Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
Jo.sta - Pią 14 Sty, 2011 18:37
Wow! Nie było mnie tu przez chwilę, a tu taki wysyp C U D O W N Y C H prac!
Wszystkie prześliczne!
ania75 - Pią 14 Sty, 2011 23:19
wernatka, karola71, kociamama, danfi,marciulaTOja
to wszystko co umiem zawdzięczam Wam gdyż matematycznego uczyłam się od Was na
TYM FORUM
i bardzo Wam za to dziękuje
beata1718 - Sob 15 Sty, 2011 21:08
ŚLCZNE WASZE PRACE
A TO CZĘŚĆ MOICH
kociamama - Nie 16 Sty, 2011 12:41
beata1718
witaj w naszych progach, rozgość się, rób karteczki i pokazuj, bo my bardzo lubimy oglądać cudze prace (chwalić też )
A karteczki robisz bardzo ładne
ABA - Nie 16 Sty, 2011 17:17
Beatko karteczki wyhaftowałaś z wielką starannością. Aniołka jednak bym ciut inaczej wyhaftowała, ale to tylko moja sugestia. Bardzo chętnie obejrzę następne Twoje karteczki. Myślę, że będą cudowne i z pomysłem.
Ponieważ dawno nic nie pokazywałam to dzisiaj naprawiam ten błąd i pokazuję kartki mojego pomysłu na I Komunię Świętą.
wernatka - Nie 16 Sty, 2011 19:10
beata1718, bardzo ładne prace
ABA, kartki komunijne cudne, bardzo mi się podobają
Pollka - Nie 16 Sty, 2011 19:17
beata1718, bardzo ładne kartki
ABA, jakie śliczne, nowe wzorki. Prześliczne czy mogłabyś zdradzić, jak są wyhaftowane kłoski?
kociamama - Nie 16 Sty, 2011 19:20
ABA
długo Cię nie było, ale warto było czekać - piękne karteczki
danfi - Nie 16 Sty, 2011 19:33
beata1718 - śliczne kartki . Czekam na następne.
ABA - warto było czekać na Twoje kartki. Wszystkie przemyślane i dopracowane . Szczegónie podobają mi się dwie ostatnie z Twojej galerii. Czy mogę nieśmiało uśmiechnąć się i prosić o wzór?
ABA - Pon 17 Sty, 2011 14:15
Wszystkim dziękuję za pochlebne komentarze, których się niespodziewałam ponieważ ostatnio rzadko zaglądam i sama nie za wiele komentuję innych prawdziwych slicznosci.
Odpowiadam jak haftuję kłoski; Jest to wzór łancuszek, z ta róznicą, że nie ma 2 dziurek, a trzy. Najpierw zrób 1 dziurkę potem w odległości 4 mm drugą. Następnie bliżej tak ok 3mm 3 dziurkę. Od spodu wbij igłe w pierwszą dziurkę i spowrotem do tej samej dziurki z wierzchu. Nalezy przytrzymać nitke by nie uciekła i utworzyła się pętelka. Od spodu wbij igłę w drugą dziurkę. Igła powinna bys w srodku pętelki. Na koniec wbic z wierzchu igłe w 3 dziurkę. Przytrzymaj palcem tę pętelkę, by utworzył się ładny kłosek. Najpierw zrób sobie trening na byle czym. Żeby petelki były równe potrzebna wprawa. Na początku pomagałam sobie koncówką szydełka. Zaznaczam, że wszystkie moje kartki komunijne są mojego projektu
Powodzenia
krystyn47 - Pon 17 Sty, 2011 15:28
ABA - Twoje kartki za zwykle bardzo gustowne. Z ciekawością podpatrywałam Twój pomysł na kłoski.
sabina893 - Pon 17 Sty, 2011 20:02
Witam jestem tutaj nowa już wcześniej podziwiałam wasze prace są super !!!!! ja też od jakiegos czasu interesuje się tym rodzajem haftu tu mozna zobaczyć kilka moich prac http://chomikuj.pl/mykmyk01
ABA - Pon 17 Sty, 2011 20:30
Sabinko jak mozna wejsć na twego chomika jak go zahasłowałaś?
danfi - Pon 17 Sty, 2011 21:13
sabina893 - witaj wśród nas .
Ostatnio byłam zajęta 3 kartkami, a że zakochałam się w pudełkach i kartkach przestrzennych, które robi kociamama, zrobiłam takie i ja. A oto efekty (więcej zdjęć na Chomiku):

sabina893 - Pon 17 Sty, 2011 22:01
danfi twoje karteczki sa cudowne a co do mojego chomiczka to przepraszam za to hasło zapomniałam o nim ale juz wszystko jest ok
danfi - Pon 17 Sty, 2011 22:35
sabina893 - Twoje karteczki są bardzo ładne. Ilość też jest imponująca - brawo
ABA - Pon 17 Sty, 2011 23:45
Danfi bardzo pomysłowy ten motylek na literkach!
