Literatura - CO TERAZ CZYTASZ??
Phoebe - Śro 15 Cze, 2011 22:11
Runa, wybacz, ja tu wpadam raz na kilka lat Teraz akurat mam troszke czasu na czytanie i nadrabiam zaleglosci. Aniola nie czytalam jeszcze, ale musze powiedziec, ze niemieckie tytuly znacznie roznia sie od oryginalnych...i juz czasem sie gubie. wiem, ze czytalam The Rescue i Message in a Bottle. I ostatnio na urodziny dostalam jego nowa ksiazke Safe Haven (to oryginalny tytul, bo niemiecki brzmi: "Wie ein Licht in der Nacht") - jeszcze jej nie zaczelam bo aktualnie czytam Leonie Swann "Garou" - "owczy thriller" - zapowiada sie fajnie. Choc musze przyznac, ze zdecydowanie bardziej lubie czytac w ang lub polskim, to Leonie tez pisze lekko.
A jeszcze moge polecic Kim Edwards "The Memory Keeper's Daughter" - poruszajaca ksiazka.
Runa - Śro 15 Cze, 2011 22:26
Phoebe, nie masz za co przepraszać. Chciałam naoisac tylko, ze też bardzo lubię Sparksa i o tym już pisałam Niestety nie mam ostatnio czasu na czytanie nic, poza literaturą fachową i to też w autobusie, kolejce, podróży, na okienku :/ Ale wakacje coraz bliżej i kolejne tytuły Nicholasa czekają na połce
A "Anioł stróż" w orginale to "The Guardian"
Phoebe - Czw 16 Cze, 2011 08:35
Dzieki Runa Jak skoncze Garou, to popytam o Aniola. A co masz ze Sparksa jeszcze? (ciekawska jestem )
Runa, ja przez ostatnie dwa lata nie mialam czasu na ksiazki..jedna na rok (w czasie wakacji badz choroby) to byl sukces. Teraz nadrabiam zaleglosci
A... znalazlam polski tytul Garou - "triumf owiec" - miala wyjsc w Polsce w lutym tego roku.
gdyby ktos mial ochote, to podaje link:
http://datapremiery.pl/le...ra-ksiazki-196/
Runa - Czw 16 Cze, 2011 19:36
Mam jeszcze List w butelce, Wybór i Od pierwszego wejrzenia. Ale te czekają własnie na wakacje
MagdaSL - Czw 16 Cze, 2011 20:58
Ja również polecam Nicholasa Sparksa, jego ksiązki czyta się z wielką przyjemnością. Świetny jest Pamiętnik, Jesienna miłość, a także I wciąż ją kocham - film na podstawie tej książki bił rekordy oglądalności w kinach. List w butelce najpierw oglądałam, a potem czytałam i dlatego przez cały czas widziałam Costnera. Chyba kiedyś wrócę do tej książki. Mogę jeszcze polecić: Na zakręcie, Na ratunek, Wybór, Noce w Rodanthe. Najmniej podobała mi się książka , o której pisze Phoebe - Trzy tygodnie z moim bratem.
Obecnie czytam Szczęściarza, ciekawie się zaczyna, zobaczymy co będzie dalej?
Runa - Czw 16 Cze, 2011 21:53
Magda widzę, ze jesteś prawdziwym fanem Sparksa Gdybym miała czas...
MagdaSL - Pią 17 Cze, 2011 18:58
Runa masz rację, książki Sparksa szczególnie przypadły mi do gustu. Pamiętnik przywiozła mi teściowa jakieś 10 lat temu i od tamtej pory cieszę się jak mi jakaś jego ksiązka wpadnie w ręce. Jestem fanką ze stażem.
Phoebe - Pią 17 Cze, 2011 19:10
Runa, szczesciara jestes ja mam tylko dwie jego ksiazki i tylko 1 czeka w kolejce. Ostatnio jak bylam w bibliotece to nic z jego ksiazek nie bylo, wszystkie u ludzi.
MagdaSL, Ladny staz juz masz Ja dostalam 3 tygodnie od siostry juz jakis rok temu (wraz z kilkoma innymi ksiazkami) i tak sie zaczelo.
Runa - Pią 17 Cze, 2011 22:08
Phoebe, ja odwiedzam antykwariat i zawsze coś tam Sparksa jest albo proszę pana żeby mi zostawiał
Kociambra - Pon 20 Cze, 2011 19:26
Czytam co się da i kiedy się da. W latach szalonego dzieciństwa przeczytałam "Encyklopedię Powszechną" PWN (proszę się nie śmiać ) i to pewnie przez to bakcyl książkowy jest we mnie już na wieki.
