To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

Bozenka7 - Pią 25 Lut, 2011 18:14

jotka1961, cudowne cool cool cool
wernatka - Pią 25 Lut, 2011 18:51

jotka1961, cudna karteczka, pięknie dopracowana brawo brawo brawo
jotka1961 - Pią 25 Lut, 2011 20:36

liken, kociamama, danfi, Bozenka7, wernatka, bardzo dziękuję za słowa uznania cmoknięcie wesoło mi , z Waszej strony są one szczególnie cenne. Podpatrywałam Wasze prace a ta kartka jest efektem tego podglądania, może troszkę nieudolnym, nie mam wyobraźni puknąć się , nie widzę tego co chcę zrobić, dopiero w trakcie pracy, jak sobie poukładam, poprzykładam jedno do drugiego, to stwierdzam, że mi się podoba albo coś nie pasuje. Pierwszy raz spróbowałam łączenia technik i bardzo mi się to podoba, daje większe możliwości.
danfi bazą do kartki był marmurek, a haftowałam na skórze, poza tym nabyłam sobie w Empiku tusze wodne (mają tam dobrą cenę, jeden kosztuje 1,49, a komplet 10 szt. 10,99) i nimi zrobiłam cienie na brzegach, kwiatkom też nadałam koloru tuszem.
A dziurkacz mam już od jakiegoś czasu, wcześniej wykorzystywałam go do ślubnych kartek, "odpady" z niego czyli serduszka też są fajne, także je wykorzystywałam.

Jeszcze raz dziękuję radocha bye bye

danfi - Pią 25 Lut, 2011 21:47

jotka1961 - dzięki za informacje cmoknięcie .
Ja dzisiaj zrobiłam coś dla haftu matematycznego, a mianowicie pudełko na kartkę z motylkami, którą już tutaj pokazywałam. Ta kartka spodobała się mojej mamie, a że wkrótce ma urodziny, to postanowiłam podarować jej tę kartkę w pudełku. Oto efekt mojej pracy:

wernatka - Pią 25 Lut, 2011 22:00

danfi, piękne pudełko na piękną kartkę, śliczny prezent cool brawo brawo brawo
kociamama - Sob 26 Lut, 2011 16:49

wernatka napisał/a:
danfi, piękne pudełko na piękną kartkę, śliczny prezent cool brawo brawo brawo

oj tak, tak, śliczności brawo brawo brawo

danfi - Sob 26 Lut, 2011 21:12

wernatka, kociamama - dziękuję za miłe słowa cmoknięcie
Dzisiaj zrobiłam 3 karteczki (nie są oprawione, bo oprawiam przed wysłaniem "hurtowo"):

Większe zdjęcia na chomiku. Wzorki w zahasłowanym folderze mix wielkanocny

Jo.sta - Sob 26 Lut, 2011 21:44

Ileż tu nowości - śliczności! A jedna piękniejsza od drugiej!
liken - Sob 26 Lut, 2011 23:01

jotka, danfi aż zapiszczałam z zachwytu...
elci_a - Nie 27 Lut, 2011 00:08

WOW brawo brawo brawo brawo brawo brawo
Zachwytom moim nie ma końca. danfi, twoje kartki są przepiękne, i w dodatku powstają w ekspresowym tempie

wernatka - Nie 27 Lut, 2011 16:54

danfi, piękne karteczki brawo brawo brawo
Pollka - Nie 27 Lut, 2011 17:37

jotka1961, śliczna i bardzo oryginalna karteczka cool cool brawo brawo
danfi, niezmiennie cudowności pokazujesz cool cool brawo brawo , i skąd Ty bierzesz na to czas?? ja jeszcze nie zaczęłam wielkanocnych Sad chyba najwyższa pora zacząć Smile
bardzo mi się podoba dziewczyny, jak łączycie haft ze scrapkami, ja od jakiegoś czasu jestem zafascynowana scrapbookingiem i nawet dziś zrobiłam jedną karteczkę urodzinową, nie pokazuję jej na forum, bo nie udało mi się wcisnąć tam haftu matematycznego, chociaż takie były zamierzenia (brak czasu...) hmm
Pozdrawiam wszystkich cmoknięcie i czekam na kolejne cudowności hopla

kociamama - Nie 27 Lut, 2011 19:30

danfi
no co ja mam powiedzieć??? nie wiem
zrobię tylko tak brawo cmoknięcie brawo cmoknięcie uklon

karka00 - Nie 27 Lut, 2011 19:34

Dziewczyny już od dłuższego czasu oglądam wasze prace, są super, czerpe dużo inspiracji z nich. A dziś nadszedł dzień gdzie i ja pokaże co zrobiłam, oczywiście nie wszystko, z tych prac jestem najbardziej dumna Smile

dla zainteresowanych więcej zdjęć na moim nowo założonym blogu: http://karkakg.blogspot.com/
Zapraszam Smile

danfi - Nie 27 Lut, 2011 19:58

Dziewczyny - dziękuję Wam "hurtowo" za życzliwe przyjęcie moich prac cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
karka00 - WOW! uklon - dla wszystkich prac

Bozenka7 - Nie 27 Lut, 2011 19:58

karka00, jestem pełna podziwu... uklon uklon uklon
karka00 - Nie 27 Lut, 2011 20:01

dziękuję, ale mi miło teraz Smile

zapomniałam dodać że prace wyszyte na podstawie Ty Wilson Smile

marcela831 - Nie 27 Lut, 2011 20:36

karka00 zachwycające są Twoje prace brawo brawo brawo
Jo.sta - Nie 27 Lut, 2011 22:54

karka00, Pięęękne, cudowne, zachwycające!
jolajka - Pon 28 Lut, 2011 19:17

Piękne te kartki, ja dopiero się uczę, ale się pochwalę

moje prace http://mojedubaninki.blogspot.com/

marciulaTOja - Pon 28 Lut, 2011 20:12

kociamama, ABA, danfi, jotka1961, same cudeńka, śliczności i piękności cool
karka00, jestem pod wrażeniem, twoje prace są bardzo ładne brawo
jolajka, bardzo mi się podobają karteczki, a tak przy okazji zazdroszczę umiejętności robienia na szydełku (ja nie umiem nawet łańcuszka), fajne te kureczki radocha

danfi - Pon 28 Lut, 2011 20:31

jolajka - witaj w naszym wątku bye Bardzo mi się podobają Twoje karteczki i inne prace brawo . Ale to Felek podbił moje serce ...
wernatka - Pon 28 Lut, 2011 21:54

karka00, piękne prace cool brawo brawo brawo

jolajka, piękne karteczki i piękne prace szydełkowe radocha brawo brawo brawo

jolajka - Wto 01 Mar, 2011 07:28

Dziękuję dziewczyny, dopiera zaczynam przygodę z blogowaniem i wiele czasu zajmuje mi to wklejanie zdjęć,szkoda, że doba nie może trwać dłużej
http://mojedubaninki.blogspot.com/

danfi - Wto 01 Mar, 2011 14:10

Dziewczyny, ostatnio szukałam ciekawego pomysłu na kartkę z okazji 18 lat dla chłopaka. Powód banalny - mój starszy syn w niedzielę kończy ten magiczny wiek. Niestety, nie znalazłam niczego odpowiedniego. Musiałam zatem sama pogłówkować. Kartka, w pierwotnym zamyśle, miała być w całości wykonana haftem matematycznym. Po przemyśleniu jednak "za i przeciw" zrobiłam ją łącząc haft matematyczny, scrapbooking z techniką 3D. A efekt tego misz-maszu możecie zobaczyć poniżej...