robótkowe czy jeszcze coś więcej ?
|
fajnie byłoby, gdybyście wypowiedziały się czego oczekujecie - wszystkie propozycje mile widziane - najlepiej wraz z ofertami konkretnej pomocy
72meryl - Pią 06 Lut, 2015 10:32
Ja może nie wiele udzielam się na forum ale chętnie bym się spotkała tym bardziej, że mieszkam w Gdańsku. Też chętnie pomogę w miarę możliwości ( dwójka małych dzieci i brak mobilności trochę mnie ogranicza).
we_st - Pią 06 Lut, 2015 13:23
Jakże bym chciała się spotkać... jednak ceny samolotu do Gdańska mnie przerażają... samochodem to trochę za daleko dla mnie samej Jeszcze pokombinuję jak dostać się nad morze za w miarę rozsądne pieniądze. Bo być na spotkaniu, to moje wielie marzenie
beacia-24 - Pią 06 Lut, 2015 14:25
we_st, oj kombinuj bo mi się dziś śniłaś i musisz być nie popuszczę Ci
Jarka - Sob 07 Lut, 2015 09:28
| elka j. napisał/a: | | Jarko, to zapisuj się koniecznie Jestem szczecinianką, a obecnie od wielu lat policzanką. Jedzie ze mną koleżanka ze Szczecina, też dziewiarka, choć nie Maranciaczka. Będziemy jechać pociągiem, więc możemy się umówić Już nie mogę się doczekać! | Już się zapisałam i mam nadzieję bliżej zjazdu się zdzwonimy i umówimy, jak będzie taka możliwość to chcę być z Wami w pokoju. Ja też się nie mogę już doczekać.
adamwl - Sob 07 Lut, 2015 21:29
Jestem zdecydowany tak na 90%, tylko w moim przypadku pojawia się problem proponowany ośrodek posiada pokoje 4-5 osobowe z tego co wyczytałem i tu właśnie jest szkopuł gdzie upchnąć jednego chłopa, no chyba że do 18 lutego zbierze się 4 i opanujemy jakiś domek.
nula - Sob 07 Lut, 2015 21:49
"Domki 2 pokojowe dla 4-5 osób, każdy z węzłem sanitarnym." Tak więc wystarczy jeszcze jeden facet ewentualnie jedna chętna kobieta której to nie przeszkadza
maranta - Sob 07 Lut, 2015 22:11
adamwl, w sukienkę ubierać nie będziemy, spróbuj może namówić któregoś pana, może tu uderz - http://maranciaki.pl/foru...wprofile&u=7445
Dwóch Adamów wśród tylu Ew... no istny raj
elka j. - Sob 07 Lut, 2015 23:48
| Jarka napisał/a: | | Już się zapisałam i mam nadzieję bliżej zjazdu się zdzwonimy i umówimy, jak będzie taka możliwość to chcę być z Wami w pokoju. Ja też się nie mogę już doczekać. |
Jarko! Bardzo cieszę się , że się zdecydowałaś. Będziemy w kontakcie i w pokoju też możemy być razem Może jeszcze jakieś dziewczyny z naszych okolic dołączą
ewatek - Nie 08 Lut, 2015 08:18
Tak bym chciała pojechać tylko obawiam się że jestem za słaba w drucikach żeby uczestniczyć w takim wydarzeniu...
Plącze nitki cały czas, ale są to raczej drobne rzeczy typu skarpetki, czapki, rękawice....
Nie znam z tego forum nikogo, nie udzielam się.....
Czy są jeszcze takie osoby? żebym nie czuła się jak kopciuszek, a może ktoś z Warszawy?
maranta - Nie 08 Lut, 2015 08:31
| ewatek napisał/a: | | Nie znam z tego forum nikogo, nie udzielam się..... |
Byłaby więc okazja, żeby nas poznać
| ewatek napisał/a: | | Czy są jeszcze takie osoby? żebym nie czuła się jak kopciuszek, a może ktoś z Warszawy? |
Spójrz na listę zapisanych, jest tam małga z Warszawy, która nawet mniej od Ciebie postów napisała
| ewatek napisał/a: | | Plącze nitki cały czas, ale są to raczej drobne rzeczy typu skarpetki, czapki, rękawice.... |
Może i drobne, ale wiesz dla ilu osób zrobienie skarpetek czy rękawiczek to czarna magia? Czesto nawet osoby, które tworzą swetry boją się wziąć za skarpetki
Zapisz się i nie marudź
adamwl - Nie 08 Lut, 2015 12:12
No coś pokombinuję
ewatek - Nie 08 Lut, 2015 12:14
Dzięki maranta za wsparcie, zapisuję się.
