Kartki, karteczki... - [kartki] Haft matematyczny - chwalimy się
iwona150 - Pią 17 Gru, 2010 16:16
deldana, piękne
też tak mam ,jak coś mi wpadnie w oko to czy potrzebne czy nie i tak muszę zrobić
danfi - Pią 17 Gru, 2010 18:26
Jakiś czas temu pisałam Wam, że moi uczniowie (uczennice) biorą udział w 2 konkursach ogólnopolskich, a prace nie mogą być wcześniej publikowane. Dzisiaj przedstawiam Wam prace, niestety nie zyskały uznania jury . Aniołki znacie, a stroiki, to nowe wzory. Kropki będą dostępne na Chomiku dopiero po Świętach - teraz nie dam rady ich opisać (przepraszam)
iwona150 - Pią 17 Gru, 2010 18:41
danfi, nie ma sprawiedliwości ,prace są piękne
danfi - Pią 17 Gru, 2010 21:39
iwona150 - w imieniu dziewczynek dziękuję za uznanie
Jeden z konkursów organizowany był przez Wałbrzyski Ośrodek Kultury („ Anioły – muśnięcie skrzydeł”), a drugi był zorganizowany przez Młodzieżowy Dom Kultury i Starostwo Powiatowe w Pabianicach („KARTKA ŚWIĄTECZNA „BOŻE NARODZENIE, NOWY ROK"). A to link do nagrodzonych prac w kategorii moich uczennic - kartka świąteczna - http://picasaweb.google.c...Kategoria11Lat#
WOK nie zamieścił zdjęć nagrodzonych prac. Pozwólcie, że nie będę komentowała. Już się przyzwyczaiłam, że nasza technika nie zawsze jest doceniana
deldana - Pią 17 Gru, 2010 21:55
danfi, iwona 150 -dziękuję. danfi-prace młodzieży są przepiękne
iwona150 - Sob 18 Gru, 2010 00:29
danfi, nie otwiera mi się link
Bozenka7 - Sob 18 Gru, 2010 01:48
danfi, danfi,
danfi - Sob 18 Gru, 2010 11:02
iwona150 - to spróbuj z tego - http://picasaweb.google.com/mdkpabianice. Tu są wszystkie nagrodzone i wyróznione prace
iwona150 - Sob 18 Gru, 2010 11:34
chyba mam coś nie tak z kompem nie moge się dostać do zdjęć ciągle tylko Error
kociamama - Sob 18 Gru, 2010 12:54
to chyba raczej coś z picasą, bo ja też nie mogę wejść - ani jeden ani drugi link się nie otwiera.
Zresztą od jakiegoś czasu w ogóle mam problemy z otwieraniem stron lub albumów na picasie -czasem muszę próbować po kilka razy, żeby wreszcie wejść - strasznie to jest wkurzające.
danfi
prace uczniów bardzo ładne, estetycznie wykończone i skomponowane - w końcu uczą się od mistrza , a że nasza technika nie zawsze się podoba to sprawdziłam na własnej skórze gdy pokazywałam w zaprzyjaźnionej kwiaciarni pytając czy pani byłaby chętna kupić ode mnie takie kartki. Pani oglądała, oglądała, pytała o cenę, a w końcu stwierdziła, że nie , bo one są ...takie inne - i to byłby cały komentarz. Żal mi tylko uczniów, bo się napracowali solidnie i chociaż jakieś wyróżnienie byłoby bardzo motywujące dla nich, ale mam nadzieję, że jak już połknęli tego bakcyla to się nie zniechęcą i jeśli nie na jakieś szersze gremia to przynajmniej dla siebie i rodziny będą dalej wyszywać.
danfi - Sob 18 Gru, 2010 13:06
Dziękuję za miłe słowa pod adresem moich uczennic . Chyba sama wymyślę dla nich jakąś nagrodę.
