Galerie prac użytkowników forum - Igła, szydełko, druty i niestraszny mróz ni luty.
beti9 - Pią 24 Lut, 2012 10:41
Wszystkie prace prześliczne ale najbardziej podobają mi się obrazki i podkładki krzyżykowe.
Jessi - Nie 26 Lut, 2012 20:50
super prace a najbardziej podobają mi się podkładki... też się szykuję żeby sobie jakieś zrobić...
Basia.K. - Wto 20 Mar, 2012 11:00
Nie było mnie tu od miesiąca... jak ten czas pędzi ale nie próżnowałam
Zafascynowała mnie wiklina z papieru i patrząc teraz na post beti9 uświadomiłam sobie, że najprawdopodobniej weszłam w albumy podane w podpisie beti9 i wsiąkłam. Przez ten czas, podziwiając prace w wątku: Wiklina z papieru wykonałam:
- dwa pudła na zabawki
- kuferek
- kosz do łazienki
Nie zrobiłabym tego, gdyby nie link podany przez beti9 do bloga Meggii, gdzie znalazłam dokładna instrukcje jak się wykonuje wiklinę papierową. Najpierw nie mogłam wyjść z podziwu nad pięknymi ich pracami, a potem sama zebrałam się w sobie i tak plotłam, ze aż rozbolały mnie ręce.
Obecnie zabrałam się za haft matematyczny i kartki wielkanocne, żeby odciążyć paluchy, a także z tego względu, że na ostatniej imprezie w domu mój zbiorek kartek został mocno przetrzebiony. Wczoraj spróbowałam też zrobić ażurowe jajka, co widać na poniższym zdjęciu:
Pozdrawiam wiosennie
Jarka - Wto 20 Mar, 2012 13:33
Wszystko jest śliczne , ale koszyczki super
Violetta21 - Wto 20 Mar, 2012 23:45
piękne kosze i koszyczki
ciapara - Śro 21 Mar, 2012 08:32
Wymiataja te pracki
BasiaBi - Śro 21 Mar, 2012 09:01
Piękna zazdrostka!!
Kazimiera - Wto 27 Mar, 2012 14:21
Prześledziłam Twój wątek i zgodnie stwierdzam,że jesteś bardzo utalentowana
Prace prześliczne,ale najbardziej urzekła mnie wiklina papierowa
Gratuluję!
Od jakiegoś czasu gromadzę już wszystko co dotyczy wikliny papierowej...tak bardzo mi się podoba......już nauczyłam się zwijać rurki,trochę gazet mam...koniecznie muszę spróbować
Pysiatom - Czw 29 Mar, 2012 11:23
Piękne koszyki.
beti9 - Czw 29 Mar, 2012 11:41
Basia.K., prześliczne są Twoje prace, takie dokładne, dopracowane. Te hafty matematyczne i krzyżyki cudne.
Bardzo mi miło,że Cię zaraziłam tą papierową wikliną
Mnie też jeszcze trzyma , zobaczymy czy się znudzi
heniutkowo - Pią 30 Mar, 2012 20:48
Basia.K. - Sob 31 Mar, 2012 21:41
Za tydzień Wielkanoc, a że wyjeżdżam, więc z tej okazji życzę wszystkim tu zaglądającym
zdrowych, radosnych i słonecznych Świąt
spędzonych w pogodnym nastroju wśród bliskich
Violetta21 - Nie 01 Kwi, 2012 00:20
Basiu Tobie też życzę pogodnych, radosnych Świąt
Basia.K. - Śro 04 Kwi, 2012 16:54
Wprawdzie nie ze swojego komputera, ale nie zdążyłam u siebie wstawić zdjęcie zajączków, zrobionych w ostatnich dniach do koszyczka dla najmłodszych dziewczynek w rodzinie.
Pozdrawiam
Basia.K. - Pon 16 Kwi, 2012 19:15
Jeszcze świeży komplecik z pierwszą próbą decoupage z konieczności, bo drażniły mnie prześwity w denkach. To na prezent imieninowy dla mojej koleżanki Bogusi. Mam nadzieję, że będzie się podobał i znajdzie zastosowanie. Jeszcze wczoraj po południu nie wiedziałam, co mi się uplecie i tak to wygląda:
katrinka - Pon 16 Kwi, 2012 20:32
Basia.K., Ja byłabym zachwycona takim podarkiem
Zajączki też śliczne
Pysiatom - Wto 17 Kwi, 2012 12:19
Piękne koszyczki.
beti9 - Wto 17 Kwi, 2012 13:00
Basia.K., zajączki śliczne a koszyczki
Zdradź jak robisz ten rant ozdobny w koszykach?
