To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

Frida - Pią 24 Lut, 2012 11:49

Obejrzałam cały wątek i przyznam, że jestem pod wrażeniem. Z przyjemnością oglądałam Twoje robótki i podziwiałam ich rozmaitość. Zauroczyły mnie m.in. chusty, delikatne i zwiewne, mitenki ... oj, dużo by wymieniać.
Na początku prosiłaś o radę z pewną taką niesmiałością, by za niedługo zacząć pokazywać coraz to piękniejsze robótki. Rozwinęłaś skrzydła!
Pozdrawiam, Danuta

ciapara - Pon 27 Lut, 2012 17:54

Krakowianka, dziękuję Smile
Frida, również dziękuję. Smile Bardzo wiele rzeczy nauczyło mnie to forum... druty, chusty, rekawiczki... to wiedza z tego miejsca Smile
Dłubię sobie szkolny sweterek dla córki. Jest to pierwsza praca która robię z talią Smile ciekawa jestem jak się uda Smile

Bożena- 2000 - Pon 27 Lut, 2012 19:17

Super prace, sweterek z talią też się uda. cmoknięcie Fachowiec jesteś. kwiatek dla ciebie
ciapara - Śro 29 Lut, 2012 19:01

Bożena- 2000, dziękuję podejscie z optymizmem. Body swetra mam gotowe. Rozpinany bedzie sweterek. Wlasnie wrabiam rekaw metodą podpatrzoną na blogu Antoniny od góry...ciekawie się robi i bezszwowo. Genialna metoda Smile
Poza tym planuję uszyc pokrowce na krzesła. Sama ciekawa jestem co mi wyjdzie. Kupiłam tez materiał na obrus...ciekawe kiedy ja to zrobię...

Jutro mam bardzo trudny dzien. Trzymajcie za mnie kawałek kciuka... hahahihi

ciapara - Wto 13 Mar, 2012 18:09

Udało się... skonczyłam...ostatnio jakos weny brak
Dopadlo mnie i moja rodzine jakie przesilenie wiosenne...masakra...
Dzisiaj wrzuce linka tylko wybaczcie

http://mojerobotkowanie.b...erek-by-me.html

Madzia - Wto 13 Mar, 2012 18:50

Bardzo, bardzo ładny! Choć szkolnym go nazwałaś ja chętnie bym go założyła! brawo brawo brawo brawo brawo
Zdrówka życzę! cmoknięcie

Awenturyn - Śro 14 Mar, 2012 07:49

super sweterek cool cool cool
Jarka - Śro 14 Mar, 2012 08:20

Madzia napisał/a:
Bardzo, bardzo ładny!
radocha radocha
kabyr - Śro 14 Mar, 2012 09:08

ciapara,Jest bardzo ładny. brawo brawo
Grażyna - Śro 14 Mar, 2012 09:22

Bardzo ładny cool Pokaż jeszcze na swojej córuni
ciapara - Śro 14 Mar, 2012 11:49

Serdecznie Wam dziękuje za miłe komentarze. Na córce chwilowo nie moge pokazac sweterka. Mam szpital w domu. Maz zapalenie płuc, córka jakis wirusek...
jadzia59o - Śro 14 Mar, 2012 17:54

śliczny sweterek

brawo brawo brawo

saba52 - Śro 14 Mar, 2012 20:28

Bardzo ładny sweterek cool cool cool brawo
anle - Czw 15 Mar, 2012 07:27

Śliczny brawo brawo brawo
ciapara - Czw 15 Mar, 2012 21:01

Dziekuje Smile bardzo dziekuje Wink dzisiaj 2 godziny szykowalam kolejna wloczke na sweterek albo kamizelke dla córki... zobaczymy co wyjdzie. Mialam 3 i kawalek motka cieniowanej nitki, z allegro bez banderoli... dolozylam druga nitke bardzo cienka, na ktora nie mialam pomyslu w kolorze liliowym... no i zwinelam to wszystko razem.. Nadal jest cienizna i pewnie na 3 mm bede musiala sie z tym dlubac... metrazowo niby sporo ale cienkie... masakra... przejrze jeszcze zapasy...czy nie dolozyc jeszcze czegos bo po ostatniej grubej włóczce jakos takie mikre mi sie to zdaje...

A teraz spóznione zdjecia... wrzucam wszystkie dla lubiacych detale. Wiecej info na blogu.

I tył

Wzór z przodu

Rekaw z pojedynczym lisciem

Pysiatom - Pią 16 Mar, 2012 11:41

Sweterek jest rewelacyjny. Bardzo mi się podoba. brawo brawo brawo
ciapara - Pią 16 Mar, 2012 11:48

A bardzo dziekuje. Powiem tylko ze z welenko/akrylu o metrazu 240 m w 100g naprawde fajnie sie robi. Bylam mega zadowolona dlubiac sobie. Robotka widocznie przyrastala...
Tylko cubic 4 mm wymiekly na robotce... złamały sie podczas pracy bez zadnego powodu... puknąć się

lamika88 - Pią 16 Mar, 2012 12:51

Świetny sweterek cool cool
doorcia - Pią 16 Mar, 2012 13:16

sweterek bardzo fajny i bardzo szkolny, gratulacje!
ciapara - Pią 16 Mar, 2012 16:11

lamika88, doorcia, bardzo dziękuję. Smile
Aktualnie zwijam włóczkę na coś bardziej dziewczęcego Smile

Violetta21 - Pią 16 Mar, 2012 20:06

śliczny sweterek cool brawo
Jarka - Pią 16 Mar, 2012 21:08

Pysiatom napisał/a:
Sweterek jest rewelacyjny
cool radocha cool
ciapara - Sob 17 Mar, 2012 13:37

Dziękuje Smile
Pisalam Wam o nitce ktora szykuje... na nastepna prace... chyba własna reka sie zabije...
Niby przewijałam juz nitki z motków na klebki.. ale ta nitka mnie przerosła...
Powieszona na oparciu krzesła splatała się w takim tempie ze siedze przekladam i klne na czym swiat stoi...
W efekcie bedzie cieniowana nitka skladajaca sie z 5 nitek... o ile przewine jeszcze dwa duze klebki dokladajac te 5 nitke...bo takiej masakry poplatanej dawno juz nie mialam...chyba mały kociak mniej by splatał te nitke w zabawie...

barbara 1 - Sob 17 Mar, 2012 13:56

Śliczny ten sweterek szkolny brawo brawo brawo
saba52 - Sob 17 Mar, 2012 14:04

Bardzo ładny sweterek brawo brawo brawo