Obecnie czytam "Świat bez nas" Alana Weissmana - wspaniała, porywająca, chociaż naukowa książka o tym, co się stanie z Ziemią, gdyby nagle zniknęli z niej wszyscy ludzie. Fascynująca lektura!!
A poza tym uwielbiam Lema - jestem Jego zagorzałą fanką!!!! Kocham też poezję - Broniewskiego, Gałczyńskiego (moja miłość i nieosiągalny wzór ). Pasjami też pożeram książki anglojęzyczne - "Księgę dżungli" Kiplinga znam niemal na pamięć.
Madzia - Wto 21 Cze, 2011 17:39
Najpierw obejrzałam serial, a teraz czytam książkę Filary Ziemi Kena Folletta. Wspaniała historyczna opowieść, a tego potwornie gruba, co uwielbiam!
MagdaSL - Wto 21 Cze, 2011 17:41
Właśnie skończyłam Szczęściarza Sparksa.Książka jest super , polecam.
MagdaSL - Wto 21 Cze, 2011 18:16
Madzia Filary Ziemi skończyłam 3 tygodnie temu. Bardzo długo ją czytałam ( chyba ponad 800 stron), ale warto było.
Jak przeczytałam Twój wpis to aż się zaśmiałam, jaki dziwny zbieg okoliczności - tyle książek, tyle ludzi i tyle imion ......
MagdaSL - Sob 25 Cze, 2011 16:51
Właśnie przeczytałam i polecam ciekawą książkę : Wiktoria Płatowa Kryształowa pułapka.
Obecnie autorka cieszy się w Europie ogromną popularnością. Piszą o niej "W.Płatowa należy do tych autorek kryminałów, które łączą mistrzowskie napięcie z inteligentną fabułą".
Lilith89 - Czw 30 Cze, 2011 14:41
a ja czytam książkę "Labirynt" Kate Mosse na razie tak średnio jestem do niej przekonana, ale może to jedna z tych z powolnie rozwijającą się akcją
Madzia - Czw 30 Cze, 2011 18:01
Mnie na kolana nie rzuciła.
Lilith89 - Wto 05 Lip, 2011 14:40
cóż niestety książka nie okazała się dobra, przynajmniej wg mnie zaczynam, więc kolejną "Gra o tron" George R.R. Martin
Madzia - Wto 05 Lip, 2011 17:54
Ja mam nadzieję, że "Gra o tron" będzie następna w czytaniu, czekam na pożyczenie.
ela3s - Pon 29 Sie, 2011 15:28
ostatnio "dorwałam" "Piątkowy klub robótek ręcznych"....spłakałam się jak głupia....też tak miałyście?
Paddington - Czw 01 Wrz, 2011 20:09
a ja jako miłośnik kotów odkryłam serię kryminałków łatwopoczytnych pt KOT KTÓRY....
Jest duuuuużo części i są taniusie
Popzdrawiam kociarzy i czytaczy
Asia S. - Pią 02 Wrz, 2011 00:42
| Cytat: | | Piątkowy klub robótek ręcznych |
nie czytałam
Teraz czytam "Anię z Zielonego..."
avante - Pią 02 Wrz, 2011 10:17
Asia S., ja też niedawno czytałam "Anię z Zielonego Wzgórza". Trochę inaczej czyta się to po latach.
Ostatnio przeczytałam dwie świetne książki:
Harper Lee: Zabić drozda (był też film z Gregorym Peckiem, historia procesu ciemnoskórego mężczyzny oskarżonego o gwałt na białej kobiecie spisywana z punktu widzenia dziewczynki, córki adwokata)
Kate Morton: Zapomniany ogród (losy trzech kobiet z różnych pokoleń: jest tam tajemnicza pisarka; kilkuletnia dziewczynka, która przez tą pisarkę została porzucona na statku i jej wnuczka; głównym tematem jest rozwikłanie zagadki pochodzenia dziewczynki)
ela3s - Pią 02 Wrz, 2011 17:37
| Asia S. napisał/a: | | Cytat: | | Piątkowy klub robótek ręcznych |
nie czytałam
Teraz czytam "Anię z Zielonego..." |
Asiu ,przeczytaj książka opisuje życie pani , która prowadzi sklep z wełnami
zonieczka - Pią 02 Wrz, 2011 18:06
Piątkowy klub robótek ręcznych
właśnie czytam
Asia S. - Pią 02 Wrz, 2011 21:08
Dzisiaj przytaszczyłam z biblioteki Piątkowy klub robótek ręcznych , ale najpierw dokończę "Anię z Avonlea"
|
|
|