Galerie prac użytkowników forum - Ciapara- pajęczyny sprzątam :-) str 169
Elżbieta P. - Czw 26 Sty, 2012 16:18
fajne maleństwa
Paddington - Czw 26 Sty, 2012 21:31
ciapara, słodziutkie i urocze i dopracowane i piękne- słowem jak zawsze u Ciebie- całe serducho w każdym dziele
ciapara - Sob 28 Sty, 2012 20:21
Madzia, Jarka, elawe, Bożena- 2000, Krakowianka, Elżbieta P., Paddington, dzięki stokrotne.
Poprawiam sie i wstawiam zalegle zdjecia
Na drutach sweterek
i buciki
i razem
I szydełkowa sukieneczka
I tył
Więcej oczywiście na blogu
marysia54 - Sob 28 Sty, 2012 22:00
Śliczne te ubraneczka dla maleństwa, sukienusia urocza
saba52 - Sob 28 Sty, 2012 22:53
Śliczności:)
Ja właśnie się przymierzam do zrobienia sukienki dla Landryny na 3 urodziny ale drutowa chce zrobić
lamika88 - Sob 28 Sty, 2012 22:55
Śliczności dla maleństwa OJ Aga kusisz... I ciotka Kamila zaraz złapie za druty i zacznie dziergać dla bobasa który ma przyjść na świat... Tylko nie wiadomo chłopczyk to czy dziewczynka Się pupą obraca za każdym razem i kuzynka pojęcia nie ma co urodzi wiadomo ze dziecko
Violetta21 - Sob 28 Sty, 2012 23:46
Aga super są te dziecięce ciuszki
Jarka - Nie 29 Sty, 2012 03:08
| lamika88 napisał/a: | | Śliczności dla maleństwa |
nula - Nie 29 Sty, 2012 09:04
same śliczności !
Grażyna - Nie 29 Sty, 2012 09:19
Fajne, fajne Tylko te buciki mi się nie podobają. Dlaczego nie maja zaokrąglonych nosków?
elawe - Nie 29 Sty, 2012 09:35
Śliczności
emma40 - Nie 29 Sty, 2012 10:06
Świetne ciuszki, maluchy będą zachwycone .
ciapara - Nie 29 Sty, 2012 12:02
marysia54, saba52,lamika88, Violetta21, Jarka, nula, Grażyna, elawe, emma40, dziękuję serdecznie za wszystkie wpisy, pochwały, kciukasy
Grażyna, dziękuję za uwagę. Są jakie są ale jest to moja pierwsza tego typu praca na drutach. W ogole miały wyjsc skarpetki... wyszły.. raczej butki, a i na butki nie doskonałe...
saba52, rób Landrynie na pewno bedzie dumnie nosic i pieknie wyglądać.
lamika88, Twojej kuzynce rośnie mały wstydzioch. I nie życzy sobie podglądania. Stawiam na wstydliwą mała panienkę
Nadal robie małe ciuszki. Mam jeszcze 2 sweterki do wykonania i jeden kołnierzyk szydełkowy. A potem hm... moze sobie podlubie swoj piżgniety w kąt obrus szydełkowy elementowy???
Na tapecie mam też tacę dekupażową nula, czy na duzo warst lakieru akrylowego mam połozyć jedną warstwę zwykłego lakieru żeby przed wodą zabezpieczyć??? I czy ta warstwa zwykłego lakieru powinna być ostatnią warstwą???
Pysiatom - Pon 30 Sty, 2012 07:26
Ubranka są cudne.
beti9 - Pon 30 Sty, 2012 11:22
ciapara, ale wysyp prac, jak dużo. Śliczne
Podziwiam. Ja z jedną rzeczą meczę się tak długo
Szukam jakiegoś pomysłu dla dziewczynki na 4 latka , na jakąś kamizelkę lub sweterek rozpinany .
