To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze spotkania - Poznan

żabka - Wto 05 Lis, 2013 19:22

Ladysavage wiesz już co chciałabyś ozdobić i jak by to miało wyglądać (spękane, gładkie, z odstającymi elementami?)
Serwetkę taką żabkową to ja z chęcią przygarnę wesoło mi

ladysavage napisał/a:
mnie najbardziej ciekawi jak są przyklejane i czy w ogóle są przyklejane te gotowe obrazy do kartki, czy sie robi samemu te wycięcia w kartkach czy sie kupuje gotowce.
z tego co się orientuje to przyklejane są przy pomocy taśmy dwustronnej, a kartki z okienkiem można zrobić samemu lub kupić gotowe. Przy wycinaniu samemu trzeba by pewnie użyć grubszego papieru wesoło mi

Jak myślicie zmieściłybyśmy się w "tajemniczym ogrodzie" czy jak się tam dokładnie ta knajpka nazywała?

weraph - Wto 05 Lis, 2013 19:33

Nie ma już TAJEMNICZEGO OGRODU teraz jest jakies drink & lunch o nazwie Wożna 18. Beznadziejny wystrój - ogromne uszaste fotele których nie w sposób ruszyć.

Może Angielka? Mają tam spora salke, tylko nie wiem jak ze światłem. Albo Ławka na dole? Albo BonBon Cafe (ale mają czynne tylko do 19).

nula - Wto 05 Lis, 2013 19:41

a ja mam pytanie ....
mam na zbyciu sporo różnych wzorów - głównie do haftu Richelieu, trochę ludowych i krzyżykowych (takie różne stare gazetki)
Sama wszystkiego nie wykorzystam a na makulaturę tak od razu szkoda mi wyrzucić...
Może jeszcze komuś się przydadzą....
Przyniosłabym na spotkanie - tylko napiszcie, czy w ogóle są jakieś zainteresowane, żebym nie dźwigała niepotrzebnie

robótkimarleny. - Wto 05 Lis, 2013 20:29

Izetta jak byś pamiętała o piórkach byłabym wdzięczna love
ladysavage - Wto 05 Lis, 2013 22:48

nula napisał/a:

Może jeszcze komuś się przydadzą....

Nula Smile ja z chęcią przygarnę Smile

Żabka nie wiem co chce z tymi żabkami zrobić bo nie wiem co można zrobić, nie mam pojęcia do czego jest ten decoupage, na czym to można robić

żabka - Wto 05 Lis, 2013 23:14

nula napisał/a:
mam na zbyciu sporo różnych wzorów - głównie do haftu Richelieu, trochę ludowych i krzyżykowych (takie różne stare gazetki)
Haniu ja chętnie z motywami ludowymi przygarnę wesoło mi

ladysavage napisał/a:
nie wiem co chce z tymi żabkami zrobić bo nie wiem co można zrobić, nie mam pojęcia do czego jest ten decoupage, na czym to można robić
zdobić można wszystko - drewno, szkło, plastik, metal, steropian itd, na czym Ci się zamarzy wesoło mi
izetta - Śro 06 Lis, 2013 09:20

ladysavage, czy mogé odkupić kilka tych "żabich" serwetek? Ze cztery powiedzmy Smile
izetta - Śro 06 Lis, 2013 09:21

robótkimarleny., pamiętam, już uszykowane w korytarzu Smile
ladysavage - Śro 06 Lis, 2013 21:51

izetta napisał/a:
ladysavage, czy mogé odkupić kilka tych "żabich" serwetek? Ze cztery powiedzmy Smile

Izetta nie odkupić Wink ja dostałam całą pakę za darmo od mamy dzieciaczków którymi się zajmuje Wink wy mi też przynosicie różne rzeczy Smile Więc nie wezmę za to żadnych pieniążków Smile

robótkimarleny. - Śro 06 Lis, 2013 22:18

Ladysavage ja też poproszę o serwetkę hopla
bogusia1255 - Śro 06 Lis, 2013 22:42

ladysavage nie zapomnij zabrać tej sukienki ja pamiętam o tej nici gumowej.
nula - Czw 07 Lis, 2013 05:46

ladysavage, żabka, bardzo się cieszę, przytargam wszystko i się podzielicie wesoło mi
żabka - Czw 07 Lis, 2013 07:19

