Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
ciapara - Śro 15 Lut, 2012 18:31
lamika88, dziękuję
Jarka - Śro 15 Lut, 2012 19:59
Idziesz jak torpeda z tymi pięknościami
ciapara - Śro 15 Lut, 2012 20:25
Jarka, no fakt ostatnio tak mnie wciagnelo...
Bożena- 2000 - Śro 15 Lut, 2012 21:25
Fajne prace. Powiem Ci tak- lubię Twój wątek.
Grażyna - Śro 15 Lut, 2012 21:50
Ciekawe paseczkowe maleństwa
emma40 - Śro 15 Lut, 2012 21:59
Ubranka dla maluszka śliczne , a kołnierzyk romantyczny, piekny .
Violetta21 - Śro 15 Lut, 2012 23:14
słodkie, małe ubranka
marysia54 - Śro 15 Lut, 2012 23:36
Śliczności te ubranka dla maluszka, a szydełkowy kołnierzyk
rewelacja
heniutkowo - Czw 16 Lut, 2012 17:54
Bardzo ładne ,te cudeńka.
ciapara - Pią 17 Lut, 2012 17:42
Bożena- 2000, Grażyna, emma40, Violetta21, marysia54, heniutkowo, ślicznie dziękuję cieszę się, że lubicie mój zakątek... staram się pokazywać na bieżąco swoje prace, ale wprowadzenie zdjęć na bloga trwa sekundę.. tutaj.. jak więcej zdjęć naprawdę zabiera to sporo czasu... wybaczcie ze czasem wrzucam tylko link do bloga...
Wyplotłam jeszcze pasek do podtrzymywania zasłony na laleczce dziewiarskiej... muszę wrzucic zdjecia, póki co są w aparacie...
Ostatnie zamówienie wymęczyło mnie bardzo. Druty, szydełko... lezą...
Dla oddechu dzisiaj uszyłam córce spódniczkę i podwinęłam mankiety w bluzce.
Leży naszykowana włóczka na nowy sweterek bo córka bardzo wyrosła...ale mnie się nie chce... widać żmęczyłam materiał czyli siebie
Nawet mi się decu nie chce...
we_st - Pią 17 Lut, 2012 18:07
| ciapara napisał/a: | Leży naszykowana włóczka na nowy sweterek bo córka bardzo wyrosła...ale mnie się nie chce... widać żmęczyłam materiał czyli siebie hahahihi
Nawet mi się decu nie chce... |
nie wierzę, w Tobie zawsze tyle energii...
ciapara - Pią 17 Lut, 2012 18:51
we_st, to prawda zawsze tytan energetyczny... tęsknie za wiosną... zawsze wtedy ładuję akumulatory...a tu taka zima za oknem...
Pysiatom - Pią 17 Lut, 2012 20:38
Ubranka dla maluszka są przesłodkie.
ciapara - Sob 18 Lut, 2012 19:36
Pysiatom, dziękuję.
Dzisiaj skończyłam spódniczkę szkolną dla córki. Ale mam takiego lenia, że chociaż zrobiłam zdjęcia to nawet mi się nie chce ich zgrać z aparatu... masakra jakaś...
barbara 1 - Sob 18 Lut, 2012 19:59
Robisz słodkie te ubranka
ciapara - Sob 18 Lut, 2012 21:31
barbara 1, dzięki serdeczne to była miła praca.. choć wyczerpująca. W miesiąc zrobiłam 16 rzeczy
Postanowiłam przełamać lenistwo i jednak pokazać co robiłam ostatnio...
Zasłonę wykonaną podług instrukcji córki, w końcu to jej pokój. Ja chciałam opuszczaną kotarę...ale córka chciała klasyczną zasłonę. W związku z tym że żal mi było ciąć materiał po prostu przeszyłam zasłonę i zrobiła się w ten sposób falbanka. Zamieszkały na niej przypinane 3 aniołki. Do zasłony na laleczce dziewiarskiej wyplotłam troczek. Na dzień zasłona jest po jednej stronie fantazyjnie związana. Musiałam takie zastosowanie zrobić bo zasłona jest do poziomu biurka córci.
Tak za dnia sobie wygląda
A tu sznurek i pomponiki z bliska
sznurekczek jest w kolorze zazdrosek
Teraz szkolna spódniczka, materiał wykorzystałam z niedobrej już rzeczy. Tak wygląda w 2-gim życiu. Kieszonki zrobione pod opis córki. Wie czego chce dziewczyna... Kieszonki oczywiście są z przodu mają być wykorzystywane na chusteczkę i nie tylko.
W pasie gumka. Ale wszyta tak ze jest z przodu na prosto, a marszczonie jest z tyłu. Aby uzyskać określony fason.
Zdjęcie robione z lampa przekłamuje kolory. W rzeczywistości ta krateczka czerwona łagodzi ten granat. Córka zadowolona więc gitara gra
kieszonki z bliska
Poza tym zrobiłam córce na bal wtorkowy koronę z koronki... pokażę jak skończę. No i ręcznie do sukni balowej przyszywałam perełki... Ach.. matka dziewczynki nie ma lakko...
Violetta21 - Sob 18 Lut, 2012 22:09
świetna zasłonka i super spódniczka najważniejsze że córcia zadowolona
Jarka - Nie 19 Lut, 2012 08:57
Super rzeczy dla córki. Rośnie Ci mała modelka
ciapara - Nie 19 Lut, 2012 09:07
Violetta21, to fakt ona jest b konkretna w tym co jej się podoba. A spódniczkę założyła i zaczęła śmiesznie podrygiwać przed lustrem... znaczy się podobała jej się
Jarka, fakt... rośnie w takim tempie ze muszę wyciągać druty i robić jej ciuszki... wszystkie swetry małe... właśnie zaczęłam dla niej szkolny sweter... oczywiście granatowy.
kabyr - Nie 19 Lut, 2012 10:11
| ciapara napisał/a: | [b] Ach.. matka dziewczynki nie ma lakko...  |
Aga to prawda.
Zobaczysz później będzie jeszcze MILEJ.
Pięknie uszyłaś zasłonki,
a spódniczka miodzio.
Sama mam taki fason tylko w innym zestawie kolorów.
M. - Nie 19 Lut, 2012 10:16
ciapara, kupiłam też laleczkę... po Twoich wpisach, piękna ta zasłona a sznurek do niej jeszcze PIĘKNIEJSZY
ciapara - Nie 19 Lut, 2012 10:48
kabyr, chetnie bym obejrzała Twoj fason...albo chociaz zestawienie kolorystyczne. Nie wiem czemu moja córka nie lubi krótkich spódniczek ani sukienek. Zawsze uwielbiala fasony do pazurów (czyli do ziemi). Ta długość jest optymalna bo do połowy łydki. W pasie celowo robie gumki bo są to rozwojowe rozwiazania z mozliwoscia odprucia i poszerzenia pasa. Tak jak mówiłam obłednie rosnie.
M., cieszę się że dałaś się namówić na zakup. Takie troczki maja szereg zastosowań. Jak już uplotłam sznurek to zdałam sobie sprawę że z kilku nitek byłby jeszcze fajniejszy... ale...nie chciało mi się pruc...
Madzia - Nie 19 Lut, 2012 12:38
Aga ale zdolniacha z Ciebie, bardzo mi się podoba i zasłona i spódniczka.
Pysiatom - Nie 19 Lut, 2012 12:58
Śliczna zasłonka i spódniczka fajna.
anle - Nie 19 Lut, 2012 13:03
Śliczne prace
|
|
|