Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
kociamama - Pią 24 Gru, 2010 12:31
Wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszystkiego dobrego w Nowym Roku
iwona150 - Pią 24 Gru, 2010 21:48
i ja życzę wam wszystkiego naj....
wernatka - Pon 27 Gru, 2010 15:58
I ja składam życzenia Wszystkiego Najlepszego, dużo zdrówka i radości w Nowym 2011 Roku!
A oto pierwsza tura moich kartek bożonarodzeniowych, dzisiaj bombkowa:
Bozenka7 - Pon 27 Gru, 2010 16:27
wernatka,
joaska77 - Pon 27 Gru, 2010 17:13
Piękne .
danfi - Pon 27 Gru, 2010 17:26
wernatka - wielkie brawa
iwona150 - Pon 27 Gru, 2010 17:38
wernatka,
Jo.sta - Pon 27 Gru, 2010 23:43
Są zachwycające!
zefir - Wto 28 Gru, 2010 13:11
Dziewczyny Wasze prace sa po prostu wspaniale
Moje tgoroczne kartki bozonarodzeniowe zamiescilam na mojej stronie, na ktora serdecznie zapraszam!
danfi - Wto 28 Gru, 2010 17:59
A u mnie styczeń i luty obrodziły w urodziny, dlatego zaczynam wyszywanie kartek urodzinowych. Oto pierwsze egzemplarze:
aria - Wto 28 Gru, 2010 18:05
Wernatka
prześliczna ta kolekcja bombek, tak pięknie się prezentują razem.
Zefir
śliczne kartki, a bałwanek jest podwójnie super
wernatka - Wto 28 Gru, 2010 18:41
Ślicznie dziękuję za wszystkie pochwały
Niedługo postaram sie wrzucić resztę kartek.
zefir, piękne karteczki bożonarodzeniowe
danfi, śliczne karteczki, pięknie dopracowane
kociamama - Wto 28 Gru, 2010 19:28
wernatka
ale u Ciebie bombkowo - podobnie jak u mnie - piękne karteczki
danfi
zefir
świetne karteczki - bałwanek super
danfi - Wto 28 Gru, 2010 19:58
zefir - karteczki śliczne, a bałwanek uroczy
wernatka, kociamama - cieszę się, że moje prace Wam się spodobały
kociamama - jeszcze raz wielkie dzięki za wzorki - na pewno wkrótce je wykorzystam.
Dziewczyny, czy nie macie przypadkiem kropek do tych wzorów?
wernatka - Wto 28 Gru, 2010 21:51
danfi, ja nie spotkałam wzorów do tych kartek.
Pierwszej kartki w ogóle nie widziałam, albo nie zwróciłam na nią uwagi.
Jeśli chodzi o drugą kartkę to wzór jest Emy Hugs z Holandii, czasem można spotkać wzory z napisem Emelie's Design, to są jej.
Z podpisu pod kartką TUTAJ widać, że wzór zrobiła dla Bastelkonfetti i tam jest tylko dostępny. Jest jakieś forum niemieckie o tej nazwie, ale ja nic tam nie znalazłam, może trzeba się zalogować, albo znać j. niemiecki. Nie wiem czy to tylko forum, czy też sklep.
Jeśli nie znajdziesz wzoru możesz spróbować odpatrzeć kartkę.
Ja właśnie odpatrzyłam, jak się później okazało jej choinkę i mam problem czy umieszczać tę kartkę na picasie, trochę zmieniłam wzór.
danfi - Wto 28 Gru, 2010 22:51
wernatka - dzięki za stronkę . Można na niej znaleźć wiele inspiracji (ponad 3000 stron). Wystarczy po lewej stronie kliknąć w napis "Examples", a potem wyłączyć się na jakiś czas i oglądać, i oglądać...
| wernatka napisał/a: | | Ja właśnie odpatrzyłam, jak się później okazało jej choinkę i mam problem czy umieszczać tę kartkę na picasie, trochę zmieniłam wzór. | - myślę, że spokojnie możesz wstawić swoją kartkę na picasie, bo to Twoja praca, inspirowana tylko czyjąś (tak możesz napisać w nazwie). Poza tym, jakoś nie mają tego problemu osoby np. wyszywające haftem xxx (nie mam nic przeciwko nim i haftowi xxx, który bardzo lubię), a przecież nie wyszywają wg własnych wzorów...
wernatka - Wto 28 Gru, 2010 23:21
To forum jest bardzo fajne, ja zapisuję albumy poszczególnych użytkowników, dlatego trochę mi zeszło nim odszukałam te tulipany.
A jesli chodzi o choinkę to wzór jest aktualnie w sprzedaży, gdybym go nie zepsuła to byłoby ok.,... ale i tak chyba ją wstawię.
A z tymi inspiracjami też jest różnie. Nie wiem jak Holendra, ale spróbuj Niemca poprosić o wzór jego kartki, pisze, że prawa autorskie i już. Oczywiście są wyjątki.
Z pergamano to nawet niektórych okładek nie wolno pokazać, ludzie trzymają je ukryte.
zefir - Śro 29 Gru, 2010 09:57
Dziekuje Wam za uznanie.
Widze, ze balwanek najbardziej przypadl Wam do gustu.
Danfi, niestety nie moge Ci pomoc, bo z tymi wzorami sie jeszcze nie spotkalam. Znajac jednak Twoj talent, sama te motywy rozpracujesz i niedlugo zobaczymy kolejne piekne, przez Ciebie wykonane kartki, ktore wprawia nas w taki zachwyt
wernatka - Śro 29 Gru, 2010 13:57
A oto reszta moich kartek bożonarodzeniowych:
I ta przerobiona choinka:
danfi - Śro 29 Gru, 2010 14:09
wernatka - piękne kartki . Widzę, że nie tylko choinka Cię zainspirowała, ale i ten wzór http://picasaweb.google.c...at=embedwebsite ma swoje "holenderskie korzenie" .
wernatka - Śro 29 Gru, 2010 14:52
danfi, zgadza się w 100%, obramowanie z koralikami jest Emy Hugs. a środek E.Fortgens
Dziękuję za pochwały, danfi
aria - Śro 29 Gru, 2010 15:54
Wernatka, kolejna śliczna kolekcja!
Szczególnie moją uwagę przykuła choineczka z napisu Merry Christmas, czy można prosić o schemat?
zefir - Śro 29 Gru, 2010 17:04
Wernatka Twoje kartki sa cudowne
Najbardziej podobaja mi sie choinki - sa takie oryginalne
liken - Śro 29 Gru, 2010 19:09
wernatka zbieram szczękę... ale masz cudne wzory! I jak pięknie zrobione kartki....
Pollka - Śro 29 Gru, 2010 20:21
wernatka, doczekałam się Twoich prac Twoje bombki są bombowe!!! choinki urzekające i oryginalne i te zimowe, świąteczne widoczki..... cuda!
zefir, śliczna kolekcja karteczek
danfi, Twoje urodzinowe karteczki cudne (jak zwykle, zresztą...) niestety, też nie mam wzorków tych pięknych karteczek, które pokazałaś
|
|
|