Galerie prac użytkowników forum - karmelek: "prawie" 2 chusty i frywolitki :)
LidkaM - Pią 14 Sie, 2009 07:45
Bardzo śliczne!!!
Zakładka jest rewelacyjna, kolory dobrałaś tak, że faktycznie wygląda jak element stroju krakowskiego!
buziaczek - Pią 14 Sie, 2009 08:53
śliczne nowości
beacia-24 - Pią 14 Sie, 2009 09:23
karmelek, nowości cud miód i malina, zakładeczka wygląda FANTASTYCZNIE po prostu nic tylko czytać, czytać i jeszcze raz czytać by nowy nabytek był wykorzystywany. Duże brawa za wszystkie piękne prace
Poranna - Pią 14 Sie, 2009 09:50
zakładka rewelka! i gratulacje z powodu kółek dzielonych
Phoebe - Pią 14 Sie, 2009 11:42
ale cuda! zakladka jest THE BEST!
zazdroszcze Ci jej ogromnie! (chyba sie wezme tez za nauke frywolenia...to wszystko przez ta zakladke!)
karmelek - Pią 14 Sie, 2009 20:43
Violetta21, LidkaM, buziaczek, beacia-24, Poranna, Phoebe bardzo Wam dziękuję
Kamień spadł mi z serca, bo dużo stresu mnie kosztowała ta zakładka, tzn. żeby ją wymyślić ( ją, albo w ogóle cokolwiek nawiązującego do regionu)
A kółeczka dzielone są super
Dziękuję dziękuję, dziękuję
nula - Sob 15 Sie, 2009 10:09
Ania - zakładka jest świetna - faktycznie kolorki dobrałaś super i efekt jest zabójczy !!!!
naszyjniczek z masą perłową bardzo mi się podoba - wzorek prosty ale całość bardzo elegancka
A bransoletka wyszła suuuper !!!!
| karmelek napisał/a: | | Nie wiem czy widać, ale to miało tak wyglądać: oOOOoOOOo |
oczywiście, że widać (a w tle widać nawet znajome kubeczki )
czekam na następne kółka z koralikami
Madzia - Sob 15 Sie, 2009 13:15
| LidkaM napisał/a: | Bardzo śliczne!!!
Zakładka jest rewelacyjna, kolory dobrałaś tak, że faktycznie wygląda jak element stroju krakowskiego! |
Dokładnie!!!!!!!
karmelek - Sob 15 Sie, 2009 14:19
Madziu
nula napisała:
| Cytat: | | a w tle widać nawet znajome kubeczki |
Tak, tak, o to właśnie chodziło za WSZYSTKO Ci bardzo dziękuję
A Porannej dziękuję za pomoc w wyborze rozmiaru kryształków Swarovskiego
gosias - Sob 15 Sie, 2009 21:19
Dla mnie frywolityki to "czarna magia"...
ania_b - Nie 16 Sie, 2009 14:48
karmelku, zajrzałam na Twoją stronę. Twoje frywolitki są zachwycające. Ja żeby zrobić jedne kolczyki, grzebię się tygodniami. Podziwiam twoją twórczą "płodność", precyzję wykonania i pomysłowość.
PS Gdzie kupujesz koraliki "Jablonexu"? Czy możesz polecić jakiś sklep?
karmelek - Nie 16 Sie, 2009 15:01
gosias, ania_b dziękuje Wam bardzo
ania_b najbardziej lubię kupować w Świecie koralików zwłaszcza listki lub kropelki. Kupowałam też w Qunszcie (np. te kwadraciki z masy perłowej) i na aukcjach Allegro, ale tu już trzeba się liczyć, że koraliki czasami przychodzą uszkodzone, albo w paczce jest 10, zamiast 12 loteria jednym słowem
Te drobniutkie 2mm można też kupić w Empiku w dziale "Sztuka rodzinna" czy jakoś tak
W ogóle... koraliki nabywam nałogowo, niestety... To, co wykorzystuję to maleńka część moich zbiorów
Jejku, jejku, właśnie mi się przypomniało, że przecież Świat koralików do 16 sierpnia jest na Jarmarku w Gdańsku Może widziałaś tam ich stoisko?
http://www.swiatkoralikow2.pl/index.php
ania_b - Nie 16 Sie, 2009 19:48
Karmelku, ja sie pochlastam. Po co mi to napisałaś???? Ja to przeczytałam o 19.44, czyli jakieś 20 minut przed zakończeniem jarmarku. A ironią losu jest to, że na jarmarku byłam CODZIENNIE, bo pomagałam córce sprzedającej torebki, tylko że od tego sprzedawania nie miałam już siły na chodzenie i kupowanie. Teraz tez ledwo wróciłam brudna, zmęczona i padłam przed kompem. Na świetego Ducha nawet nie zajrzałam, a to rzut beretem.
