Nasze prace - chwalimy się - Prace Lacrimy
beacia-24 - Śro 11 Lis, 2009 09:24
Lacrima, cud, miód i malina. Ja chcę taką skrzyneczkę na wiana. Żem zarymowała jak wierszokleta częstochowski hahaha. Piękna skrzyneczka i cudnie wszystko skomponowane nic innego mi nie pozostaje jak bić mocne brawa
reni - Śro 11 Lis, 2009 11:28
cudna
Lacrima - Pon 16 Lis, 2009 10:09
Pozazdrościłam innym świątecznego nastroju
Violetta21 - Pon 16 Lis, 2009 10:32
piękne kielichy
makneta - Pon 16 Lis, 2009 10:56
Śliczne kielichy.
beacia-24 - Pon 16 Lis, 2009 16:00
Lacrima, poprosze spakować je do pudełeczka i do Częstochowy wysłać. Są przepiękne.
Zauroczyły mnie tak bardzo, że chyba samo wzdychanie nie wystarczy
Jarka - Pon 16 Lis, 2009 17:58
Kielichy są przepiękne
moslamawe - Śro 18 Lis, 2009 09:07
prześliczne a ja mam pytanie jak uzyskałaś ten efekt mrożonego szkła na kielichu?
Lacrima - Śro 18 Lis, 2009 09:16
beacia-24, nic z tego juz zostały sprzedane , ale zapraszam na bloga od dzisiaj jest Candy
moslamawe, to papier ryżowy http://decokreacje.blogsp...-w-tv-info.html
tutaj chyba pod koniec programu jest kurs jak je zrobić rok temu w Centrum bya tv i nagrywała.
Wszystkim dziękuję za miłe słowa
moslamawe - Śro 18 Lis, 2009 11:51
Lacrima, bardzo dziekuję
elka j. - Śro 18 Lis, 2009 12:38
Marzenka, kielichy fantastyczne, rzeczywiście świątecznie już się zrobiło
Zula - Śro 18 Lis, 2009 13:06
Lacrima - Pon 23 Lis, 2009 10:38
Dzisiaj dalej szkło bardziej wiosenne ale to chyba ta pogoda za oknem
Na moim blogu do wylosowania jest serweta
http://zamotanalacrima.bl...y-z-sercem.html
Zapraszam
elka j. - Pon 23 Lis, 2009 10:46
| Lacrima napisał/a: | | Dzisiaj dalej szkło bardziej wiosenne ale to chyba ta pogoda za oknem |
Oglądanie takich "wiosennych" wzorów cieszy oczy, gdy za oknem szaro, buro... Śliczne lampiony
MONII28 - Pon 23 Lis, 2009 11:04
Jarka - Pon 23 Lis, 2009 11:26
| elka j. napisał/a: | | Oglądanie takich "wiosennych" wzorów cieszy oczy, gdy za oknem szaro, buro... Śliczne lampiony |
beti9 - Pon 23 Lis, 2009 11:51
Lacrima same śliczności
reni - Pon 23 Lis, 2009 19:20
śliczne
Violetta21 - Pon 23 Lis, 2009 22:26
o piękne piękne i cieszą oko
Bożena- 2000 - Pon 23 Lis, 2009 23:26
I pięknie i świątecznie i wiosennie.
lena77 - Pon 23 Lis, 2009 23:52
Lacrimo kochana
Czy pod tym papierem ryżowym masz naklejone motywy ze zwykłego papieru do decoupage'e A jeśli tak to jak to zrobiłaś, że nie masz żadnych zmarszczeń I jeszcze jedno pytanie. Czy w tych lampionach bezpiecznie można włożyć świeczkę, czy tylko pełnią rolę ozdobną i świeczka jest raczej nie wskazana
Niestety film na Deco-kreacjach mi się nie otwiera
Lacrima - Wto 24 Lis, 2009 07:37
lena77, na blogu wstwiłam link do IKEII to są lampiony specjalnie na teelihty
a więc teoretycznie nie powinno nic się z nimi dziać. Najpierw musisz kupić papier ryżowy biały ale nie bibułkę, papier. Rwiesz go na małe częśći bo ten lampion jest bardzo wypukły. Szkło smarujesz klejem sporą wartwą. Przykładasz kawałek do kawałka papier ryżowy najpierw dłuie pasma potem uzupełnia sie braki.Oczywiście znowu smarujesz klejem. Czeba poczekać aż wyschnie. Następnie wycinam wzór z papieru ryżowego nadrukowanego lub serwetki ale powinna być o mocnych kolar inaczej nie wyjdzie ciekawie. I naklejam.potem około 15 warst lakieru i gotowe. W przypadku kielichów była jeszcze farba Idea Decor do trudnych powierzchni n anóżki i ranty.
Co do filmu nie wiem dlaczego może prez bloga pójdzie? U mnie jest ok tylko samo robienie kielicha jest na końcu i trzeba obejrzeć całość.
lena77 - Wto 24 Lis, 2009 08:26
| Lacrima napisał/a: | lena77, na blogu wstwiłam link do IKEII to są lampiony specjalnie na teelihty
a więc teoretycznie nie powinno nic się z nimi dziać. Najpierw musisz kupić papier ryżowy biały ale nie bibułkę, papier. Rwiesz go na małe częśći bo ten lampion jest bardzo wypukły. Szkło smarujesz klejem sporą wartwą. Przykładasz kawałek do kawałka papier ryżowy najpierw dłuie pasma potem uzupełnia sie braki.Oczywiście znowu smarujesz klejem. Czeba poczekać aż wyschnie. Następnie wycinam wzór z papieru ryżowego nadrukowanego lub serwetki ale powinna być o mocnych kolar inaczej nie wyjdzie ciekawie. I naklejam.potem około 15 warst lakieru i gotowe. W przypadku kielichów była jeszcze farba Idea Decor do trudnych powierzchni n anóżki i ranty.
Co do filmu nie wiem dlaczego może prez bloga pójdzie? U mnie jest ok tylko samo robienie kielicha jest na końcu i trzeba obejrzeć całość. |
A ja sobie pomyślałam, że są one zdobione od środka Ale ze mnie gapa. Wyobraziłam sobie, że te wszystkie zdobienie położone są od środka i dlatego mają taką pięknie błyszczącą powierzchnię. A powiedz mi jaki lakier stosujesz do wykończeń
beacia-24 - Wto 24 Lis, 2009 14:58
Lacrima, brawa za piękne lampiony, aż chciałoby się mieć miejsce by mój ich używać
Lacrima - Śro 02 Gru, 2009 10:08
lena77, to jest lakier Domaluxu ale nie mam go przy sobie
Tak więc trudno mi podać nazwę To trochę skomplikowane bo on jest
poiuretanowy na bazie wody.
Wszystkim wspierającym moje wypociny serdecznie dziękuję
Chyba uda mi się wrócić do decu po nowym roku.
Nawet nie wiecie jak mnie to cieszy !
A dzisiaj skromnie chustecznik
Wieszaczki serduszkowe
Jeśli jesteśmy przy sercach to nadal na blogu trwa zabawa.
Nie trzeba mieć bloga żeby wylosować serwetę akurat na świąteczny stół.
Zapraszam
|
|
|