Kobietki to gdzie się spotykamy, bo aury nie zapowiadają najlepszej żeby umówić się na mieście i szukać lokalu później hmm
weraph - Czw 07 Lis, 2013 10:16

żabka, Idę dzisiaj cna starówkę na chwilę, moze znajdę coś;)
ladysavage - Czw 07 Lis, 2013 11:36

ladysavage napisał/a:
nie wiem co chce z tymi żabkami zrobić bo nie wiem co można zrobić, nie mam pojęcia do czego jest ten decoupage, na czym to można robić
zdobić można wszystko - drewno, szkło, plastik, metal, steropian itd, na czym Ci się zamarzy wesoło mi[/quote]
Widziałam na allegro różnej wielkości bombki, więc może na początek mi taką żabową bombkę zrobię Smile do kupię jakieś serwetki z małymi czapami mikołaja i pójdę do empiku może tam będą takie bombki do kupienia. Bo te zamówione z allegro to pewnie przyjdą dopiero w przyszłym tygodniu

ladysavage - Czw 07 Lis, 2013 11:37

robótkimarleny. napisał/a:
Ladysavage ja też poproszę o serwetkę hopla

Dobrze dobrze Smile Ty też dostaniesz Smile

weraph - Czw 07 Lis, 2013 12:26

Cafe Ławka na 15 zarezerwowana.
robótkimarleny. - Czw 07 Lis, 2013 13:54

Dziękujemy Weroniko cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
żabka - Czw 07 Lis, 2013 15:33

Weraph dziękujemy cmoknięcie

ladysavage napisał/a:
więc może na początek mi taką żabową bombkę zrobię
bombki, jajka i inne obłe kształty są dość trudne do obróbki, na początku lepiej jest opanować klejenie serwetek na prostym przedmiocie wesoło mi (ale to tylko moje zdanie wesoło mi )
izetta - Czw 07 Lis, 2013 20:36

robótkimarleny., mam uszykowane dwa kartoniki piórek, dzisiaj dostałam pewne piórka w prezencie i mogę się podzielić, jak je zobaczysz to padniesz Smile

nula, czy też piszesz się na piórka? Very Happy Wystarczy i dla Ciebie Smile

robótkimarleny. - Czw 07 Lis, 2013 20:45

Dzięki Izuniu love cmok love
lamika88 - Czw 07 Lis, 2013 20:57

Ach a ja kolejny raz odpadam.... wściekły Co się nastawię, że przyjadę to mi co innego wypada albo funduszy brakuje wściekły A potem oglądam zdjęcia i mnie zazdrość zżera że mnie tam nie było hahahihi Ale teraz mam na głowie tyle spraw, że ciężko jest mi się wybrać do Poznania zwłaszcza, że w tej chwili każdy grosz potrzebny skoro planujemy kupić mieszkanko... Ale już czekam na Wasze zdjęcia ze spotkania... Będę Wam zazdrościć sprzed monitora... hahahihi
nula - Czw 07 Lis, 2013 21:48

Embarassed
izetta napisał/a:
nula, czy też piszesz się na piórka?

aż mi głupio, ale jeszcze nie wykorzystałam tych co mam Embarassed
ale jak będzie nadmiar to kilka bym przygarnęła (w końcu od przybytku głowa nie boli wesoło mi )

izetta - Czw 07 Lis, 2013 21:58

nula, żaden problem, przecież "źródło" nie ma szans na wyschnięcie Razz

lamika88, a może tobie przydałyby się piórka?

alwega - Czw 07 Lis, 2013 22:20

Hejka! Qcze, nie wiem, czy się pojawię - rozłożyło mnie i biorę antybiotyk :/ Ale może się do poniedziałku wykuruję, a bardzo bym chciała się wyrwać! Smile
Tak mówicie o tych piórkach - widziałyście robione choinki z piórek? Śliczne...