Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
danfi - Wto 12 Lip, 2011 14:39
| alszka napisał/a: | | jotka - śliczne kartki Założę się, że będą najładniejsze wśród wszystkich kartek, jakie para młoda dostanie. I zupełnie słusznie i zasłużenie |
Podpisuję się pod tym obiema rękami
alszka - piękne kartki; przynajmniej masz okazję pokazać swój talent przed znajomymi. Jeżeli mogłabym doradzić, to po skończeniu wyszywanie "potraktuj" łyżeczką lub "uszkiem" z nożyczek dziurki po lewej stronie, wtedy będą mniej widoczne
alszka - Wto 12 Lip, 2011 15:12
| danfi napisał/a: | | Jeżeli mogłabym doradzić, to po skończeniu wyszywanie "potraktuj" łyżeczką lub "uszkiem" z nożyczek dziurki po lewej stronie, wtedy będą mniej widoczne |
Tak, czytałam gdzieś o tej metodzie. Tyle że mnie podobają się dziurki, oczywiście pod warunkiem, że są równe i starannie wykonane. Ja chyba należę do tych osób, dla których dziurki stanowią po prostu element haftu matematycznego i niekoniecznie trzeba je ukrywać
Ale dziękuję Ci danfi pięknie za radę
A chwalić się kartkami wśród znajomych to ja generalnie lubię
Chociaż czasami lubią porywać conieco
marciulaTOja - Wto 12 Lip, 2011 18:27
danfi, śliczne jak zwykle
jotka1961, Twoje kartki są piękne A co do rozsądku, to mi też go brakuje, mam na oku kolejny dziurkacz
alszka, bardzo, bardzo, bardzo podoba się mi ten bociek
alszka - Śro 13 Lip, 2011 11:12
| marciulaTOja napisał/a: | alszka, bardzo, bardzo, bardzo podoba się mi ten bociek  |
Dzięki, mnie również się podoba
A poniżej mój pomysł na kartkę jubileuszową dla mężczyzny. Z zewnątrz strona oficjalna, wewnątrz nieoficjalna
danfi - Śro 13 Lip, 2011 12:09
Brawa za pomysł i wykonanie
karka00 - Śro 13 Lip, 2011 12:10
super wykończony środek !
wernatka - Śro 13 Lip, 2011 15:16
jotka1961, karteczki ślubne przecudne
alszka, bociek jest super, chyba po raz pierwszy widzę go wyszytego, ostatnia karteczka jest śliczna
jotka1961 - Śro 13 Lip, 2011 18:08
Dziewczynki kochane, bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa
alszka, wszystkie Twoje kartki są "superaśne" , a bociek jest rewalacyjny, podchodziłam do tego wzorku z dystansem, zupełnie bezpodstawnie, może skuszę się na niego przy jakiejś okazji.
elci_a - Śro 13 Lip, 2011 20:18
Dawno nie odwiedzałam forum.
A tu tyle nowych arcydzieł. Wszystkie kartki są cudne. Chwalę wszystkie hurtem Naprawdę podziwiam. Talentu wam nie brak
jotka1961 - Śro 13 Lip, 2011 22:32
Wspominałam dwie czy trzy strony temu o albumie, jaki zrobiłam na okoliczność błogosławionego stanu mojej córeczki, nadszedł czas, że mogę pokazać ten skromny albumik, tutaj zamieściłam zdjęcia stron z haftem, do obejrzenia całości zapraszam na chomika
alszka - Czw 14 Lip, 2011 07:43
danfi, karka00, wernatka, jotka1961 - dziękuję za bardzo sympatyczne komentarze Dla Was wszystkich
| jotka1961 napisał/a: | | podchodziłam do tego wzorku z dystansem, zupełnie bezpodstawnie, może skuszę się na niego przy jakiejś okazji. |
Koniecznie spróbuj, bo naprawdę ładnie wychodzi. Tylko dziurek na kartce tyle, że można się pogubić... Ja kilka razy musiałam pruć, bo się okazało, że się wbiłam nie w tą dziurkę...
jotka - bardzo mi się podoba Twój album. Jak dla mnie jest bardzo gustowny i po prostu śliczny Na pewno będzie rewelacyjną pamiątką z tego błogosławionego okresu i miło będzie zajrzeć do niego po latach. To teraz do kompletu brakuje jeszcze albumu z pierwszego roku maluszka... Tylko błękitny czy może różowy?
marciulaTOja - Czw 14 Lip, 2011 09:19
jotka1961, ten album to będzie piękna pamiątka
karka00 - Czw 14 Lip, 2011 10:00
jotka1961 album jest cudowny!!!! właśnie obejrzałam chyba całość na chomiku, gratulacje!
danfi - Czw 14 Lip, 2011 17:05
jotka1961 - wielkie brawa za pomysł i wykonanie
Będzie wspaniała pamiątka dla rodziców i malucha.
danfi - Czw 14 Lip, 2011 19:04
A ja dzisiaj zrobiłam taki bukiecik (powolutku gromadzę karteczki dla kołderkowych cioć):
alszka - Czw 14 Lip, 2011 21:05
Śliczna, danfi, po prostu śliczna. Muszę w końcu spróbować cieniowania boków, bo bardzo ale to baaaaardzo mi się to podoba w Twoich kartkach
A ja dziś coś takiego wymodziłam. Na ćwierćwiecze urodzin dla chłopaka. Taka trochę pijana pod każdym względem Ale w sumie nawet nieźle wyszło...
zefir - Nie 17 Lip, 2011 18:31
Czesc Wam,
dawno nic nie pisalam, ale regularnie tu zagladam i podziwiam Wasze prace - cudne, oryginalne, staranne itd. po prostu
Sama ostatnio wiecej krzyzykuje, ostatnia prace mozecie zobaczyc na mojej stronie - zapraszam, takze do wpisywania tam komentarzy.
