Nasze prace - chwalimy się - DECUPKI ALUTKI
alutka171 - Śro 22 Lut, 2012 15:09
Nadrabiam małe zaległości
Bombka duża z zastosowaniem masy śniegowej i mikrogranulek imitujących zlodowacenie
druga bombka mniejsza z zastosowaniem masy śniegowej i brokatu opalizującego imitującego skrzący się śnieg
na koniec taca
Jarka - Śro 22 Lut, 2012 16:19
Świetne bombki
Violetta21 - Śro 22 Lut, 2012 16:22
śliczne bombki a taca mnie urzekła
Kociambra - Śro 22 Lut, 2012 19:12
bombki są prześliczne
nula - Czw 23 Lut, 2012 08:34
znowu nie widzę zdjęć - ale pooglądałam sobie w albumie ..
bombki cudne !
rozumiem, że te mikrogranulki dokładałaś do masy śniegowej ?
możesz coś bliżej napisać ? - jaka masa śniegowa i co to za mikrogranulki ? (to się kupuje oddzielnie ?)
mam masę śniegową , ale moja jest zupełnie gładka - nie da się samą masą osiągnąć takiego efektu.....
a taca boska !!!
alutka171 - Czw 23 Lut, 2012 13:27
dziękuję, dziękuję, dziękuję
Nula Ja masę szpachlową czy śniegową kupowałam w Lidlu i była ona w trzech grubościach. Gładka, średnia i gruba ale można sobie poradzić z tym. Moja siostra wymieszała zwykłą szpachlówkę z kaszą i tez fajnie wyszło, a grubość zależy od użytej kaszy
Mikrogranulki to takie maleńkie kuleczki. Moje były przeźroczyste bo są też kolorowe. Ja przykleiłam je na motywie za pomocą kleju do złoceń co dało efekt cienkiego lodu. Posmarowałam motyw klejem , a następnie posypałam tymi kuleczkami tak żeby się przykleiły miejsce przy miejscu (niestety nie mogę znaleźć w internecie tych granulek)
Efekt lepiej widać na powiększeniu ale skoro Ty nie widzisz moich zdjęć to nie wiem jak to pokazać http://www.fmix.pl/zdjecie/3110243/img/rozmiar/4
Może masz za ostrą blokadę na niektóre stronki? Albo Twoja przeglądarka nie działa na tych stronach. Wstawiam zdjęcia na fmix
Apak - Czw 23 Lut, 2012 19:53
To jest po prostu wyższa szkoła jazdy! WOW! Obejrzałam Twoje prace i wiem, ze raz nie wystarczy.... Te wszystkie "techniki efektów specjalnych" to dla mnie czarna magia, ale prezentują się wspaniale na Twoich pracach!
nula - Pią 24 Lut, 2012 05:34
| alutka171 napisał/a: | Może masz za ostrą blokadę na niektóre stronki? Albo Twoja przeglądarka nie działa na tych stronach. Wstawiam zdjęcia na fmix
|
a czort wie !
strona fmix mi się otwiera - pisze "Zdjęcie z albumu DECOUPAGE
11.02.2012 005" ale zdjęcia niet !
za to dzisiaj dla odmiany widzę zdjęcia w Twoim poście - nic z tego nie rozumiem
ale na szczęście wstawiasz też na picasę - za co jestem ogromnie wdzięczna !!!!
tam sobie oglądam - faktycznie na zbliżeniu widać dokładnie te mikrogranulki
| alutka171 napisał/a: | | Moja siostra wymieszała zwykłą szpachlówkę z kaszą |
kaszy też już używałam - tylko ja wymieszałam ją kiedyś z klejem, żeby zrobić "kamienny" murek
ale przy masie śniegowej nie przyszła mi do głowy
Ta moja masa jest zupełnie gładka - w sumie niepotrzebnie wydałam na nią 20 zł - ten sam efekt uzyskałabym zwykłą masą szpachlową za 5 zł !
