To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się

Jo.sta - Pon 31 Sty, 2011 10:51

A ja mam jeszcze jedno pytanie o piramidy, a właściwie o drukowanie - czy - jak drukujecie - jakość wydruku jest dobra? I na czym drukujecie - na zwykłym papierze. bloku technicznym, papierze wizytówkowym? I czy drukujecie też jakieś tła? Zastanawiam się nad kupnem kolorowej drukarki.
marcela831 - Pon 31 Sty, 2011 11:50

na tym forum jestem nowa ponieważ częściej korzystałam z kaiem jednak cały czas przeglądałam ten watek i teraz również ja chciałabym się pochwalić kilkoma moimi najnowszymi pracami
wernatka - Pon 31 Sty, 2011 12:48

marcela831, piękne obrazy cool cool cool

Możesz napisać jakiej są wielkości ?

kociamama - Pon 31 Sty, 2011 14:36

Jo.sta
drukuję na papierze fotograficznym (z połyskiem), wiem, że niektóre dziewczyny drukują na zwykłym bloku technicznym - raz spróbowałam, ale nie podobał mi się efekt końcowy - kolory były jakieś takie wyblakłe.
A jeśli chodzi o jakość wydruków - jak widzisz na ekranie dość duże zdjęcie i dobrze ostre, dobre kolory to wydruk powinien być ok. Jak zdjęcie będzie zbyt małe to przy drukowaniu Ci się "rozmyje" i będzie nieostre z rozmazanymi kolorami.

danfi - Pon 31 Sty, 2011 15:43

Jo.sta - ja drukuję na papierze wizytówkowym, takim lekko wytłaczanym, bo po pierwsze nie mam (jeszcze) p. fotograficznego, a po drugie lubię eksperymenty i faktury. Z tym, że drukuję na najlepszej opcji druku. Koleżanki, którym podarowałam moje pierwsze kartki były zachwycone.
kociamama - w tym miejscu dziękuję za wszelką pomoc i wskazówki uklon cmoknięcie kwiatek dla ciebie .
A to zrobiłam wczoraj (taki misz-masz):

danfi - Pon 31 Sty, 2011 18:31

marcela831 - Twoje obrazy są cudowne uklon
Dzisiaj skończyłam (może dla innych to zbyt wcześnie, ale ja mam co najmniej 2 tygodnie spóźnienia):

wernatka - Pon 31 Sty, 2011 20:00

danfi
, karteczki śliczne, kawka również brawo brawo brawo

marcela831 - Pon 31 Sty, 2011 20:49

danfi kartki wielkanocne są śliczne cool
wernatka kartki według wzorów rosyjskich wyszywałam na kartka formatu A4 choć ładniejsze byłyby większe
poniżej wzorek walentynkowy, który prezentowałam już na kaiem ale tutaj również chciałabym przedstawić

Anja - Pon 31 Sty, 2011 23:19

Jo.sta, a ja drukuję na papierze kredowym. Tylko musi potem dłużej schnąć, bo drukuję na atramentówce.

danfi, wielkanocne są rewelacyjne radocha

A kawka - powala wesoło mi

alszka - Wto 01 Lut, 2011 10:58

danfi - kartki wielkanocne przeurocze, a kawa... mmmm... Oby właśnie w takie kształty się układała brawo brawo brawo

marcela831 - obrazy powalają na kolana, a serduszka powodują, że cały świat się śmieje. Bardzo mi się podobają. Pokazuj jeszcze i więcej cmok cmok cmok

krystyn47 - Wto 01 Lut, 2011 13:27

danfi ta kawka jest przerobiona z wzoru XXX ?
kociamama - Wto 01 Lut, 2011 13:53

danfi wielkanocne kartki super brawo brawo i kawa rewelacyjna - miałam ochotę przerobić ją z xxx, ale mnie wyprzedziłaś kwiatek dla ciebie
Grazka15 - Wto 01 Lut, 2011 16:25

Dziewczyny ogólne pochwały dla wszystkich bez wyjątku brawo
elza74 - Wto 01 Lut, 2011 16:51

piękne kartki,a szczególne brawa dla Dani,podziwiam jej zapał brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo
karola71 - Śro 02 Lut, 2011 09:14

Wszystkie karteczki są piękne kwiatek dla ciebie bardzo podobają mi się także kartki 3D połączone z haftem matematycznym.Wielkie ukłony dla waszych prac cmoknięcie
Ja wyhaftowałam ostatnio dwie walentynkowe

Jo.sta - Śro 02 Lut, 2011 12:46

Ależ wysyp cudnych prac!

kociamama, anja danfi wielkie dzięki za odpowiedź i rady!

danfi - Śro 02 Lut, 2011 16:41

marcela831 - już chwaliłam "po sąsiedzku", ale powtórzę: bardzo fajna kartka, tym bardziej, że sama "wydziurkowałaś" wzór cool
karola71 - ładne prace. W pierwszej zaciekawiły mnie narożniki brawo
Dziękuję wszystkim za życzliwe przyjęcie moich kartek cmoknięcie
To moja kolejna praca (kropki, tam gdzie zwykle...)

Pollka - Śro 02 Lut, 2011 19:07

marcela831, wspaniałe prace, pięknie wyhaftowałaś obrazki, jestem pod ogromnym wrażeniem uklon walentynka słodziutka cool brawo
danfi, jak zwykle, śliczne karteczki, i te wielkanocne, i walentynkowe cool brawo
karola71, super walentynki cool brawo

wernatka - Śro 02 Lut, 2011 21:36

karola71, danfi, piękne karteczki brawo brawo brawo
karola71 - Czw 03 Lut, 2011 13:49

Danfidziękuję,te narożniki to dziurkacz. kwiatek dla ciebie
Pollka,Wernatkadziękuję kwiatek dla ciebie

Nietoperek - Sob 05 Lut, 2011 15:18

Nigdy nie robiłam kartek w większej ilości i w związku z tym mam pytanie do trochę bardziej doświadczonych dziewuszek Wink Czy ja jako jedyna wyszywająca jestem w stanie wykonać ok. 70 zaproszeń tą techniką?
danfi - Sob 05 Lut, 2011 21:59

Pollka, wernatka, karola71 - cieszę się, że moje prace znowu Wam się spodobały wesoło mi i że ciągle chcecie je oglądać Wink
Nietoperek - witaj w naszym wątku. A propos pytania, to myślę, że tak, o ile wzór nie będzie skomplikowany, będziesz "dziurkowała" hurtowo i nie będzie to praca na tzw "cito" (może zarezerwuj sobie ze 2 tygodnie)

Nietoperek - Sob 05 Lut, 2011 22:49

Myślałam, żeby to były małe zaproszenia z kilkakrotnie składaną kartką w środku. Wtedy na zaproszeniu byłby mały wzorek typu, jeden listek, kwiatek, serduszko. Lubię prostotę i zastanawiam się czy takie zaproszenie to dobry pomysł.
Jo.sta - Nie 06 Lut, 2011 13:18

A ja tym razem tanecznie

Pollka - Nie 06 Lut, 2011 14:04

Jo.sta, piękne, efektowne, zabawne, dynamiczne, estetyczne, jednym słowem FANTASTYCZNE !!! brawo brawo