Link rzeczywiście nie działa - wyskakuje błąd. Jeżeli jesteście jeszcze zainteresowane, to wpiszcie w wyszukiwarce hasło: mdk pabianice i wybierzcie pierwszy link, który się wyświetli. Na stronie głównej po lewej stronie jest link do Galerii mdk - to jest to.
wernatka - Sob 18 Gru, 2010 15:17
A mi taki link działa http://picasaweb.google.c...Kategoria11Lat# , dziwy jakieś z tymi linkami
Prace uczniów śliczne, a jury po prostu się nie zna, i już !!!
iwona150 - Sob 18 Gru, 2010 17:27
już i ja obejrzałam,
bardzo ładn prace w różnych technikach
Grazka15 - Nie 19 Gru, 2010 13:18
Macie rację, nie wszyscy jeszcze znają ten typ haftu.Ale na pocieszenie mogę dodać, że na kiermaszu zorganizowanym przez nasze "kółko hafciarskie" wszystkie aniołki wwedług wzorów danfi, zostały sprzedane. A to próbka naszych dokonań. A tak zaszczepiłam im miłość do haftu matematycznego, że dzieci jak i diriśli chcą robić tylko w tej technice.
joaska77 - Nie 19 Gru, 2010 14:16
Wszystkie nowe karteczki śliczne. .
danfi - Nie 19 Gru, 2010 14:37
Grazka15 - śliczne prace. Wielkie brawa dla wykonawców kartek.
Kończąc dyskusję nt. konkursów i jury myślę, że każdy członek ma prawo do swojego własnego punktu widzenia i może preferować pewne techniki i z tym musimy się zgodzić, bo "decyzje jury są ostateczne". Już od kilku lat wysyłam prace wykonywane h.matematycznym i w różnych konkursach zdobywają nagrody lub nie - w sumie nie to jest najważniejsze. Chodzi o to, by dzieci mogły gdzieś zaprezentować swoje prace i poddać je ocenie. Jednak pewien niesmak budzi fakt, iż tyle nagród i wyróżnień uzyskały dzieci z ośrodka, który organizował konkurs. A propos prezentacji prac. Już wspominałam, że prace moich uczniów można odladać tutaj: http://www.artsonia.com/s...115170&type=art . Wystarczy, po wejściu na stronę kliknąć w napis school year i wybrać poszczególne lata lub kliknąć w napis: Browse Art by Grades , by zobaczyć jakie brace zrobili uczniowie w poszczególnych klasach (cyfry:2,3,4,5,6 - to właśnie poszczególne klasy) albo kliknąć w nazwę techniki i zobaczyć prace w niej wykonane. Jak będziecie zainteresowane i będziecie miały czas, to zapraszam - w ciągu trzech lat nazbierało się sporo prac. Może coś Was zainteresuje
Anda866 - Wto 21 Gru, 2010 14:30
Moja ostatnia kartka świąteczna.
kociamama - Wto 21 Gru, 2010 16:25
ale świetna i pomysłowa kartka
danfi - Wto 21 Gru, 2010 19:27
Anda866 - brawo, bardzo oryginalny pomysł
wernatka - Wto 21 Gru, 2010 19:31
Anda866, bardzo fajna karteczka, super pomysł i wykonanie
Anda866 - Wto 21 Gru, 2010 21:09
Dziękuję za pochwały Hm ten pomysł na kartkę niestety nie mój tylko gdzieś podpatrzony ale trochę przeze mnie zmieniony ale tak mi się spodobał ,że musiałam go zrealizować .
danfi - Czw 23 Gru, 2010 13:01
Dziewczyny, pozwólcie, że w tej przedświątecznej gonitwie, złożę Wam bożonarodzeniowe życzenia.
„Zatrzymajcie się na chwilę w gonitwie codziennych spraw. Uciszcie wasze myśli. Jeśli uda wam się wsłuchać w ciszę swej duszy, to na pewno usłyszycie pukanie do drzwi. To Bóg przynosi wam Swego Syna, abyście Go przyjęli. Zapalcie świecę, usiądźcie przy wigilijnym stole, podzielcie się opłatkiem i świętujcie, świętujcie…” w gronie rodziny i najbliższych . Wesołych Świąt!
Pollka - Czw 23 Gru, 2010 21:35
Wesołych Świąt wszystkim
kachna1983 - Czw 23 Gru, 2010 22:52
również chciałbym złożyć wszystkim życzenia zdrowych i wesołych świąt spędzonych z najbliższymi
Oto moje kartki http://picasaweb.google.c...Narodzenie2010#
Jo.sta - Czw 23 Gru, 2010 23:38
I ja się przyłączam do życzeń: Radosnych świąt Bożego Narodzenia i błogosławieństwa Bożej Dzieciny na cały Nowy 2011 Rok!
kachna1983 - piękna kolekcja karteczek!
|
|
|