Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145
zabka611 - Pon 11 Sty, 2016 07:30
Śnieżynka śliczna,już to pisałam. Pozwolicie,że skopiuje sobie.
barbara 1 - Pon 11 Sty, 2016 16:43
śliczna snieżynka a zimy nie cierpię
Apak - Czw 21 Sty, 2016 20:32
joanna76, japoneczka01, aptenia, kabyr, Pysiatom, zabka611, barbara 1, Dziękuję serdecznie za komentarze i znalezienie schematu śnieżynki
Apak - Czw 21 Sty, 2016 20:44
Moje dwie pierwsze tegoroczne robótki - dwie, bo w zasadzie robiłam je równolegle.
Czapka i komino-szal Na czapce bystre oko dostrzeże motyw sowy, ale nie taki bardzo widoczny, bo nie przyszyłam oczu z guzików. Na szalu tez miały być warkocze, ale szybko się przekonałam, że z takim wzorem to dekada zejdzie, zanim rzez będzie gotowa. Ostatecznie postawiłam na nieregularne zmiany ściegów, żeby się nie nudzić
No i Panna Kotka dla pewnej małej dziewczynki. Dziewczyny, które widziały TO na naszym spotkaniu wiedzą, że na początku wcale nie było oczywiste, czy to kot, czy kotka, czy miś, czy tygrys... Ale teraz chyba nie ma wątpliwości? Do kotki dorobiłam mały breloczek.
Żabce serdecznie dziękuję za oczka, nosek i cenne rady
Pysiatom - Pią 22 Sty, 2016 17:22
Śliczny komplecik, kotek i breloczek.
nula - Pią 22 Sty, 2016 17:51
| Apak napisał/a: | Ostatecznie postawiłam na nieregularne zmiany ściegów, żeby się nie nudzić
|
skąd ja to znam
komplecik świetny i oryginalny
a panna kotka jest urocza
Mariola - Pią 22 Sty, 2016 19:05
extra !!! piękny komplecik kotka rewelacja
marysia54 - Pią 22 Sty, 2016 21:31
Śliczny zimowy komplet, panna kotka cudowna
siebusania - Sob 23 Sty, 2016 03:28
Apak, komplecik sliczny. Mi w tym roku udalo sie czapke na drutach zrobic. Pierwsza zadowolajaca mnie praca na drutach. Moze wreszcie sie polubimy z drutami. Panna kotka super podziwiam za cierpliwosc robienie z pokslupkow bywa meczace i ciagnie sie i ciagnie.
Apak - Nie 24 Sty, 2016 20:12
Pysiatom, nula, Mariola, marysia54, siebusania, dziękuję serdecznie!
Apak - Nie 24 Sty, 2016 20:24
Ze wszystkich czapek, jakie zdarzyło mi sie zrobić, ta podoba mi się najbardziej Kiedy byłam w październiku w Szkocji, trafiłam na książkę Nicky Epstein "Knitting a Kiss in Every Stitch" i kiedy zobaczyłam wzór tej anielskiej czapki - przepadłam. Na szczęście dla mnie trwały przedświąteczne wyprzedaże i mogłam książkę nabyć z czystym sumieniem (za całe 3 funty!!! zamiast 15)
Nie dosyć, że jest anioł, nie dosyć, że dziergający - to czapka jest jeszcze pacynką!
No cóż, prawda jest taka, że jest to też najmniej użyteczna czapka, jaką zrobiłam... Anielska robótka na drutach i skrzydła są dość delikatne, więc wyobraźcie sobie czterolatkę, naciągającą czapę zamaszyście na uszy... Dlatego jest to czapka na specjalne okazję Ale robiłam ją naprawdę z wielką przyjemnością. A ponieważ pomysł mi się spodobał, to już zabrałam się za drugą wersję - tym razem to będzie po prostu dziewczynka w czapce
Włóczka Hayfield Baby Changes DK, druty 4.
nula - Nie 24 Sty, 2016 20:38
o rany, ale bajer !!!!
normalnie padłam z wrażenia
a te skrzydła ! niejeden anioł by ich pozazdrościł
przy okazji mam pytanko....
ile mniej więcej włóczki zużyłaś na Pana Muchomora ?
Apak - Nie 24 Sty, 2016 20:55
nula, Dziękuję!
Co do muchomora, to dokładnie nie wiem, bo robiłam z różnych resztek. Ale wzór podaje w sumie 90g:
35g tułów + ręce (szary)
25g brzuch + nogi (zielony i brąz)
15g głowa i dłonie (krem)
15g kapelusz (czerwony)
To są dane dla włóczki określanej jako 4ply (Regia Uni) do szydełka 2,5
marysia54 - Nie 24 Sty, 2016 21:09
Ależ cudna ta czapeczka, na pewno wymagała dużo pracy ale było warto,
efekt jest powalający
nula - Nie 24 Sty, 2016 22:23
Apak, dzięki
mam zamiar spróbować zrobić taką większą maskotę ale nawet w przybliżeniu nie potrafiłam sobie wyobrazić ile włoczki może być potrzebne .....
| Apak napisał/a: | | Ale wzór podaje w sumie 90g: |
to w sumie wcale nie dużo jak na taką dużą lalę
tyle resztek to spokojnie wygospodaruję
kabyr - Pon 25 Sty, 2016 00:02
Aniu przeuroczy komplecik.
ania_b - Pon 25 Sty, 2016 00:14
Jaka czadowa!!!!
izetta - Pon 25 Sty, 2016 09:29
Apak, to najpiękniejsza czapka jaką w życiu widziałam
Ainer - Pon 25 Sty, 2016 10:29
Apak czapusia rewelacyjna
lamika88 - Pon 25 Sty, 2016 10:56
Fantastyczna!
Madzia - Pon 25 Sty, 2016 11:29
Totalnie odjazdowa czapunia! Tylko Ty mogłaś taką zrobić!
zabka611 - Pon 25 Sty, 2016 12:27
Po prostu zatkało mnie,coś kapitalnego.
Apak - Pon 25 Sty, 2016 14:46
kabyr, ania_b, izetta, Ainer, lamika88, Madzia, zabka611, Dziękuję serdecznie! Mi też ta czapa się bardzo podoba….
we_st - Pon 25 Sty, 2016 15:09
Sama na pomysł takiej czapki wpadłaś, czy może gdzieś wcześniej widziałaś? Wykonanie pierwsza klasa
Apak - Pon 25 Sty, 2016 20:05
| we_st napisał/a: | | Sama na pomysł takiej czapki wpadłaś, czy może gdzieś wcześniej widziałaś? Wykonanie pierwsza klasa |
No taka zdolna to nie jestem Tak jak napisałam wcześniej, wzór zobaczyłam w książce Nicky Epstein "Knitting a Kiss in Every Stitch" i się w nim po prostu zakochałam
|
|
|