Ach, karmelku... No nic, takie zycie, a frywolitki robisz piękne.
misia0808 - Nie 16 Sie, 2009 22:22
ależ piękne rzeczy tworzysz
karmelek - Nie 16 Sie, 2009 22:53
misia0808 dziękuję z kolei ja jestem pod wrażeniem Twoich dokonań szydełkowo - dekupażowych
ania_b napisała:
| Cytat: | | ja sie pochlastam. Po co mi to napisałaś???? Ja to przeczytałam o 19.44, czyli jakieś 20 minut przed zakończeniem jarmarku. A ironią losu jest to, że na jarmarku byłam CODZIENNIE, bo pomagałam córce sprzedającej torebki, tylko że od tego sprzedawania nie miałam już siły na chodzenie i kupowanie. Teraz tez ledwo wróciłam brudna, zmęczona i padłam przed kompem. Na świetego Ducha nawet nie zajrzałam, a to rzut beretem. |
o rany.... ale pech....
no napisałam, bo codziennie "łażę" po Świecie Koralików i ogłoszenie , że się wystawiają w Gdańsku wali mi po oczach już chyba od miesiąca. Jak napisałam odpowiedź, to zauważyłam, że jesteś z Gdańska i dopisałam, co wiedziałam... ale mi jest przykro.... no, żebyśmy chociaż WCZORAJ się zgadały... ehh....................
kabyr - Nie 16 Sie, 2009 23:11
| gosias napisał/a: | | Dla mnie frywolityki to "czarna magia"... |
Dla mnie też,
ale lubię podziwiać jak inny robią.
Są przepiękne i wymagają dużego nakładu pracy.
agniechak - Pon 17 Sie, 2009 11:33
Karmelku... muszę stwierdzić, że mnie nie zaskoczyłaś... Jak zwykle szczęka mi opadła i nie wiem, kiedy wróci na swoje miejsce Jestem pod wrażeniem Frywolitki są cudowne. Podziwiam, podziwiam , podziwiam...
bean - Wto 18 Sie, 2009 19:07
karmelek, ta zakładka jest CUDOWNA!!!!!!!!!
Podziwiam Cię za pomysłowość, jaką musiałaś się wykazać przy jej tworzeniu
| karmelek napisał/a: | | Naszyjnik z masą perłową, prościutki wzorek |
Dla Ciebie może prościutki, ale jak dla mnie bardzo trudniutki
I ogromne brawa za bransoletkę | karmelek napisał/a: | | trochę jeszcze koślawa, ale i tak jestem zachwycona, że zrozumiałam te odwrócone słupki |
Super!
woalka - Śro 19 Sie, 2009 12:39
karmelek, a gdzie fotka tego cudownego motyla, którego widać na blogu?
A może również zechciałabyś się podzielić jakąś lekcją robienia frywolitkowych listków...?
W każdym razie ten motyl jest niezwykły - pochwal się nim tutaj koniecznie!
karmelek - Śro 19 Sie, 2009 14:27
kabyr, agniechak, bean, woalka dziękuje Wam dziewczyny!!!
Chciałam jeszcze jakiś naszyjnik zrobić, albo coś i dopiero z motylkiem pokazać, ale skoro tak, to specjalnie dla woalki : Schmetterling
http://www.karmelek.info/...050_motylek.jpg
Intensywnie kombinuję jak te listki porządnie pokazać w sieci Może filmik?
Phoebe - Śro 19 Sie, 2009 14:36
karmelek, WOW! Ale pieeeeeeeeeeeeeekny!
woalka - Śro 19 Sie, 2009 14:45
| karmelek napisał/a: | | kombinuję jak te listki porządnie pokazać |
Wierzę, że pokazanie tego nie jest kaszką z mleczkiem.
Sama wpadłaś na to jak je zrobić?
Póki co nie umiem sobie tego wyobrazić, ale efekt jest niesamowity
agus2003 - Śro 19 Sie, 2009 15:19
| gosias napisał/a: | | Dla mnie frywolityki to "czarna magia"... |
Dla mnie równiez, dlatego też oglądam , podziwiam i wzdycham...
Cudeńka!!!
bean - Śro 19 Sie, 2009 22:13
karmelek, motylek zapiera dech w piersiach... jest prześliczny
karmelek - Śro 19 Sie, 2009 22:41
Phoebe, agus2003, bean Dziękuję !!!! Ale to miło, tak sobie poczytać, że się Wam podobają moje pracki
woalka napisała:
| Cytat: | Sama wpadłaś na to jak je zrobić?
Póki co nie umiem sobie tego wyobrazić, ale efekt jest niesamowity |
Nieeee, no coś Ty... Miałam mętne pojęcie, że to ma wyglądać tak samo, jak w koronce klockowej, ale to była cała moja wiedza. Nic nie mogłam załapać ze zdjęć, rysunków, opisów... ale znalazłam taki film i udało się
http://www.youtube.com/watch?v=dPK_LsMPy7Y
Natomiast w ogóle nie znam angielskiego, nic... i pomyślałam, że może film po polsku byłby dla innych przydatnym rozwiązaniem? Tak tylko... głośno myślę...
|
|
|