U mnie ostatnio tematyka dziecieca i noworodkowa, w miniony poniedzialek sama zostalam mama, czasu na robotki wiec coraz mniej, ale trzeba wyslac powiadomienia o narodzinach;
jotka1961 ten album to po prostu rewelacja, a Twoja kartka ze spoconym bockiem zwalila mnie z nog, czy moglabys mi przeslac na nia wzor, moj adres: edytagl1@wp.pl z gory dziekuje
marciulaTOja - Nie 17 Lip, 2011 20:27
zefir, gratulacje
Dziewczyny, czy wiecie w jakim sklepie internetowym można kupić szkło w płynie, którym można robić np. kropelki rosy na listkach? Kiedyś widziałam w którymś, ale teraz kiedy szukam, oczywiście nie mogę znaleźć.
Szukam też wzoru matematycznego na obrączki.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc, martakotowska7@wp.pl
danfi - Nie 17 Lip, 2011 20:58
alszka - fajna karteczka , też kiedyś ten wzór wyszyłam dla mojego męża
zefir - gratulacje Duzo zdrówka Tobie i maluszkowi życzę
jotka1961 - Pon 18 Lip, 2011 00:09
alszka, marciulaTOja, karka00, danfi, zefir, bardzo bardzo dziękuję
| alszka napisał/a: | | To teraz do kompletu brakuje jeszcze albumu z pierwszego roku maluszka... Tylko błękitny czy może różowy? | noszę się z takim zamiarem, poczyniłam nawet pewne przygotowania w papierkach, a kolorek? .... dziewuszka będzie.
| zefir napisał/a: | | a Twoja kartka ze spoconym bockiem zwalila mnie z nog | zefirku, muszę coś sprostować, to alszka jest autorką tej kartki, ale wzorek Ci podesłałam, co prawda nie jest bardzo wyraźny ale mam nadzieję, że sobie poradzisz. I dużo zdrówka dla Maluszka i całej rodziny, gratulacje.
marciulaTOja, Tobie też wysłałam obrączki, może to jest to o co Ci chodzi.
wernatka - Pon 18 Lip, 2011 21:57
jotka1961, danfi, alszka, super prace dziewczyny
zefir , gratulacje
marciulaToja, na chomiku mam trochę obrączek, ale tylko zwykłe kółka.
wernatka - Wto 19 Lip, 2011 12:43
marciulaToja, o te "krople rosy" Ci chodziło:
http://www.papiera4.pl/gl...uot-p-9608.html
Jak już znasz nazwę możesz sobie poszukać w innych sklepach.
Mam pytanie. Robiłyście może zakupy w tym sklepie?
marciulaTOja - Wto 19 Lip, 2011 14:02
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc
wernatka, tak o "krople rosy" mi chodziło .Wiedziałam, że je gdzieś widziałam, a tym bardziej, że robiłam już zakupy w tym sklepie. Mają chyba najtańszą ofertę z jaką się spotkałam do tej pory w porównaniu z innymi (jest kilka towarów droższych). Towar jest dobrej jakości, zgodny z opisem. Sklep ten gorąco polecam. Poza tym obsługa klienta jest szybka i bardzo kompetentna, chętnie służą pomocą w razie wystąpienia jakichś problemów z przesyłką.
Mają niestety jedną wadę, korzystają z usług firmy kurierskiej "siódemka". Ta firma jest straszna, miałam bardzo nie miłą przygodę z tą firmą. Sklep nadał do mnie dwie paczki jednocześnie, jedną "siódemka" dostarczyła jak należy, a drugą wrzucili na magazyn i czekałam tydzień, aby ją dostać. Po wielu telefonach i przypominaniach się, w końcu otrzymałam zniszczoną paczkę (brudną, z zaciekami).
O ile się nie mylę, chyba w tym sklepie jest możliwość wyboru kuriera.
Sklep papierA4 TAK - "siódemka" NIE
miłych zakupów
zefir - Śro 20 Lip, 2011 19:35
Dziewczyny, dziekuje za gratulacje i zyczenia!
Jotka1961 i Alszka: Wam obu dziekuje za wzor spoconego bocka z bobasem.
jotka1961 - Sob 23 Lip, 2011 00:01
wernatka, dziękuję
zefir bardzo proszę i miłego haftowania Ci życzę, pochwal się boćkiem
A u mnie znów ślub, w podobnej tonacji co ostatnio ale też i chrzty , i tylko chłopców.
|
|
|