To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - Co pani domu wiedziec powinna :-)

Nietoperek - Czw 03 Lut, 2011 20:46

A to może być problematyczne bo mój pokój ma 4 metry wysokości. Ale jak dorwę konserwatora i drabinę to spróbuję Wink
Kręciołek - Pią 04 Lut, 2011 12:18

elianka napisał/a:
Ja ostatnio przyniosłam sobie mole ze sklepu ze słonecznikiem łuskanym do chleba

A ja w musli...
Tak, te naklejane pułapki są najlepsze i wyrzucić wszystko i wymyć, choć od czasu do czasu i tak nam się jakiś trafi, paskudztwo...

aneby - Sob 05 Lut, 2011 20:29

Mnie się zalęgły w brązowym ryżu Rolling Eyes Potem znalazłam w rodzynkach, bułce tartej, musli, a nawet w herbacie owocowej. Teraz rodzynki, orzechy, kokos i fasolę trzymam w lodówce. Żadnych robali od tamtej pory nie miałam.
Nietoperek - Pon 07 Lut, 2011 18:57

Zmieniłam temat, który ogólnie był bardzo miły i sprowadziłam go na mniej przyjemne tory, więc czuję się zobowiązana do ponownego wprowadzenia miłej atmosfery Wink Więc zadam takie trochę luźniejsze i bardziej plotkarskie pytanie. Jak długo znacie swoje połówki? I ile czasu zajęło wam dojście do tego, że to właśnie ten? Wink
chocolatin - Pon 07 Lut, 2011 19:02

Ja swoją połówkę znam ponad rok i w sumie od razu wiedzieliśmy, że to to mimo dużej różnicy wieku hopla
mala100gosia - Pon 07 Lut, 2011 19:48

ja z moim poznałam sie na studiach i jestesmy już od ponad 2 lat. on od razu wiedział, ze to to, ale ja ostatnio mam wątpliwości :/
Runa - Pon 07 Lut, 2011 20:30

ja z moim mężem znaliśmy się przed ślubem 7 lat i nie tak od razu wiedziałam, ze to to ale z czasem ... cool
a po ślubie jesteśmy prawie 8 lat Smile

ciapara - Wto 08 Lut, 2011 08:39

My jestesmy ze soba 19 lat. W tym 14 po slubie.
Od pierwszego wejrzenia grom z jasnego nieba... po obu stronach Smile

kabyr - Wto 08 Lut, 2011 12:02

Ja już nie pamiętam jak to było placzek placzek placzek
Znamy się z mężem 43 lata
a małżeństwem jesteśmy 39 lat.

Madzia - Wto 08 Lut, 2011 18:02

Zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Erwin - wcale! Długo miał wątpliwości, jak również moja teściowa. Potem ja miałam wątpliwości czy się uda, decyduję się w nieskończoność. Nie czułam, że to TEN. Dużo nas dzieli. Ale miłość jest miłością. Jesteśmy ze sobą 14 lat, w maju będzie 11 rocznica ślubu. Ciekawostka - mój mąż jest młodszy o 5 lat.
Karolina - Wto 08 Lut, 2011 18:17

My poznaliśmy się w sylwestra, ale z imprezy do domu odprowadził mnie kolega męża Smile Ale przeznaczenia się nie oszuka wesoło mi znamy się 11 lat Smile małżeństwem jesteśmy już 8 - bywało różnie, ale powoli uczyliśmy się sztuki kompromisu....
Podobno mój K. od razu wiedział, że "tylko ja" Smile

