Nici, nitki i niteczki... - kordonki i włóczki w Lidlu
amsta1 - Czw 17 Wrz, 2009 16:06
bozena5, we wszystkich Lidlach ale w określonym czasie. Ja sobie zamówiłam na stronie Lidla http://www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/i.home newsletter i przychodzi do mnie 2 razy w tygodniu na emaila. Rzucą włóczki nam w czwartek za tydzień i będą przez tydzień albo niewiele dłużej.
makneta - Czw 17 Wrz, 2009 16:13
Raczej chodzi o to, że to nie jest stały asortyment, a tylko dostawa jest raz na jakiś czas i do wyczerpania zapasów, co czasami trwa kilka dni lub nawet krócej jak jest coś naprawdę ładnego.
Madzia - Czw 17 Wrz, 2009 17:29
Również nie polecam szydełek, są fatalne.
Paillette - Czw 17 Wrz, 2009 18:07
| Madzia napisał/a: | | Również nie polecam szydełek, są fatalne. |
tak, zaczepiają nitkę spowalniając robotę...
milamirka - Czw 17 Wrz, 2009 18:49
http://www.allegro.pl/ite...e_zlota_ni.html
albo tu zapytaj czy maja
http://www.allegro.pl/ite...00_bawelna.html
Trusia - Pią 18 Wrz, 2009 08:52
Szydełka są okropne, a druty nie trzymają numeracji - kupione jako 5 mm są grubsze, ale nie aż 5,5, więc nie da się w czasie roboty podmienić drutów na inne :/ Poza tym końcówki mi całkiem oblazły z farby, w miejscu gdzie drutem o drut się opieram przy przerabianiu oczka.
donka66 - Pią 18 Wrz, 2009 11:15
Dobrze, że napisałyście o tych wadach drutów i szydełek, nie wywalimy z koleżanką niepotrzebnie kasy.
A co sądzicie o tych włóczkach? Gatunkowo? Ktos już dziergał z Lidlowych włóczek? Czy nadają sie dla małych dzieci? Koleżanka chce coś kupić na kamizelki dla rocznych bliźniaków, te by się nadawały czy raczej dac sobie spokój i poszukać czegoś w pasmanterii?
Mao - Pią 18 Wrz, 2009 13:10
Ja też dołączam się do negatywów na temat sprzętu dziergającego w "Lidlu".
Moje druty powędrowały do śmieci nie nadawały się do pracy ,żyłki twarde,druty szorstkie źle się robiło.Szkoda kasy i nerwów.
Ostatnio zainwestowałam trochę kasy w druty i szydełka Addi są rewelacyjne po prostu "mercedesy".
szajka - Pią 18 Wrz, 2009 13:45
ja kupilam w zeszlym roku ten zestawik kordonków i tam bylo szydelko gratis, i to akurat mam do tej pory i jestem z niego zadowolona, drutow nie kupowalam
ale nawet te porzadne z pasmanterii mi oblazły z farby na czubkach.
donka ja wtedy kupilam wloczke taką karmelową, ale to akryl wiec wyciąga sie pewnie w luźniejszych ściegach.... chociaż nie powiem, Xawkowi sweter zrobilam, robilo mi sie dobrze, sweterek nie drapie itp... wiec u mnie akurat in plus....
a sweterek był taki:
tu w trakcie roboty
a tu na modelu:
oczywiscie tak dlugo go robilam ze wkoncu pierwotne wymiary byly juz za male, wiec sweterek mam na pamiątke
a co do wyciagania się, to mi się nie wyciąga, ale mysle że to też dlatego że ja robie bardzo ścisło... mama mowi ze jak maszyna robie.
Pyziulka - Pią 18 Wrz, 2009 14:44
Ostatnio nakupiłam włóczek i drutów i ze wszystkiego jestem zadowolona
Akryl jest mięciutki i fajnie grzeje.
Włoczka skarpetkowa jest bardzo fajna i tez miękka
druty - żyłkę zmiękczyłam wrzątkiem i wyprostowałam - dziergam na nich do tej pory. Druty proste sa bardzo fajne i dobrze sie na nich pracuje. Skarpetkowe druty sa tez dobre - nie spadaja z robótki a włóczka nigdzie mis ie nie haczy.
