Chwalimy się - [ frywolitka] Frywolitki Lusi
ikmis - Wto 21 Gru, 2010 13:11
Przeurocze są Wasze karteczki
designbyjoanna - Wto 21 Gru, 2010 13:34
mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz, jak naszyjnik skopiuje...??? Jest... niesamowity!
lusi810 - Wto 21 Gru, 2010 14:01
designbyjoanna,nie ma sprawy-cieszę się,że się podoba w zamian uchyl rąbka tajemnicy i powiedz jak robisz Twoje dzieła-powiedziałabym,że to twoje prace są niesamowite.Pohasałam sobie po Twoim blogu i nie mogę wyjść z podziwu
designbyjoanna - Wto 21 Gru, 2010 14:25
Dzieki wielkie za komplement! Te naszyjniki sa robione na szydelku. Najpierw trzeba nadziac koraliki na wlóczke, i sa kazdym wetknieciem szydelkiem, trzeba sciagnac jeden koralik. Musze poszukac, gdzies jest jakies Video, co mozna sie latwo nauczyc. Jak ja Wasze prace podziwiam, to moje prace sa w porównaniu z Waszymi "nic".
Bozenka7 - Wto 21 Gru, 2010 23:30
lusi810 , prześliczne
Paddington - Śro 22 Gru, 2010 14:08
piękny pomysł z tymi frywolitkowymi karteczkami Bardzo bardzo ładne Tylko niech osoby tymi karteczkami obdarowane docenią Twój trud
maranta - Śro 22 Gru, 2010 14:35
Lusi- pięknie, brawo
| AlaJ napisał/a: | | Łączę łuczkiem, jak robi Maranta - nie wiem |
No właśnie ten łuczek po to tam dodaję, żeby móc przejść od jednego skończonego elementu do drugiego
W wypadku gdy łuczki robię wszystkie po jednej stronie, to z przechodzeniem problemu nie ma, gdy łuczki są naprzemiennie po obu stronach, to taki model trudniej wykonać, bo co drugi element muszę robić od tyłu, żeby wyszedł symetryczny.
lusi810 - Śro 22 Gru, 2010 23:14
Dziękuję za słowa uznania
karteczki poszły w świat-myślę,że będą się podobać.
w poprzednich latach robiłam quillingowe i rodzina zaczęła kolekcjonować
teraz czekają co roku na coś nowego
Maranta-dziękuję za podpowiedzi
Mam problem z kolczykami ,tj.jeden jest "po mojej ręce" a z drugim mam kłopot,obracam,przekładam i ciężko mi go zrobić jak ty rozwiązałaś ten kłopot?
Też robisz od tyłu?-tzn. jak?
Tak przy okazji podziwiam Twoje prace od dawna,są cudowne, kobieto masz ogromny talent
Pozdrowienia dla Wszystkich
alutka171 - Pon 17 Sty, 2011 22:32
bardzo fajne karteczki
lusi810 - Pią 11 Lut, 2011 23:05
Witajcie.
Dawno się nie chwaliłam,a powstało parę nowych drobiazgów.Czas karnawału,więc trzeba było zaopatrzyć się w błyskotki.
Ten powstał na bal karnawałowy
Te dwa na wesele
dla mnie
A ten dla mojej córki
parę kolczyków
i zawieszki
Teraz to trzeba zabrać się za coś na święta.
Bozenka7 - Pią 11 Lut, 2011 23:36
lusi810 , stworzyłaś przepiękne ...drobiazgi...tak napisałaś ,wielkie
bean - Pią 11 Lut, 2011 23:49
Ale śliczności wspaniałą biżuterię stworzyłaś
beacia-24 - Sob 12 Lut, 2011 09:13
Cuuuuuda. Szczęki dzisiaj chyba z tej podłogi nie pozbieram jak nic. Brawa za przepiękny wysyp biżutkowy
maranta - Sob 12 Lut, 2011 09:19
Cudna biżuteria
Jeśli chcesz, żeby łuczki się nie zwijały, to potraktuj naszyjnik żelazkiem (kilka grubych ręczników na to naszyjnik tylną stroną do góry i na to jeszcze jeden ręcznik i prasujesz po całości. Na koniec już naszyjnik przodem do góry kładziesz i same łuczki dookoła czubkiem żelazka
Chociaż i takie też mają swój urok
Czy teraz robisz już w całości, czy nadal każdy element osobno?
