To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169

ciapara - Śro 15 Lut, 2012 18:31

lamika88, dziękuję Smile
Jarka - Śro 15 Lut, 2012 19:59

Idziesz jak torpeda z tymi pięknościami brawo brawo cool
ciapara - Śro 15 Lut, 2012 20:25

Jarka, no fakt ostatnio tak mnie wciagnelo... hahahihi
Bożena- 2000 - Śro 15 Lut, 2012 21:25

Fajne prace. Powiem Ci tak- lubię Twój wątek. cmoknięcie
Grażyna - Śro 15 Lut, 2012 21:50

Ciekawe paseczkowe maleństwa cool
emma40 - Śro 15 Lut, 2012 21:59

Ubranka dla maluszka śliczne brawo brawo , a kołnierzyk romantyczny, piekny brawo brawo .
Violetta21 - Śro 15 Lut, 2012 23:14

słodkie, małe ubranka hopla brawo
marysia54 - Śro 15 Lut, 2012 23:36

Śliczności te ubranka dla maluszka, a szydełkowy kołnierzyk
rewelacja cool brawo brawo brawo

heniutkowo - Czw 16 Lut, 2012 17:54

Bardzo ładne ,te cudeńka.
ciapara - Pią 17 Lut, 2012 17:42

Bożena- 2000, Grażyna, emma40, Violetta21, marysia54, heniutkowo, ślicznie dziękuję Smile cieszę się, że lubicie mój zakątek... staram się pokazywać na bieżąco swoje prace, ale wprowadzenie zdjęć na bloga trwa sekundę.. tutaj.. jak więcej zdjęć naprawdę zabiera to sporo czasu... wybaczcie ze czasem wrzucam tylko link do bloga...
Wyplotłam jeszcze pasek do podtrzymywania zasłony na laleczce dziewiarskiej... muszę wrzucic zdjecia, póki co są w aparacie...
Ostatnie zamówienie wymęczyło mnie bardzo. Druty, szydełko... lezą...
Dla oddechu dzisiaj uszyłam córce spódniczkę i podwinęłam mankiety w bluzce.
Leży naszykowana włóczka na nowy sweterek bo córka bardzo wyrosła...ale mnie się nie chce... widać żmęczyłam materiał czyli siebie hahahihi
Nawet mi się decu nie chce...

we_st - Pią 17 Lut, 2012 18:07

ciapara napisał/a:
Leży naszykowana włóczka na nowy sweterek bo córka bardzo wyrosła...ale mnie się nie chce... widać żmęczyłam materiał czyli siebie hahahihi
Nawet mi się decu nie chce...

nie wierzę, w Tobie zawsze tyle energii...

ciapara - Pią 17 Lut, 2012 18:51

we_st, to prawda Smile zawsze tytan energetyczny... tęsknie za wiosną... zawsze wtedy ładuję akumulatory...a tu taka zima za oknem...
Pysiatom - Pią 17 Lut, 2012 20:38

Ubranka dla maluszka są przesłodkie. brawo brawo brawo
ciapara - Sob 18 Lut, 2012 19:36

Pysiatom, dziękuję. Smile
Dzisiaj skończyłam spódniczkę szkolną dla córki. Ale mam takiego lenia, że chociaż zrobiłam zdjęcia to nawet mi się nie chce ich zgrać z aparatu... masakra jakaś... puknąć się hahahihi

barbara 1 - Sob 18 Lut, 2012 19:59

Robisz słodkie te ubranka brawo brawo brawo brawo
ciapara - Sob 18 Lut, 2012 21:31

barbara 1, dzięki serdeczne Smile to była miła praca.. choć wyczerpująca. W miesiąc zrobiłam 16 rzeczy
Postanowiłam przełamać lenistwo i jednak pokazać co robiłam ostatnio...
Zasłonę wykonaną podług instrukcji córki, w końcu to jej pokój. Ja chciałam opuszczaną kotarę...ale córka chciała klasyczną zasłonę. W związku z tym że żal mi było ciąć materiał po prostu przeszyłam zasłonę i zrobiła się w ten sposób falbanka. Zamieszkały na niej przypinane 3 aniołki. Do zasłony na laleczce dziewiarskiej wyplotłam troczek. Na dzień zasłona jest po jednej stronie fantazyjnie związana. Musiałam takie zastosowanie zrobić bo zasłona jest do poziomu biurka córci.
Tak za dnia sobie wygląda

