Galerie prac użytkowników forum - Prace Grażyny -
Violetta21 - Pon 06 Sie, 2012 23:19
Grażynko piękne bluzeczki i jeszcze elementy czyli coś co uwielbiam
bean - Pon 06 Sie, 2012 23:34
śliczne bluzeczki zrobiłaś i jak zawsze podziwiam cię za cierpliwość do elementów
małgośka - Wto 07 Sie, 2012 08:29
Grażynko, cudne bluzeczki i bardzo pracochłonne.
Robiłaś bez odrywania nitki?
grzewa - Wto 07 Sie, 2012 08:59
Piękne bluzeczki.
Asia S. - Wto 07 Sie, 2012 09:10
Grażynko widzę, że potrzebujesz geometrii w tym momencie życia
Szydełka, o których piszecie to malizny i musiałabym zmienić okulary na lupę powiększającą.
Grażyna - Wto 07 Sie, 2012 09:12
Nie, robiłam zwyczajnie osobnymi elemencikami. Pewnie wczesniej pochwaliłabym się bluzeczkami , gdyby znalazła sie jakaś dobra dusza do wykańczania nitek Dzisiaj wykańczam kolejną elementową w kolorze zielonym. Hmm... tylko 120 razy muszę nawlec nitkę na igłę, bo gdzieś tyle bluzka ma elementów.
Awenturyn - Wto 07 Sie, 2012 09:36
Grażyna piękne bluzeczki
a co do szydełka 0,3 to ja chyba cosik mam
"dostałam w spadku" od mamy - poszukam
ciapara - Wto 07 Sie, 2012 09:54
Grazynko a dlaczego od razu nie łaczysz elementów?? Nie miałabys potem szycia...
Kelmuska - Wto 07 Sie, 2012 10:15
Grażyna, bardzo ładne i fajny kolorek, taki letni
AlaJ - Wto 07 Sie, 2012 10:54
Piękne bluzki. Mnie też kusi bluzeczka z elementów, ale to łączenie i chowanie nitek potem trochę mnie przeraza .
Kelmuska - Wto 07 Sie, 2012 10:56
| AlaJ napisał/a: | | ale to łączenie i chowanie nitek potem trochę mnie przeraza |
oj tak!!!
Aniela41 - Wto 07 Sie, 2012 11:00
Piekne bluzeczki
Jarka - Wto 07 Sie, 2012 11:26
| barbara 1 napisał/a: | | Wszystkie śliczne bez dwóch zdań |
BeniaJ - Wto 07 Sie, 2012 17:23
No,no Grażyna "elementowe" cudowności !!!!!! Widzę w nich dużo pracy i dużo serca
beacia-24 - Wto 07 Sie, 2012 18:08
Grażynko cudne bluzeczki oj zwaliłaś mnie z nóg. No, że mnie w porę nie było to może i by mi się coś dostało ;p.
Brawa wielkie za cierpliwość.
Kamoni - Wto 07 Sie, 2012 18:20
I co tu jeszcze napisać skora wszystko już napisane
Ula_K - Wto 07 Sie, 2012 18:25
super bluzeczki ale sie przy nich napracowalas
nismon - Wto 07 Sie, 2012 18:40
Oj Pracuś z Ciebie i pięknie Ci to wszystko wychodzi!
Grażyna - Wto 07 Sie, 2012 21:23
Ciapara - Łączę w ostatnim okrążeniu elementy, ale potem mam dwie nitki w każdym elemencie do schowania, tę poczatkową czasem od razu ucinam, jak się da, ale tę końcową nawlekam na igłę i chowam w oczkach, by ładnie ją schować i umocować zabezpieczając przed wylezieniem. W takim razie sporo nawlekania na igłę.
Cieszę się, że wam się bluzeczki podobają.
karmelek - Wto 07 Sie, 2012 23:18
Grażynko, a nie próbowałaś igieł dla słabowidzących? ( aż mi głupio o tym pisać, bo co rusz piszę o tym w kółko )
W oczko takiej igły wciskasz nitkę. Koniec z nawlekaniem!
Nigdy nie skończyłabym żadnego obrusu, bluzki itd. gdyby czekało mnie na końcu celowanie nitką w ucho igły.... brrr....
Kelmuska - Wto 07 Sie, 2012 23:19
karmelek, a co to za igła
nula - Śro 08 Sie, 2012 07:27
bluzeczki cudowne !!!!
aż nabrałam ochoty na elementy
| karmelek napisał/a: | | Grażynko, a nie próbowałaś igieł dla słabowidzących? |
mam takie i muszę przyznać, że są świetne, tylko..... moje są malutkie - normalna nitka do szycia w to uszko wlezie, dwie nitki muliny jakoś wcisnę ale mowy nie ma, żeby tam wlazł kordonek.
Aktualnie właśnie szukam tych igieł w większym rozmiarze - bo do chowania nitek one są idealne - tylko nigdzie nie udało mi się trafić
Grażynko - pozwolę sobie wstawić tu linka do zdjęcia takich igieł
http://www.betterware.pl/produkt/35485
karmelek - Śro 08 Sie, 2012 09:47
Kelmuska to są takie igiełki w które od góry wciska się nitkę. Nie trzeba celować w oczko. Czasami ( np. jak chcesz właśnie wykończyć sweterek czy coś grubszego) nawlekanie to istna mordęga
nula baaaardzo dawno temu kupiłam cały blister ( chyba tak to się nazywa ) i są tam różne grubości igieł. Najgrubszą wykończałam rzeczy z Peonii, Kalinki i innych włóczek. Najcieńszej używam do Aidy 20 i chowania nitek we frywolitkach.
http://www.fastryga.pl/go..._id=822&lang=pl
Chyba właśnie takie mam, choć kupowane w erze przedinternetowej
Grażyna - Śro 08 Sie, 2012 09:57
Fajnie, że wstawiłaś linka, bo byłam ciekawa, jak ta igła wygląda.
Dzisiaj kolejna elementówka, zielona z nitki angielskiej na szpuli, zwiniętej w dwie nitki, szydełko od 1,3mm do 1,75mm. Nie mogłam uchwycić koloru. Na zdjęciu wyszedł szary, a to jest taka przytłumiona zieleń. Ostrości też nie udało mi się uchwycić porządnie. Pewnie trzeba podładować aparat.

Dla odmiany inna, znana nam lilijka zrobiona z angielskiego akrylu, też zwiniętego w dwie nitki.
ciapara - Śro 08 Sie, 2012 10:03
Pięęęęęęękne te nowe bluzeczki
Ale zastanawia mnie ta nitka angielska, czy ona jest gdzies do kupienia???
|
|
|