To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - Co na prezent ?

mama72 - Śro 07 Sty, 2015 01:58

u nas jest pragmatycznie bo nie potrzeba nam Świąt żeby kupic komuś to czego potrzebuje.
japoneczka01 - Śro 07 Sty, 2015 08:57

julietta z tymi kosmetykami to nie wyrywałabym się, bo nie każdemu odpowiada taki zapach jaki nam się podoba. Krem czy balsam może uczulać i taki prezent to niewypał, a ma on sprawić przyjemność obdarowanemu. Sama parę lat wstecz dostałam w prezencie maseczkę na twarz, a ja nie stosuje żadnych maseczek, gdyż zawierają oprócz dobrych składników szkodliwą, agresywną chemię i prezent wylądował na śmietniku, chociaż markowy.
julietta - Śro 07 Sty, 2015 13:09

nie zgadzam się japoneczka, są rzeczy - neutralne - jak ja je nazywam, a co do tego czy uczulają czy nie to odsyłam Cię jednak do składników kosmetyków o których mowa (no nie wiem administratorko czy każdy jest taki bystry by znaleźć jak Ty, przykład powyżej pokazuje, że niekoniecznie - bez urazy dla nikogo oczywiście zebalek ) więc pozwalam sobie pokazać Wam jednak naocznie -> szewska pasja komputerowca - te składniki nie uczulają!!!
Snedronningen - Śro 07 Sty, 2015 14:04

julietta napisał/a:
a co do tego czy uczulają czy nie to odsyłam Cię jednak do składników kosmetyków o których mowa
ale to chyba do konkretnej osoby a nie do samego składu. Jak pisałam nie uczula mnie szare mydło i jeden szampon ziołowy. Wszystko inne mnie uczula i nie ważne, że jest ze składników naturalnych czy nie, więc takie pisanie autorytatywne (z aż trzema wykrzyknikami), że nie uczulają nie jest zgodne z prawdą. U Ciebie nie będzie reakcji alergicznej po nich, u mnie będzie.
julietta - Śro 07 Sty, 2015 14:30

ok Snedronningen przepraszam, masz rację, przepraszam za aż 3 wykrzykniki. Po prostu ja mam też bardzo wrażliwą cerę i nie mam problemu. Moja babcia ma AZS i też nie ma z tymi kosmetykami problemu. Dlatego mogło to zabrzmieć trochę zuchwale za co jeszcze raz przepraszam.
Snedronningen - Śro 07 Sty, 2015 14:34

julietta, mnie nawet krem nivea uczula, więc się nie gniewam Smile
atomek - Pią 20 Lut, 2015 10:32

Herbaty z różnych stron świata, dla starszej osoby super prezent.
japoneczka01 - Pią 15 Kwi, 2022 18:43

pezo - jaki jest cel odpowiadania na posty sprzed 7 lat?
skohen - Czw 19 Maj, 2022 22:06

japoneczka01, myślę, że chodzi o reklamę sklepu, bo przecież nie o doradzenie w temacie sprzed siedmiu lat.