A tu sznurek i pomponiki z bliska

sznurekczek jest w kolorze zazdrosek

Teraz szkolna spódniczka, materiał wykorzystałam z niedobrej już rzeczy. Tak wygląda w 2-gim życiu. Kieszonki zrobione pod opis córki. Wie czego chce dziewczyna... Kieszonki oczywiście są z przodu mają być wykorzystywane na chusteczkę i nie tylko.
W pasie gumka. Ale wszyta tak ze jest z przodu na prosto, a marszczonie jest z tyłu. Aby uzyskać określony fason.
Zdjęcie robione z lampa przekłamuje kolory. W rzeczywistości ta krateczka czerwona łagodzi ten granat. Córka zadowolona więc gitara gra Smile

kieszonki z bliska

Poza tym zrobiłam córce na bal wtorkowy koronę z koronki... pokażę jak skończę. No i ręcznie do sukni balowej przyszywałam perełki... Ach.. matka dziewczynki nie ma lakko... zebalek

Violetta21 - Sob 18 Lut, 2012 22:09

świetna zasłonka i super spódniczka najważniejsze że córcia zadowolona cool hopla
Jarka - Nie 19 Lut, 2012 08:57

Super cool cool rzeczy dla córki. Rośnie Ci mała modelka cool
ciapara - Nie 19 Lut, 2012 09:07

Violetta21, to fakt ona jest b konkretna w tym co jej się podoba. A spódniczkę założyła i zaczęła śmiesznie podrygiwać przed lustrem... znaczy się podobała jej się Smile
Jarka, fakt... rośnie w takim tempie ze muszę wyciągać druty i robić jej ciuszki... wszystkie swetry małe... właśnie zaczęłam dla niej szkolny sweter... oczywiście granatowy.

kabyr - Nie 19 Lut, 2012 10:11

ciapara napisał/a:
[b] Ach.. matka dziewczynki nie ma lakko... zebalek

Aga to prawda.
Zobaczysz później będzie jeszcze MILEJ.
Pięknie uszyłaś zasłonki,
a spódniczka miodzio.
Sama mam taki fason tylko w innym zestawie kolorów. cool

M. - Nie 19 Lut, 2012 10:16

ciapara, cool kupiłam też laleczkę... po Twoich wpisach, piękna ta zasłona a sznurek do niej jeszcze PIĘKNIEJSZY cool
ciapara - Nie 19 Lut, 2012 10:48

kabyr, chetnie bym obejrzała Twoj fason...albo chociaz zestawienie kolorystyczne. Nie wiem czemu moja córka nie lubi krótkich spódniczek ani sukienek. Zawsze uwielbiala fasony do pazurów (czyli do ziemi). Ta długość jest optymalna bo do połowy łydki. W pasie celowo robie gumki bo są to rozwojowe rozwiazania z mozliwoscia odprucia i poszerzenia pasa. Tak jak mówiłam obłednie rosnie.
M., cieszę się że dałaś się namówić na zakup. Takie troczki maja szereg zastosowań. Jak już uplotłam sznurek to zdałam sobie sprawę że z kilku nitek byłby jeszcze fajniejszy... ale...nie chciało mi się pruc... hahahihi

Madzia - Nie 19 Lut, 2012 12:38

Aga ale zdolniacha z Ciebie, bardzo mi się podoba i zasłona i spódniczka. brawo brawo brawo brawo
Pysiatom - Nie 19 Lut, 2012 12:58

Śliczna zasłonka i spódniczka fajna. brawo brawo brawo
anle - Nie 19 Lut, 2012 13:03

Śliczne prace brawo brawo brawo