To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Zakątek pełen drobiazgów- sowa i baletnice s. 145

Gabriela36 - Pią 18 Lis, 2011 17:19

Podoba mi się ta niebieska szczególnie, jest prześliczna
A strona angielska jak wygląda?

Awenturyn - Pią 18 Lis, 2011 18:43

Apak jeśli można tak nieśmiało poprosze o wzorek czarownicy (bo jest cudna) uklon uklon uklon
Apak - Sob 19 Lis, 2011 16:03

Awenturyn, wysłałam Ci PW, daj znać gdyby nie doszło Smile

Gabrielo, po angielsku wzór jest opisem, oni uwielbiają sobie utrudniać życie Smile

nutinka - Sob 19 Lis, 2011 16:15

Apak, a czy ja bym mogła prosić o wzorek czarownicy? uklon cmoknięcie
Elżbieta P. - Sob 19 Lis, 2011 21:08

piękne panienki, ślicznie je robisz, mnie najbardziej podobają się te cukierkowe, szczególnie ta z kwiatuszkami na kapelusiku, ale niestety znajomość angielskiego u mnie jest poniżej 0-a wesoło mi
gosias - Nie 20 Lis, 2011 13:06

Apak, Smile prześliczne cool cool cool brawo brawo brawo brawo

Też bym poprosiła o wzorek (taki najłatwiejszy) Z góry dziękuję cmoknięcie

misia0808 - Nie 20 Lis, 2011 15:39

Same piękności. cool brawo brawo
Apak - Nie 20 Lis, 2011 21:46

Jeszcze raz dziękuję kwiatek dla ciebie

Co do wzorów - wysłałam PW

A teraz chciałam Wam jeszcze pokazać moja klamerkową parę młodą jako upominek na ślub. Miałam wielką frajdę kombinując, jak tych młodych wykonać. Pan jakiś taki niedoskonały wyszedł - za szeroki w barach; mój mąż stwierdził, że spodnie ma za krótkie - no ale czy któraś z Was zna żywy ideał? wesoło mi No właśnie. Grunt, że Ona go darzy uczuciem i mogą stanąć na ślubnym kobiercu love

Pysiatom - Pon 21 Lis, 2011 00:07

Panienki - czarownice są cudowne, a młoda para klamerkowa świetna. brawo brawo brawo
małgośka - Pon 21 Lis, 2011 11:10

Aniu, wspaniale, że założyłaś galerię. hopla
Twoje "Panienki" są fantastyczne, wszystkie bez wyjątku. wesoło mi radocha

Apak - Pon 21 Lis, 2011 19:33

Pysiatom, Małgośka - cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Pytacie, jaki stelaż mają te panny - to właśnie niotełki, dlatego nazywam je pannami na miotłach wesoło mi A konkretnie takie jak te przedostatnie. problem w tym, że nigdzie w Polsce jeszcze ich nie znalazłam. Do tej pory dostawałam je w prezencie od życzliwych szydełkomaniaczek ze Stanów. Zapasy już mi się kończą, zobaczymy co dalej. Miotełki nie są drogie, ale przesyłka.... gały

Ale gdzieś u Rosjanek widziałam panny w podobnym stylu, ale takie, którym robi się "ciało" z głową i jedną nogą (jakkolwiek to brzmi Very Happy )

Elżbieta P. - Pon 21 Lis, 2011 22:25

dostojna młoda para wesoło mi
Apak - Śro 23 Lis, 2011 21:22

Dziękuję, Elu cmoknięcie

A to moje klamerkowe anioły zeszłoroczne. Tegoroczne zastępy też są spore, ale jeszcze nie uwiecznione na zdjęciach.
Aniołki robi się rewelacyjnie. Jak już się wejdzie w trans, to trudno przestać wesoło mi Łatwo tworzyć kolejne wersje z głowy. Tylko te drewniane klamerki są trudne do dostania....

Apak - Pią 25 Lis, 2011 20:22

nutinka - Pią 25 Lis, 2011 20:43

Apak, za aniołami nie przepadam, ale te mi się wyjątkowo podobają. Tylko z klamerkami faktycznie może być problem, nie widziałam takich.
cool brawo

Violetta21 - Sob 26 Lis, 2011 12:52

śliczne są te Aniopłeczki cool brawo
Gabriela36 - Sob 26 Lis, 2011 18:31

Apak, te aniołki są niesamowite brawo
jadzia59o - Sob 26 Lis, 2011 18:44

prześliczne wszystkie pracki cool cool cool cool cool

panienki, para mloda, aniolki rewelacja brawo brawo brawo brawo

lamika88 - Sob 26 Lis, 2011 22:06

Śliczne aniołki cool cool cool
małgośka - Sob 26 Lis, 2011 22:37

Aniu, zachwycające aniołki. cool radocha
joanna76 - Nie 27 Lis, 2011 13:45

Piekne hopla hopla hopla hopla
kabyr - Nie 27 Lis, 2011 14:30

Apak, jakie one śliczne są. brawo brawo brawo
Jarka - Nie 27 Lis, 2011 15:15

Rewelacyjne te aniołki cool cool cool cool cool

A możesz pokazać samą tą klamerkę to taka zwykła, czy inna , zdradź proszę jeden chociaż schemat na te klamerkowe aniołki, je też krochmalisz, na czym ???

misia0808 - Nie 27 Lis, 2011 16:28

panienki, para młoda, aniołki wszystko rewelacja brawo brawo
Apak - Nie 27 Lis, 2011 20:20

Dziękuję Wam wszystkim za tyle miłych słów cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie

Jarka
, klamerka wygląda tak:

Znalazłam je też w jednym sklepie internetowym, kupiłam wszystkie dwa opakowania i na tym ich zapas się skończył. Wiem, że niektórzy zamawiali je specjalnie u stolarza, ale tanie to nie było.

Co do schematu, to nie mam żadnego rozpisanego, korzystam z angielskiego opisu. Generalnie robi się je od góry - bluzeczka, spódniczka, a potem dorabia się skrzydełka. Najprostszy to słupki w części bluzeczkowej, a spódniczka to łuki z łańcuszka.

Te aniołki, które pokazałam, rzeczywiście były najpierw krochmalone - na kubeczkach po dużych jogurtach. Ale nie jest to konieczne. Nawet w opisie o krochmaleniu nic nie ma. Wszystkie, które zrobiłam w tym roku, nie były krochmalone i też się prezentują pięknie wesoło mi