Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -
nismon - Śro 08 Sie, 2012 10:11
Piękne te Twoje bluzeczki -misterne i delikatne
Grażyna - Śro 08 Sie, 2012 10:18
Aga - nitki przywodzi mi siostrzenica z Londynu, bo ona tam mieszka. Szpule są róznej wielkości, zazwyczaj od pół kilograma do kilograma. Dla mnie fajne, bo cieńkie nitki i mozna sobie dowolnie zwijać. Nadają się wtedy na druty i na szydełko. Jeden szkopuł w tym, że nigdy nie wiem, jakie kolory mi przywiezie, jaki rodzaj to bedzie, czy bawełna, czy akryl. Ale jestem zadowolona, bo mam stałą dostawę, właściwie dla mnie za darmo.
katrinka - Śro 08 Sie, 2012 10:24
Piękne bluzeczki ,najbardziej przypadła mi do gustu ta ostatnia z elementów.Prześliczne rzeczy tworzysz
ciapara - Śro 08 Sie, 2012 10:24
Szkoda... myslałam ze mozna się gdzieś zaopatrzyć w takowa niteczke...
Kelmuska - Śro 08 Sie, 2012 10:38
Grażyna, świetne bluzeczki, wielki szacunek za to chowanie nitek brrrr
karmelek, dzięki za info i linka do igieł , nareszcie nie będę biadolić przy ich nawlekaniu A swoją drogą nie wiem jak ja się uchowałam nie wiedząc o takich udoskonaleniach
Paillette - Śro 08 Sie, 2012 11:12
Grażynko bardzo się cieszę, że bluzeczka z elementów "zrobiła" się na szaro
przełamała się moja niechęć do tego kolorku, pięknie wygląda
gwiazda cudowna i tak elegancko wykończona...
Violetta21 - Śro 08 Sie, 2012 13:56
Cudna gwiazda i ta elementowa jest piękna
Jarka - Śro 08 Sie, 2012 14:27
Grażynko wszystkie bluzeczki są prześliczne , wielki ukłon w Twoją stronę , za te ilości elementów, tylko dlaczego wersja pokazowa jest w wersji wieszakowej
maranta - Śro 08 Sie, 2012 14:44
Piękne nowe ciuszki Grażynko, wspaniałe są
Ja końcówki nitki chowam przewlekając sporo cieńszym szydełkiem niż to, którym robiłam elementy. Igły nie cierpię, zarówno od strony uszka jak i od strony czubka
ciapara - Śro 08 Sie, 2012 15:08
Ja w obrusie nitki tez chowałam szydełkiem. I w zazdroskach tez szydełkiem. Jak pomysle ze mialabym to zostawiac i robic to igłą to mi słabo...
elapok - Śro 08 Sie, 2012 15:08
Przecudnej urody bluzeczki - i na dodatek wymagające sporo pracy związanej z łączeniem elementów - Podziwiam!!!
kasia123 - Śro 08 Sie, 2012 18:23
lamika88 - Śro 08 Sie, 2012 18:34
karmelek - Śro 08 Sie, 2012 18:37
Kelmuska po to jest forum, żeby się wymieniać wiedzą i doświadczeniem
maranta napisała:
| Cytat: | | końcówki nitki chowam przewlekając sporo cieńszym szydełkiem niż to, którym robiłam elementy. |
Też tak robiłam jak zaczęłam szydełkować ale po pewnym czasie przewleczone końcówki wyślizgiwały się z robótki Igłą wpycham końcówkę między włókna robótki. Raczej wszywam a nie przewlekam.
Grażynko, kolejne super prace
Grażyna - Czw 09 Sie, 2012 11:24
Tak, igłą bezpieczniej. W zasadzie, jak pochowam nitki, to bluzki już nie da się spruć, bo nie widać, gdzie ta nitka schowana. Ja mam hopla na wykończeniu pracy, wszystko musi być idealnie zarówno po lewej jak i po prawej stronie.
Większość z was zakochała się w gwieździe Wostoku i robi kilka sztuk w różnych kolorach, a ja polubiłam ananasówkę. Zrobiłam ją w jasnym beżu i w ekri.
Beżowa:

Ekri:

Obie z Kalinki. Karczek ananasowy robiłam szydełkiem 1,5mm, a resztę 1,3mm.
Kelmuska - Czw 09 Sie, 2012 11:32
Grażyna,
bean - Czw 09 Sie, 2012 11:54
śliczne bluzeczki
małgośka - Czw 09 Sie, 2012 12:10
Grażynko, kolejne dwie fantastyczne bluzeczki.
Ale masz tempo.
Jarka - Czw 09 Sie, 2012 12:57
Świetne na jesień jak znalazł
kabyr - Czw 09 Sie, 2012 14:37
| małgośka napisał/a: | Grażynko, kolejne dwie fantastyczne bluzeczki.
|
Violetta21 - Czw 09 Sie, 2012 15:09
Grażynko obie bluzeczki są śliczne ale ja Cię podziwiam za tą ilość słupków
lamika88 - Czw 09 Sie, 2012 18:12
Świetne
małgośka - Czw 09 Sie, 2012 18:12
Ojej i jeszcze kolejne 2.
Grażynko, ale szalejesz.
I na dodatek z Kalinki.
Tym bardziej podziwiam.
Robię teraz ponczo i dość wolno mi idzie.
A u Ciebie jak z rękawa wychodzą jedna po drugiej.
Wielkie za perfekcyjne wykonanie i zawrotne tempo.
Grażyna - Czw 09 Sie, 2012 19:20
Hmm - tempo nie jest zawrotne, bo muszę przyznać, że te bluzki robię od wiosny, tylko teraz wreszcie wzięłam się za chowanie nitek, a bardzo tego nie lubię. Sukienki np. zrobionej z Phildara do tej pory nie wykończyłam, bo nie miałam haleczki odpowiedniej. Haleczka niebawem będzie uszyta, więc kolejne cudo pokażę.
Dziekuję za wszystkie kciuki i milutkie słowa
buziaczek - Czw 09 Sie, 2012 23:51
woooooooooowwwwwwwwwww jaki tu wysyp pięknych prac od mojej ostatniej wizyty, ogromne brawa, przepiękne bluzeczki
|
|
|