anza87 - Wto 08 Lut, 2011 20:42

Ja się z moim poznałam jakieś 6 lat temu przez wspólnych znajomych. Jakiś czas przychodził do mnie pożyczać filmy Very Happy W sumie to nie chciałam mieć z nim nic więcej wspólnego, ale któregoś dnia mnie pocałował, co wprawiło mnie w ciężki szok hahahihi Powiedział, że już pierwszego dnia jak mnie poznał, urzekło go moje spojrzenie i planował jak by się tu do mnie zbliżyć. Ja się zakochałam dobre pół roku po tym Razz W ogóle głupia historia bo jakiś czas się ukrywaliśmy przed znajomymi - moi gadali, że on jest dziwny, a jego kumple, że to ja jakaś nieteges wesoło mi Jakiś czas po tym jak się "ujawniliśmy" on nagle ze mną zerwał. Jak się okazało za namową kumpla (nie wiem co mu do łba strzeliło). Po jakimś czasie jednak wrócił na kolanach i błagał o wybaczenie Wink No cóż, wybaczyłam. Od ponad 4,5 roku jesteśmy znowu razem, on zerwał kontakty z tamtym kumplem (którego zresztą nigdy nie lubiłam Razz). Ogólnie jest miodzio,a on czasami wspomina, że to, że mnie zostawił to był największy błąd jego życia i dziękuje, że dałam mu szansę po takim świństwie jakie mi zrobił.

Koniec wesoło mi

Madzia, mam dziadka Erwina Very Happy Taki offtop Razz

Nietoperek - Śro 09 Lut, 2011 00:20

Hm... A ja myślałam, że to moja historia jest skomplikowana i nietypowa Wink Ale chyba każda, która prowadzi do szczęśliwego zakończenia jest ostatecznie dobra, prawda? Very Happy
Wredula - Śro 09 Lut, 2011 06:08

Ja swoja połowę znam 14 lat, już po trzecim miesiącu znajomości wiedziałam, że będzie moim mężem. Do niego dotarło to troszeczkę później. wesoło mi Po 1,5 roku wzięliśmy ślub i jest fajnie. Choć początki były trudne. Ja lew on skorpion... najważniejsze, że jest moim przyjacielem a nie tylko mężem.
anza87 - Śro 09 Lut, 2011 06:55

Wredula napisał/a:
Ja lew on skorpion

U mnie odwrotnie. Ja skorpion, on lew Very Happy

iwonka - Śro 09 Lut, 2011 11:15

dla mnie to był jak grom z jasnego nieba .Uśmiejecie się,ale pierwszy raz zobaczyłam Swojego męża ( w podkoszulku)gdy miałam lat 13 i już wtedy stwierdziłam ,że on będzie moim mężem. Jestem bardzo niecierpliwa , więc mając lat 15 zaczęłam realizować Swój plan a gdy skończyłam lat 16 powiedziałam ,że mam do niego romans i tak nim zakręciłam ,że stracił zdolność trzeźwego myślenia .Za mąż wychodziłam mając lat 17, mój mąż mając lat 29 i dzisiaj mija 20 rocznica naszego Ślubu.Nasze małżeństwo jest przykładem na to , że w miłości lat się nie liczy
gosia75 - Śro 09 Lut, 2011 12:03

Zazdroszczę Wam dziewczyny, moje małżeństwo się rozleciało, bo okazało się że to ja jestem ten gorszy model. Teraz buduję na nowo - dopiero 4 lata, jak będzie dalej czas pokaże:). Iwonko kolejnych 20 i 20 i 20 lat razem Wam życzę pełnych miłości i radości. A Wam wszystkim dziewczyny życzę abyście zawsze widziały zachwyt w oczach męża gdy na Was patrzy. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.
ciapara - Śro 09 Lut, 2011 17:02

gosia75, u mnie tez byl moment gdy było baaaaaaardzo źle... między nami, takich rzeczy sie nie uniknie ...
Teraz juz nie do Ciebie Gosiu tylko ogólnie
Uważam że prawda zawsze się przebije i prawdziwe uczucie takze i trzeba tylko w to wierzyc i byc otwartym na drugiego człowieka a nie tylko skupionym na swoich potrzebach. Czego wszystkim życze cmoknięcie
Iwonko dalszych 20 lat równie udanych Wink

