Nasze spotkania - Poznan
żabka - Wto 05 Lis, 2013 19:22
Ladysavage wiesz już co chciałabyś ozdobić i jak by to miało wyglądać (spękane, gładkie, z odstającymi elementami?)
Serwetkę taką żabkową to ja z chęcią przygarnę
| ladysavage napisał/a: | | mnie najbardziej ciekawi jak są przyklejane i czy w ogóle są przyklejane te gotowe obrazy do kartki, czy sie robi samemu te wycięcia w kartkach czy sie kupuje gotowce. | z tego co się orientuje to przyklejane są przy pomocy taśmy dwustronnej, a kartki z okienkiem można zrobić samemu lub kupić gotowe. Przy wycinaniu samemu trzeba by pewnie użyć grubszego papieru
Jak myślicie zmieściłybyśmy się w "tajemniczym ogrodzie" czy jak się tam dokładnie ta knajpka nazywała?
weraph - Wto 05 Lis, 2013 19:33
Nie ma już TAJEMNICZEGO OGRODU teraz jest jakies drink & lunch o nazwie Wożna 18. Beznadziejny wystrój - ogromne uszaste fotele których nie w sposób ruszyć.
Może Angielka? Mają tam spora salke, tylko nie wiem jak ze światłem. Albo Ławka na dole? Albo BonBon Cafe (ale mają czynne tylko do 19).
nula - Wto 05 Lis, 2013 19:41
a ja mam pytanie ....
mam na zbyciu sporo różnych wzorów - głównie do haftu Richelieu, trochę ludowych i krzyżykowych (takie różne stare gazetki)
Sama wszystkiego nie wykorzystam a na makulaturę tak od razu szkoda mi wyrzucić...
Może jeszcze komuś się przydadzą....
Przyniosłabym na spotkanie - tylko napiszcie, czy w ogóle są jakieś zainteresowane, żebym nie dźwigała niepotrzebnie
robótkimarleny. - Wto 05 Lis, 2013 20:29
Izetta jak byś pamiętała o piórkach byłabym wdzięczna
ladysavage - Wto 05 Lis, 2013 22:48
| nula napisał/a: |
Może jeszcze komuś się przydadzą....
|
Nula ja z chęcią przygarnę
Żabka nie wiem co chce z tymi żabkami zrobić bo nie wiem co można zrobić, nie mam pojęcia do czego jest ten decoupage, na czym to można robić
żabka - Wto 05 Lis, 2013 23:14
| nula napisał/a: | | mam na zbyciu sporo różnych wzorów - głównie do haftu Richelieu, trochę ludowych i krzyżykowych (takie różne stare gazetki) | Haniu ja chętnie z motywami ludowymi przygarnę
| ladysavage napisał/a: | | nie wiem co chce z tymi żabkami zrobić bo nie wiem co można zrobić, nie mam pojęcia do czego jest ten decoupage, na czym to można robić | zdobić można wszystko - drewno, szkło, plastik, metal, steropian itd, na czym Ci się zamarzy
izetta - Śro 06 Lis, 2013 09:20
ladysavage, czy mogé odkupić kilka tych "żabich" serwetek? Ze cztery powiedzmy
izetta - Śro 06 Lis, 2013 09:21
robótkimarleny., pamiętam, już uszykowane w korytarzu
ladysavage - Śro 06 Lis, 2013 21:51
| izetta napisał/a: | ladysavage, czy mogé odkupić kilka tych "żabich" serwetek? Ze cztery powiedzmy  |
Izetta nie odkupić ja dostałam całą pakę za darmo od mamy dzieciaczków którymi się zajmuje wy mi też przynosicie różne rzeczy Więc nie wezmę za to żadnych pieniążków
robótkimarleny. - Śro 06 Lis, 2013 22:18
Ladysavage ja też poproszę o serwetkę
bogusia1255 - Śro 06 Lis, 2013 22:42
ladysavage nie zapomnij zabrać tej sukienki ja pamiętam o tej nici gumowej.