Kelmuska - Pon 30 Sty, 2012 11:42
Ciapara
Beti9 może tutaj coś wybierzesz http://941620637.blog.163...d=203471214&p=1
żabka - Wto 31 Sty, 2012 10:09
Fajne ciuszki, bardzo kolorowe
| ciapara napisał/a: | | lamika88, Twojej kuzynce rośnie mały wstydzioch. I nie życzy sobie podglądania. Stawiam na wstydliwą mała panienkę Smile | to wcale nie jest takie pewne hihii mój synuś też się odwracał i nie chciał się ujawnić
Paddington - Śro 01 Lut, 2012 17:00
stop stop- Kochana nie szalej- kiedy Ty to wszystko robisz? Masz 8 par rąk, czy nie sypiasz w ogóle? Cudne ubranka- sukieneczka najśliczniejsza, a buciki mnie zafrapowały- sama wymyślałaś wzorek czy to z jakiegoś projektu- nie wiedziałam takich- urocze.
Pozdrawiam jak zawsze i ściskam, ach no i powiedz jak zatrzymujesz czas by to wszystko zrobić!!!
nula - Czw 02 Lut, 2012 09:33
ciapara, ciuszki świetne !!!!
| ciapara napisał/a: | | nula, czy na duzo warst lakieru akrylowego mam połozyć jedną warstwę zwykłego lakieru żeby przed wodą zabezpieczyć??? I czy ta warstwa zwykłego lakieru powinna być ostatnią warstwą??? |
prawie bym przegapiła to pytanie .....
a dział decoupagu to po co mamy na forum, co ?
tamte wątki śledzę na bieżąco więc odpowiedziałabym Ci od razu
pisząc o "zwykłym" lakierze domyślam się, że masz na myśli poliuretan ?
dla mnie akurat "zwykły" to jest akryl
ale jak zwał tak zwał - ja tace wykańczam werniksem szklącym - poliuretanu na tacach nie używałam - ale generalnie masz rację - na te wszystkie warstwy akrylu możesz dać poliuretan - nie wiem czy jedna warstwa wystarczy ? tu by się musiały wypowiedzieć dziewczyny, które wykańczały tace lakierem poli.....
tylko weź pod uwagę, że poli zażółca !
jeżeli masz ciemną pracę to ok, ale jeżeli jasną to musisz się liczyć z tym, że Ci zżółknie !!!
Jak nie od razu to po jakimś czasie prawie na pewno.
I jeszcze jedno - ten akryl musisz mieć wyschnięty na maksa !!!! zanim dasz na niego poliuretan - najlepiej odczekać nawet kilka dni
Beata T - Czw 02 Lut, 2012 16:41
Jakie śliczne ubranka łał i świetne zadraski
ciapara - Czw 02 Lut, 2012 17:15
Pysiatom, nula, Paddington, żabka, Kelmuska, beti9, Beata T, bardzo dziękuje za liczne odwiedzinki
Paddington, butki sobie wydumalam, dlatego takie niedoskonale, ot wzielam druty i zaczelam robic.
nula, dziękuję za cenne info. Kupilam zestaw akrylowy z pedzlami, ale faktycznie napisze o nim w odpowiednim dziale. Dzięki serdeczne
Oto co ostatnio zrobilam
Podaje linka tym razem bo czas goni
http://mojerobotkowanie.b...-malenstwa.html
Awenturyn - Czw 02 Lut, 2012 18:32
ciapara - Czw 02 Lut, 2012 19:09
Awenturyn, dziękuje ślicznie troszke sie nabiedziłam nad nim bo ja mało drutowa jestem
Apak - Czw 02 Lut, 2012 20:10
Jakie cudne te ciuszki! Baaaardzo dziękuję, bo teraz to czuję się zmobilizowana na maksa i może wreszcie pokombinuję sukienkę. Bardzo mi się podoba ta kolorowa włóczka Biferno. Chyba ją zamówię.
W jakim wieku jest ta szczęśliwa królewna?
ciapara - Czw 02 Lut, 2012 20:38
Ta szczesciara zaczyna 6 miesiac
Ale mamunia ja odstroi nie??? A moja latorośl patrzy na te ciuszki i podziwia ...
|
|
|