To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

alszka - Pią 06 Maj, 2011 14:34

marciulaTOja - jaaaaaaa cieeeeeee szczęka szczęka szczęka Po prostu cudo Smile Nic dodać, nic ująć, po prostu ekstra! Wcześniejsze zaproszenia były eleganckie i dostojne, a ta karteczka jest po prostu szałowa. Szczerze podziwiam Smile brawo brawo brawo
marciulaTOja - Pią 06 Maj, 2011 18:12

dziewczyny bardzo dziękuję cmoknięcie
Wymienię się na scrapki słoneczko wielkości 1,5 cm takie:
http://www.papiera4.pl/dz...nce-p-1333.html
moje dziurkacze znajdziecie tutaj: https://picasaweb.google.com/marciulaToja/NarzedziaPracyTheToolsOfTheTrade?feat=directlink

wernatka - Sob 07 Maj, 2011 09:48

marciulaToja, cudna karteczka brawo brawo
jotka1961 - Sob 07 Maj, 2011 12:32

danfi, wernatka, wernatka cieszę się, że moja praca spodobała się Wam i dziękuję za uznanie cmoknięcie
marciulaTOja, Twoja kartka jest r e w e l a c y j n a cool cool cool

A może teraz uda mi się pokazać moją komunijną.
O udało się Razz

jotka1961 - Nie 08 Maj, 2011 14:21

Mam jeszcze dwie karteczki do pokazania, bardzo proszę, chociaż wiem, że są niedociągnięcia Sad. Ale mąż mój orzekł, że się rozwijam Razz

marciulaTOja - Nie 08 Maj, 2011 14:30

jotka1961, karteczki są super, ja żadnych niedociągnięć nie widzę, bardzo podoba mi się grono z różowych kwiatów, wygląda bardzo dekoracyjnie Smile
Zrobiłam kolejną kartkę na zamówienie na ślub

danfi - Nie 08 Maj, 2011 14:53

jotka1961 - śliczne kartki. Kartka z kielichem - oryginalna (to chyba Twój wzór) cool . Zgadzam się z Twoim mężem, co więcej: bod bokiem wyrosła nam kolejna mistrzyni brawo Zdradź tajemnicę małych perełek z pierwszej kartki: są naklejane czy malowane specjalną farbką?
Diankaaa22 - Nie 08 Maj, 2011 15:42

Od dłuższego czasu podziwiam wszystkie prace na forum. Jestem pod ogromnym wrażeniem wszystkich dzieł. Obrazów, kartek i wszystkich wyszywanek. Należą się Wam wszystkim ogromne brawa. brawo brawo Ja też od czasu do czasu swój wolny czas poświęcam na haft matematyczny Wink Chciałam się podzielić swoimi skromnymi pracami i usłyszeć co sądzicie na ich temat Smile Niestety zdjęcie nie odzwierciedla rzeczywistych kolorów.
Diankaaa22 - Nie 08 Maj, 2011 18:50

A tu jeszcze jeden ptak Smile
karka00 - Nie 08 Maj, 2011 18:56

Diankaaa22 super!!
Diankaaa22 - Nie 08 Maj, 2011 19:10

karka00 Bardzo dziękuję wesoło mi
jotka1961 - Nie 08 Maj, 2011 19:17

marciulaTOja, danfi, dziękuję za pochwały Embarassed cmoknięcie ale do tytułu mistrzyni to jeszcze dużo pracy i nauki przede mną. A odpowiadając na pytanie: małe perełki w wianuszku i dookoła hostii to po prostu koraliki nawleczone na nitkę, perełki na kwiatkach są naklejane, napis na hostii jest zrobiony farbą konturową, Marta chyba też jej używa ? Wink . Ja nie mam jeszcze wprawy w jej stosowaniu, dlatego napis wygląda jak wygląda i trochę krzywo mi się przykleiła hostia. A wzorek rzeczywiście przerobiłam na kropki z rysunku znalezionego w internecie, jest dostępny na chomiku, dopiero kilka dni maja, czas komunii trwa, więc może jeszcze się przyda Razz

marciulaTOja, ooooo Twoja ślubna kartka jest śliczna.