krufka - Sob 12 Lut, 2011 09:48
Oj!Coraz trudniej wytrwać mi w postanowieniu,że koralików nie tknę,póki nie omajtam wszystkich wydmuszek .Te cudeńka,które zrobiłaś zachwycają mnie okrutnie i kuszą,kuszą.....Brawo,piękne cacka,szczególnie urzekły mnie te "barokowe", soczyste naszyjniki.
lamika88 - Sob 12 Lut, 2011 10:54
O matko Jakie cuda u Ciebie Przepiękne
lusi810 - Sob 12 Lut, 2011 11:30
Dziękuję za Wasze pochały -dla mnie to"jak woda na młyn"-inspirują do dalszej pracy
| maranta napisał/a: | Cudna biżuteria
Jeśli chcesz, żeby łuczki się nie zwijały, to potraktuj naszyjnik żelazkiem (kilka grubych ręczników na to naszyjnik tylną stroną do góry i na to jeszcze jeden ręcznik i prasujesz po całości. Na koniec już naszyjnik przodem do góry kładziesz i same łuczki dookoła czubkiem żelazka
Chociaż i takie też mają swój urok
Czy teraz robisz już w całości, czy nadal każdy element osobno? |
Jestem wdzięczna za podpowiedź.Moje frywolki robię na igle-dlatego nie są za sztywne.Mam jednak w planie,jak lato dopisze,to odwiedzę Was na spotkaniu w Redzie i nauczę się na czółenku śmigać jak Wy
Co do łuczków,to załapałam o co chodzi i ten pierwszy naszyjnik,czarny zrobiłam już "po nowemu"Robię jednak po dwa,trzy elementy na raz,żeby nie mieć zbyt długiej nitki przy igle
karmelek - Sob 12 Lut, 2011 11:57
prześliczne!!!
Madzia - Sob 12 Lut, 2011 12:11
Aż mi serce mocniej zabiło jak otworzyłam Twój temat. Biżuteria wstrząsająco piękna!
Najbardziej spodobał mi się mocno fioletowy komplet, z wrażenia litery mylę na klawiaturze!
ewkapawe - Sob 12 Lut, 2011 12:58
PIĘKNE
Paddington - Sob 12 Lut, 2011 17:27
Lusiu z podziwu wyjść nie mogę. I wzdycham i smutno mi nawet troszeczkę bo ja umiem tylko takie proste pojedyncze rzeczy a Ty czarujesz takimi pięknościami... Twoje naszyjniki to dzieła sztuki. Pewnie są bardzo trudne w wykonaniu co? WYglądają na skomplikowane.
Piękne są wszystkie!!!
alutka171 - Sob 12 Lut, 2011 21:24
| lusi810 napisał/a: |
Mam jednak w planie,jak lato dopisze,to odwiedzę Was na spotkaniu w Redzie i nauczę się na czółenku śmigać jak Wy
|
Muszę Cię zasmucić nasze Redzkie spotkania trwają tylko do maja, a później dopiero od października. My jak studenci chyba że umówisz się na indywidualne spotkanie
A biżuteria jest fantastyczna. Przydałby się jakiś łopatologiczny kursik dla mniej zdolnych
Elunia - Sob 12 Lut, 2011 21:47
patrzę ,patrzę,patrzę i iiiiiiii podziwiam
woalka - Sob 12 Lut, 2011 22:40
lusi810, RE-WE-LA-CJA!
Póki co 3D jest dla mnie magiczną sztuką, tym bardziej zachwycam się takimi dziełami i podziwiam twórców... Ach... Ech... Mmmmm...
alik - Nie 13 Lut, 2011 11:13
Piękne
|
|
|