To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

maranta - Nie 18 Mar, 2012 16:35

Agnieszko, sweterek cudny, śliczny cool cool cool

Tyle świetnych prac u Ciebie, świetnych i bardzo pomysowych cool brawo brawo

ciapara - Nie 18 Mar, 2012 18:55

maranta-Ania, ślicznie dziękuje Smile Jest mi ogroooooooomnie miło że do mnie zaglądasz. Ale gdzie tam moim małym dziergadełkom do Twoich pięknie taliowanych i wrabianych wzorniczo sweterków Smile patrze czasem na nie i dojsc nie moge co najpierw było wrabiane a co póżniej Smile U mnie tam jest wszystko przewidywalne Smile Ale uczę się i mam nadzieję że może kiedyś i ja zrobię takie cudo Smile
Póki co przeprosiłam się z maszyną do szycia i dzisiaj podwijałam odwijałam podłuzałam i skracałam... jednym słowem szykowałam córkę na sezon wiosenny. Wyrosła jak pokrzywa w maju Smile NIe lubię takich przeróbek bo są mało twórcze ale co zrobić...

małgośka - Nie 18 Mar, 2012 21:43

Aga, śliczny sweterek. cool radocha
Beata T - Pon 19 Mar, 2012 12:33

śliczny sweterek brawo brawo brawo
ciapara - Pon 19 Mar, 2012 13:15

małgośka, Beata T, dziękuję Smile zamierzam sie rozbrykac sweterkowo Smile
Elżbieta P. - Pon 19 Mar, 2012 17:07

możesz pobrykać, jak wszystko tak ładnie zrobisz, będziesz miała same śliczne sweterki
ciapara - Pon 19 Mar, 2012 17:21

Elżbieta P., pobrykam w sweterkach dla córki.Smile Ja tam mam w czym chodzic, ale ta bidulka... wszystko małe... krótkie.... cieszyc sie trzeba z tego, ale matka ma wiecznie robote Smile
ciapara - Wto 27 Mar, 2012 09:27

Grzecznie melduje że przełamałam lenistwo i wzięłam się za nowe dziergadełko.
Pomaga mi Antosia, na której blogu zauważyłam sweterek o wdzięcznej nazwie cinnamon. Niby robiłam sweterki od góry ale miałam problem z zaczęciem tego zeby wszystkie oczka dobrze się zgadzały. Dzięki Antosi ruszyłam wczoraj można powiedzieć z kopyta. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie zmieniła pierwowzoru Smile mój będzie z długim rękawem, a córka już postuluje, że ma być typu tunikowego a więc dłuższy, no i na więcej guzików. wesoło mi

kabyr - Wto 27 Mar, 2012 12:37

ciapara, czekam z niecierpliwością cmok
ciapara - Wto 27 Mar, 2012 14:35

kabyr, Basiu nawet niezle mi idzie, jestem juz pod pachami... przyszyłam juz 3 guziki...jakos tak lekko mi sie robi. Kolor jasny dziewczecy... wesoly...zupelnie inna praca niz na poprzednim granatowym wyrobie.
saba52 - Wto 27 Mar, 2012 16:33

a pokaz choć kawałek:)
ciapara - Wto 27 Mar, 2012 20:22

saba52, wzorek cinnamonu wyglada tak
http://antosia2.blogspot....ny-ciuszek.html
ale fotki nie wrzuce dzisiaj, sorry wesoło mi

saba52 - Czw 29 Mar, 2012 21:11

ciapara, Dziękuję:)
ciapara - Pią 30 Mar, 2012 10:05

saba52, a prosze Smile postepuje szybko swetereczek. Moj bedzie na 6 guziczkow. I z dlugim rekawem. No i troszke dluzszy. Rozszerzam go sobie wzorem do bioderek. Jak juz sie rozplanuje oczka jest tak prosty ze mozna prawie spac i go robic Smile
we_st - Czw 05 Kwi, 2012 14:00

Sto lat Agnieszko

ciapara - Czw 05 Kwi, 2012 18:57

we_st, o mamunciu jaki piekny tort!!! To ja sobie zycze zyczonko i Pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff dmucham !
Wszystkim osobom które złozyły mi zyczenia na maila jeszcze raz ślicznie i serdecznie dziekuje Smile

Awenturyn - Pią 06 Kwi, 2012 17:13

Niech Ci jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje,
mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.

Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, pełnych wiary,nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!

ciapara - Pią 06 Kwi, 2012 18:20

Awenturyn dziekuje cmoknięcie

Zapraszam tu
http://mojerobotkowanie.b...-melanzowo.html

ciapara - Pią 06 Kwi, 2012 21:26

Jest chwilka to wrzucam zdjecia

lamika88 - Pią 06 Kwi, 2012 22:22

Super sweterek cool cool
ciapara - Pią 06 Kwi, 2012 22:25

lamika88, dziękuję. Muszę przyznać że bardzo twarzowy jest Smile Córka zadowolona.
Nie wiem czy widac ale taliowany jest i rozszerza sie do bioderek... nie wiem czy w oryginale tak samo jest...

Madzia - Pią 06 Kwi, 2012 22:48

Jaki śliczny!!!!!!!! Podoba mi o wiele bardziej niż oryginał! brawo brawo brawo brawo brawo brawo
saba52 - Pią 06 Kwi, 2012 23:36

Cudny sweterek cool cool brawo brawo

Radosnych Świąyt cmoknięcie

ciapara - Sob 07 Kwi, 2012 09:56

Madzia, saba52, ślicznie dziękuje Smile cmoknięcie cmoknięcie
Równiez chciałabym wszystkim zyczyc Spokojnych Rodzinnych i Bożych Swiąt!!!

Jeszcze raz sweterek z wkładką wesoło mi

Jarka - Sob 07 Kwi, 2012 10:08

Bardzo ładny sweterek radocha radocha , a z wkładką jeszcze śliczniejszy