Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
beacia-24 - Nie 13 Lis, 2011 22:26
Danusiu, czy Ty musisz mnie tak przyprawiać o zawrót głowy. Robisz cudowne haftowane karteczki, oj czemu ja nie mam gdzieś takiego drygu nooo.
Buuu idę sobie popłakusiać w kąt ;p
danfi - Pon 14 Lis, 2011 16:14
Beatko - cieszę się, że hafciki przypadły Ci do gustu Możesz mi wierzyć, ze do ich wykonania nie potrzeba żadnego "drygu" tylko szablon i "instrukcję obsługi", mulinę, igłę, starą podkładkę pod mysz i papierową taśmę do przyklejania zakończeń nitek, no i świadomość, że ta technika bardzo wciąga
elci_a - Pon 14 Lis, 2011 16:31
danfi bardzo ładne prace. Podziwiam
te_sia - Pon 14 Lis, 2011 17:51
Bardzo fajne kartki
marciulaTOja - Pon 14 Lis, 2011 17:56
danfi, same śliczności
elci_a - Pon 14 Lis, 2011 18:31
coś udało mi się stworzyć przez długi weekend. Niestety jeszcze za dużo czasu spędzam nad jedną kartką. Chciałoby się dojść do waszej wprawy dziewczyny
kociamama - Pon 14 Lis, 2011 20:28
danfi
kolejne śliczności
elci_a
twoja karteczka tez śliczna
A co do długości czasu spędzanego nad kartką - mówią, że trening czyni mistrza , ale wszystko zależy też od wzoru; są wzorki proste, które wyszywa się błyskawicznie i są takie bardziej pracochłonne, którym trzeba poświęcić dużo więcej czasu - więc nie stresuj się tylko wyszywaj i pokazuj, a my tu będziemy chwalić
Wyszyłam kolejnego kota
poleciał aż do Krasnojarska - i wyobraźcie sobie, że dużo więcej czasu zajęło mi napisanie paru zdań o swoim mieście niż zrobienie tej karteczki - ponad 30 lat nie pisałam już po rosyjsku! i musiałam sobie przypomnieć jak się pisze niektóre litery.
danfi - Pon 14 Lis, 2011 21:06
Dziewczyny cieszę się, że moje karteczki spodobały się Wam
elci_a - piękna kartka , no i potwierdziłaś powiedzenie, że nie liczy się ilość, ale jakość
kociamama - kolejny super kociak, jak zresztą wszystkie Twoje hafty
elci_a - Pon 14 Lis, 2011 21:28
kociamama śliczny kociak
danfi, kociamama dziękuję za pochwały.
Na pewno będę wyszywać i wyszywać
To wspaniałe forum daje ogromnego kopa motywacyjnego, tzn. nie samo forum a osoby motywujące.
wernatka - Pon 14 Lis, 2011 21:42
danfi, elci_a, kociamama, śliczne karteczki dziewczyny
ABA - Wto 15 Lis, 2011 22:31
Dziewczyny wszystkie Wasze kartki to ARCYDZIEŁA!
Pięknie wyhaftowane i z wielkim smakiem.
danfi - Wto 15 Lis, 2011 22:40
Basiu miło Cię widzieć tutaj moja droga . Z niecierpliwością czekam na Twoje piękne prace
sarLena - Wto 15 Lis, 2011 23:35
Dziewczyny jakie te karteczki wszystkie bez wyjątków są śliczne.
karka00 - Sob 19 Lis, 2011 17:42
a u mnie nadal świątecznie..
elci_a - Sob 19 Lis, 2011 20:33
Śliczności karka00.
Bardzo mi się podoba połączenie z czerwonymi koralikami
MagdaSL - Nie 20 Lis, 2011 10:11
Mam wielką prośbę, potrzebuję wzory prostych choinek i motywów świątecznych. Poświęciłam na szukanie już parę godzin i w większości przypadków są gotowe kartki, a wzorów dla początkujących prawie w ogóle, albo małe i nie można powiększyć.
Znalazłam fajny blog Moniki gdzie pokazała jak wyszyć bombkę krok po kroku, ale chciałabym jeszcze inne wzory.
Jeśli miałybyście takie to proszę podzielcie się nimi.
wernatka - Nie 20 Lis, 2011 13:21
karka00, bardzo ładne karteczki
MagdaSL, zapraszam do mojego chomika, link pod postem, hasło-nick na forum. Tam w hafcie matematycznym, we wzorach bożonarodzeniowych znajdziesz różne wzory z instrukcjami.
Zaraz beacia-24 nas prześwięci że nie w tym wątku piszemy
MagdaSL - Nie 20 Lis, 2011 21:19
wernatka wielkie dzięki.
Przepraszam to moja wina zagapiłam się i dałam post w złym temacie ,
beacia-24 - Nie 20 Lis, 2011 22:52
| wernatka napisał/a: | | Zaraz beacia-24 nas prześwięci lanie że nie w tym wątku piszemy |
A się uśmiałam naprawdę do łez.
Wernatko proszę tu ze mnie megiery nie robić hahahaha bo przecież ja nie taka straszna jestem.
Ale dobrze zauważyłaś, że koleżanka nie w tym wątku napisała.
Przenosić nie będę tematu, ale pamiętajcie, że zawsze możecie założyć nowy wątek.
Kto wie jak się podzielicie fajnymi wzorami na święta to może i ja się skusze
karka00 - Pon 21 Lis, 2011 17:52
elci_a
wernatka
bardzo dziękuję za miłe słowa!
marciulaTOja - Pon 21 Lis, 2011 17:58
elci_a, piękna karteczka
karka00, widzę, że się wciągnęłaś ładne kartki
kociamama - Pon 21 Lis, 2011 19:54
karka00
świetne kartki - chyba Cię wciągnęło, co?
Poprzedni kot jeszcze wędruje do Krasnojarska ( nie wiem czy gdzieś nie zamarzł ),a tymczasem następne kocury zawędrowały już do Nowej Zelandii
i świątecznie
, , ,
danfi - Pon 21 Lis, 2011 20:10
karka00 - śłiczne kartki
kociamama - kotki i bożonarodzeniowe - pierwsza klasa
kasia123 - Pon 21 Lis, 2011 20:17
Piękne wszystkie karteczki.
karka00 - Pon 21 Lis, 2011 21:59
| kociamama napisał/a: | karka00
świetne kartki - chyba Cię wciągnęło, co? |
trochę tak ale powiem szczerze że większą 'manie' miałam w zeszłym roku, a teraz tylko powykańczałam hafciki
|
|
|