nula - Czw 07 Lis, 2013 05:46
ladysavage, żabka, bardzo się cieszę, przytargam wszystko i się podzielicie
żabka - Czw 07 Lis, 2013 07:19
Kobietki to gdzie się spotykamy, bo aury nie zapowiadają najlepszej żeby umówić się na mieście i szukać lokalu później
weraph - Czw 07 Lis, 2013 10:16
żabka, Idę dzisiaj cna starówkę na chwilę, moze znajdę coś;)
ladysavage - Czw 07 Lis, 2013 11:36
| ladysavage napisał/a: | | nie wiem co chce z tymi żabkami zrobić bo nie wiem co można zrobić, nie mam pojęcia do czego jest ten decoupage, na czym to można robić | zdobić można wszystko - drewno, szkło, plastik, metal, steropian itd, na czym Ci się zamarzy [/quote]
Widziałam na allegro różnej wielkości bombki, więc może na początek mi taką żabową bombkę zrobię do kupię jakieś serwetki z małymi czapami mikołaja i pójdę do empiku może tam będą takie bombki do kupienia. Bo te zamówione z allegro to pewnie przyjdą dopiero w przyszłym tygodniu
ladysavage - Czw 07 Lis, 2013 11:37
| robótkimarleny. napisał/a: | Ladysavage ja też poproszę o serwetkę  |
Dobrze dobrze Ty też dostaniesz
weraph - Czw 07 Lis, 2013 12:26
Cafe Ławka na 15 zarezerwowana.
robótkimarleny. - Czw 07 Lis, 2013 13:54
Dziękujemy Weroniko
żabka - Czw 07 Lis, 2013 15:33
Weraph dziękujemy
| ladysavage napisał/a: | | więc może na początek mi taką żabową bombkę zrobię | bombki, jajka i inne obłe kształty są dość trudne do obróbki, na początku lepiej jest opanować klejenie serwetek na prostym przedmiocie (ale to tylko moje zdanie )
izetta - Czw 07 Lis, 2013 20:36
robótkimarleny., mam uszykowane dwa kartoniki piórek, dzisiaj dostałam pewne piórka w prezencie i mogę się podzielić, jak je zobaczysz to padniesz
nula, czy też piszesz się na piórka? Wystarczy i dla Ciebie
robótkimarleny. - Czw 07 Lis, 2013 20:45
Dzięki Izuniu
lamika88 - Czw 07 Lis, 2013 20:57
Ach a ja kolejny raz odpadam.... Co się nastawię, że przyjadę to mi co innego wypada albo funduszy brakuje A potem oglądam zdjęcia i mnie zazdrość zżera że mnie tam nie było Ale teraz mam na głowie tyle spraw, że ciężko jest mi się wybrać do Poznania zwłaszcza, że w tej chwili każdy grosz potrzebny skoro planujemy kupić mieszkanko... Ale już czekam na Wasze zdjęcia ze spotkania... Będę Wam zazdrościć sprzed monitora...
nula - Czw 07 Lis, 2013 21:48
| izetta napisał/a: | | nula, czy też piszesz się na piórka? |
aż mi głupio, ale jeszcze nie wykorzystałam tych co mam
ale jak będzie nadmiar to kilka bym przygarnęła (w końcu od przybytku głowa nie boli )
izetta - Czw 07 Lis, 2013 21:58
nula, żaden problem, przecież "źródło" nie ma szans na wyschnięcie
lamika88, a może tobie przydałyby się piórka?
alwega - Czw 07 Lis, 2013 22:20
Hejka! Qcze, nie wiem, czy się pojawię - rozłożyło mnie i biorę antybiotyk :/ Ale może się do poniedziałku wykuruję, a bardzo bym chciała się wyrwać!
Tak mówicie o tych piórkach - widziałyście robione choinki z piórek? Śliczne...
|
|
|