Teraz na pewno kupię włóczkę i pewnie uzupełnię zaspas drutów z których dziergam rzadziej. addiki mam 2,5 bo na takich dziergam najczęściej ale musze powiedzieć ze te z lidla się mniej wyginają...
donka66 - Pią 18 Wrz, 2009 15:42
Dzięki za odpowiedź, w takim razie kupimy z koleżanką jakieś fajne włóczki, i może drutki do skarpetek sobie kupię, może w końcu sie zmobilizuję, żeby nauczyć się je dziergać
Szajka, sweterek i model cudowne!
nula - Pią 18 Wrz, 2009 22:19
Ani szydełek ani drutów w Lidlu nie kupowałam, więc się nie wypowiem
ale szczerze polecam te króciutkie - takie wygięte na środku - służą do przekładania oczek podczas robienia warkoczy - są naprawdę super
donka66 - Pią 18 Wrz, 2009 23:45
Mam te drutki do przekładania warkoczy
szajka - Śro 23 Wrz, 2009 08:53
allle sie zeźliłam... jutro włóczki będą, a ja grosza nie mam no.... przelew sie spóźnia.... kurrrrrcze.... tyle miesiecy czekania i wszystko szlak trafił
Ainer - Śro 23 Wrz, 2009 08:57
Ja też szykuję jutro nalot na Lidla ostatnie zakupy były bardzo owocne i byłam zadowolona myślę że teraz też tak będzie
Pyziulka - Śro 23 Wrz, 2009 09:00
| Ainer napisał/a: | Ja też szykuję jutro nalot na Lidla ostatnie zakupy były bardzo owocne i byłam zadowolona myślę że teraz też tak będzie  |
Mój myśli że zwariowałam bo chcę jutro dobrowolnie iść rano po bułki na śniadanie. Nie wie ze przy okazji zrobię zapasy włóczkowe - na szczęście LIDLa mam jakieś 150m od domku
Violetta21 - Śro 23 Wrz, 2009 19:51
to jest faktycznie wariactwo bo ja z tej okazji mam dzień wolny od pracy i idę na zakupy
Pyziulka - Czw 24 Wrz, 2009 08:44
Byłam, zobaczyłam i... kupiłam
Poszłam po akryl a wróciłam z wełną - no ale nic Oczywiście opakowanie nie dotarło w całości do domku - musiałam pomacać po drodze
Raport:
Włoczka "Treviso" sock wool - 75% wełna 25% poliamid, 50g - 210m
kolory to granat, rudy, biały i ciemny grafit (taki ni to czarny ni to granat)
Oszukałabym, gdybym powiedziała że nie czuć wełny - przy takim jej dodatku to chyba oczywiste Nie gryzie - przynajmniej mnie , jest całkiem mięciutka. Jak sie bedzie sprawować w dzierganiu jeszcze nie wiem ale na pewno powiem
Akryl jest w kolorach różowym, białym, niebieskim, granatowym i czerwonym
Są też oczywiście melanże, ale te mnie zupełnie nie interesowały i się nie przyglądałam.
Ah u mnie wystawione były w specjalnym kartonowym stojaku, także pewnie i u was trzeba szukać takowego.
ewciaks - Czw 24 Wrz, 2009 10:24
Też byłam...na wełenkę się nie skusiłam... ale za to na drutki TAK... rozmiar 3 i 4 w komplecie rozmiar 5 i 6 tez komplet i do warkoczyków 2 sztuki w komplecie...już kiedyś wcześniej kupiłam to w 4 moje kochane zwierzątko żyłkę nadgryzło i za hu...hu.. nie dało sie tym nic zrobić bo haczyło....a tak na marginesie to druty na żyłce z Lidla nawet fajne są!
donka66 - Czw 24 Wrz, 2009 12:49
A ja byłam w Lidlu w poniedziałek.. i były włóczki, no i kupiłam. Czyżby dzisiaj były inne? Idę po południu, bo muszę kupić mamie pomarańcze na sok, to pooglądam. Jak będą fajniejsze niz to, co kupiłam w poniedziałek, to będę na siebie zła
Violetta21 - Czw 24 Wrz, 2009 13:41
o ja też byłam i zobaczcie.... co przytaszczyłam do domu ...
Grażyna - Czw 24 Wrz, 2009 14:05
Mega zakupy Wiolu.
Ja nie poszlam do lidla, bo w ofercie były tylko grube włóczki. Może jednak źle zrobilam? Czy były jakies w granicach 500m/10dag?
Violetta21 - Czw 24 Wrz, 2009 15:30
Grażynka te które ja kupiłam mają 150m/50g
ale były jeszcze po 210m/50g
bjanna - Czw 24 Wrz, 2009 15:36
| Violetta21 napisał/a: | | ale były jeszcze po 210m/50g | ale te to 75% wełny i 25% poliamidu, z dopiskiem, że przeznaczone do robienia skarpet
Violetta21 - Czw 24 Wrz, 2009 19:55
tak coś takiego tam napisali a że nie umiem robić skarpetek to nie kupowałam...
|
|
|