Dziewczyny z Warszawy które miały by chęć na wspólną podróż ( transportem publicznym) i dzielenie lokum ze mną proszę o info.
nula - Nie 08 Lut, 2015 12:55
| krystyn47 napisał/a: | | Jeżeli uda mi się przyjechać z drugiego końca Polski to zaklepię sobie gdzieś w okolicy nocleg, więc na listę się nie wpisuję. Rozumiem, że wszelkie opłaty bankietowe wtedy liczycie jak miejscowym? |
takich osób już kilka wypowiadało się tutaj
tak, opłata za bankiet będzie liczona jak miejscowym, zwracam tylko uwagę , że ilość osób na bankiecie trzeba będzie podać wcześniej więc nie można sobie przyjechać bez zapowiedzi licząc na to, że po prostu zapłaci się na miejscu
proszę bardzo uważnie śledzić temat
http://maranciaki.pl/foru...p=558739#558739
gdyż tam na bieżąco aktualizujemy wszystkie informacje odnośnie zaliczek i terminów !
oslun - Nie 08 Lut, 2015 13:52
Jestem miejscowa, marzę o spotkaniu, ale jeszcze nie wiem, jak będę pracować w czerwcu (sobota? sobota i niedziela?)
kabyr - Nie 08 Lut, 2015 14:20
Cały dzień nie będziesz pracować.
Chociaż na chwilkę będziesz mogła wpaść do nas.
gosias - Nie 08 Lut, 2015 15:09
Witam
Kusząca propozycja, ale .....
Sprawdzam dojazd i nie jest za fajnie....
Poza tym.... nic prawie nie tworzę, więc czym tu chwalić się....
Sprawy osobiste też nie za bardzo... ale do 18 lutego jeszcze jest trochę czasu.
Pozdrawiam wszystkie lmiłe osóbki
maranta - Nie 08 Lut, 2015 15:13
Gosiu, cieszę się, że Cię wywołałam do tablicy. Pomyśl jeszcze, może to będzie przyjemna, choć trochę męcząca odskocznia od problemów
gosias - Nie 08 Lut, 2015 15:17
Aniu Mam złe połączenie do Gdyni, bo np. przyjechałabym do Gdyni ok, 4:45, a powrót z Gdyni mam o godz. 0:05 - maskakra....
I najważniejszy problem - opieka nad kotem....
niezapominajka - Nie 08 Lut, 2015 17:15
Mam dylemat.Czy mogę zabrać męża?. Mam kiepski dojazd pociągiem, a tak miałabym kierowcę na dojazd samochodem. Może któraś z Was też zamierza zabrać męża, wtedy domek
4 osobowy i byłoby chyba ok?
ania_b - Nie 08 Lut, 2015 18:46
| gosias napisał/a: | Witam
Kusząca propozycja, ale .....
Sprawdzam dojazd i nie jest za fajnie....
Poza tym.... nic prawie nie tworzę, więc czym tu chwalić się....
Sprawy osobiste też nie za bardzo... ale do 18 lutego jeszcze jest trochę czasu.
Pozdrawiam wszystkie lmiłe osóbki  |
Ale tu nie chodzi o chwalenie się dziełami i arcydziełami. Chodzi o spotkanie z fajnymi ludźmi.
A piszę to, żeby powitać serdecznie białostocczankę. Podróż na tej trasie zaliczyłam wiele razy w trakcie studiów (tyle że ja jeszcze 72 km od Białegostoku). Książkę można by napisać o podróży Włóczęgą Północy (pociąg na trasie Białystok-Szczecin).
A może autobusem?
Wyszukiwarka połączeń o tutaj pokazała mi, że masz np. autobus o 6.10 i jesteś o 15.07 w Gdańsku. Bilet kosztuje 68 zł.
Pewnie, że trudno oderwać się od spraw domowych, ale czasem trzeba. Trzymam kciuki.
A przecież Białystok i okolice też się co jakiś czas potykają. Może jeszcze kogoś namówisz. We dwójkę zawsze raźniej.
|
|
|