To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -

nismon - Śro 08 Sie, 2012 10:11

Piękne te Twoje bluzeczki -misterne i delikatne brawo
Grażyna - Śro 08 Sie, 2012 10:18

Aga - nitki przywodzi mi siostrzenica z Londynu, bo ona tam mieszka. Szpule są róznej wielkości, zazwyczaj od pół kilograma do kilograma. Dla mnie fajne, bo cieńkie nitki i mozna sobie dowolnie zwijać. Nadają się wtedy na druty i na szydełko. Jeden szkopuł w tym, że nigdy nie wiem, jakie kolory mi przywiezie, jaki rodzaj to bedzie, czy bawełna, czy akryl. Ale jestem zadowolona, bo mam stałą dostawę, właściwie dla mnie za darmo.
katrinka - Śro 08 Sie, 2012 10:24

Piękne bluzeczki ,najbardziej przypadła mi do gustu ta ostatnia z elementów.Prześliczne rzeczy tworzysz brawo
ciapara - Śro 08 Sie, 2012 10:24

Szkoda... myslałam ze mozna się gdzieś zaopatrzyć w takowa niteczke...puknąć się
Kelmuska - Śro 08 Sie, 2012 10:38

Grażyna, świetne bluzeczki, wielki szacunek za to chowanie nitek brrrr cool cool cool

karmelek, dzięki za info i linka do igieł cmoknięcie , nareszcie nie będę biadolić przy ich nawlekaniu wściekły A swoją drogą nie wiem jak ja się uchowałam nie wiedząc puknąć się o takich udoskonaleniach

Paillette - Śro 08 Sie, 2012 11:12

Grażynko bardzo się cieszę, że bluzeczka z elementów "zrobiła" się na szaro wesoło mi

przełamała się moja niechęć do tego kolorku, pięknie wygląda cool

gwiazda cudowna i tak elegancko wykończona... brawo

Violetta21 - Śro 08 Sie, 2012 13:56

Cudna gwiazda i ta elementowa jest piękna cool brawo
Jarka - Śro 08 Sie, 2012 14:27

Grażynko wszystkie bluzeczki są prześliczne cool cool cool , wielki ukłon w Twoją stronę uklon uklon , za te ilości elementów, tylko dlaczego wersja pokazowa jest w wersji wieszakowej kazanie
maranta - Śro 08 Sie, 2012 14:44

Piękne nowe ciuszki Grażynko, wspaniałe są uklon cool brawo

Ja końcówki nitki chowam przewlekając sporo cieńszym szydełkiem niż to, którym robiłam elementy. Igły nie cierpię, zarówno od strony uszka jak i od strony czubka wesoło mi

ciapara - Śro 08 Sie, 2012 15:08

Ja w obrusie nitki tez chowałam szydełkiem. I w zazdroskach tez szydełkiem. Jak pomysle ze mialabym to zostawiac i robic to igłą to mi słabo... puknąć się hahahihi
elapok - Śro 08 Sie, 2012 15:08

Przecudnej urody bluzeczki - i na dodatek wymagające sporo pracy związanej z łączeniem elementów - Podziwiam!!!
kasia123 - Śro 08 Sie, 2012 18:23

brawo brawo brawo
lamika88 - Śro 08 Sie, 2012 18:34

cool cool cool
karmelek - Śro 08 Sie, 2012 18:37

Kelmuska po to jest forum, żeby się wymieniać wiedzą i doświadczeniem wesoło mi

maranta napisała:
Cytat:
końcówki nitki chowam przewlekając sporo cieńszym szydełkiem niż to, którym robiłam elementy.

Też tak robiłam jak zaczęłam szydełkować Smile ale po pewnym czasie przewleczone końcówki wyślizgiwały się z robótki Sad Igłą wpycham końcówkę między włókna robótki. Raczej wszywam a nie przewlekam. Smile

Grażynko, kolejne super prace cool

Grażyna - Czw 09 Sie, 2012 11:24

Tak, igłą bezpieczniej. W zasadzie, jak pochowam nitki, to bluzki już nie da się spruć, bo nie widać, gdzie ta nitka schowana. Ja mam hopla na wykończeniu pracy, wszystko musi być idealnie zarówno po lewej jak i po prawej stronie.

Większość z was zakochała się w gwieździe Wostoku i robi kilka sztuk w różnych kolorach, a ja polubiłam ananasówkę. Zrobiłam ją w jasnym beżu i w ekri.

Beżowa:

Ekri:

Obie z Kalinki. Karczek ananasowy robiłam szydełkiem 1,5mm, a resztę 1,3mm.

Kelmuska - Czw 09 Sie, 2012 11:32

Grażyna, cool cool cool
bean - Czw 09 Sie, 2012 11:54

brawo brawo brawo śliczne bluzeczki cool
małgośka - Czw 09 Sie, 2012 12:10

Grażynko, kolejne dwie fantastyczne bluzeczki. hopla
radocha radocha
Ale masz tempo. wesoło mi

Jarka - Czw 09 Sie, 2012 12:57

Świetne cool cool na jesień jak znalazł wesoło mi
kabyr - Czw 09 Sie, 2012 14:37

małgośka napisał/a:
Grażynko, kolejne dwie fantastyczne bluzeczki. hopla
radocha radocha
cool cool cool
Violetta21 - Czw 09 Sie, 2012 15:09

Grażynko obie bluzeczki są śliczne cool brawo ale ja Cię podziwiam za tą ilość słupków bye
lamika88 - Czw 09 Sie, 2012 18:12

Świetne cool cool cool
małgośka - Czw 09 Sie, 2012 18:12

Ojej i jeszcze kolejne 2. wesoło mi
Grażynko, ale szalejesz. hopla
I na dodatek z Kalinki. cool
Tym bardziej podziwiam. uklon
Robię teraz ponczo i dość wolno mi idzie. wściekły
A u Ciebie jak z rękawa wychodzą jedna po drugiej. cmoknięcie
Wielkie radocha radocha za perfekcyjne wykonanie i zawrotne tempo.

Grażyna - Czw 09 Sie, 2012 19:20

Hmm - tempo nie jest zawrotne, bo muszę przyznać, że te bluzki robię od wiosny, tylko teraz wreszcie wzięłam się za chowanie nitek, a bardzo tego nie lubię. Sukienki np. zrobionej z Phildara do tej pory nie wykończyłam, bo nie miałam haleczki odpowiedniej. Haleczka niebawem będzie uszyta, więc kolejne cudo pokażę.

Dziekuję za wszystkie kciuki i milutkie słowa cmoknięcie

buziaczek - Czw 09 Sie, 2012 23:51

woooooooooowwwwwwwwwww jaki tu wysyp pięknych prac od mojej ostatniej wizyty, ogromne brawa, przepiękne bluzeczki cool