Wredula - Śro 09 Lut, 2011 18:39

Iwonko wszystkiego najlepszego i kolejnych 20 wspaniałych wspólnych lat idę na imprezę
jolanta59 - Śro 09 Lut, 2011 23:39

Iwonko,wszystkiego najlepszego i jeszcze wielu szczesliwych, razem spedzonych lat kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
Nietoperek - Czw 10 Lut, 2011 07:58

kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie Ostatnio słyszałam o parze, która jest ze sobą 80 lat. I właśnie tego Ci życzę Very HappyVery Happy cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
skoczka - Czw 10 Lut, 2011 12:00

Kiedy mając 17 lat wirowałam w tańcu z chłopakiem nie wiedziałam,że jestem obserwowana przez innego.Dopiero mając 22 lata dowiedziałam się przez kogo.W rocznice poznania pobraliśmy się i jesteśmy ze soba od 31 lat!Niczego nie żałuję.Pozdrawiam
maruda - Czw 10 Lut, 2011 23:44

Ja jeszcze panna jestem... ale dla wszystkich zamężnych Pań (i nie tylko):

"W ubiegłym roku zmieniłam CHŁOPAKA na MĘŻA i zauważyłam znaczny spadek wydajności działania, w szczególności w aplikacjach KWIATY i BIŻUTERIA, które działały dotychczas bez zarzutu w CHŁOPAKU. Dodatkowo MĄŻ - widocznie samoistnie - odinstalował kilka bardzo wartościowych programów takich jak ROMANS i ZAINTERESOWANIE, a w zamian zainstalował zupełnie przeze mnie niechciane aplikacje KOMPUTER i SPORT. ROZMOWA nie działa zupełnie, a aplikacja SPRZĄTANIE DOMU po prostu zawiesza system. Uruchomiłam aplikację wsparcia KŁÓTNIA, aby naprawić problem, ale bezskutecznie.
Desperatka.

---------------------------------------------

Droga Desperatko!

Na wstępie pragniemy zwrócić Twoją uwagę, iż CHŁOPAK jest pakietem rozrywkowym, podczas gdy MĄŻ jest systemem operacyjnym.

Spróbuj komendę: C:\\\\MYSLALAM_ZE_MNIE_KOCHASZ włączyć ŁZY oraz zainstalować WINĘ. Jeżeli wszystko zadziała jak powinno, MĄŻ powinien automatycznie włączyć aplikacje BIŻUTERIA i KWIATY.

Pamiętaj jednak, iż nadużywanie tych aplikacji może doprowadzić MĘŻA do wystąpienia błędu GROBOWA_CISZA lub PIWO.

PIWO jest bardzo nieprzyjemnym programem, który w pewnych sytuacjach może włączyć plik GLOSNE_CHRAPANIE.MP3. Cokolwiek byś nie robiła, pamiętaj jednak, żeby nie instalować TEŚCIOWEJ.

Serwis Techniczny."

Znalazłam coś takiego kiedyś w sieci, już niestety nie pamiętam gdzie Sad

Nietoperek - Pią 11 Lut, 2011 00:33

Też to gdzieś widziałam. Genialne Very HappyVery HappyVery Happy
elianka - Wto 15 Lut, 2011 10:12

My się znamy z moim Zakontraktowanym 5 lat , poznaliśmy się w necie hahahihi

Jesteśmy małżeństwem 2,5 roku.
W sumie to bardzo szybko wiedziałam, że to TEN, nie na pierwszej randce, ale piorunem to poszło, 4 lutego pierwsza randka a jesienią już mieszkaliśmy razem. Po roku od zamieszkania razem zaręczyny i po następnym roku ślub Smile

Żeby było śmieszniej wg. horoskopów nasz związek jest skazany na porażkę - ja baran pon koziorożec. Dobfrze, że nie wierzę w horoskopy, bo jeszcze bym sie przejęła uklon