Diankaaa22 , bardzo piękne i efektowne są Twoje obrazy. Super prace cool

kociamama - Nie 08 Maj, 2011 19:23

Diankaaa22
jak to są skromne prace to ja daję nogę
brawo brawo brawo

Dla pozostałych dziewczyn również brawo brawo brawo

A u mnie taka karteczka na szybko - córka stała nade mną " jak kat nad grzeszną duszą" i czekała na nią

karka00 - Nie 08 Maj, 2011 19:29

kociamama wow ale fajnie dopracowane Smile super ci wyszła ta kartka !
marciulaTOja - Nie 08 Maj, 2011 20:22

Diankaaa22, ooooo niesamowite są te ptaki uklon . Ja długo jeszcze będę zbierała się w sobie, żeby ruszyć takie cuda, jeszcze nie dojrzałam do tego.
kociamama, brawo
jotka1961, danfi, ja używam masy perłowej w pisaku

Diankaaa22 - Nie 08 Maj, 2011 20:54

Bardzo dziękuję za wszystkie pochlebne opinie Wink To bardzo wiele dla mnie znaczy i motywuje do dalszej pracy. cmoknięcie
kociamama Cóż w porównaniu z waszymi pracami uważam, że mój dorobek jest dość skromny. A kartka naprawdę piękna cmoknięcie
marciulaTOja Też tak na początku myślałam, ale później to już samo szło.
A jak już się tak chwalę to dodam jeszcze dwa krokusy Wink

wernatka - Nie 08 Maj, 2011 21:29

Ale wysyp cudnych prac gały

jotka1961, śliczne kartki komunijne, bardzo ciekawy pomysł z konturówką cool brawo brawo

marciulaToja, karteczka ślubna równie cudna jak poprzednia brawo brawo brawo

Diankaaa22, przepiękne obrazy, pięknie dobrane kolory nici i kartek stanowiących tło obrazów uklon brawo brawo

kociamama, śliczna karteczka brawo brawo brawo

jotka1961 - Nie 08 Maj, 2011 21:44

kociamama, cudna "szybka" karteczka cool brawo , ciekawie skomponowana
marciulaTOja, ja mam tzw. perły w sztyfcie, nie wiem czy to takie jak Ty używasz.

Diankaaa22, jeszcze raz brawo brawo brawo
wernatka, dziękuję za dobre słowo cmoknięcie

Diankaaa22 - Nie 08 Maj, 2011 22:54

wernatka jotka1961 dzięki cmoknięcie Smile
danfi - Nie 08 Maj, 2011 23:00

Diankaaa22 - WOW - jestem pełna podziwu dla Twoich dokonań uklon . Czekam na kolejne prace
jotka1961 - dzięki za odpowiedź cmoknięcie . Ja dzisiaj zamówiłam sobie perełki w płynie i byłam ciekawa czy ich użyłaś. A swoją drogą nie widzę żadnych niedociągnięć w napisie.
kociamama - jak Ty to robisz, że zawsze ładne kartki Ci wychodzą? cool

kociamama - Pon 09 Maj, 2011 09:53

danfi napisał/a:

kociamama - jak Ty to robisz, że zawsze ładne kartki Ci wychodzą? cool

staram się, bo ja to perfekcjonistka jestem i często więcej czasu zajmuje mi skomponowanie całości niż samo wyszywanie.
A Tobie to nieładne kartki wychodzą? love

karka00, marciulaTOja, Diankaaa22, wernatka, jotka1961, danfi
bardzo dziekuję

karola71 - Pon 09 Maj, 2011 10:38

Diankaaa22 krokusy śliczne,pawie takie kolorowe,mieniące się kolorami,śliczne brawo

Kociamama karteczka z okazji chrztu prześliczna brawo

MarciulaTOja zaproszenia ślubne bardzo,bardzo mi się podobają,ślubna karteczka jest cudna brawo

Jotka 1961 śliczne komunijne karteczki brawo

kociamama - Pon 09 Maj, 2011 13:08

Karteczka dla koleżanki - miłośniczki herbaty - i zakładka do książki
,

Diankaaa22 - Pon 09 Maj, 2011 15:09

Kociamama pomysłowa kartka Smile

Kolejny obrazek. Zdjęcie nie udane bo robione komórką.

danfi - Pon 09 Maj, 2011 15:55

kociamama - urocze, aż chce się skorzystać z zaproszenia... cool
Diankaaa22 - kolejna ładna karteczka . Ja, jak mi aparat odmawia posłuszeństwa, skanuję kartki, a płaskie - to obowiązkowo