To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

Jo.sta - Śro 09 Lut, 2011 21:46

danfi, obie śliczne, a kurczak świetny!
Czy te skrapkowe detale (kwiatki, listki, motylki) robisz sama, czy kupujesz gotowe?

danfi - Śro 09 Lut, 2011 22:59

Jo.sta - cieszę się, ze moje karteczki Ci sie spodobały. A ze scrapkami u mnie to jest tak: część kupiłam na Allegro, ale mam sporo swoich dziurkaczy (lubię być niezależna). W kartkach kwiatki są z moich dziurkaczy, a motylki, paprotki i gałązki kupiłam. Jeżeli będziesz zainteresowana, napisz na pw lub na maila, to ci podam konkretne linki (sprawdzone)
wernatka - Czw 10 Lut, 2011 18:52

danfi, piękne karteczki brawo brawo brawo
marciulaTOja - Czw 10 Lut, 2011 20:03

gosias, kociamama, krysak, danfi, super karteczki Smile co raz więcej co raz ładniejszych karteczek. Tak trzymajcie kochane Smile
(jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam - proszę się upomnieć o pochwałę hehehe)

danfi - Pią 11 Lut, 2011 16:43

wernatka, marciulaTOja - cieszę się, że moje prace i tym razem zyskały Waszą aprobatę wesoło mi .
Dzisiaj skończyłam kolejne dwie karteczki.

jotka1961 - Pią 11 Lut, 2011 17:08

Cieszę sie, że "moja kawusia" spodobała się, dziękuję bardzo za miłe słowa cmoknięcie
danfi, Twoje prace są świetne, zawsze coś nowego, świeżego i tym samym inspirujesz nas wszystkie do pracy kwiatek dla ciebie

wernatka - Pią 11 Lut, 2011 17:11

danfi
, piękne karteczki, koszyczek super brawo brawo brawo

elza74 - Pią 11 Lut, 2011 19:04

podziwiam Twoje dzieła,karteczki są przecudowne i podziwiam Twój zapał kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
elci_a - Sob 12 Lut, 2011 18:22

Ja podziwiam wasze prace i czerpię inspirację. Niestety nie potrafię jeszcze sama stworzyć wzoru od początku do końca. Tym bardziej podziwiam tych którym się to udaje. Z waszą pomocą udało mi się stworzyć trzy prace. Wyszły trochę ciemno, słabe światło było
danfi - Sob 12 Lut, 2011 18:48

elci_a - śliczne karteczki cool . Jestem pod wrażeniem... Podoba mi się pomysł z "witrażowym" żonkilem. Kartka z niebieskim motylkiem też jest ciekawa (masz śliczny dziurkacz brzegowy) brawo . Jeżeli chodzi o kartkę z różowym zajączkiem, to zrezygnowałabym z jajka (przepraszam za tę odrobinę krytyki, ale to jajko mi tu zupełnie nie pasuje, ale to moje odczucie). Poza tym, ucieszyłabym się, gdybym jedną z nich dostała.
wernatka - Sob 12 Lut, 2011 19:06

elci_a, śliczne karteczki brawo brawo brawo
elci_a - Nie 13 Lut, 2011 01:14

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Krytyka jest wskazana. Zgadzam się z tobą danfi w 100 %. Ta kartka z zajączkiem była w pierwotnej wersji bez jajka, ale poprosiłam rodzinkę o opinię i powiedzieli, że bez jajka im się nie podoba więc dorobiłam. I jest. Cieszę się że nie jestem osamotniona w odczuciu że to jajko jest tam zbędne Smile
danfi - Nie 13 Lut, 2011 07:49

elci_a - jeżeli miałoby być jajko, to wycięłabym je z papieru (przepraszam, że tak drążę, ale to takie "zboczenie" zawodowe zebalek ).
elci_a - Nie 13 Lut, 2011 17:19

danfi Dzięki za podpowiedź myślę, że to dobry pomysł.
marciulaTOja - Nie 13 Lut, 2011 17:53

danfi, elci_a, Bardzo ładne prace, widzę, że już wielkanoc zagościła hehe. Ja też zaczynam robić wielkanocne kartki ale w ramach przerwy w pracy nad zaproszeniami na ślub.
Widzę, że wzorki z mojego chomiczka się podobają, więc zapraszam do niego, bo wstawiłam kilka nowych wzorków.

Pollka - Nie 13 Lut, 2011 17:58

danfi, elci_a, jotka1961, kociamama, i inne "pracusie" - śliczne karteczki, naprawdę miło się ogląda Wasze prace brawo brawo brawo
wernatka - Nie 13 Lut, 2011 18:34

Jakiś czas temu zrobiłam taką karteczkę, ale dopiero wczoraj dotarła do adresatki.

Zazdroszczę Wam, że juz kartki wielkanocne zaczęłyście. Mnie w tym roku wena totalnie opuściła i niemoc artystyczna opanowała Sad

Pollka - Nie 13 Lut, 2011 18:45

wernatka, piękna karteczka cool cool cool , obdarowana nią osoba jest szczęściarą wesoło mi
fajny pomysł z wyszyciem ramki do napisu cool

elci_a - Nie 13 Lut, 2011 19:54

wernatka bardzo ładna praca brawo brawo
danfi - Nie 13 Lut, 2011 19:56

wernatka - zgadzam się z Pollka w 100 %
elci_a - Nie 13 Lut, 2011 20:40

Mam pytanko. Czy ktoś ze wspaniałych "foumowiczów" ma może jakieś kropki wielkanocne religijne ?
danfi - Nie 13 Lut, 2011 21:01

elci_a - zapraszam do mojego chomika. W folderze haft matematyczny/Wielkanoc/Wielkanoc 2011 są gotowe kartki z wzorami religijnymi, a w folderze haft matematyczny/moje kropki/Wielkanoc są do nich kropki.Może znajdziesz tam coś dla siebie. Przycisk przekierowujący do chomika jest poniżej tego postu.
wernatka - Nie 13 Lut, 2011 21:56

Dziękuję Dziewczyny cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Ramka była we wzorze, tyle, że nad różami i większa. Pomysł z ramką u góry mi nie pasował więc zrobiłam u dołu, trochę niższą niż w oryginale.

elci_a, ja mam baranka, do zobaczenia na picasie w kartkach wielkanocnych 2010.
Jeśli Cię taki wzór interesuje to Ci wyślę tylko podaj mi adres mailowy.
Chciałam sprawdzić czy nie wrzuciłam już wzoru na chomika, ale chomik chwilowo niedostępny.

wernatka - Nie 13 Lut, 2011 22:04

elci_a, chomik już działa, a wzorek juz wrzuciłam. Jest w hafcie matematycznym w podfolderze wzory autorskie i opracowania. Hasło do chomika wernatka.
jotka1961 - Pon 14 Lut, 2011 19:31

elci_a, trzy prace ... ale jakie! brawo brawo brawo
wernatka,
Pollka napisał/a:
fajny pomysł z wyszyciem ramki do napisu
też mi się podoba, piękna karteczka cool
marciulaTOja, dzięki za wzorki.
A teraz pochwalę się moim wytworem, po części powstał on dzięki danfi, troszkę zmodyfikowałam wzór na użytek tej kartki.
Oto efekty podpatrywania mistrzyń