To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - [ frywolitka] Frywolitki Lusi

ikmis - Wto 21 Gru, 2010 13:11

Przeurocze są Wasze karteczki brawo cool
designbyjoanna - Wto 21 Gru, 2010 13:34

mam nadzieje, ze sie nie pogniewasz, jak naszyjnik skopiuje...??? Jest... niesamowity!
lusi810 - Wto 21 Gru, 2010 14:01

designbyjoanna,nie ma sprawy-cieszę się,że się podoba w zamian uchyl rąbka tajemnicy i powiedz jak robisz Twoje dzieła-powiedziałabym,że to twoje prace są niesamowite.Pohasałam sobie po Twoim blogu i nie mogę wyjść z podziwu cool brawo cool brawo cool
designbyjoanna - Wto 21 Gru, 2010 14:25

Dzieki wielkie za komplement! Te naszyjniki sa robione na szydelku. Najpierw trzeba nadziac koraliki na wlóczke, i sa kazdym wetknieciem szydelkiem, trzeba sciagnac jeden koralik. Musze poszukac, gdzies jest jakies Video, co mozna sie latwo nauczyc. Jak ja Wasze prace podziwiam, to moje prace sa w porównaniu z Waszymi "nic".
Bozenka7 - Wto 21 Gru, 2010 23:30

kwiatek dla ciebie lusi810 kwiatek dla ciebie , prześliczne cool cool cool cool cool
Paddington - Śro 22 Gru, 2010 14:08

piękny pomysł z tymi frywolitkowymi karteczkami Smile Bardzo bardzo ładne Smile Tylko niech osoby tymi karteczkami obdarowane docenią Twój trud kazanie
maranta - Śro 22 Gru, 2010 14:35

Lusi- pięknie, brawo brawo brawo brawo

AlaJ napisał/a:
Łączę łuczkiem, jak robi Maranta - nie wiem

No właśnie ten łuczek po to tam dodaję, żeby móc przejść od jednego skończonego elementu do drugiego wesoło mi
W wypadku gdy łuczki robię wszystkie po jednej stronie, to z przechodzeniem problemu nie ma, gdy łuczki są naprzemiennie po obu stronach, to taki model trudniej wykonać, bo co drugi element muszę robić od tyłu, żeby wyszedł symetryczny.

lusi810 - Śro 22 Gru, 2010 23:14

Dziękuję za słowa uznania uklon
karteczki poszły w świat-myślę,że będą się podobać.
w poprzednich latach robiłam quillingowe i rodzina zaczęła kolekcjonować
teraz czekają co roku na coś nowego wesoło mi
Maranta-dziękuję za podpowiedzi cmoknięcie
Mam problem z kolczykami puknąć się ,tj.jeden jest "po mojej ręce" a z drugim mam kłopot,obracam,przekładam i ciężko mi go zrobić jak ty rozwiązałaś ten kłopot?
Też robisz od tyłu?-tzn. jak? puknąć się
Tak przy okazji podziwiam Twoje prace od dawna,są cudowne, kobieto masz ogromny talent radocha brawo cool
Pozdrowienia dla Wszystkich bye bye bye

alutka171 - Pon 17 Sty, 2011 22:32

bardzo fajne karteczki brawo brawo brawo
lusi810 - Pią 11 Lut, 2011 23:05

Witajcie.
Dawno się nie chwaliłam,a powstało parę nowych drobiazgów.Czas karnawału,więc trzeba było zaopatrzyć się w błyskotki.
Ten powstał na bal karnawałowy

Te dwa na wesele

dla mnie

A ten dla mojej córki

parę kolczyków

i zawieszki

Teraz to trzeba zabrać się za coś na święta.
bye bye

Bozenka7 - Pią 11 Lut, 2011 23:36

kwiatek dla ciebie lusi810 kwiatek dla ciebie , stworzyłaś przepiękne ...drobiazgi...tak napisałaś hahahihi ,wielkie brawo brawo brawo brawo brawo
bean - Pią 11 Lut, 2011 23:49

Ale śliczności Smile wspaniałą biżuterię stworzyłaś brawo cool
beacia-24 - Sob 12 Lut, 2011 09:13

Cuuuuuda. Szczęki dzisiaj chyba z tej podłogi nie pozbieram jak nic. Brawa za przepiękny wysyp biżutkowy radocha radocha
maranta - Sob 12 Lut, 2011 09:19

