To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Misia0808 -str. 210 nowosci

zamia - Czw 03 Kwi, 2014 16:08

Ale wszystko cudne.
Taki koszyczek przydałby się na święta

Madzia - Czw 03 Kwi, 2014 18:15

O takim regaliku marzy pewnie każda z nas! Bardzo fajny!

Twoje prace są wspaniałe, wszystkie bez wyjątku! brawo brawo brawo brawo Życzę wielu nabywców na kiermaszu. bye

elka j. - Czw 03 Kwi, 2014 22:34

Fantastyczna kolekcja, chciałoby się powiedzieć "jesteś szalona" wesoło mi - robótkowo oczywiście cool cool
siebusania - Pią 04 Kwi, 2014 07:22

Moj telefonik nie wszystkie zdjęcia mi wyświetlił ale to co widzialam to aż mi szczęka odpadła. Taki koszyczek to chociaż jeden by mi sie przydal do swiecenia ale jakos nie moge opanować tej techniki
Elżbieta P. - Pią 04 Kwi, 2014 09:28

misia, fantastyczne prace, wyplatanie wychodzi Ci pięknie, jajka też są super brawo
saba52 - Sob 05 Kwi, 2014 02:26

Rety ale cuuuuuudaaaaa uklon uklon uklon uklon

Na pewno festyn bedzie udany cool

nula - Sob 05 Kwi, 2014 08:02

Madzia napisał/a:
O takim regaliku marzy pewnie każda z nas! Bardzo fajny!

no ja na pewno !!!! chętnie bym taki przygarnęła - zwłaszcza z tymi koszyczkami wesoło mi
Madzia napisał/a:
Życzę wielu nabywców na kiermaszu.

również trzymam kciuki !

Pysiatom - Sob 05 Kwi, 2014 12:57

Fantastyczne wszystkie prace. brawo brawo brawo
Ania - Nie 06 Kwi, 2014 10:21

Misiu cudowne jajeczka zrobiłaś, ale przed Twoimi koszami padam na kolana!!! cool

Oj wiem coś o wierceniu gęsich wydmuszek...też nie raz płakałam prawie.....jajko prawie gotowe, super ażur, ostatni szlif i pęka!

alienor - Nie 06 Kwi, 2014 10:28

Strach kolo ciebie gazetę położyć bo zaraz odrodzi się w innym bycie .Piękne kosze i jak cudnie udekorowane .
Jaja to maleńkie arcydzieła .nie powinnnas się bać czy cos sprzedasz tylko czy nadarzysz kolejkę obsłużyć .

ABA - Pon 07 Kwi, 2014 19:33

Misu ale Ty jesteś wszechstronnie uzdolniona!
Jajca przecudnie podziurkowane i koszyczki ślicznie wyplecione i zabejcowane.
Normalnie szczęka opada.
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

ainohia - Pon 07 Kwi, 2014 20:49

WOW brawo aż mnie zamurowało chciałabym tak umieć na razie jestem na etapie moich jajek bombek i wszystkiego co się
Cytat:
nazywa metoda karczochowa Smile w planach mam plecionkę z papierowej wikliny na razie zrobiłam dwa serduszka.
Wiec podziwiam Kurki jajeczka koszyczki naprawdę duże wrażenie na mnie robi to wszystko cool

nismon - Wto 08 Kwi, 2014 16:24

Misia- cudne są Twoje jajeczka ,ale regału z koszami to normalnie Ci zazdroszczę! hurrraaa
Trzymam kciuki za niekończącą się kolejkę kupujących na kiermaszu! wesoło mi

barbara 1 - Śro 09 Kwi, 2014 08:31

Misia cudne prace brawo brawo brawo
Haniaga - Śro 09 Kwi, 2014 09:22

cmoknięcie
dziękuję bardzo za podpowiedź.( dodaję punkcik).

misia0808 - Śro 16 Kwi, 2014 11:41

Dziękuje Wam Kobietki za tyle miłych słów. Ja niestety mam przymusową przerwę dorobiłam się zapalenia stawów w obu rękach. Bez środków przeciwbólowych nawet zasnąć nie mogę. Najbardziej bolą nadgarstki i ramiona.Pani reumatolog stwierdziła, że się przepracowuję - a ja "tylko" rurki kręciłam ostatnio ale do tego to sie nie przyznałam. Skończyło się na zastrzykach i zakazie robienia czegokolwiek - mąż mnie pilnuje, wiec muszę sie dostosować. Na zabiegi dostałam skierowanie ale kolejka taka, że nie wiem kiedy sie dostanę. Czekam jeszcze na wyniki prześwietlenia. Ręce mnie bolą tak, że naprawdę nic nie mogę robić, nawet na drutach zrobiłam kilka rzędów i musiałam spasować - kurcze nie wiem jak ja tę kwarantannę przeżyję wściekły placzek hmm Stwierdzam autorytatywnie, ze do lenistwa to ja nie jestem stworzona raczej ....
Mam kilka prac pokończonych ale fotki zrobię później to wstawię. bye

kabyr - Śro 16 Kwi, 2014 11:54

Jolu już taka nasza natura cmok
Póki można to do oporu działamy.
Teraz masz siestę
to przeznacz ten czas na czytanie książek.
Postaw fotel w ogródku i rozkazuj,
aby chwasty wyrywali domownicy. cmok
Odpocznij trochę.

Beata T - Śro 16 Kwi, 2014 14:27

Rewelacja z tym regałem - prześlicznie to wygląda brawo brawo brawo Pisanki przepiękne a te ażurki super na nich cool cool cool
misia0808 - Czw 17 Kwi, 2014 08:28

kabyr napisał/a:
Jolu już taka nasza natura cmok
Póki można to do oporu działamy.
Teraz masz siestę
to przeznacz ten czas na czytanie książek.
Postaw fotel w ogródku i rozkazuj,
aby chwasty wyrywali domownicy. cmok
Odpocznij trochę.
Basiu chętnie bym poszła za Twoją radą, ale nie mam komu rozkazywać. Mąż to by mi wszystko powyrywał a chwasty zostawił bo zupelnie sie na tym nie zna hahahihi
A swoją drogą czy mi się to podoba czy nie muszę spasować bo zwyczajnie nie mogę nic robić.
Beata T - dziękuje ślicznie kwiatek dla ciebie

blush - Pon 12 Maj, 2014 21:50

misia0808, ja się po prostu zakochałam w Twoich wiklinowych koszykach z zieloną materią i wstążeczką radocha brawo a regał to takie moje małe marzenie miećcoś takiego brawo brawo brawo
małgośka - Wto 13 Maj, 2014 18:35

Cudne ozdoby i koszyczki. wesoło mi
radocha cmoknięcie
Pracuś z ciebie. cmok

misia0808 - Pon 30 Cze, 2014 15:27

Mam zaległości w pokazywaniu moich prac.
Zdiagnozowano u mnie RZS. Leki i rehabilitacja zadziałała i dopiero teraz mogę bez bólu cokolwiek zrobić.
Pokazuję więc hurtem
Na początek serwetki - zrobiłam je do koszyczków wielkanocnych.

Porządkując moje zapasy włóczkowe dokopałam się do Frizze z Rumento. Z siwej zrobiłam sweterek dla synowej

natomiast z białej zrobiłam dla wnusi sweterek. Mała idzie od września do pierwszej klasy więc będzie na rozpoczęcie roku

W ramach akcji pozbywania się resztek włóczki dla Agatki zrobiłam kilka wiosennych czapek i opasek

Na nowe mieszkanie dla córki zrobiłam takie koszyczki

Bransoletki - takie sobie
Sweterek też powstał z włóczki bawełnianej z wiskozowym oplotem, która u mnie przeleżała okrągłe 10 lat.

.
Na koniec muszę się pochwalić.W grudniu ponownie zostanę babcią. USG wykazało, że będzie chłopiec.
No i mam pomocnika

Tak długo kręcił sie koło miseczki z włóczka aż sie jej pozbył i ulokował się w misce sam. Nawet jego łakocie nie są w stanie go z stamtąd ruszyć zebalek
Acha nazywa się Zenon i jest kotkiem mojego wnuka. A ponieważ mieszkamy na jednej posesji więcej przebywa teraz u nas.

Jarka - Pon 30 Cze, 2014 15:32

Same śliczności i jaka różnorodność cool cool cool cool cool
A mogę się uśmiechnąć o schemacik na tą kwadratową serwetkę szydełkową cmoknięcie

misia0808 - Pon 30 Cze, 2014 15:59

Jarka napisał/a:
Same śliczności i jaka różnorodność cool cool cool cool cool
A mogę się uśmiechnąć o schemacik na tą kwadratową serwetkę szydełkową cmoknięcie
schamatu nie mam robiłam wzorując sie na fotkach pokazanych na tym blogu
http://crochet5010.blogsp...ale-smutno.html

Grażyna - Pon 30 Cze, 2014 16:33

Jarka napisał/a:
Same śliczności i jaka różnorodność
cool brawo