To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Noiree prezentuje wisior Dragon str 19

misia0808 - Nie 24 Sie, 2014 18:19

brawo brawo brawo
Piękny naszyjnik.

Ania - Nie 24 Sie, 2014 19:40

podziwiam niezmienne za "wyplatanie" koralików.......piękne prace!!!! cool
siebusania - Pon 25 Sie, 2014 07:05

Bransoletki śliczne i jeszcze naszyjnik ooooo dla mnie wakacji by nie starczyło na tyle prac
Kalima - Pon 25 Sie, 2014 10:31

Dziękuję Wam pięknie za miłe i motywujące słowa kwiatek dla ciebie cmoknięcie cmoknięcie
W najbliższym czasie pokażę kilka nowości, tylko muszę je wykończyć i "obfocić", ale na razie nie mam siły, bo walczę z paskudnym zapaleniem zatok z powikłaniami placzek Już i tak jest ciut lepiej, bo moje oko wróciło prawie do stanu normalnego, a i katar zaczął zatoki opuszczać, co zmniejszyło ból głowy. Ale nie wypuszczam prawie chusteczek z rąk teraz, a to znacznie utrudnia pracę z koralikami nie widzę nie słyszę hmm

Kalima - Czw 04 Wrz, 2014 12:50

W końcu mi się udało zrobić zdjęcia. Chociaż zatoki dalej żyć nie dają.... wściekły Mimo to skromnie, prosto i biało. Więcej jak zwykle na blogu - serdecznie zapraszam.

Krakowianka - Pią 05 Wrz, 2014 08:47

Kalima, śliczne brawo brawo brawo życzę dużo zdrowia, zatoki to paskudna przypadłość..... Crying or Very sad
siebusania - Pią 05 Wrz, 2014 15:12

Kalima, brawo brawo brawo i zrówka życze
Kalima - Pon 08 Wrz, 2014 11:26

Dziękuję cmoknięcie cmoknięcie Za miłe słowa i życzenia zdrowia cmoknięcie Dorwałam się do sinupretu - i przeszło z dnia na dzień. Już prawie nie ma kataru, ale najważniejsze, że czuję zapachy hahahihi
I nawet chęci robótkowe powróciły wesoło mi
A teraz bransoletka Red Mix
Więcej jak zwykle na blogu - zapraszam hopla

Pysiatom - Pon 08 Wrz, 2014 15:05

Śliczny komplecik i bransoletka. brawo brawo brawo
Kalima - Wto 30 Wrz, 2014 10:44

Witajcie po długiej przerwie. Niestety te paskudne zatoki dały mi nieźle do wiwatu, ale teraz po kolejnym antybiotyku wróciły do normy. A ja wróciłam do koralików, bo niestety, ale zapchane zatoki i koraliki nie pasują do siebie puknąć się
Broszka Golden Shadow - kolejna kwiatowa forma i mimo że to już jesień, to na pewno nie ostatnia hahahihi Przy okazji zapraszam na bloga i na mojego "funfana" na facebooku, który dzisiaj oficjalnie otwieram https://www.facebook.com/...554403791355428 . A teraz obiecana broszka

Elżbieta P. - Wto 30 Wrz, 2014 16:41

piękna broszka brawo
misia0808 - Wto 30 Wrz, 2014 19:37

Cudowne koralikowe bransolety i broszka uklon brawo brawo
Wiczka - Wto 30 Wrz, 2014 20:08

twoje rzeczy są po prostu cudowne uklon
czy sama wymyślasz te wzory?

Kalima - Śro 01 Paź, 2014 10:00

Dziękuję Wam pięknie cmoknięcie cmoknięcie
Wiczka część wymyślam sama, inne przerabiam, a jeszcze inne robię ze wzoru. Im więcej "plotę" tym częściej sama wymyślam - w miarę rozwoju umiejętności rośnie stopień samodzielności. wesoło mi

Pysiatom - Śro 01 Paź, 2014 13:05

Przecudna broszka. brawo brawo brawo
Wiczka - Śro 01 Paź, 2014 20:45

No bo właśnie chciałam coś podobnego kiedyś zrobić, ale nigdy nie znalazłam żadnego poradnika. Może znasz jakąś stronę gdzie pokazują jak zrobić takie "przestrzenne" rzeczy z koralików Smile
buziaczek - Śro 01 Paź, 2014 23:41

piękne prace cool
Kalima - Czw 02 Paź, 2014 08:20

Dziękuję cmoknięcie
Wiczka tu znajdziesz tutki z różnymi wzorami http://biser.info/master-klass. Pomaga też oglądanie blogów Dziewczyn, które tworzą biżuterię i dzielą się Swoją wiedzą. A jeżeli chodzi o formy przestrzenne - wyobraźnia + warsztat. Bez podstaw wyplatania trudno robić coś bardziej wymagającego - i jeszcze ogromna porcja samozaparcia - nie wszystko udaje się od razu i czasem trzeba całą pracę zaczynać od nowa. Życzę powodzenia w nauce "koralikowania" wesoło mi

japoneczka01 - Czw 02 Paź, 2014 09:23

Wiczka napisał/a:
No bo właśnie chciałam coś podobnego kiedyś zrobić, ale nigdy nie znalazłam żadnego poradnika. Może znasz jakąś stronę gdzie pokazują jak zrobić takie "przestrzenne" rzeczy z koralików Smile

Zobacz tu - wprawdzie po rosyjsku, ale każda rzecz z kursem obrazkowym i bardzo dużo cudeniek koralikowych przestrzennych 22 strony https://vk.com/topic-55151588_30118398
A choćby takie cudeńko

albo takie

japoneczka01 - Czw 02 Paź, 2014 09:50

Kalima piękna broszka, szafiry jak dla księżniczki
Ampka - Czw 02 Paź, 2014 10:04

bardzo ładna broszka Smile
nismon - Czw 02 Paź, 2014 11:04

Przepiękna broszka! uklon
Kalima - Pią 03 Paź, 2014 09:52

Dziękuję bardzo za miłe słowa cmoknięcie cmoknięcie Mam już troszkę kolejnych prac gotowych, ale niestety pogoda nie sprzyja fotografii.
Wiczka przypomniało mi się, że obecnie można już kupić w empiku magazyn o koralikowaniu Beading Polska - tam masz krok po kroku wytłumaczone jak zrobić prace o różnym stopniu trudności. Ewentualnie można zamówić i nowy numer i poprzednie w sklepie http://www.beading.pl/

Wiczka - Sob 04 Paź, 2014 09:39

Jesteście super cmoknięcie dziękuję za porady. Po weekendzie będę do lublina jechać, to tam empik mam najbliżej Smile
Kalima - Pią 10 Paź, 2014 09:16

Jesień już tak ma, że raz jest piękna, barwna i słoneczna, aby już za chwilę pomalować wszystko na szaro. Tak też było we wrześniu. Nagle z pięknego lata zrobiła się u mnie taka już listopadowa szaruga z deszczem i zimnem na czele. Na przekór takiej niesprzyjającej pogodzie zaczęłam robić proste, jednobarwne bransoletki. Patrząc na ich wesołe kolory można zapomnieć o ponurej aurze.
Na dokładkę robi się je lekko i przyjemnie. Doskonały przerywnik na co raz dłuższe wieczory