To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - lamika88 - moje pierwsze frywolitki

lamika88 - Czw 22 Kwi, 2010 11:32

Dzisiaj trzecia robótka frywolitkowa... wesoło mi Wiosenny motylek... wesoło mi Jest to pierwsza część kompletu urodzinowego dla siostry bliźniaczki... wesoło mi Muszę jeszcze dorobić kolczyki tylko nie mam jeszcze na nie pomysłu... puknąć się

NA razie wygląda odrobinkę krzywo ale to dlatego, ze robótkę trzymałam w rękach i potem na stole się ładnie nie dała rozłożyć... wściekły Może też zrobiłam jakiś błąd w trakcie pracy puknąć się Jestem samoukiem więc wpadki mi się zdarzają na razie dość często... wesoło mi Ale jak usztywnię i wyprasuję powinno wyglądać w miarę dobrze... wesoło mi Siostrze się podoba a to najważniejsze... wesoło mi A tak na marginesie... Pierwszy raz wrabiałam w łezki koraliki i muszę przyznać, że trochę się przy tym namęczyłam... wesoło mi

zabencia - Czw 22 Kwi, 2010 12:30

super cool
bara791 - Czw 22 Kwi, 2010 13:43

No suuuper i do tego wszystkiego jak dla mnie dosyc skomplikowany wzor brawo brawo
Paddington - Czw 22 Kwi, 2010 15:32

wow, jaki piękny motyl!!! Śliczne koraliki dobrałaś Smile Jestem pewna, że siostrze się spodoba.
Co do kolczyków to nie muszą być duże- ja bym coś prostego widziała, bo naszyjniczek jest duży i będzie wystarczająco uwagę przyciągał.

Pozdrawiam i jestem ciekawa co wymyślisz Smile

gosias - Czw 22 Kwi, 2010 19:06

lamika88, Smile śliczny brawo brawo brawo brawo brawo brawo
barbara 1 - Pią 23 Kwi, 2010 08:53

Pięęęęękny brawo brawo brawo brawo
makneta - Pią 23 Kwi, 2010 09:23

Lamika, podziwiam cool
*pelasia* - Pią 23 Kwi, 2010 14:24

Lamika 88 jestem zauroczona Twoimi pracami.Przepiekne. cool cool cool
lamika88 - Wto 27 Kwi, 2010 16:30

Dziękuję bardzo za tyle miłych słów na temat moich prac cmoknięcie cmoknięcie Właśnie skończyłam kolczyki do kompletu z motylkiem... wesoło mi Miały być w miarę skromne jednak nie mogłam ich całkowicie pozbawić koralików żeby pasowały do motylka... wesoło mi Siostrze się bardzo podobają i już się nie może doczekać kiedy będzie mogła nosić komplecik... wesoło mi Ale niestety musi jeszcze poczekać bo po pierwsze do domu wróci w czerwcu a po drugie to am być prezent urodzinkowy wesoło mi

gosias - Wto 27 Kwi, 2010 16:32

lamika88, Smile super brawo brawo brawo cool cool cool
karmelek - Wto 27 Kwi, 2010 17:23

Jak ona, bidula, ma wytrzymać do czerwca skoro już teraz takie cudeńka na nią czekają? Smile
Pięknie nasupłałaś lamika88 cool cool cool

*pelasia* - Wto 27 Kwi, 2010 18:04

Lamiko wyszedl przepiekny komplecik. brawo
bara791 - Wto 27 Kwi, 2010 21:13

Cóż mogę powiedzieć?? FIU FIU FIU i tyle brawo brawo
Elunia - Śro 28 Kwi, 2010 18:58

brawo brawo
iwonka - Czw 29 Kwi, 2010 05:59

lamika88 przepiękny komplecik zrobiłaś dla siostry cool cool brawo brawo
lamika88 - Pią 14 Maj, 2010 14:23

Oj dawno nic nie umieściłam... Ale to wszystko przez nadmiar pracy na studiach... Co nie znaczy, że nic nie plątałam wesoło mi Wczoraj się mi uplątało do końca... wesoło mi

Będzie to prezencik dla młodszej siostry na urodziny... wesoło mi Czasu jeszcze bardzo dużo ale kto wie czy potem bym go znalazła na robótki... puknąć się Dlatego robię póki mam kiedy i chowam po szafkach wesoło mi

makneta - Pią 14 Maj, 2010 14:37

Super komplecik, siostra na pewno się ucieszy.
Paddington - Pią 14 Maj, 2010 15:33

piękny komplecik!!! Powiedz mi jak wplatałaś te duże koraliki? czy one są w kółeczkach odwróconych czy jakoś inaczej?
Podziwiam i pozdrawiam

ewkapawe - Pią 14 Maj, 2010 15:57

brawo brawo brawo Bardzo ładny komplet .
lamika88 - Pią 14 Maj, 2010 17:55

Paddington te duże koraliki są wrabiane w czasie robienia kółeczek odwróconych. Nie wiem czy zrobiłam to tak jak powinno się robić gdyż dopiero się uczę ale tak jakoś mi wychodziło i tak wywnioskowałam z instrukcji na forum wesoło mi Fakt, że przy takiej ilości koralików jak przy tym komplecie to trochę się męczyłam z tyki koralikami ale warto było wesoło mi
Elunia - Pią 14 Maj, 2010 20:27

wspaniała praca-nieżle sobie poradziłaś z koralikami-mnie to jakoś nie wychodzi
lamika88 - Wto 06 Lip, 2010 22:37

Właśnie ciapara opublikowała galerię z wymianki Żyj kolorowo tak więc mogę się pochwalić tym co zrobiłam dla zembion wesoło mi wesoło mi

Frywolitkowe kolczyki x2 wesoło mi

I komplet frywolitkowy wesoło mi

Wzór na koronkę bratków posiadałam od jakiegoś czasu ale nie wiedziałam jak ją wykorzystać puknąć się dopiero po obejrzeniu prac Maranty zainspirował mnie jej komplet i go bezczelnie zgapiłam wesoło mi wesoło mi Dokładnie mówiąc zgapiłam pomysł na połączenie jej z listkami Więc Maranto droga dziękuję Ci za bycie moją inspiracja w tej wymiance wesoło mi cmoknięcie cmoknięcie Mam nadzieję, że obdarowanej się podobają prezenty ponieważ mi prezenty od niej podobają się bardzo wesoło mi Można je zobaczyć w galerii wymiankowej wesoło mi

alszka - Czw 08 Lip, 2010 09:36

Piękne. Po prostu piękne. Chylę czoła
uklon uklon uklon uklon uklon

barburka - Czw 08 Lip, 2010 10:16

lamika88, cool cool Barrrrrrrrrdzo ładne. brawo brawo
lamika88 - Czw 08 Lip, 2010 11:22

alszka, barburka, bardzo dziękuję cmoknięcie cmoknięcie