A swoją drogą muszę na bieżąco śledzić oferty z lidla bo co rusz przegapiam coś fajnego !
alutka171 - Sob 25 Lut, 2012 09:55
| nula napisał/a: |
A swoją drogą muszę na bieżąco śledzić oferty z lidla bo co rusz przegapiam coś fajnego ! |
Ja dostaje powiadomienia na pocztę i jak się pokazuje coś interesującego to pędzę do Lidla
Bozenka7 - Sob 25 Lut, 2012 09:58
alutka171,
regina1 - Sob 25 Lut, 2012 21:41
Jesteś niesamowita te bombki są urocze, podziwiam Twoje prace . Dla mnie to czarna magia. Pozdrawiam Regina1
alutka171 - Wto 28 Lut, 2012 13:11
Dziękuje serdecznie za uznanie
Ostatnimi czasy zrobiłam jedno jajo akrylowe zdobione od środka oraz skrzyneczkę dla pewnej pani. Skrzyneczka miała być biała, postarzona z różowymi różami
Jajo wygląda tak
a skrzyneczka tak
Violetta21 - Wto 28 Lut, 2012 17:29
piękne jajko, a skrzyneczka cudna
Runa - Wto 28 Lut, 2012 17:32
jajo rewelacja i skrzyneczka też
nula - Śro 29 Lut, 2012 07:42
Jakie fajne jajo !
ja obecnie też jestem na etapie jajek
a skrzyneczka śliczna - taka delikatna !
żabka - Śro 29 Lut, 2012 08:15
Świetne prace - tegoroczne są rewelacyjne
Do lampy nie brałabym lakieru matowego tylko vidaronu "aksamitny połysk".
Tesa60 - Śro 29 Lut, 2012 09:10
Porywam skrzyneczkę piEkna
lamika88 - Śro 29 Lut, 2012 09:31
Śliczne jajko i bajeczna skrzynka Zdecydowanie moje klimaty
Jarka - Pią 02 Mar, 2012 08:56
| lamika88 napisał/a: | | Śliczne jajko i bajeczna skrzynka |
alutka171 - Pią 02 Mar, 2012 23:14
Jesteście kochane!!!! Dziękuję za przemiłe komentarze
| żabka napisał/a: | Świetne prace - tegoroczne są rewelacyjne
Do lampy nie brałabym lakieru matowego tylko vidaronu "aksamitny połysk". |
Nie znam tego lakieru, a ponieważ moim zdaniem postarzone przedmioty nie powinny się błyszczeć więc zastosowałam mat. Poza tym ona jeszcze jest niedolakierowana ale nie mogłam się powstrzymać żeby nie pokazać Ostatnimi czasy lakieruję Fluggerem
alutka171 - Sob 03 Mar, 2012 22:38
Tym razem jajo płaskie- pierwsza jego strona
Zastosowałam masę srednioziarnistą, masę 3D i trochę spękań dwuskładnikowych
3D to kury na grzędzie i drzewo. Niestety nie potrafię zrobić zdjęcia żeby to było widoczne
nula - Nie 04 Mar, 2012 08:02
dla mnie bomba !!!
| alutka171 napisał/a: | | 3D to kury na grzędzie i drzewo. Niestety nie potrafię zrobić zdjęcia żeby to było widoczne |
masz rację - trudno jest tak zrobić zdjęcie, żeby dokładnie uwidocznić to 3D - tez się ostatnio namęczyłam a i tak pewnie mi nie wyszło....
Ale całość jest świetna
cracka kładłaś tylko po bokach , czy na całość ?
Tesa60 - Nie 04 Mar, 2012 11:50
Krak dwuskładnikowy, 3 D to jeszcze nie dla mnie piękne jajko zawieszka
gustavo_2008 - Nie 04 Mar, 2012 16:41
Alutka, swietne prace
alutka171 - Pon 05 Mar, 2012 22:48
Dziękuję serdecznie za odwiedziny i miłe słowa
Nula Krak jest położony tylko po bokach mniej więcej od wysokości grzędy oraz niebo wraz z kokardą
|
|
|