Basia.K. - Wto 17 Kwi, 2012 13:49
Nie wiem czy potrafię wytłumaczyć, choć to bardzo prosty rancik: zginam pierwszą rurkę osnowy w prawo, kładę przed następną i zginam ją do środka. Tak postępuje z kolejnymi rurkami sterczącymi do góry. Ostatnią przekładam przez oczko powstałe z zagięcia pierwszej. Następnie przeciągam przez dwa lub trzy sploty w dół koszyka i końcówki obcinam. Właśnie od tego zginania rurek osnowy (zwykle są twarde z papieru maszynowego) i przeciągania bolą mnie palce... Ciebie też?
Pozdrawiam
SoWa - Pią 20 Kwi, 2012 19:11
genialna nazwa Twojej galerii! kocurki niezwykle milusińskie, mało ekranu nie głaskałam!!!
prace efektowne, najbardziej zachwycam się wikliną!
Basia.K. - Sob 21 Kwi, 2012 10:12
SoWa dziękuje ślicznie ale oryginalnością i artyzmem awatarka to chyba nikt Cię tu nie przebije. Czy to Twoja praca?
SoWa - Sob 21 Kwi, 2012 12:45
Awatarowy portrecik to praca mojej koleżanki Marzeny. Tak sobie patrzyłam wczoraj na niego - chyba powinna poprawić mi fryzurę
A swoją drogą to namówiłam ją na papierową wiklinę - podesłałam instruktarze i zaczeła świetnie sobie radzić. Ale do zalogowania się na Maranciakach to już mi się nie udało zachęcić. Na razie, bo jeszcze nad Marzenką popracuję
Cała moja rodzinka podziwiała Twoje szlachetnego pochodzenia kotusie!
Basia.K. - Sob 21 Kwi, 2012 13:37
Piękny portret Ci koleżanka Marzena wykonała, autentycznie piękny, a jej prace wiklinowe może Ty nam pokażesz, jeśli nie uda Ci się jej zachęcić
A te moje kotusie to może i są szlachetnego pochodzenia, ale smutne jest to, ze musiałam je ratować (głównie ze ze schroniska), bo sobie nie radziły w tym miejscu. Są u mnie już 6, 7 lat, a ja przestałam wchodzić na forum miau (poza wątkiem "spis kotów miau", do prowadzenia którego się zobowiązałam), bo groziła mi choroba Villas. Długa historia. Długa ich historia na miau, a krótki opis (do przełknięcia) i więcej fotek tutaj: http://www.garnek.pl/fraszka/a/?m=200711
Pozdrawiam wiosennie
SoWa - Nie 22 Kwi, 2012 20:22
Do wskazanego wątku przejdę za chwilę.
| Basia.K. napisał/a: | | groziła mi choroba Villas. |
doskonale Cię rozumiem, bo czasem resztką sił zachowuję rozsądek...
Niedawno przy okazji zbiórki karmy dla zwierząt ze schroniska w supermarkecie bardzo chętnie przekazałam jedzenie dla kota i psa, ale co innego pomagać dorażnie, a co innego przygarnąć na stałe .Stanowczo stoję na stanowisku, że jak się decydujemy na jakiekolwiek zwierzę, to trzeba mu zapewnić godny byt.
A z wikliną Marzenki to prezentacja nie wyjdzie - naprodukowała sporo, ale wszystko się rozeszło ( popracowałam trochę jako marketing ). Archiwizacji na zdjęciach i umieszczenia w albumie np. na Picassie nie udało mi się ani wymóc, ani do tego zachęcić. No cóż, Marzenka też uparty baran.
Basia.K. - Pon 23 Kwi, 2012 10:01
| SoWa napisał/a: | No cóż, Marzenka też uparty baran.
|
Też... czyżby nas było trzech baranów?
|
|
|