Kiedyś sie zastanawiałam nad kartkami przestrzennymi, ale stwierdziłam, ze wtedy jest mniej miejsca na wpis. Czy się ze mną zgadzasz? Może masz jakiś inny sposób, by jednak w pełni życzenia napisac.
alszka - Wto 18 Sty, 2011 07:51
danfi - podziwiam Twoje pomysły i sposób łączenia różnych elementów z różnych wzorów i na dodatek jeszcze różnych technik. Super się ogląda Twoje kartki, bo niby częściowo znane motywy, ale w tak różnych kombinacjach, że efekty są powalające. Bardzo mi się podobają Twoje karteczki, wszystkie jak leci
sabina893 - bardzo ładna kolekcja kartek Wszystkie są śliczne i urocze
ABA - jak zwykle ideał i mistrzostwo. Mam nadzieję, że kiedyś dojdę do takiej perfekcji
Od dawna nic nie pokazywałam, co nie znaczy, że nic nie robiłam. Tak więc odświeżam 2 wzorki. Niestety moje karteczki to ściąganie w czystej postaci, wręcz fałszerstwo oryginałów. Dziewczęta, buziaki za kropki do nich
danfi - Wto 18 Sty, 2011 13:46
ABA, alszka - cieszę się, że moje kartki Wam się spodobały
alszka - śliczne te twoje karteczki . Nie przejmuj się tym, że korzystasz z "cudzych" wzorów, każda z nas to robi. Chodzi przecież o inwencję, sposób wykonania, który za każdym razem jest inny, Twój.
ABA - to prawda, że miejsca jest nieco mniej, ale można sobie z tym poradzić. Ja np. w fioletowej kartce wkleiłam wpis (dosyć obszerny) z drugiej strony haftowanej części; niebieska wpis ma pod spodem, a w różowej - wkleiłam go z tyłu. Wszystko starałam się zrobić pod kolor i w temacie (wpis miał obramowanie jak etykiety). Wydaje mi się, że wygląda to estetycznie i nie jest źle.
Pollka - Wto 18 Sty, 2011 14:21
ABA, dzięki za wyjaśnienie kłosków
sabina893, piękne karteczki cudowna jest ta komunijna z szydełkowymi kwiatkami
danfi, bardzo mi się podobają Twoje nowe karteczki są świetne widzę, że nie tylko mnie się podobają karteczki ozdabiane kwiatkami, motylkami itp. naoglądałam się w necie cudności robionych metodą scrapbookingu i też pomyślałam, że można podobnie ozdabiać nasze karteczki "matematyczne" zaczęłam już nawet robić takie kombinowane, jak skończę, to się pochwalę jedną z kwiatkiem zrobiłam, ale nie pokazuję tutaj, bo nie jest w temacie, nie ma tam haftu
alszka, śliczniutkie
danfi napisała | Cytat: | | Nie przejmuj się tym, że korzystasz z "cudzych" wzorów, każda z nas to robi. Chodzi przecież o inwencję, sposób wykonania, który za każdym razem jest inny, Twój. | zgadzam się
wernatka - Wto 18 Sty, 2011 15:59
Sabina893, bardzo ładne karteczki, komunijne bardzo ciekawie wyszyte
danfi, piękne te Twoje karteczki przestrzenne
alszka, karteczki prześliczne, jak zawsze
kociamama - Wto 18 Sty, 2011 18:54
Sabinka893
śliczne karteczki, a jaka ilość - bardzo podobają mi się komunijne
danfi
karteczki i pudełka cudowne , pełne koloru i ekspresji w sam raz, żeby poprawić nastrój w taki szary dzień jak dziś.
alszka
i Twoje karteczki też są piękne
danfi - Wto 18 Sty, 2011 19:03
wernatka, kociamama, Pollka - dziękuję Wam dziewczyny
kociamama - masz rację - te karteczki, to nagroda pocieszenia za konkursy dla moich uczennic - mam nadzieję, że się spodobają.
danfi - Czw 20 Sty, 2011 19:01
Hej dziewczyny, jakoś tu cicho. Oto moje ostatnie prace - inspiracją były prace ABA
Na chomiku w "moich kropkach" obydwa wzory. ABA wyraziła zgodę, za co w tym miejscu chciałam jej serdecznie podziękować
ABA - Czw 20 Sty, 2011 19:20
Danusiu ślicznie wyhaftowałas karteczki. Nie pochwaliłaś sie jeszcze jedną karteczką też cudowną. Cieszę się, że byłam pomocna.
|
|
|