Cudna biżuteria cool brawo brawo

Jeśli chcesz, żeby łuczki się nie zwijały, to potraktuj naszyjnik żelazkiem (kilka grubych ręczników na to naszyjnik tylną stroną do góry i na to jeszcze jeden ręcznik i prasujesz po całości. Na koniec już naszyjnik przodem do góry kładziesz i same łuczki dookoła czubkiem żelazka Wink
Chociaż i takie też mają swój urok cool

Czy teraz robisz już w całości, czy nadal każdy element osobno?

krufka - Sob 12 Lut, 2011 09:48

Oj!Coraz trudniej wytrwać mi w postanowieniu,że koralików nie tknę,póki nie omajtam wszystkich wydmuszek oooo nieee .Te cudeńka,które zrobiłaś zachwycają mnie okrutnie i kuszą,kuszą.....Brawo,piękne cacka,szczególnie urzekły mnie te "barokowe", soczyste naszyjniki. cool cool cool
lamika88 - Sob 12 Lut, 2011 10:54

O matko ooooo ooooo ooooo Jakie cuda u Ciebie uklon uklon uklon Przepiękne cool cool
lusi810 - Sob 12 Lut, 2011 11:30

Dziękuję za Wasze pochały kwiatek dla ciebie -dla mnie to"jak woda na młyn"-inspirują do dalszej pracy

maranta napisał/a:
Cudna biżuteria cool brawo brawo

Jeśli chcesz, żeby łuczki się nie zwijały, to potraktuj naszyjnik żelazkiem (kilka grubych ręczników na to naszyjnik tylną stroną do góry i na to jeszcze jeden ręcznik i prasujesz po całości. Na koniec już naszyjnik przodem do góry kładziesz i same łuczki dookoła czubkiem żelazka Wink
Chociaż i takie też mają swój urok cool

Czy teraz robisz już w całości, czy nadal każdy element osobno?

Jestem wdzięczna za podpowiedź.Moje frywolki robię na igle-dlatego nie są za sztywne.Mam jednak w planie,jak lato dopisze,to odwiedzę Was na spotkaniu w Redzie i nauczę się na czółenku śmigać jak Wy wesoło mi
Co do łuczków,to załapałam o co chodzi i ten pierwszy naszyjnik,czarny zrobiłam już "po nowemu"Robię jednak po dwa,trzy elementy na raz,żeby nie mieć zbyt długiej nitki przy igle

karmelek - Sob 12 Lut, 2011 11:57

brawo brawo brawo prześliczne!!! brawo brawo brawo
Madzia - Sob 12 Lut, 2011 12:11

Aż mi serce mocniej zabiło jak otworzyłam Twój temat. Biżuteria wstrząsająco piękna!
Najbardziej spodobał mi się mocno fioletowy komplet, z wrażenia litery mylę na klawiaturze!
uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon uklon

ewkapawe - Sob 12 Lut, 2011 12:58

PIĘKNE brawo brawo brawo
Paddington - Sob 12 Lut, 2011 17:27

Lusiu z podziwu wyjść nie mogę. I wzdycham i smutno mi nawet troszeczkę bo ja umiem tylko takie proste pojedyncze rzeczy a Ty czarujesz takimi pięknościami... Twoje naszyjniki to dzieła sztuki. Pewnie są bardzo trudne w wykonaniu co? WYglądają na skomplikowane.
Piękne są wszystkie!!!

alutka171 - Sob 12 Lut, 2011 21:24

lusi810 napisał/a:

Mam jednak w planie,jak lato dopisze,to odwiedzę Was na spotkaniu w Redzie i nauczę się na czółenku śmigać jak Wy wesoło mi

Muszę Cię zasmucić nasze Redzkie spotkania trwają tylko do maja, a później dopiero od października. My jak studenci Wink chyba że umówisz się na indywidualne spotkanie Smile

A biżuteria jest fantastyczna. Przydałby się jakiś łopatologiczny kursik dla mniej zdolnych Wink
cool cool cool

Elunia - Sob 12 Lut, 2011 21:47

patrzę ,patrzę,patrzę i iiiiiiii podziwiam brawo brawo brawo
woalka - Sob 12 Lut, 2011 22:40

lusi810, RE-WE-LA-CJA!
Póki co 3D jest dla mnie magiczną sztuką, tym bardziej zachwycam się takimi dziełami i podziwiam twórców... Ach... Ech... Mmmmm...

alik - Nie 13 Lut, 2011 11:13

Piękne cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie